heinäkuu 15, 2020, 04:46:47 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


M: Siemeniä ja jauhetta! (settiin tutustuneet, arvostelkaa!)

Aloittaja Fatalii, tammikuu 10, 2005, 15:56:04 ip

« edellinen - seuraava »

Fatalii

Kyllä ne tuolla tavalla ehjänä perille pääsevät jopa ulkomailta, varmista vaan että siemenet ovat täysin kuivia ennen kuin pussitat ne.
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Espelt

Jeps, tänään tuli tuhti paketti postilaatikkoon. Savun tuoksu kertoi, että savujauhetta olisi mukana. Oli ihan pakko avata kuori ja maistaa chipotlea. Todella hieno savun aromi ja miedohko polte. Seuraavaksi piti maistaa sitten spicy hot pussista. Varovasti kielellä ja ei mitään? Nuolaisin loputkin peukalosta ja tajusin, että tuli tehtyä moka. Järkyttävä polte suussa eli vahvaa oli.

Kotona kävin läpi siemenpussit ja kylläpä nauratti. Tuosta laajennetusta paketista löytyi siementä ihan joka lähtöön. Nyt pitäisi päättää, että mitä laittaa heti itämään ja mitkä vasta sitten vuoden vaihteessa. Tila ei ole ongelma, koska käytössä on kokonainen huone, mutta syksyllä valaistus tuottaa ongelman ikkunan ollessa koilliseen. Natikka olisi kiva, mutta eipä kiinnosta esitellä virkavallalle/naapureille huoneessa majailevaa lisko-ja ruokaeläinkokoelmaa.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Pertsa

Lainaus käyttäjältä: "Espelt"Natikka olisi kiva, mutta eipä kiinnosta esitellä virkavallalle/naapureille huoneessa majailevaa lisko-ja ruokaeläinkokoelmaa.

mitäs ne polliisit muutamasta hiirulaisesta piittaa?sanot vaikka että sulla on salanen resepti hiirivartaaseen, vielä kun sanot että oikeen hyviä pontikalla liekitettynä ja maistiaisiks tarjoat vaikka 357, kysyt vielä että saako pojille olla jotain muuta? :twisted:
Meillä määrää Nainen!

Espelt

Eipä ole hiirulaisia vaan sirkkoja ja torakoita. Edellisessä paikassa eli kerrostalossa suoritettiin tuholaistorjunta kun jostain oli päässyt naapurihuoneistoihin noita sirkkoja :oops:
Tää on kuitenkin niin pieni paikkakunta, että jutut leviää ja jos noita sirkkoja karkaa ja löytyy naapurista niin maksumies löytyy sitten heti,
vaikka ihan harmittomia ja lisääntymiskyvyttömiä sisätiloissa ovatkin.
Tolla tarkoitan sitä, että jos nyt sirkkoja löytyy naapureista, niin luulevat ulkoa tulleilta mut jos on mun viljelyt tiedossa niin anticimex paikalle ja mulle lasku :D
Taikka sitten mä hommaan lampun ja vähät välitän mitä naapurit ajattelee. Poliisit on takuuvarmasti kohta ovella kun tästä samalta kadulta on löytynyt useampi natikkalämmitteinen vaatekaappi :P
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Triniman

En halua olla ilkeä, a tää menee oh chiliaiheen, mutta kyllä se laskun osoite on ihan oikea jos olet huolimattomuuttasi päästänyt sirkkoja kerrostalossa karkuun. Kotisirkkaa jos kasvatat, se ei suinkaan ole ihan harmiton kaveri vaan hankala tuhoeläin joka vieläpä mekastaa ilkeästi hormeissa jne. Täpläsirkat, banaanisirkat ja mustat sirkat ovat nekin aika v-mäisiä kun alkavat leviämään ja sirittämään kovaa. Kotisirkka ainakin myös lisäntyy kerrostaloissa, esimerkiksi löytäessään kukkaruukkuja joissa on kosteaa multaa. Ulkoa ei suomessa tule tällaisia sirkkoja taloihin, ellei niitä joku harrastaja esim. kesällä päästä pihalle vapaaksi - talven tullen ne "fiksuina" osaavat sitten hakeutua taloon kylmän suojaan..Kannattaa ottaa sekin huomioon.

Jos olet herpetologiaa harrastava henkilö ja kasvatat ruokaeläimiä, on sinun vastuullasi pitää huoli siitä etteivät ruokaeläimet leviä talossa. Olen kuullut tapauksista joissa esim. vahakoisaa ai Madagaskarin torakoita on päässyt vähän joka puolelle. Tilanne ei muiden naapureiden mielestä ole varmaan mikään mukava, olisin itsekin aika kyrsiintynyt samassa tilanteessa. Ja jos et ota vastuuta huolimattomuudesta, koko taloyhtiö maksaa. Sekö sitten on oikein?

Ruokaeläimiä voi kasvattaa varoen ja ongelmia välttäen. Ihmisten leväperäinen asenne on se joka on antanut herpetologian harrastajille turhan usein tämän "maineen" josta juorutaan. Siitä ennakkoluulosta kärsii sitten kaikki harrastajat.

Varmaankin olisit samaa mieltä vaikkapa siitä että jos joku pitää myrkyllisiä käärmeitä kotonaan, ei niitäkään pidä huolimatomuuttaan vapaaksi päästää? Ja jos niin käy, niin onko oikein sitten olla vaan hiljaa asiasta, pää-asia ettei kukaan tiedä kuka on vastuussa?

Onneksi chilit ovat harmittomia ja niitä voi päästää vapaaksi...

Espelt

Lainaus käyttäjältä: "Triniman"En halua olla ilkeä, a tää menee oh chiliaiheen, mutta kyllä se laskun osoite on ihan oikea jos olet huolimattomuuttasi päästänyt sirkkoja kerrostalossa karkuun. Kotisirkkaa jos kasvatat, se ei suinkaan ole ihan harmiton kaveri vaan hankala tuhoeläin joka vieläpä mekastaa ilkeästi hormeissa jne.
No nimenomaan kyseessä oli muutamasta kaksitäpläsirkasta jotka tuholaisfirma tunnisti kotisirkoiksi.
LainausTäpläsirkat, banaanisirkat ja mustat sirkat ovat nekin aika v-mäisiä kun alkavat leviämään ja sirittämään kovaa.
Kannattaisko ensin tarkistaa tietonsa, ennen kuin alkaa kirjoittamaan tälläistä. Ihan jos noi sirkkojen nimet vaikka aluksi.
LainausKotisirkka ainakin myös lisäntyy kerrostaloissa, esimerkiksi löytäessään kukkaruukkuja joissa on kosteaa multaa. Ulkoa ei suomessa tule tällaisia sirkkoja taloihin, ellei niitä joku harrastaja esim. kesällä päästä pihalle vapaaksi
Edelleenkin kannattais tarkistaa, että onko se kotisirkka suomessa luonnonvaraiseen eläimistöön luettava laji?
Lainaus- talven tullen ne "fiksuina" osaavat sitten hakeutua taloon kylmän suojaan..Kannattaa ottaa sekin huomioon.
Älä nyt viitsi :shock:  :shock:  Nyt menee jo rotat ja hiiret sekaisin. Älykkyysosamäärä on sirkoilla chilien luokkaa.  

LainausJos olet herpetologiaa harrastava henkilö ja kasvatat ruokaeläimiä, on sinun vastuullasi pitää huoli siitä etteivät ruokaeläimet leviä talossa.
Siksipä juuri kasvatankin sellaisia lajeja, jotka lisääntyvät ainoastaan tarkoin valvotuissa olosuhteissa.
LainausOlen kuullut tapauksista joissa esim. vahakoisaa ai Madagaskarin torakoita on päässyt vähän joka puolelle. Tilanne ei muiden naapureiden mielestä ole varmaan mikään mukava, olisin itsekin aika kyrsiintynyt samassa tilanteessa.
Molemmat noista mainitsemistasi lajeista ovat lisääntymiskyvyttömiä sisätiloissa ja Madagaskarilainen sihisevä jättiläistorakka jo kokonsa puolestakin (n.10cm) mahdoton sekoittaa kotoisaan russakkaan. Jos nyt pitää arvailla niin kyseessä ovat olleet jauhokoisa ja russakka ja joku herppiharrastaja on saanut syyt niskoilleen, taikka sitten jauhokoisa ja joku muu torakkalaji joka pärjää asunnossa. Kyllä minäkin tiedän useita tapauksia joissa kerrostaloista on löytynyt valkoisia hiiriä ja kaverini keittiön kaapista löytyi hamsteri. Samaa kaavaa noudattaen asunnot olisi pitäneet myrkyttää rottien varalta löytyneen hamsterin takia ja osoittaa lasku naapuriin, josta hamsu oli lähtöisin?
LainausJa jos et ota vastuuta huolimattomuudesta, koko taloyhtiö maksaa. Sekö sitten on oikein?
En ole kyllä valmis maksamaan ihmisten ennakkoluulojen ja tietämättömyyden takia. Se, että hyttysiä aletaan ampumaan tykillä ja jostain tehdään sitten maksaja on kyllä väärin. Varmasti jokaisen chiliharrastajankin asunnossa on mönkinyt kaiken maailman öttiäisiä jotka ovat saaneet vilunväreitä aikaan mutta eivät ole johtaneet kuitenkaan massiiviseen myrkytysoperaatioon.
Noin esimerkkinä voitaisiin kuvitella tilanne jossa talvella naapurin kukkasista on löytynyt kirvoja ja chiliharrastajan kotiin kolahtaa lappu, jossa ilmoitetaan, että talossa suoritetaan myrkytysoperaatio, jonka johdosta talosta on oltava poissa tiettynä päivänä, sen ja sen välisen ajan ja uusinta myrkytys suoritetaan sitten kolmen viikon päästä. Monellako chilipäällä olisi sitten kanttia mennä sanomaan, että joo multa ne varmaan on levinneet ja hei! ihan turhaan tää operaatio, kun mäntysuopa ja Raid auttaa kertalaakista.
Raidaamalla olisivat nuokin sirkat kuolleet heti eivätkä janoon muutaman päivän kuluttua.
LainausRuokaeläimiä voi kasvattaa varoen ja ongelmia välttäen. Ihmisten leväperäinen asenne on se joka on antanut herpetologian harrastajille turhan usein tämän "maineen" josta juorutaan. Siitä ennakkoluulosta kärsii sitten kaikki harrastajat.
Eiköhän se suurin syy ole kuitenkin ihmisten ennakkoluulot ja pelko kaikkea eksoottista eläintä kohtaan. Kotipuutarhoissakin myrkytetään suunnilleen kaikki mikä liikkuu sen enempää ottamatta asioista selvää. Niistä yököttävistä toukistakin tulee sitten niitä ihania lepattavia perhosia, jotka pölyttää kukkaset :lol:  

LainausVarmaankin olisit samaa mieltä vaikkapa siitä että jos joku pitää myrkyllisiä käärmeitä kotonaan, ei niitäkään pidä huolimatomuuttaan vapaaksi päästää? Ja jos niin käy, niin onko oikein sitten olla vaan hiljaa asiasta, pää-asia ettei kukaan tiedä kuka on vastuussa?
Täysin samaa mieltä ja en oikeasti ymmärrä, että miksi noita myrkkyjä pitää harrastaa. Niitä pidetään pienissä muovilaatikoissa ja nostellaan sieltä sitten keppien avulla pois. Tietysti on harrastajia, jotka rakentavat terraariot käärmeilleen, mutta pääasiassa kai myrkkyjä pidetään noissa 15-30l SmartStore laatikoissa.
Se, että jos mulla menee purkki nurin ja naapurista löytyy muutama sirkka ja sitten taas jonkun myrkkykäärmeen karkaaminen, ei nyt todellakaan ole sama asia. Tuosta naapurista hävisi viime kesänä kani ulkohäkistä ja minä sitten sanomaan, että kuinka voit säilyttää kaniasi noin huonosti. Entäpä jos se olisikin ollut leijona niin olisitko rakentanut yhtä huonon häkin sille :twisted:  
No en sentään käynyt sanomassa mitään :D


LainausOnneksi chilit ovat harmittomia ja niitä voi päästää vapaaksi...
Kotietsintöjä on tehty harrastajille juuri tuon ennakkoluulon ja tietämättömyyden takia.
Tämän aiheen kaluaminen loppukoon mun osalta tähän ja jos joku nyt haluaa vielä asiasta väitellä, niin siihen on sitten toiset foorumit olemassa.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Sahkolaite

Onneksi ei noista Fataliin eikä viherpeukun paketeista ole tullut ongelmia. Vaikka jonakin päivänä nekin voidaan laskea ''jauhekirjeiksi''. Saati kun postin tädit katselee kun minä 200 hampunkasvattajan kanssa haetaan niitä Peukun paketteja.

