Kirjoittaja Aihe: markon- hyväksi todettuja reseptejä  (Luettu 8147 kertaa)

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
markon- hyväksi todettuja reseptejä
« : Elokuu 16, 2011, 21:19:54 ip »
Terve,

Täytyy kait itsekin avautua tälle palstalle ja alkaa pitämään omakohtaisesti toimivaksi todettujen, ruokaan liittyvien juttujen "päiväkirjaa". Se kokkailu ja säätäminen on sen verran hauskaa puuhaa, varsinkin eri kokonaisuuksien ja asioiden ajoittaminen niin että kaikki valmistuisi samaan aikaan.

Lähdetään ihan vihreistä jutuista liikenteeseen, eli salaatista. Tämä on hyvä valmistaa sillä välin kun ruoka kypsyy, niin maut ja tekstuuri ovat vielä raikkaat ja rapsakat. Toki seuraavana päivänä samaa settiä tulee vedettyä jos sitä jää, mutta silloin se on jo vetistynyt ja hieman nahistunut. Ei pidä unohtaa, että ruoka voi koostua myös lihasta ja/tai pelkästä salaatista. Tästä heitän muutaman hyväksi todetun combon ilmaan, joku päivä.

Itse käytän joko syvää n. 25cm astiaa tai matalaa, halkaisijaltaan isompaa astiaa riippuen mitä aineksia haluan laittaa. Perushutut menevät syvään astiaan ja jos haluan varmistaa että jokin tietty ainesosa varmasti riittää kaikille niin käytän matalaa astiaa (esim aurajuuston kanssa).

Perus vihreä salaatti 4-6 hengelle (pese ainekset, käytä salaatin kuivattamiseen talouspaperia/siivilää tai sille tarkoitettua "laitetta" niin on seuraavana päivänä vielä ihan OK):
-Vihreää salaattia nippu, jäävuori tai perus (myös combo tai muu käy hyvin), leikataan/revitään sopivaksi
-tomaattia 1-2kpl, yhdestä saa 8 "venettä" (siemenet voi jättää halutessaan pois ja vielä katkaista veneet kahteen osaan)
-Kurkkua noin 10cm pätkä, halkaistaan neljään osaan ja osista leikataan pieniä n. 5mm palasia

Perus salaattia voi tästä helposti muokata ja tuunata lisäämällä ja yhdistelemällä erilaisia kasviksia ja mausteita joukkoon. Variaatioita löytyy useita ja mielikuvitus on rajana. Sitä huomaa jossain kohtaa juurtuvansa tiettyihin yhdistelmiin, mutta kannattaa välillä testata muutakin. Tässä kohtaa tämä minun "simppeli" resepti räjähtää totaalisesti käsiin, mutta yritän vain tuoda erilaisia aineksia esille mitä voi kokeilla.

"Vihreät":
-Ison tomaatin sijaan voi käyttää kirsikkatomaattia, kivaa ulkonäöllistä vaihtelua
-Erilaisia salaatteja voi kokeilla, niissäkin on havaittavissa olevia makueroja ja rakenne on eri
-Lisää esimerkiksi Rukolaa tai kokeile vaikka välimeren salaattimixiä
-Porkkana uppoaa hyvin salaattiin, sopivan kokoiseksi raastettuna
-basilika tuo hyvää makua salaattiin, toimii esimerkiksi fetan kanssa hyvin
-Paprika käy loistavasti salaattiin tuomaan makeutta ja rakennetta, muoto vapaasti valittavissa (pieni hakkelus vs isot kimpaleet)

Öljyt/kastikkeet:
-Rypsiöljy (1-2rkl) tekee salaatista täyteläisemmän, (oliiviöljykin käy mutta voi olla liian hallitseva)
-Arlalla on Apetina sekoituksia mitkä toimivat vallan hyvin ja käy nopeaan salaatin tuunaamiseen
-Balsamiviinietikka (balsamico) tuo mukavan säväyksen salaattiin
-Sinappinen salaattikastike, ihan kuitenkin oman maun mukaan voi valita
-<hyväksi todettu kastikeohje Dijonilla tähän kun pääsen kotiin>

Mausteet:
-Sitruunapippuria, mustaa pippuria ja/tai ripaus suolaa maun mukaan
-Chili? :-)

