syyskuu 16, 2019, 23:14:36 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Bluesmanin kausi 2012

Aloittaja bluesman, joulukuu 06, 2011, 20:12:52 ip

« edellinen - seuraava »

biblo

Hyvä kuulla että stressipatti saatiin noiden osalta puhkaistua, jos sellaista edes pääsi syntymään. Tovariin kasvu samannäköinen kuin omassa. Eli päävarsi kasvattanut liudan varkaita kylkeensä.
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

Hubert

heinäkuu 10, 2012, 10:35:22 ap #581 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 11, 2012, 09:31:06 ap käyttäjältä hubert
Voin myös suositella noita A. barkeriita. Nyt 7 viikkoa punkkien levityksen jälkeen ovat silloiset vauriochilit edelleen kaikki terveitä.

Ilman ruokaa eivät kyllä taida kauaa elellä, koska toisessa huoneessa petopunkkien levityksen aikaan terveenoloiset chilit mutusteltiin parin viikon jälkeen begoniapukkien toimesta.


EDIT: Ja heti kun menin suuni avaamaan, niin seuraavana päivänä näkyy uusia punkkituhoja... vmp

Räyhis

Ikävää luettavaa kertakaikkiaan. Tämä kesä on ollut aika kehno chilinkasvattajalle, meillä ei ole (toistaiseksi) ollut pahempaa riesaa ötököistä, mutta kylmät ilmat ovat ehdottomasti vähentäneet sato-odotuksia. Pahinta on tämä lämpötilan sahaaminen, kesäkuun ensimmäiset lämpimät viikot houkuttelivat TSMB:n podeilemaan, mutta nyt podit uhkaavat jäädä keskenkasvuisiksi. Partsilla tällä hetkellä 18 astetta ja kylmä tuuli. Vaan eipä auta valittaa, ei se nastaa ole kun hiki virtaa.

Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 10, 2012, 08:16:16 apensin vien pari peräkärryllistä tyhjiä pulloja ja tölkkejä kauppaan.
Panteista saan varmaan puolen kuukauden liksan


Pieni loppukevennys tähän, kaveri palautti alkuvuoden pullot viime viikolla. Meni sitten alkoon ja osti pari pulloa Tangeray-giniä, pari pulloa viskiä, hanapakkaukset punkkua ja valkkaria sekä jokusen lonkeron. Kassalla ojensi palautuskuitit jolla myyjä kuittasi ostokset ja ojensi vielä ~35€ takaisin johon kaverini totesi suureen ääneen; "Ja mitä ne vielä sanoo, että viina on Suomessa liian kallista!"
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

ingeniero

Taisi tosiaan olla loppukevennys...tuskinpa ihan 200e pantteja tuosta vain juo kurkusta alas edes sinun ystävä.

bluesmanKasvaria, Guyana baccatum etualalla. Kasvupisteet syötynä.C.chinense Brasileira marimbondo. Punkki- ja kirvainvaasioiden jälkeen.7 pod Douglah turveruukkuversiona, podeja jonkinverran. Kypsät syötin vieraille. Nautinnon jälkeen oli heillä mukavasti sitten yhtäkkiä kiire kotiin.Tomaatti Guernsey island. Ollut vapusta asti ulkona.                      Kultainen sydän kasvarissa kirvanp:tä täynnä.

Tiemuh

En tiedä piristääkö, mutta vastaiskuistasi huolimatta on kuitenkin komeat kasvatukset ja mukavasti hedelmiä tulossa. Ainakin jos vertaa omaan saldoon. Tulen jäämään huonommalle sadolle tänu kuin viime vuonna vaikka nyt on 20 neliön kasvari ja triplasti enempi kasveja. Pistää vaan miettimään että jos sitä ensi vuonna panostaisi tuohon vesikasvattamiseen. Täytyisi vain keksiä itselleni sopivin tapa. Sähköt mökillä kun on sen verran huonot että niiden liika kuormittaminen katkaisee ne kokonaan. Samalla tulisi ratkaistua tietynlainen kastelemis ongelma, kun matkaa on mökille saman verran kuin sinullakin.
Mutta miten kävi sinun bioponisuus ajatuksillesi. En ole ainakaan huomannut että olisit niistä mitään puhunut. Eli ovatko ebbisi nyt bioponisia vai eivät?

PP

Lainaus käyttäjältä: Tiemuh - heinäkuu 10, 2012, 20:19:30 ip
Pistää vaan miettimään että jos sitä ensi vuonna panostaisi tuohon vesikasvattamiseen. Täytyisi vain keksiä itselleni sopivin tapa. Sähköt mökillä kun on sen verran huonot että niiden liika kuormittaminen katkaisee ne kokonaan.