Poliisit kannattaa päästää sisälle, ei ne mitään voi sanoa. Eivätkä poliisit saa yhden natikan perusteella kotietsintälupaa, minullakin kävivät vain kysymässä naapurin valitettua oletetusta hamppufarmistani joka paljastuikin harmittomaksi botaniikaksi, chilien kasvatukseksi.
Puutarhurin multaiset kädet.

Triniman

Jep jep, viimeinen onka asiasta kirjoitan tänne, sitten menee ihan puhtaasti chilijutuiksi.

LainausNo nimenomaan kyseessä oli muutamasta kaksitäpläsirkasta jotka tuholaisfirma tunnisti kotisirkoiksi.


Sepä oli huonosti tunnistettu, tosin nuo täpläsirkat ovat erittäin kovaäänisiä ja ikäviä, eli lajin tunnistus ei varmankaan ole ollut tärkein pointti.

LainausKannattaisko ensin tarkistaa tietonsa, ennen kuin alkaa kirjoittamaan tälläistä. Ihan jos noi sirkkojen nimet vaikka aluksi.


Hoh hoijaa. Alaa jo 80-alusta harrastaneena ja herppiseuran perustajajäsenenä käytin nimiä joita suomessa suurin osa ihmisistä käyttää, kun en viitsinyt latinaakaan pistellä tänne kun ei edes ollut kyse chileistä..

Gryllus bimaculatus, kaksitäplä/musta sirkka ei talvella lisäänny taloissa varmaan ihan heti. Kesäaikaan en olisi ihan varma asiasta. Lain ääni on pirullisen kova ja häiritsevä, siksi kasvatuksissani oli max. 2 koirasta / 20 naarasta, ja koirailta lähti nirri heti kun naaraat aloittivat muninnan.

Banaanisirkan nimellä toi aikoinaan suomeen herppiseuran ensimmäinen puheenjohtaja jotain melko Acheta domestican näköistä mutta hiukka rotevampaa lajia.

Sitten onkin tämä virallisestikin tuhoeläimeksi luokiteltu Acheta domestica.

LainausEdelleenkin kannattais tarkistaa, että onko se kotisirkka suomessa luonnonvaraiseen eläimistöön luettava laji?


Kotisirkkaa on ollut suomessa varsinkin vanhoina aikoina esim. talleissa, vaan se on harvinaistunut - nykyiset kerrostalolöydökset ovat olleet leväperäisten herpetologinalkujen peruja.

- talven tullen ne "fiksuina" osaavat sitten hakeutua taloon kylmän suojaan..Kannattaa ottaa sekin huomioon.
LainausÄlä nyt viitsi :shock:  :shock:  Nyt menee jo rotat ja hiiret sekaisin. Älykkyysosamäärä on sirkoilla chilien luokkaa.


Heh, olet oikeassa, mutta näillä pikkukavereilla on pikkuinen etu chileihin verrattuna: Ne osaavat äänestää jaloillaan. Olen kuullut kahdesta tapauksesta herpetologisen seuran kokousten yhteydessä jossa ihmiset olivat päästäneet A. domestica sirkkoja vapaaksi pihaympäristöön kesällä, ja sitten ihmetelleet talven tullessa kun sirkat olivatkin hakeutuneet jollain konstilla taloyhtiön tiloihin kylmää pakoon! Revi siitä. Kaverit jotka olivat vastuussa muuttivat pian pois, jättäen ystävällisesti ongelman naapuriensa iloksi. Erittäin vastuuntuntoista.  

LainausMadagaskarilainen sihisevä jättiläistorakka jo kokonsa puolestakin (n.10cm) mahdoton sekoittaa kotoisaan russakkaan.


