elokuu 05, 2020, 16:00:13 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kurpitsa kompostin sijaan suuhun?

Aloittaja Kimppu, elokuu 16, 2011, 13:20:20 ip

« edellinen - seuraava »

Kimppu

Näyttää tuo kurpitsa lopettaneen kasvunsa, joten tänään pitänee raivata kasvi kasvihuoneesta pois. Kasvatti tuommosen pienen jalkapallon kokoisen mollukan, mitähän siittä voisi tehrä? Säilykettä? Haulla löytyi yksi varteenotettava resepti: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=8276.0
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

MasaT

Kurpitsan siemenetkin on jonkin sortin terveysruokaa, mutten kyllä osaa sanoa miten ne pitäisi käsitellä. Kuivattuja siemeniä tuntuu hieman oudolta syödä kovine kuorineen. :)

Chilivaari

Vieläkin muistelen ensimmäistä chilisäilykettäni vuodelta 007. Se oli intialaisen alkuperäisreseptin mukaan kurpitsachutney. Sen jälkeen en olekaan kasvattanut kurpitsaa.

Maistelemalla ja kokeilemalla minä sen tein. Siksi ohjeessa ei ole mittoja. Kokoon keittäminen on oleellinen tekijä maun suhteen.

Löytyi se vielä haulla: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=3936.msg36325;topicseen#msg36325

Juso

http://puutarha.net/index.asp?s=/keskustelukanava/ketjut/14674/0/0/1/ löytyy melkoinen määrä kurpitsa- ja kesäkurpitsareseptejä sekä käsittelyohjeita.
Kurpitsa on loistava raaka-aine moneen lähtöön.

jortikka71

elokuu 23, 2011, 21:39:36 ip #4 Viimeisin muokkaus: elokuu 26, 2011, 14:48:14 ip käyttäjältä jortikka71
Keittoa, keittoa ja keittoa, siis jos hilloilta yms. jää.
Eli kuori, kuutioi, freesaa voissa tai öljyssä sipulin kera.keitä kurpitsa sipulikuutioiden kanssa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, kasvisliemikin käy.
Siilaa neste talteen, poraa soseeksi kurpitsat, lisää vähitellen lientä kunnes on sileää ja sopivan paksuista suurinpiirtein.
Kevennä lopuksi kermalla, mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla unohtamatta CHILIÄ..
Tarkoituksena saada todella samettinen, kaunis soppa..