maaliskuu 29, 2024, 16:01:33 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Hungarian hot wax

Aloittaja Täti-E, elokuu 02, 2011, 10:15:57 ap

« edellinen - seuraava »

Täti-E

Hitsi, googlella leikin ja tajusin että ostamani "banana pepper" on todellakin hungarian hot wax. lmeisesti jälleen uusi kaupallinen nimi?
En lajikkeiden arvostelusta haulla löytänyt vastaavasta mitään ja ajattelin kertoa oman kokemukseni tästä.

Aivan järkyttävän hyvää! Eilen leikkasin kolme kypsää podia pitkittäin suikaleiksi ja paistoin nopeasti kuumalla panulla halloumin kaveriksi. Tulisuutta sopivasti (minun makuuni) ja niin maukas ja makea :P nami nami.
Siemenet otin talteen ja pistän ehdottomasti itämään varmuuden vuoksi jos nykyinen puska ei talvesta selviäkkään..(siementen lajipuhtaus selviäisi samalla jos chilit ovat saman näköisiä ja makuisia).

Niinkuin muillakin sivuilla tästä lajikkeesta kerrottin; tulisuus voi vaihdella yksilöiden välillä reilusti ja tyveä kohden polte kasvaa. Polte tuli omaan suuhuni pienellä viiveellä ja raakana tyvestä maistettuna polte oli hauska, koska tuli jostain syystä turkinpippuri-karkit mieleen ;D polte ei meinaan satu, se vain lämmittää suuta.Huulissa tilanne olikin sitten hieman eri  :D

Aivan mainio chili ruuanlaittoon ja tapaksiin.

InkRose

Ristipostaus chiliä kaupassa -ketjusta:

Olivat tuohon kylän K-Markettiin ottaneet FinGron chilejä lajitelman. Golden Cayennet jätin suosiolla pois kun Intian F1-ihmettä on tulossa ihan riittävästi ja Cheyennekin sai vielä jäädä hyllyyn. Hungarian Wax -nimellä olleen 2 hedelmän paketin ostin ja silppusin leiville. Ai että, olihan hyvää! Maku aika pitkälti kuin hieman normaalia makeampi kellopaprika (ei kuitenkaan ihan suippopaprikamainen vaan vähän robustimpi maku), ja tulisuus miellyttävällä tasolla, tuntui kivasti muttei kuumottanut hirmuisesti. Annuumiksi suorastaan pehmeä. Taitaa olla sama kaveri kuin Hungarian Hot Wax, vai lieneekö joku mieto variantti aiheesta? Pakkauksen asteikolla 1-10 tulisuus oli 2.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: Täti-E - elokuu 02, 2011, 10:15:57 ap
Hitsi, googlella leikin ja tajusin että ostamani "banana pepper" on todellakin hungarian hot wax. lmeisesti jälleen uusi kaupallinen nimi?
En lajikkeiden arvostelusta haulla löytänyt vastaavasta mitään ja ajattelin kertoa oman kokemukseni tästä.

Aivan järkyttävän hyvää! Eilen leikkasin kolme kypsää podia pitkittäin suikaleiksi ja paistoin nopeasti kuumalla panulla halloumin kaveriksi. Tulisuutta sopivasti (minun makuuni) ja niin maukas ja makea :P nami nami.
Siemenet otin talteen ja pistän ehdottomasti itämään varmuuden vuoksi jos nykyinen puska ei talvesta selviäkkään..(siementen lajipuhtaus selviäisi samalla jos chilit ovat saman näköisiä ja makuisia).

Niinkuin muillakin sivuilla tästä lajikkeesta kerrottin; tulisuus voi vaihdella yksilöiden välillä reilusti ja tyveä kohden polte kasvaa. Polte tuli omaan suuhuni pienellä viiveellä ja raakana tyvestä maistettuna polte oli hauska, koska tuli jostain syystä turkinpippuri-karkit mieleen ;D polte ei meinaan satu, se vain lämmittää suuta.Huulissa tilanne olikin sitten hieman eri  :D

Aivan mainio chili ruuanlaittoon ja tapaksiin.