Sipulit:
-Pieneksi hakattu punasipulin neljännes/puolikas (maun mukaan kuitenkin, sipuleista tulee hapokkuutta)
-Ruohosipulia tai vihersipulia sopivan kokoisiksi paloiksi hakattuna
-Salaattiin voi sopia myös marinoidut (miedot) valkosipulinkynnet

Juustot:
-Feta/salaattijuusto, esim pieni vihreä kaupoista löytyvä tetrapakkaus, siitä sopivan kokoisia kimpaleita
-Murennettu, sopiva kimpale aurajuustoa (toimii hyvin esimerkiksi ananaksen kanssa!)
-Parmesania voi kokeilla juustohöylällä leikattuna pieninä palasina eri variaatioihin, esim oliiviin

Pähkinät/siemenet:
-Cashew, paahdettu tai paahda öljyssä (vähän suolaa perään). Tuo rakennetta ja makua salaattiin
-Tavallinen suolapähkinä (maapähkinä) toimii myös, voi kokeilla makean vastapainoksi
-seesaminsiemenet ja auringonkukan siemenet (näitä en ole vielä kokeillut itse mutta syönyt olen sellaista salaattia!)

Muut "hedelmät":
-Kivettömät oliivit, kokonaisina tai pilkottuna. (itse tykkään mustasta). Tämä toimii feta/salaattijuuston kanssa!
-Ananas leikattuna sopivan kokoisiksi palasiksi (myös murska käy mutta hankalempi annostella)
-Persikka tuo makeutta kuten ananas, mutta erilainen suutuntuma/maku
-Vihreä ja/tai tumma viinirypäle, tuo raikkautta ja makeutta. lapsetkin tykkää!

Teen itse usein sellaisen salaatin missä lisänä fetaa, oliiveja ja joskus paprikaa. Se nyt vaan tuntuu toimivan aika hyvin. Nyt kesällä tuli havaittua tuo aurajuustolla ja ananaksella höystetty versio hyvin toimivaksi käyttäen hieman öljyä ja Dijon-salaattikastiketta. Erilaiset kombinaatiot voivat osoittautua joko toimiviksi ja vähemmän toimiviksi. Myös muita aineksia, kuten krutonkeja tai mansikoita, kannattaa kokeilla!
« Viimeksi muokattu: Elokuu 16, 2011, 21:27:53 ip kirjoittanut marko- »

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #1 : Elokuu 16, 2011, 22:08:45 ip »
Vihreällä salaattilinjalla jatketaan, elikkä se ruokaisampi vihreä salaatti mistä edellisessä postauksessa puhuin!

Oman maun mukaan salaatti, siihen uunissa (tai pannussa) paistettu lohi tai kanafile. Leikattu lohifile 600-900g kypsyy noin 25-30min ajassa (200C), kanafileet pitäisi valmistua samoilla lämpötiloilla noin 15-20min ajassa. Kypsennysaika ei koskaan tunnu olevan kiveen hakattu vaan vaihtelee tuotteen paksuuden/määrän mukaan. Pannulla sen tietty näkee hyvin ja voi vähän kokeilla. Kokeilusta on tosin se haitta että maukkaat nesteet monesti valuu pihalle.

Lohta voi tuunata esimerkiksi seuraavasti (normaalin suolauksen lisäksi):
-Pippurit: musta-, valko-, tai rose-pippuri (jauheena, murskattuna)
-Pestokastiketta sen verran että maistuu, toimii esim parmesanin/oliivien kanssa hyvin
-Käytä suoraan valmista savulohta, sen voi rikkoa salaatin joukkoon, erittäin hyvä ja ruokaisa! (muista kostuttaa salaatti jollain sopivalla kastikkeella, ettei ole liian kuivaa)

EDIT: Ai saakeli, lohta voi tietenkin voidella esimerkiksi puristamalla sitruunasta mehua päälle, tulee vähän hapokkuuta samalla ;-)

