Kasvatus ja yleinen chilitieto > Edistyneempi chilinkasvatus

EBB & Flood

(1/22) > >>

Fatalii:
Alkuun vähän epäilytti että voiko näin yksinkertainen ja "vähän virtaava" järjestelmä (tai vastaava) olla kovinkaan tehokas, mutta lopputulos vakuuttaa, KYLLÄ VOI!

Taitaa olla sellainen järjestelmä jolla tulen kasvihuoneen täyttämään kun siirryn vielä täysipainoisemmin hydroiluun kasvarissa.

Edut:
-äänettömyys
-todella vähäinen virrankulutus
-varmatoimisuus
-hyvin pitkätkään sähkökatkot eivät ole riski
-helppo ylläpitää ja huoltaa
-helppo rakentaa (tulee myös halvaksi mikäli löytää hyvät ja edulliset astiat)
-leveä astia mahdollistaa useiden pienten taimien kasvatuksen alkuun, ylimääräiset voi siirtää vaikkapa multaan, toimii!
-TEHO[/u] (kuva puhukoon puolestaan)Uusia tulee ko. järjestelmästä jatkuvasti saitille.
Ja löytyypä pian kattavat rakennusohjeet, ensi hätään löyty perusperiaate tästä todella yksinkertaisesta järjestelmästä tässä:


Teho perustuu siihen että ravinneliuos käy vain kosteuttamassa juuret ja soran ja valuu takaisin säiliöön... happi pääsee ilmasta  suoraan juurille.
Riittää että ravinteen nostaa vain muutaman kerran päivässä juuritilaan (2-4x kasvin koosta riippuen).
Käytännössä kannattaa hankkia elektroninen ajastin jolla saa ajastettua kyllin lyhyitä (minuutti tai pari) aikoja.

tknummelin:
No todellakin  :shock: Olisin kuvitellut, että juuret kuivavat, kun vesi vain käy niitä vilkaisemassa pari kertaa päivässä  :shock: Ei vissiin sitten!

Sauli Särkkä:
Pitäisiköhän päivittää NFT-suunnitelmat isoksi ebb & flow -systeemiksi? Tuo teho on kyllä melkoinen :shock:

Itseä eniten pelottaa tuo ajoittainen kuivumisen tila, mutta ilmeisesti kevytsorassa säilyy kosteus kyllin hyvin, jos tulokset ovat tuollaiset.

Pitkä ja kapea boksihan tuohon hommaan kelpaisi, vaikka isoa rännikourua (200-300mm leveää) käyttäen tuosta tulisi mukavan iso systeemi ja vieläpä kohtalaisen edullisesti. Hätätilassa pitkiä parvekelaatikoitakin voisi käyttää pienemmille kasveille (Apache, ym.).

EDIT: Valuuko liuos siis pumpun sammuttua pumppuletkun ja pumpun läpi takaisin vai onko pohjassa myös reijitys tyhjennystä varten?-Sale

Toivo:
Kun astiaa täytetään niin silloin se vuotaa yli siitä overflow jutusta ja sitten kun pumppu sammuu niin siitä pumpum reiästä.

Amd:
http://www.growell.co.uk/index.php?j=groupinfo.php&mod=shop&g=32&t=0.htm

tuolta reso ni ei kuivu enää koskaan...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta