syyskuu 18, 2019, 21:42:29 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Riittääkö 3kpl 15w led listoja taimien kasvatukseen?

Aloittaja Leparti, toukokuu 25, 2018, 14:59:23 ip

« edellinen - seuraava »

Leparti

Taimet ei ole kasvaneet viikkoon yhtään kyseisten lamppujen alla :/
Tälläisen valot olen hankkinut (3kpl): https://www.nelsongarden.fi/fin/eur/p/kasvivalaisimet_240/kasvivalaisin-led-lista-15w-starter_5576

Näin ne on aseteltu: https://drive.google.com/file/d/1DbKK-FbyVoJ4g9UejJqk0oshrgw6M-Q1/view?usp=drivesdk

Pitääkö hommata kasa jotain yksittäisiä spotti valoja jotta saisi kasvit ulkoilukokoisiksi?

Huru-ukko

Pintamulta? ainakin nyt näyttää kuivalta. Ja on liian kuivaa syvemmältäkin koska multa/kookos? on kutistunut irti ruukun reunoista.

Altakastelu ei toimivielä tuossa vaiheessa kun juuristoa ei ole kuin muutama sentti. Siksi kastelu ylhäältä aluksi parempi vaihtoehto.


Kasvua tulee hidastamaan myös taimien laitto (liian) isoon ruukkuun. Noin pienille olisi ollut luokkaa jugurttimuki sopiva, sitten nuo ruukut.

Valaistuksen uskon olevan oikein hyvin riittävä.Leparti

Vähän oli päässyt nyt yön aikana kuivumaan pinta tuulettimen ansiosta, oli kuivaa noin 4cm syvyyteen asti. Pitää kiinnittää kasteluun enemmän huomiota. Pelottaa vaan tuo ylikastelu :/
Multana kukkamulta.

No mutta jos valot riittää, niin saan tästä lisää mielenrauhaa :D kiitoksia muustakin infosta!

Huru-ukko

Noin isossa ruukussa ylikastelusta ei ole pelkoa, ellet litratolkulla läträä vettä. Kasteluun riittää kun multa on siitä kasvin ympäriltä kostea, siinä riittänee desilitra päivisin kun ottaa huomioon tuulettimen ja lämmön kautta tulevan haihtumisen. Jos kuivaa pinnasta aikaisemmin, lisää annosta. sitä mukaa kun kasvi kasvaa, sen juuristo leviää ja vaatii kastelun isommalle alueelle. 25-30 cm pitkänä sillä alkaa juuret yltämään alas.

Älä anna lannoitetta niille 3-4 viikkoon, ennekuin kasvi on yli 30 cm.

Chilivaari

Huru jo antoi hyviä neuvoja.
Noin pienille jatkuva kohtalainen kosteus on tarpeen. Kaada vettä vaikka suoraan taimien päälle.
Tuulettimesta luopuisin, taimet saattaisivat kaivata kosteata ilmaa ympärilleen. Minä laittaisin pienen muovipussin tai kirkkaan kertakäyttömukin taimen päälle pitämään ilman kosteutta korkeana. Uudelleen istutuksen jälkeen juurilla kestää useita päiviä uuteen multaan sopeutumiseen ja haihdutuksen vähentäminen auttaa juurtumista. Muutaman päivän päästä peitteen voi poistaa, kun kasvua on näkyvissä. Tuuletusta ne eivät mielestäni kaipaa sittenkään.


Eihän teillä ole harsosääskiä, pikkuisia "kärpäsiä". Minulla kävi kerran niin, että taimi pysyi sirkkalehdillä viikkoja ja vähitellen alkoi kuihtua. Kun otin sen ylös mullasta, sillä ei ollut lainkaan juuria, harsosääsken toukkia kiemurteli siellä mullassa, ne olivat syöneet juuret.
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi

Leparti

Hmm, täytyy ottaa suurennuslasi kauniiseen käteen ja katsoa josko löytyisi jotain sääskien merkkejä o.O ok, tuuletin siis pois, hieman lisää kastelua ja kaupasta jotkut vihannespussit ruukkujen päälle kunnes rupeaa näkymään kasvua. Tämä selvä!
Minkä kokoisia noita uskaltaa ruveta aurinkoon totuttelemaan?

Aivan mahtavia neuvoja saa kyllä täältä! onneksi eksyin näille foorumeille :) Toivottavasti scropionit ehtisi vielä auringossa tekemään hedelmää tänä vuonna.

Huru-ukko

Kaksinkertaisen harson alla kun parit oikeat lehdet tulee, ja tervettä kasvua näkyvissä. Jos taimi on pussitettu lisäksi niin ei pelkoa palamisesta. Kaksinkertaisen harson alla viikko. Ja toinen viikko yksikertaisen alla.

Nyt kun on lämmintä ollut, niin idätykset olisi voinut tehdä suoraan auringon valossa, niin totuttelu rumba olisi jäänyt pois. Kovin paahteiseen paikkaan siirtoa kannattaa välttää pitkäksi aikaa.

Siinä vaiheessa sitten kun otat sen pussin pois, niin kosteus% laskee ja kasvi roikottaa lehtiään n. päivän verran ennenkuin piristyy.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Leparti - toukokuu 25, 2018, 23:06:23 ip
Hmm, täytyy ottaa suurennuslasi kauniiseen käteen ja katsoa josko löytyisi jotain sääskien merkkejä...

Ei siihen suurennuslasia tarvita, ne kyllä näkee paljaalla silmälläkin ja niillä on tapana parveilla. Blogistani löytyy kuviakin:
http://chilivaari.blogspot.fi/2013/02/harsosaaskia.html


Kosteutta ilmassa pitämiseen riittää aivan pienikin pussi tai pussin kulma, kunhan taimi peittyy. Kertakäyttömukit tai jogurttipurkit käyvät, juomalasitkin.
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi