heinäkuu 12, 2020, 19:26:57 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kahvittelut

Aloittaja TunturiTiger, elokuu 01, 2011, 18:30:07 ip

« edellinen - seuraava »

MorugaReaper

Oliko se Pelican Rouge Barista. Sininen ympyrä pusissa. Avokilla on sitä ja se sopii minunkin makumaailman hyvin.

Chilivaari

Niitä taitaa olla paljon eri nimisiä. Tämä ei ollut Barista vaan Rich Blend, sininen ympyrä kyllä ja paahtoaste 4. Toinen täällä myytävä on paahtoa 2.

MorugaReaper

Ostin tänään Rauman Citymarketista Pelican Rouge Rich Blendiä ja Regular Blediä. Molemmat olivat hyvän makuisia kahveja.

Rähinä-Reetta

Meillä juodaan Lidukan kahveja. En tiedä onko ne oikeasti ihan hyvän makuisia, vai onko se se halpa hinta.  :D Moccamasteri on vakiintunut kahvinkeitin, muunlaisiakin on kokeiltu, mutta tuohon palattu yhä uudelleen.

MorugaReaper

Käytän kahvin valmistukseen vain pressopannua tai Bialetin mutteripannua. Niissä tulee mielestäni aito kahvin maku.  ::) :) ;)

Chilivaari

tammikuu 18, 2018, 22:07:03 ip #385 Viimeisin muokkaus: tammikuu 19, 2018, 09:23:14 ap käyttäjältä Chilivaari
Lainaus käyttäjältä: Rähinä-Reetta - tammikuu 18, 2018, 15:10:31 ip
Meillä juodaan Lidukan kahveja.

Kappas, Liiterin halvin kahvi, n. 1,5€ punainen Perfetto-paketti on pitkään ollut suosikki aamukahvini, kunnes tuli tämä belgialainen. Päiväkahvi on sitten jauhettu pavuista, makujen vaihtelu on mielenkiintoista. Tuo halpis on sopivan vahvaa ja karvasta herättämään aamulla.
Ei vain ollut helppoa tässä ketjussa paljastaa pitävänsä markkinoiden lähes halvimmasta kahvista. Mutta vain aamuisin.

Rähinä-Reetta

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - tammikuu 18, 2018, 22:07:03 ip
Tuo halpis on sopivan vahvaa ja karvasta herättämään aamulla.


Totta, itse juonkin kahvini pääasiassa aamulla. Lisäkupit myöhemmin tahtovat aiheuttaa yömyöhäistä kattoontuijottelua.

MorugaReaper

On tosi hienoa että "sain" palata kahvin pariin. Nytkin talvella pakkolomalla jässähdän helposti pakkasvihaajana tietsikan taa kuuntelemaan applemusiikista surullista/melodista metallia. Mutta kun vetäisen pressosta 5,5 dl mukillisen tujua kahvia, niin alkaa tapahtua lähes manian rajoilla. Avokkikin alkoi jo huolestua dpressiivisen ja maanisen mielialan vaihtelusta. Hmm.. pitäsiköhän juoda kolme mukillista  kahden sijaan, niin menisi koko päivän kuin durcell-pupu ??? ;D ;D ;D

PP

Kun hankin aikoinaan espressokoneen, tuli aika mielenkiintoiset "pärinät" kun tottumattomana veti kaksi Robusta-pohjaista tuplaespressoa. Saattoi hyvin olla 300-400 mg kofeiinia. ;D

MorugaReaper

Itsekin kuolaan espressokoneen perään, mutta pakkolomalla ollaan. :-\ :-\

Chilivaari

Muistutanpa vielä uudestaan siitä Pelican Rouge kahvista, Rich Blend paahtoaste 4 on tullut vakiokahvikseni. Käyttämäni S-kaupat kuitenkin hävittivät sen vähitellen, ensin kätkivät, sitten nostivat hintaa ja lopettivat kokonaan.
Tänään löysin sitä yllättäen lähistön K-supermarketista, eikä hintakaan ollut paha. Kannattaa pitää silmät auki kahvihyllyjen ääressä ja etsiä mustaa pehmeätä pussia.

MorugaReaper

heinäkuu 01, 2019, 08:10:11 ap #391 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 01, 2019, 08:13:14 ap käyttäjältä MorugaReaper
Nyt kahvittelu siirtyi seuraavaan vaiheeseen. Siis jauhamattomaan kahviin. Harjoittelin ensin Lidl:n Bellarom Crema 100 % Arabican kanssa. Nyt vuorossa hieman laadukkampaa. Olin jo Muutama vuosi aiemmin ostanut Wilfan kahvimyllyn, joten nyt sillä on käyttöä.Chilien jauhamiseen Wilfa ei sopinut.Chilivaari

Kerropa kokemuksia.
Olen käyttänyt lähinnä Lidlin Espresso-papuja Wilfassa. Tänäänkin hain yhden harmaan kilon pussin, 5,95€, eli se on huomattavasti halvempaa, sopivaa kokeiluihin.


Meillä juodaan päivän eri kahvihetkissä erilaista kahvia, aamulla tavallista suodatinjauhatusta, päivällä itse jauhettua. Näitä myös sekoitellaan. Eipä pääse kyllästymään yhteen makuun.