Kanafileeseen voi kokeilla:
-Vuohenjuustoa kahden kanafileen väliin sulamaan paistamisen jälkeen
-fileet voi marinoida esim jollain BBQ-kastikkeella makua tuomaan
-Kanafile leikataan näteiksi siivuiksi ja kaupan valmis currykastike päälle (tuunaa omenaraasteella ja rusinalla!)
-jos ei halua filettä tehdä niin voi ostaa kana-kuutioita (mitkä kuitenkin paistaa), käy esim caesar-salaattiin
-Caesar salaatti, tähän löytyy kaupasta valmis kastike, lisäksi krutonkeja ja parmesania (itse tehty caesarkastike on vähän vaikeampi tehdä, kerran olen kokeillut) -> Tällöin käytä roomansalaattia mistä on se kova keskivarsi leikattu irti, jos haluat pysyä "ohjeessa"

« Viimeksi muokattu: Elokuu 16, 2011, 23:04:32 ip kirjoittanut marko- »

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #2 : Elokuu 23, 2011, 17:38:36 ip »
Ekassa postauksessa mainittu salaattikastike suoraan omenaviinietikkapullon kyljestä. En tiedä onko enää samaa ohjetta noissa mutta laitetaan tämä nyt kuitenkin. Toimi aurajuusto-ananas salaatin kanssa hyvin:

1tl sinappia (itse käytin Dijonia ja se antoi mukavasti potkua ja siksi tykästyin kastikkeesta)
4rkl öljyä
2rkl omenaviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä (tai 2tl valkosipulirouhetta)
1tl soijakastiketta
1rkl appelsiinimehua
1tl basilikaa
1rkl persiljaa

Sekoita ainekset järjestyksessä ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen käyttöä, esimerkiksi ruuan kypsymisen ajan. Maku on aika voimakas jos käyttää Dijonia, mutta ei liian hallitseva.

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #3 : Elokuu 23, 2011, 17:51:29 ip »
Olen muutaman kerran tehnyt helppoa maissikanaa ja lapset tuntuvat tykkäävän siitä. Koska muu perhe ei kauheasti diggaa tulisesta niin olen maustanut omat sörsselini jälkeenpäin blairs death rain habanero jauheella tai tabascon habanero kastikkeella. Mutta nyt ohjeeseen:

-Paketti kanafileitä (pihvi)
-3 syvää lautasta
 * ensimmäiseen reilusti jauhoja ja maun mukaan suolaa
 * toiseen pari kanamunaa (riko haarukalla keltaiseksi mössöksi)
 * kolmanteen corn flakeseja käsin murskattuna
   (sekoita maissimurskan joukkoon kuivattuja yrttejä, chilijauhetta yms maun mukaan)
 * lisää aineksia tarpeen vaatiessa kun tahtovat päästä loppumaan
-käytä kanafileet järjestyksessä jokaisessa lautasessa (huolellisesti)
-lopputulos pitäisi olla kanafile johon on takertunut maissimurskaa

Kanafileet 200C uuniin n. 20min, ohuet voivat tulla nopeamminkin mutta näiden kanssa on parempi olla tarkkana. Toki jos pitää liian kauan niin tulee kuivaa känttyä ja maissi palaa. Kylkeen vaikka jasmiiniriisiä joka on keitetty kasvisliemessä (kasvisliemikuutio käy hyvin) ja maun mukaan sopivaa kaupan kastiketta. Curry toimii.

Nopean currykastikkeen voi tehdä itsekin käyttämällä vaalean kastikkeen pohjaa:
-pari rkl voita/margariinia
-pari rkl jauhoja
-nämä sekoitetaan pannulla "kuplivaksi" massaksi, älä anna ruskistua
-kaada sekaan n. 3dl maitoa, sen mukaan kuinka sakeaa haluat (sekoita hyvin)
-lisää curryjauhetta maun mukaan (esim 1-2tl) ja anna kastikkeen kypsyä hetki
« Viimeksi muokattu: Elokuu 23, 2011, 18:06:44 ip kirjoittanut marko- »

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #4 : Elokuu 24, 2011, 00:07:58 ap »
Yksinkertainen, mutta maukas jauhelihaperunalaatikko. Tämä on helppo tehdä, valmistuu alle puolessatoista tunnissa ja sillä ruokkii kaksi aikuista ja kaksi lasta kahden päivän ajan.

Ainekset:
-400g sikanautaa tai naudan paistijauhelihaa
-aurinkokuivattua tomaattia maun mukaan
-1 valkosipuli
-jotain yrttiä, esim herbs the providence sekoitus toimii
-jauhelihamaustetta
-chiliä maun mukaan
-1kg perunasipulisekoitusta
-4dl ruokakermaa

Paista liha, nakkaa joukkoon jauhelihamauste, valkosipuli, yrtit, tomaatti ja chili. Voitele uunivuoka. annostele ainekset vuokaan niin että tulee peruna-liha-peruna-liha-peruna. Kaada ruokakerma tasaisesti päälle.