Mainiotahan tuo on! :) Banana pepper muuten on varsin vanha nimi, ja viittaa hyvin samantyyppiseen, usein varmaankin tosiaan samaan chiliin. Nimi tulee luultavasti banaanimaisesta muodosta. ;)

Vate

JAA, nyt on meikäpoika sekottanu Unkarin tuliaiset täysin! Onko näin! Unkarin paprikan nääs, käytetään mm. Gulanssi-keitossa, jota maistoin Budapestin kaupahallissa kun  oltiin matkalla. JA OLI PIRUN HYVÄÄ!

InkRose

Unkarissa noita paprikoita on aika paljon ja eri vahvuisia. Taisivat aikanaan olla Keski-Euroopan kansoista melkeinpä ainoa joka ymmärsi niin sanotusti hyvän päälle.

Vate

Lainaus käyttäjältä: InkRose - syyskuu 25, 2011, 14:13:43 ip
Unkarissa noita paprikoita on aika paljon ja eri vahvuisia. Taisivat aikanaan olla Keski-Euroopan kansoista melkeinpä ainoa joka ymmärsi niin sanotusti hyvän päälle.


No, noi on meidän "paprikat" (vois kutsua jo ihan chiliks) on ollu hyviä, mutta saak**in tulisia! Silmään kerran meni, ja WC:n lattialla semmoset 15-20 min vaan voivottelin ja itkin ja kierin kivusta :(... Mutta ihanaa liharuokien seassa se paprika... ::)

Sikapossujalapenosetä

Lainaus käyttäjältä: Vate - syyskuu 25, 2011, 14:19:57 ip
Lainaus käyttäjältä: InkRose - syyskuu 25, 2011, 14:13:43 ip
Unkarissa noita paprikoita on aika paljon ja eri vahvuisia. Taisivat aikanaan olla Keski-Euroopan kansoista melkeinpä ainoa joka ymmärsi niin sanotusti hyvän päälle.


No, noi on meidän "paprikat" (vois kutsua jo ihan chiliks) on ollu hyviä, mutta saak**in tulisia! Silmään kerran meni, ja WC:n lattialla semmoset 15-20 min vaan voivottelin ja itkin ja kierin kivusta :(... Mutta ihanaa liharuokien seassa se paprika... ::)


Pikkusisko veti Blaire`s Death Rain sipsejä silmään. Aijai.
Meow. Meow meow. Meow.
~Muuan kissa.

InkRose

Jep, siellä osataan kyllä käyttää ja on tosiaan laaja skaala niin aromissa kuin tulisuudessakin. Tämän ketjun aihe eli Hungarian Hot Wax on sieltä miedoimmasta päästä. Pitäneekin kysellä kaverin emännältä josko se voisi joskus kotopuolestaan jotain paikallisia siemeniä tuoda, unkarilainen kun on.

Vate

syyskuu 25, 2011, 14:25:28 ip #8 Viimeisin muokkaus: syyskuu 26, 2011, 08:06:06 ap käyttäjältä Vate
Lainaus käyttäjältä: Sikapossujalapenosetä - syyskuu 25, 2011, 14:21:10 ip
Lainaus käyttäjältä: Vate - syyskuu 25, 2011, 14:19:57 ip
Lainaus käyttäjältä: InkRose - syyskuu 25, 2011, 14:13:43 ip
Unkarissa noita paprikoita on aika paljon ja eri vahvuisia. Taisivat aikanaan olla Keski-Euroopan kansoista melkeinpä ainoa joka ymmärsi niin sanotusti hyvän päälle.