Aivan, mutta isot, lasiakin pitkin kiipeävät torakat lajista huolimatta eivät naapureita ilahduta..

LainausSamaa kaavaa noudattaen asunnot olisi pitäneet myrkyttää rottien varalta löytyneen hamsterin takia ja osoittaa lasku naapuriin, josta hamsu oli lähtöisin?


Hamsterivertaus ei oikeen toimi, ja kesyt rotatkin ovat yleensä valkoisia ja sellaisenaan helposti tunnistettavia. Lähinnä olisin kutsunut eläinsuojeluyhdistyksen paikalle, jos joku jättää oma rottansa muuttaessaan perään ei ihmisellä pitäisi mitään lemmikkejä olla.

LainausEn ole kyllä valmis maksamaan ihmisten ennakkoluulojen ja tietämättömyyden takia.


Mukavan itsekeskeinen asenne jota on helppo puolustaa "tiedoillaan".

LainausRaidaamalla olisivat nuokin sirkat kuolleet heti eivätkä janoon muutaman päivän kuluttua.


heh, jos saat raidin osumaan otuksiin, ne kuukahtavat. Nämä veijarit vaan osaavat hakeutua suojiin ja piloutua koloihin niin että asiasta tuleekin huomattavasti hankalampi.

Toistan: Ruokaeläimiä voi kasvattaa varoen ja ongelmia välttäen. Ihmisten leväperäinen asenne on se joka on antanut herpetologian harrastajille turhan usein tämän "maineen" josta juorutaan. Siitä ennakkoluulosta kärsii sitten kaikki harrastajat.

Espelt

Laitoin itämään Bolivian rainbowin, sekä PI 441511 siemeniä, molempia neljä kappaletta. Kahvin suodatinpussi toimi idättäjänä muovipussikääreellä.  PI:t itivät 100% varmuudella sillä huomautuksella, että yksi siemenistä oli noin neljä päivää myöhäisempi kuin muut. Bosseista iti vain yksi. Kaksi noista siemenistä oli jo lähdössä sen näköisiä, että ei tule mitään, eli musta keskeltä ja selvästi havaittava reikä siinä kohdassa mistä juuri tulee. Kaiken kaikkiaan loistava itävyys kun ottaa huomioon, että idätyslämpötila oli alle 25 astetta.
Mainittakoon vielä, että Fatalii lähetti kyllä noita Bossen siemeniä sen verran, jotta ihan varmasti niistä tulee ainakin kymmenisen puskaa.
Nyt on koeitämässä jotain rocotoa. pari siementä ja CGN 22796 on kasvin koodi.
-Vaikeaa olla uskottava jos kaikki muut ovat väärässä-

Triniman

Tänään pistin tilaten jonkinmoisen satsin siemeniä jne ens vuotta silmälllä pitäen - josko vaikka saisi uusia mukavia lajikkeita kasvatuslistalle! Tälle vuodelle en aio enää uutta istuttaa, kausi taitaa olla liian pitkällä, kunhan saisi edes olemassaolevista jotain satoa.

Sinänsä upeaa että Suomesta saa edes chilinsiemeniä - ja sen mukaan mitä olen kuullut kyseessä on paljon tarkemma lajiketiedot jne. kuin useimmilla ulkomaalaisilla toimittajilla.

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Triniman"Tänään pistin tilaten jonkinmoisen satsin siemeniä jne ens vuotta silmälllä pitäen - josko vaikka saisi uusia mukavia lajikkeita kasvatuslistalle! Tälle vuodelle en aio enää uutta istuttaa, kausi taitaa olla liian pitkällä, kunhan saisi edes olemassaolevista jotain satoa.

Sinänsä upeaa että Suomesta saa edes chilinsiemeniä - ja sen mukaan mitä olen kuullut kyseessä on paljon tarkemma lajiketiedot jne. kuin useimmilla ulkomaalaisilla toimittajilla.