Iske vuoka 200C uuniin tunniksi. Tarkista haarukalla että perunat ovat pehmenneet, anna vetäytyä hetki. Nauti leivän ja salaatin kera.

Tuota voi tuunata mielensä mukaan. Ei ole väärin heittää lihan joukkoon keittojuurespussillista tai raastaa pinnalle maukasta juustoa, esim sinileima emmentalia. Osan kermasta tai vaikka kaiken voi korvata lihaliemellä, tulee eri makua mukaan. Tällöin jauhelihamausteen kanssa kannattaa olla tarkkana ettei tule liian suolaista.

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #5 : Syyskuu 15, 2011, 18:39:46 ip »
Tänään on vuorossa lehtipihvi valkosipulivoilla ja rosmariiniperunoilla, neljälle:

-4kpl lehtipihviä tai n. 500g naudan ulkofilettä
-750g perunaviipalepakasteita tai tee sopivasta määrästä perunoita (2-3/syöjä) ohuita 3-4mm viipaleita
-1tl kuivattua rosmariinia (hakkaa/murskaa osin pienemmäksi morttelissa)
-suolaa ja pippuria pihvin maustamiseen
-5dl vettä johon sekoitettu lihaliemikuutio (vaatii lämpöä)
-kaupan valkosipulivoi pötkö tai tee itse: sekoita voin sekaan haluamiasi mausteita, kuten chiliä, suolaa, valkosipulia, pippuria jne. rullaa itse tehty pötkö elmukelmuun ja jääkaappiin kovettumaan.

Lado perunat kerroksittain vuokaan, joka kerrokselle maltillisesti rosmariinia (sitä jää). Kun perunat on ladottu, kaada päälle nestettä niin että perunat melkein peittyvät. Uuniin 200C vähän päälle tunniksi, n 10 min yli tunti. Kokeile haarukalla kypsyys. Kun annostelet perunaa, huomaa että nestettä on paljon joten valuta ylimääräinen neste ensin pois kauhalta.

Jos teet pihvit itse, leikkaa tasapaksuja pihvejä fileestä. Aseta pihvi kahden elmukelmun väliin ja nuiji levyksi nuijan kanssa jossa on ulkonevia "nystyröitä". Paista pihvejä 1.5-2min puoli, suolaa ja pippuroi.

asettele perunat ja pihvi nätisti lautaselle ja kylkeen salaattia, leipää ja juomaa. Pihvin päälle siivu tai pari maustevoita. Nauti!

Saatan laittaa kuvan omasta tekeleestä kun saan kameran käsiin, nämä pihvit tosin eivät olleet kovin leveitä mitä kaupasta ostin.

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #6 : Syyskuu 16, 2011, 22:27:03 ip »
Kuva maissikanasta:


Kuva "lehtipihvistä" valkosipulivoilla:

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #7 : Syyskuu 24, 2011, 19:00:00 ip »
Tuli korjattua muutama Aji Cristal puskasta ja käytyä kaupassa. Päätin siinä sitten testata että miltä maistuu paljon kehuttu Olympia-juustoon sekoitettu Aji! Resepti on yksinkertainen, osta 200g Olympia sulatejuusto, neljä hyvänkokoista ja väristä Aji Cristalia. Poista niistä siemenet, vedä siivuiksi pituussuunnassa ja lopulta pieniksi kuutioiksi. Sekoita chilit sulatejuuston joukkoon vaikka lusikalla, pienin erin. Levitä kerros vaalealle sämpylälle ja nauti.

Oli muuten sen verran hyvää että unohdin ottaa kuvan koko komeudesta! Tässä on toinen kuva tilalle. Se esittää naudan 200g ulkofilepihviä itse tehtyjen grilli- ja valkosipulimaustettujen lohkoperunoiden kanssa. Kastikkeen virkaa toimitti kaupan punaviinisoossi:


Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #8 : Syyskuu 28, 2011, 20:56:10 ip »
Aji cristalia tuli koitettua myös vaniljakermajäätelössä. Pieni, 3cm siivu pakettijäätelöä, parin sentin siivu pieneksi hakattua chiliä ja sopiva määrä suklaakastiketta päälle. Sekoitin chiliä jäätelön ja kastikkeen kanssa ja söin. Suutuntumaa löytyi rusahdusten kera ja maku oli varsin mielenkiintoinen. Poltetta en huomannut, mutta makua tuli kyllä mukaan.