No, noi on meidän "paprikat" (vois kutsua jo ihan chiliks) on ollu hyviä, mutta saak**in tulisia! Silmään kerran meni, ja WC:n lattialla semmoset 15-20 min vaan voivottelin ja itkin ja kierin kivusta :(... Mutta ihanaa liharuokien seassa se paprika... ::)


Pikkusisko veti Blaire`s Death Rain sipsejä silmään. Aijai.


Voi, sattusko paljon :D

aapee

mulla on tuossa kahta eri lajia kuivattuna, ostin Szekszárdista torilta.  Voin laittaa kuvia miltä näyttää kasvit, ovat juuri viimeisimmillään..

Ryhis

Lainaus käyttäjältä: Vate - syyskuu 25, 2011, 14:19:57 ipSilmään kerran meni, ja WC:n lattialla semmoset 15-20 min vaan voivottelin ja itkin ja kierin kivusta :(


Tänään lensi chilimehut silmään kun hakkasin chili con carnen chilejä pienemmiksi. Vedellä kun huuhtelee niin auttaa, ei tarvinnut edes hellaa sammuttaa kun äkkiä kävin kylppärin puolella huuhtaisemassa öögat.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Pahakeijo

Itsekin toin Unkarista kuivattua chiliä, ja niiden siemenet pistin kasvamaan hyvin tuloksin. Lajikkeen tunnistus topicissa ei kukaan tuntunut osaavan auttaa tunnistuksessa: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=4784.msg157051#msg157051

Vate

Luulen kyl et toi meijän tuliainen on oikeest jotai muuta... Näyttää ihan C. Anaheimilta. Onkos se ihan tulismmasta päästä ???

MegaRatt44

Lainaus käyttäjältä: Vate - syyskuu 27, 2011, 13:00:54 ip
Luulen kyl et toi meijän tuliainen on oikeest jotai muuta... Näyttää ihan C. Anaheimilta. Onkos se ihan tulismmasta päästä ???


Eivät kyllä Anaheimeja taida olla. Ne ovat aika mietoja. Niistä on monia versioita, mutta tuon tavallisen tulisuusaste on jotain kahden kolmen luokkaa.
Kauden 2012 päiväkirja alotteilla:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11388.0

Vate

Niin, voit joskus maistaa ja todeta mielipitees meillä :D

Tiemuh

Thaimaassa lämpenin chiliin ja Hungarian Hot Waxiin ihastuin ensimmäisenä kasvattina. Nyt noista seitsemästä puskasta enää yksi hengissä ja  Expressopurkissa komistaa ikkunalautaani. Ehkä ensi kesänä annan sille kunnolla tilaa kukoistaa ja tuottaa lisää hegelmää. Tai sitten olkoon siinä ja kylvetään lisää siementä idättylyjen kautta peltoon.

Huru-ukko

Minulla on neljä puskaa vielä kasvarissa ko. lajia. Podeja on yhteensä 60-80 kpl, en oo laskenut. Mutta vasta muutama punainen. Vihreänä maku oli mielestäni vaatimaton ja poltekkin mieto. Mutta kypsänä tosi hyvän makuinen ja hyvä polte jää suuhun pidemmäkksi aikaa  :).

Sikapossujalapenosetä

Lainaus käyttäjältä: Vate - syyskuu 27, 2011, 20:48:08 ip
Niin, voit joskus maistaa ja todeta mielipitees meillä :D


Hungarian Hot Waxin ei luulisi olevan kovinkaan tulinen. Totuus on toinen, ainakin sen perusteella mitä MINÄ söin. :'(
Meow. Meow meow. Meow.
~Muuan kissa.

Kappu

Kuinka nopeesti punastuu? Itsellä arviolta 1,5 kk olla möllöttänyt kellertävän vihreänä.

Whili

Lainaus käyttäjältä: Kappu - kesäkuu 15, 2012, 20:54:07 ip
Kuinka nopeesti punastuu? Itsellä arviolta 1,5 kk olla möllöttänyt kellertävän vihreänä.


Kyllä pitäisi olla jo punaanen.

Onko lämpöä riittävästi ??