syyskuu 18, 2019, 20:45:51 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Peruna

Aloittaja disturbed833, lokakuu 13, 2011, 20:15:59 ip

« edellinen - seuraava »

AirMan

Lainaus käyttäjältä: Miquel - lokakuu 13, 2014, 18:19:15 ip
Kokeilehan ensikesänä tehdä sellainen saavipottu, josta kuulin. Eli korkean saavin pohjalle laitetaan 15cm multaa ja istutetaan peruna, jonka juurelle lisätään kokoajan multaa sitämukaa kun varsi kasvaa siten että lopulta saavi on täynnä multaa ja pinnasta moikkaa perunan varsi. Syksyllä sadonkorjuu on kuulopuheiden mukaan mieleenpainuva kun pottua pitäisi olla saavissa koko matkalla!  ;D

Toimisikohan tuo samalla periaatteella kuin pikakompostori, eli kasvatetaan perunaa korkeassa ämpärissä, jonka alareunassa on luukku. Sopivin väliajoin luukun kautta kaivetaan pois multaa ja mukuloita, heitetään mukulat kattilaan ja multa nostellaan yläkautta takaisin ämpäriin.
Varmaa tietoa ei ole, mutta tämäkään ei ole varma tieto, koska varmaa tietoa ei ole.