Tiedä sitten olisiko oikeampi tapa sekoittaa chili jäätelöön, pistää se uudelleen pakkaseen vai kenties maustaa se käytettävä kastike chilillä ennen tarjoilua, mutta kyllä se näinkin toimi. Kyllä sitä kokeilla kannattaa!

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #9 : Lokakuu 01, 2011, 22:51:12 ip »
Tuli tänään tehtyä vähän meksikolaisvivahteista sapuskaa. Se oli runsaamman puoleinen setti, jäi yli yhden setin verran eli 2 aikuista, 2 lasta. Papuja oli aika runsaasti joukossa mutta tuleepahan protskua! Papujen määrän voi tietenkin puolittaa tai sitten tuplaa kaiken muun (paitsi ehkä vettä, menee perstuntumalla).

-400g naudan paistijauhelihaa
-santa maria taco maustepussi (vihdoin keksin mihin käyttää tämä)
-puolikas sipuli karkeaksi kuutioituna
-rainbow purkki tomaattimurskaa valkosipulilla
-rainbow tölkki kidneypapuja suolaliemessä
-pippuria, 1/4 lihaliemikuutiosta, herbs the provence (chiliä maun mukaan!)
-riisiä neljälle

Pese ja valuta kidneypavut. Paista jauhelihat ja lisää prosessin aikana tacomauste. Heitä sekaan sipuli ja anna hetki paistua. Mausta jauhelihaa vielä pippurilla ja yrtillä. Kaada joukkoon tomaattimurska ja saman verran vettä. Odottele että seos alkaa hieman kiehumaan, pienennä lämpöä. Heitä kidneypavut joukkoon.

Älä unohda chiliä jos maistuu! Veikkaisin että tuohon menisi vihreää/punaista jalapenoa yksi tai kaksi pieneksi hakattuna ihan kivana yksityiskohtana. Tällä kertaa meni taas kerran ohi tämä chilin lisäys ruokaan kun on ei-tottumattomia perheessä. Mausta lihaliemikuutiolla maku kohdalleen.

Kun jauheliha on hetken saanut muhia, keitä riisi ja tarjoile salaatin ja patongin kera. Hyvää oli, mutta kun olin laittamassa ylijääneen sörsselin talteen niin kamat levisivät lattialle. Syy oli tietenkin se että minulla oli vaahtosammuttimen kokoinen vauva toisessa kainalossa ja aina ei pitäisi säätää yhdellä kädellä. Ei sitten tarvinnut käyttää sitä hätävarana pakkasesta joku myöhempi ajankohta..
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 01, 2011, 22:53:27 ip kirjoittanut marko- »

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #10 : Lokakuu 30, 2011, 21:54:44 ip »
olen kuivatellut kodinhoitohuoneessa chilejä (aji cristal, jalapeno, aji finlandia) sanomalehden päällä jo kuukauden päivät. Ne on perattu ja ilman siemeniä. Nyt ne ovat kuivuneet kasaan/ohueksi, mutta mistä tietää että ovat kuivuneet tarpeeksi? Jotkut tuntuvat vielä aavistuksen joustavilta. Ajattelin morttelissa hakata, mutta arvelluttaa onko tarpeeksi kuivaa. Saa habanerojauheen lisäksi vähän jotain muutakin chiliä ruuan päälle :)

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #11 : Marraskuu 07, 2011, 00:48:29 ap »
Kyllä niitä tuli pienennettyä saksilla ja hakattua nuijalla, mutta aika sitkasta kamaa oli. Vedettiin sitten lopulta sauvasekoittimella jauheeksi ja samalla vähän henkeenkin. Yskitytti, mutta lopputulos oli hyvä!