Olenko hakoteillä ideastasi, kun en ymmärrä sähköongelmaa? Ebbeissä on 5-10 W pumppu per laari eli 100 W:lla saa 10-20 ebbiä eikä kuormitusta ole 30-60 min päivässä. Jos sähköihin ei voi tosiaan luottaa, ebbejä voi hyvin ajaa aurinkokenno-akku- yhdistelmällä, mutta se vaatii lisäksi invertterin tai 12 V pumput, joita voi olla vaikea löytää.

bluesman

 Eivät ole bioponisia. Uskoisin kuitenkin olevan paremman kuin ns. normaalin ebbisysteemin koska litkujenvaihto on melko työläs tapahtuma jos pyttyjä on yli 30. Ensi kaudelle on aikomus laittaa NFT-tyyppinen kasvatussysteemi, suurelta osin siksi että jos ei halua joka vuosi ostaa uutta hydrosoraa, on soranpesu melkoinen suoritus ja kiristää perheensisäistä jännitettä. Siis aikka menee pesuun luvattoman kauan eikä lopputulos ole välttämättä edes riittävän hygieeninen. Tuholaisten lepoasteita ja taudinaiheuttajia saattaa soran mukana siirtyä seuraavalle kaudelle. NFT:n filmi on kertakäyttötavaraa ja kasvatusastiat nopeat ja helpot pestä sekä desinfioida.
Lisäksi vertikaalisuunnassa saadaan lisää tilaa kasvien kasvaa korkeutta.

bluesman

 Mulla on ollut jatkuvasti ihan viime vuosiin saakka sähkökatkoksia. Ei ole ebbeille ongelma mutta talvella jos on sisäkasvatuksessa kasveja niin lämmöt katoavat.

jewe

Lainaus käyttäjältä: bluesman - heinäkuu 10, 2012, 20:34:58 ip
  Ensi kaudelle on aikomus laittaa NFT-tyyppinen kasvatussysteemi


Itselläni on ihan samansuuntaiset suunnitelmat ja NFT tulossa kuvioihin mukaan. Muutenkin nuo vesikasvit taas lisääntyy kun olen kyllästynyt jatkuviin kasteluongelmiin kun ollaan kesällä viikonloput lähes järjestään mökillä.

Tiemuh

heinäkuu 10, 2012, 21:18:14 ip #590 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 10, 2012, 21:20:06 ip käyttäjältä Tiemuh
PP: En ole sähkömies joten pitää veljeltä tiedustella kun se on. Taidat kuitenkin olla oikeassa tuossa ettei muutamalla pumpulla saa kovinkaan kummoista kuormitusta aikaan. Ja jos bioponisuuden tosiaan saisi jotenkin ajettua kasvatukseen mukaan niin siitä helpottaisi tuo vesien kanssa läträäminenkin huomattavasti. Pitänee kanssa tutustua tuohon NFT-tyyppiseen kasvatukseen ja sen periaatteihin paremmin. Ainkin mitä kuvia sen käytöstä olen nähnyt niin hyvin tuntuu kasvit kasvavan. Jostain kumman syystä itselläni kuitenkin on kovin visuaalisesti tärkeää että chilit kasvavat oikean muotoisissa ruukuissa.

shp

heinäkuu 11, 2012, 00:46:04 ap #591 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 11, 2012, 00:48:36 ap käyttäjältä shp
Täytyy tohon sorien pesuun senverta sanoa, etten ole jaksanut pestä ebbieni soria ja hyvin ovat kasvit kasvaneet, nyt kolmatta vuotta samoilla. Ötököitäkään ei ole lehtikirvoja kummempia ollut, nekin tulleet ostetuista kasveista =)

Edit: Nyt kun muistelen, niin en ole edes resoja pessyt..
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

Räyhis

heinäkuu 11, 2012, 09:50:08 ap #592 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 11, 2012, 10:04:12 ap käyttäjältä Räyhis
Lainaus käyttäjältä: ingeniero - heinäkuu 10, 2012, 17:12:09 ip
Taisi tosiaan olla loppukevennys...tuskinpa ihan 200e pantteja tuosta vain juo kurkusta alas edes sinun ystävä.


Enkös minä jo kerran varoittanut ärsyttämästä?

