syyskuu 18, 2019, 20:48:06 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kasvihuoneen muovi

Aloittaja Spice boys, huhtikuu 23, 2009, 10:50:45 ap

« edellinen - seuraava »

Spice boys

Suunnitteilla on väsätä kasvihuoneen tapaista chileilleni kesän ajaksi, että saan ne ulos aurinkoon eli kevyt puurunko ja muovia ympärille sekä kunnon tuuletus. Mitä muovin pitäisi olla ja kuinka paksulti. Kelpaako tavallinen rakennusmuovi tai rakentamiselta jäänyt höyrynsulkumuovi ?

Janne

Lainaus käyttäjältä: Spice boys - huhtikuu 23, 2009, 10:50:45 ap
Kelpaako tavallinen rakennusmuovi tai rakentamiselta jäänyt höyrynsulkumuovi ?

Helppo kysymys, helppo vastaus: ei kelpaa, mikäli haluat että kestää enemmän kuin yhden tai maksimissaan 2 kesää. Hieman muovista riippuen on seuraavan vuoden-parin kuluessa käsillä iso kasa kämmenenkokoisia auringon ja pakkasen raiskaamia muovinpalasia.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Rince

Toisaalta 'kunnon' muovi on niin paljon kalliimpaa ettei se pidempi käyttöikä välttämättä tee siitä edullisempaa.
Esimerkiksi Kivikankaan myymät 'viralliset varapeitteet' maksavat 6 euroa/m2, kuplamuovinen 16 €/m2.
Vertailun vuoksi rakennusmuovi maksaa 0.50 €/m2.
Itse mietin tällaista hieman lämpöä eristävää muovia, hinta alle 1 €/m2:
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00018076

Spice boys

Tuo näyttää olevan aluskatetta, jota laitetaan ruoteiden päälle. Talopaketin mukana tuli ja löytyy sitäkin. Onkohan sen valon läpäisykyky riittävä ? Talotoimittajan mukaan sekään ei kestä pitkäaikaista suoraa auringonpaistetta vaan meillekin suositeltiin varsinaisen katteen laittamista parin kolmen viikon sisällä aluskatteen asentamisesta.

"Kasvihuoneeni" tai enemmänkin suunnittelemani kasvihylly oli tarkoitus rakentaa eteläpuolelle taloa ihan seinän viereen, johon aurinko paistaa aamusta pitkälle iltapäivään. Tarkoitus oli suojata muovilla ainostaan katto sekä sivut ja jättää etuosa vapaaksi auringon paisteelle. Etuosaan ajattelin asentaa esiripun, jonka voi laskea ja nostaa tarvittaessa, varsinkin alkuvaiheessa kun pienet kasvit vasta totuttelevat uuteen ympäristöön. Esirippuja voisi olla kaksikin, toinen harsoa ja toinen sitä "jotain" muovia. Riippuen sitten tilanteesta kumpaa käytetään. Enemmän valoa tarvitsevat etuosaan hyllyjä ja vähemmän tarvitsevat takaosaan tai sitten esiripuilla peittäen/suojaten. Lisäksi hyllyjen etuosaan tulee suoja suoralle auringonpaisteelle Chilivaarin vinkkien perusteella.

En tiedä toimiiko, mutta tarpeet löytyy omasta takaa eikä ole iso työ kokeilla.

Janne

Lainaus käyttäjältä: Rince - huhtikuu 23, 2009, 11:09:46 ap
Toisaalta 'kunnon' muovi on niin paljon kalliimpaa ettei se pidempi käyttöikä välttämättä tee siitä edullisempaa.

Tokihan sitä voi vuosittain keräillä silppua pihamaalta ja asennella uusia muoveja, mutta ei se ainakaan minusta mitään hauskaa touhua ole.

Ja melkoisia hintoja olet löytänyt, esim. googlen eka hitti, "kasvihuonemuovi": http://www.tarvikepalvelu.fi/tuotteet.html?id=10/
n. euron / neliö. Rautakaupoista löytyy myös.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Rince

Nuo Kivikankaan muovit ovat valmiiksi saumattuja ja niissä on vetoketjulliset ovet jne, joten se hieman selittää korkeaa hintaa. Vähän epäreilu hintavertailu siis.

Muovin tulee tietysti olla UV-suojattua (rakennusmuovia löytyy UV-suojattuna, sen sijaan tuo Ikean tuskin on), muuten se haurastuu erittäin nopeasti. Lisäksi ottaisin muovit pois talveksi, sillä pakkanen ei tee hyvää ohuille muoveille. Ja laittaisin uudet muovit seuraavana keväänä.

Kasvareihin myydään ainakin PVC- ja PE-muovia, PVC on paljon halvempaa (mutta luultavasti huonompaa). Itselläni on ollut PVC:tä vuoden verran, eikä siinä näy mitään haurastumisen merkkejä. Saumat alkoivat revetä aika nopeasti, en tiedä johtuuko se muovilaadusta vai vaan huonoista saumauksista...

Janne

Lainaus käyttäjältä: Rince - huhtikuu 23, 2009, 11:51:47 ap
Lisäksi ottaisin muovit pois talveksi, sillä pakkanen ei tee hyvää ohuille muoveille. Ja laittaisin uudet muovit seuraavana keväänä.

Me taidetaankin nyt puhua vähän erilaisista kasvihuoneratkaisuista :)
Mun tuplamuovit (eli 5 sentin rako välissä, runko 2"x2" puuta) on kiinni about miljoonalla niitillä kasvarin rungossa, ei niitä kyllä huvikseen irrottelemaan lähde. Tuollainen halvin kasvihuonemuovin nimellä myyty rautakauppamuovi on nyt 3 talvea ollut eikä mitään havaittavia ongelmia. Mitään saumojahan tuollaisessa ei ole.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Sume

kävin just turun agrimarketista kysymässä kasvihuoneeseen tarkoitettua muovia 6m*30m maksais n. 100e rulla. eli ei nyt ihan omaisuuden hintaista ole. meinasin itse hakea sellaisen rullan, mut en varmaan tarvii kaikkea ni siitä vois pistää eteenpäin tarvitsevalle. :)
Chiliyhdityksen jäsen 913

Niabo

meikä saattais tarvita 340x470cm palasen :D sais tehtyy parvekkeelle "lasituksen" eli muovituksen :)

escargo

Lainaus käyttäjältä: Niabo - huhtikuu 25, 2009, 12:00:54 ip
meikä saattais tarvita 340x470cm palasen :D sais tehtyy parvekkeelle "lasituksen" eli muovituksen :)

Kannattaa kysyä mitä mieltä isännöitsijä/vastaava on ellet omista koko taloa jossa parveke on  ;D
#300

Niabo

äh, on tuolla muillakin parvekkeilla sen näkösiä virityksiä et tuskin tulee sanomista :D