Kyllä, suomessa on tällä hetkellä todellakin maailman ehkä jopa paras harrastajatason chilitietämys... Täältä saatavat siemenetkin ovat siten paitsi hyvälaatuisia, myös usein todella mainioista, harvinaisistakin Etelä-Amerikan lajikkeista kotoisin. Tavallaan olemme melkein hemmoteltuja - jengi kasvattelee täällä sellaisia chilejä joiden vuoksi moni ulkomaalainen voisi antaa melkeinpä henkensä... ;)

Triniman

Aivan huippua,  pyysin semmoisen peruspakettia isomman ja sain hirmuisen määrän chilinsiemeniä ja maistiaisiakin!! Valikoima on käsittämättömän iso!!!

Kiitoksia!!!!!!

Toivo

Tilasin rocotoja ja baccatumeja. Molempia tuli noin 10 lajiketta ja vielä2 extra lajia, Olen todella tyytyväinen ja se extra oli mahtaava. :D

Tupakka

Tuli pistettyä eilen paketti tilaukseen... saas nähdä koska tulee.

Itse tilasin myös sellaisen peruspakettia isomman. 30€ lähti Jukalle. Toivottavasti saan toivottujen lajikkeiden lisäksi rahan arvosta paljon siemeniä.
Joo.

Pertsa

dodii, nyt tuli fasselta postia ja olihan niitä lajikkeita aikas reippaasti. jos ei 30eurolla voi saada palaa taivaasta niin ainakin melkein. kiitos!!!
Meillä määrää Nainen!

Zombie

Silmät varmaankin putoavat päästä... noin monta siemenpussia kirjekuoressa! Noin monta lajiketta! Näillähän pärjää jo varmasti pidemmänkin aikaa ja joukossa oli vielä sellaisia siemeniä mitä olin toivonut salaa mielessäni  :D . Todellakin tässä oli rahalle ja odotukselle vastinetta. En nyt oikein tiedä että alkaisinko itkemään vai kuolisinko onnesta... olen kertakaikkiaan niin happy  :wink: .

Fatalii

Nyt alkaa kasveissa satoakin olemaan sen verran että suurempiin satseihin saattanee eksyä tuoretta purtavaa mukaan, toiveen mukaan jotain varsin tulista tai sitten normaalimpaa piristettä ruokaan.. :)

Harvinaisempia ja villimpiäkin lajikkeita saattaa mukaan eksyä toiveen mukaan.
Alkaa löytymään jo uusiakin suosikkeja tälle kaudelle, erityisesti varsin moni baccatum on osoittautunut todelliseksi harkuksi ja tuotteliaaksi!

Lajikkeina parhaimpia (niin maultaan, satoisuudeltaan kuin kestävyydeltäänkin) kaikista kasvattamistani useista sadoista eri lajikkeista monen vuoden aikana.
Löytyy siis paljon muutakin eksoottisempaa kun tavanomaisia markettichilejä ja koristeita, tosin niitäkin saa mikäli vain näin haluaa. ;)  

Valtaosa lajikkeista soveltuu niin sisä- ulko-, kuin kasvihuonekasvatukseenkin.

Rohkeasti vaan mailitse kyselyä tulemaan: fatalii@sci.fi
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Tupakka

Joo.. hiano oli paketti.. halpaa ja hyvää. Yli 30 lajiketta.. 30€ rahaa.. Sehän tekee alle euron lajike.. Plus vielä lisäkamat.

Kaikki paitsi yksi toivomistanikin tulivat ja myös sellaisia, joita olin Zombien tapaan toivonut mielessäni.

Myös ah sitä ihanaa Chipotlea pikku pussi.. sekä pussukallinen tuoreita(vaikkakin yhtä lajiketta lukuunottamatta vihreitä) palkoja.

Tilatkaa ihmeessä.
Joo.

Doe_J

Joo, järkyttävän paljon enemmän valikoimaa oli kuin mitä osasin ennalta odottaa tuohon peruspakettiin. Itse en noobbina osannut toivoa kuin pari hassua rutiinilajiketta jotka laitoin jo itämään, kirjeessä oli sitten lisänä noita oudompia numerokoodichilejä+tavallisempiakin lajikkeita joita varmasti testaan viimeistään ens keväänä.

Mukana oli tulisia pikkunakkeja (joista olis muuten ollut huippua tietää lajike, hauskahan niillä oli suutaan polttaa muutenkin) ja tosi mahtavaa savuchilijauhetta. Erittäin hyvä paketti!

PK