Kyllähän tuon saa äkkiä läjään. Minä dokailen suht-maltillisesti (25-75 annosta viikossa) ja pullopanteista tulee karkeasti ~12€ viikossa, joskus enemmänkin. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla kun vie yhdeksän kuukauden pullot, on summa jo päälle 400€. Sitten jos on sosiaalista tyyppiä, ja me pakuhemmot olemme (vaikka välillä se on vitun vaikea tykätä kaikista ihmisistä) saattaa kesään osua kaksikin erilaista isompaa kimppatapaamista, jotka ovat tunnettuja suuresta virvoitusjuomain kulutuksesta. Mietippä miten parikymmentä mörökölliä vetää bisseä kahden viikonlopun aikana? Parikymmentä kertaa kori-puolitoista ja kertaa kaksi. Minne ne tölkit on kätsä laittaa? Jätesäkkiin jonka voi heivata hiaceen, siellä on tilaa.

Sitten kun niitä pulloja ja tölkkejä palauttaa kahdesti vuodessa, niin palautukseen menee puolitoista tuntia ja loppusaldo on kolminumeroinen eikä todellakaan ala ykkösellä.

Sinun kannattaa jatkossa, Ingeniero, välttää itseäsi älykkäämpien ja sananvalmiimpien ihmisten ärsyttämistä. Eikö sinulle ole kotona opetettu, että itseään häijymmille ei kannata vittuilla? Meinaan, kerran vielä kun koitat onneasi, heitän "ison hihnan" todella päälle. Mieti sitä.

Bluesmanille anteeksipyynnöt päiväkirjan trollaamisesta.
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

bluesman

Kuvia kasvarin ulkopuoletakäsin kun ei yletä sisältäpäin kuvaamaan;Antillais 14.5Bonda ma JacquesC.baccatum Jamy kypsyy hiljalleen.                                                  Bhut jolokia yellow.Brasileira marimbondo.C.chinense Grao de Bode.Habanero black.C.sp. CAP1491 vihdoin kukassa.

Tänään levitin satsin A.barkeriita kun nuo punkit taas ilmoittelevat itsestään.Kärsivä Lemon drop.Mahdollisesti bacca Pimenta di Barro do Robiero, punkkienviotuksia täynnä.C.tovarii.

Herpiili

Ihan mukavasti sentään podeja roikkumassa oksilla kaikista edesottamuksista huolimatta :)

Barkeriit tuntuvat toimivan varsin hyvin ja tervettä kasvua on omissa chileissä huimasti parin viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna, jolloin yhtään tervettä kasvupistettä ei ollut ja pienemmätkin aivan mustina. Osa kasvupisteistä on lykännyt uutta kasvupistettä esiin ja muutamassa ei oo kasvupisteisiin ilmestynyt eloa, mutta sivuversot on lähteneet melko huimaan kasvuun eikä punkkivioituksia toistaiseksi ole uudessa kasvussa esiintynyt.

Tämä kausi tuntuu olevan kaikinpuolin surkea sääolosuhteiden ja tuholaisten vuoksi joten onkin mukava nähdä että siellä suunnalla sentään tulee satoa kohtuullisesti lähtökohdat ja tuholaiset huomioiden. Jos nyt jotain positiivista tästä kaudesta pitää keksiä niin ainakin on valmiina toimivia (tai ainakin tilannetta rauhoittavia) torjuntakeinoja seuraavalle kaudelle.

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - heinäkuu 12, 2012, 20:31:03 ip
Ihan mukavasti sentään podeja roikkumassa oksilla kaikista edesottamuksista huolimatta :)


Joo, mullekin jäi keskustelun perusteella sellainen mielikuva, että vähemmänkin on tulossa. Hyvinhän ne kuitenkin näyttää sikiävän, mutta suhteutettuna tuohon kasvimäärään voi olla totta kuitenkin, että vähältä vaikuttaa!

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - heinäkuu 12, 2012, 20:31:03 ip
Jos nyt jotain positiivista tästä kaudesta pitää keksiä niin ainakin on valmiina toimivia (tai ainakin tilannetta rauhoittavia) torjuntakeinoja seuraavalle kaudelle.

Totta puhut ja kovasti. On hyvä tietää, että jollain noista paskiaisista voi päästä eroon, taikka sitten osittain edes. Toivottavasti ei ensivuonna tarvitse kärsiä yhtään noista tai voi olla, että Sushrajallakin kasvatellaan kukkasia chilien sijaan!  >:(

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

bluesman

Sitten poijaat kun vielä keksitte kirvantorjuntakeinon jolla petopunkit eivät kuole. Provado??

shp

:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.


bluesman

Hyvä. Torjunta ja grillivarras samassa paketissa. Tepiniä ja kirvoja! Nam!