marraskuu 16, 2019, 04:17:18 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


LudwigVonAntero

Aloittaja LudwigVonAntero, elokuu 09, 2011, 22:43:26 ip

« edellinen - seuraava »

LudwigVonAntero

Näitähän näyttää pukkaavan, joten hyppään kuin hyppäänkin kelkkaan mukaan.

Pienenäkin sitä tuli jyviä jemmattua. Lähinnä appelsiinien, omenoiden ym hedelmien siemeniä äiteen kukkapurkkeihin.
Niiden kasvua sitten ihmeteltiin. Eipä niistä satoa tosin saanut, mutta olihan se vänkää nähdä miten noista pahvilta maistuvista kovista kokkareista alkoi uutta elämää.
Siitä sitten siirryttiin kaktusten hoitoon. Ehkä siksi, että muut kasvit tuppasivat nääntymään. Moisia piikikkäitä kaunokaisia oli monet vuodet ikkunalaudoilla.

Viime vuosina viherkasvit on ollut Hyvin vähäisellä edustuksella tämän kaksikymmentää...seitsemän(?) vuotiaan miehen kotona.
Viime kesänä tuli kuitenkin tökättyä pari siementä pirkka-chilistä multaan ja sainkin kuin sainkin muutaman hassun marjan.
Tänä vuonna sitten innostuin kunnolla, kun työkaverilta sain kasan erinäisiä chilien siemeniä sekä kolmivuotisen ei-oo-enää-tilaa-nagan.

Siemenet itämään ja selaamaan - edellämainitun työkaverin mainostamaa - chilifoorumia. Aikaa täällä on tullut vietettyä ja tekstiä luettu silmien särkemiseen asti.
Jotain on jäänyt takaraivoonkin ja suht hyvinhän nuo rehut tuolla kasvavat. Lannoitteeksi kävin kaappaamassa Nutriforten purkit ja pari julmettua muovikanisteria.
Saattapi ne toimiakin. Paha sanoa, kun en tiedä miten ne kasvavat ilman.

Myöhässähän tähän taas lähdettiin, mutta jospa nuo säilyisi ensikesään.

Kasvamassa:

-Naga                           Parisen kourallista podeja kypsyy puskassa paraikaa. Kukkia toinen mokoma. Nuppuja kolmas ja neljäs.
-Bolivian Rainbow          Kaksi oikein mallikkaasti kasvavaa pikkupuskaa. Toisesta meinasin bonsaita kokeilla.
-Short Yellow Tabasco    Yksi, vaikkakin aika pieni, kasvattaa julmetusti nuppuja.
-7-pod                          Itämiseen meni hetki, jos toinenkin, ehkä aavistus kolmatta. Hyvin silti kasvaa, mutta muutenkin kun oltiin myöhässä niin...
-Jalopeno Hercules         Pari ihan käypää yksilöä, toinen kukkii tyylikkäästi.
-Aji Cristal                     Toinen kukkii, toinen jäänyt hieman vaivaiseksi.
-Lemon Drop                 Ei tahtonut oikein kasvaa jostain syystä. On ne vielä hyvin elossa, mutta todella pieniä säälittäviä rääpäleitä. Yritän säästää ensi kesään.
Moisten ohella mielenkiintoa löytyy:

Ruuanlaitosta: Kokkailua ja leipomista on tullut harrastettua niin pienestä asti, kun vaan muistan - kiitos äidin. Tämä tosin näkyy myös vyötäröllä.
Musiikista: Se soi lähes jatkuvasti. Vinyyliä löytyy toistasataa kiekkoa ja "puhelin" on tupaten täynnä erinäistä pauketta, hyminää ja räimettä. Genrejä mitä tulee kuunneltua on aika älytön määrä. Väittäisin, että joka solkasta lötyy aina jotain mistä pitää. Mainittakoon nyt kuitenkin Jazz, Proge, Hip-Hop, Electro, Dubstep, Klassista unohtamatta. Rankempaakin toki tulee kuunneltua. Kitaraakin tulee rämpättyä.
Piirtamisestä: Piirtäminen/maalaaminen keskittyy lähinnä graffiteihin. Välillä sitä tietysti piirtelee muutakin, mutta aivan liian vähän.
Valokuvaukesta: "Löysin" kuvauksen taas uudestaan ihan äskettäin. Erinäisten kömmähdysten takia jouduin luopumaan edellisistä välineistä muutama vuosi takaperin. Nyt taas uudella innolla.
Pyöräilystä: Tämähän lähti lapasesta viime kesänä. Satuin saamaan maastopyörän veljeltäni sillä ehdolla, että korjaan sen. Korjattuani fillarin lähdin metsään ja sinne jäin. Nykyään tulee vedettyä parhaillaan kolme-neljä 15-30km lenkkiä viikossa. Matka riippuu paljolti maastosta ja kerrat vapaa-ajasta ja säästä.
Puutöistä: Puuseppä kun olen ammatiltani, niin pientä nikkarointia joutaa harrastelemaan. Harmillisen vähän kyllä viime vuosina.
Peleistä: Tällähetkellä xboxilla Dirt 3, Timetrial ja kovaa ajoa!


No johan tuli tekstiä. Eipä kai se oo niin justiinsa :)

-LudwigVonAntero

Lillen

Tervetuloa!  :D

Hyvän harrastuksen valitsit kun aloit chilejä kasvattamaan  :).

Nizo


Whili

Joo Tervetuloa mukaan

Kivasti näyttää kasvavan, ensi kesänä odotettavissa mopon karkailua..

LudwigVonAntero

Kiitos kiitos. Mopon karkaulua pitää yrittää hillitä ensi vuonna, muttei kuitenkaan liikoja :)

SusiPasi

Chili ei ole enää mauste, se on urheilusuoritus.