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #12 : Joulukuu 05, 2011, 23:38:23 ip »
tuli säädettyä pitkästä aikaa.

tein broilerin rintapaloja riisi-kasvishöystön kera, kastikkeeksi kermainen vuohenjuustokastike rosmariinilla ja valkosipulilla höystettynä. Rinnoille suolaa, pippuria ja herbs the providencea ennen uuniin laittoa. Perus riisisetti jonka sekaan nakkasin vihannessekoituksen (olisin laittanur parsa ja kukkakaalia mutta ne oli homeessa). Kastike: voita, joukkoon rosmariini ja valkosipuli. Sitten desi vettä, kaksi desiä kermaa ja 150g vuohenjuustoa. Kevyen "kiehutuksen" aikana maustaminen suolalla ja pippurilla. Oli vahvan makuinen soossi, ei oikein uponnut lapsiin, mutta emäntä tykkäsi.

Edit: omaan annokseen lisäsin aji cristal/jalapeno/aji finlandia jauhoa

Toinen setti oli yksinkertaisempi. Kassler-pihveihin väri pannulla (alle minuutti per puoli). Vettä uunivuokaan, pihvit sinne ja kiertoilmauuniin kaupan lohkoperunoiden kanssa. 175 taisi olla vähän turhan paljon 45min paistamiseen, mutta lopputulos ei ollut lankkua. Perunat ok ja lihakaan ei ollut liian sitkeää. Kastikkeeksi laitoin santa maria mietoa salsaa mihin vettä ja lusikalla sopivasti kasslerpihvien paistolientä. Oli kuulemma tosi tulista, mutta itse en tuntenut poltetta. Emäntä tosin kauhoi lisää soosia aterian edetessä.

edit: omaan annokseen lisäsin tabasco chipotlea.

Tuli tilattua chilikaupasta vähän hyvyyksiä, mm naga morich savustettua jauhetta. Ei tarvinnut kuin pikkuriikkisesti lisätä palvikinkun päälle, se rullalle ja hetulaan niin tuli mukavasti voimistuva polte mukaan. On se pelottavaa tavaraa!
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 06, 2011, 00:15:44 ap kirjoittanut marko- »

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
karjalanpaisti
« Vastaus #13 : Toukokuu 22, 2012, 21:13:00 ip »
Olen yleensä pilkkonut valmiin karjalapaistipaketin lihat pienemmäksi. Nyt päätin jättää ne isoiksi ja uunissa paistoaikakin oli kolme tuntia ohjeen mukaan. Perus juttua siis, eli vettä sen verran ettå lihat peittyy, sipulia kyytipojaksi. Emännän oli tarkoitus tulla kolmen tunnin kohdalla vanhempiensa kanssa syömään, mutta toisin kävi. Olin kahden tunnin kohdalla pilkkonut porkkanaa ja lanttua sekaan. Saivat möllötellä uunissa yhteensä 5 tuntia, takuupehmeät vihannekset ja todella mureaa lihaa! En lisännyt vettä, kääntelin lihoja toki tasaisin väliajoin etteivät ihan pala. Aion jatkossakin jättää biitit isoiksi ja mieluummin kypsytellä pidempään. Ohjeessa oli 200C kolmelle tunnille niin vähensin lämmön 150C kun sain selville, että vielä kestää. Viimeinen puolituntinen meni 125C asteessa. Kylkeen keitettyä perunaa ja salaattia. Hyvää oli! :-)

Poissa Tepi

  • Tepin
  • ****
  • Viestejä: 741
    • Profiili
Vs: karjalanpaisti
« Vastaus #14 : Toukokuu 22, 2012, 23:01:11 ip »
Olen yleensä pilkkonut valmiin karjalapaistipaketin lihat pienemmäksi. Nyt päätin jättää ne isoiksi ja uunissa paistoaikakin oli kolme tuntia ohjeen mukaan. Perus juttua siis, eli vettä sen verran ettå lihat peittyy, sipulia kyytipojaksi. Emännän oli tarkoitus tulla kolmen tunnin kohdalla vanhempiensa kanssa syömään, mutta toisin kävi. Olin kahden tunnin kohdalla pilkkonut porkkanaa ja lanttua sekaan. Saivat möllötellä uunissa yhteensä 5 tuntia, takuupehmeät vihannekset ja todella mureaa lihaa! En lisännyt vettä, kääntelin lihoja toki tasaisin väliajoin etteivät ihan pala. Aion jatkossakin jättää biitit isoiksi ja mieluummin kypsytellä pidempään. Ohjeessa oli 200C kolmelle tunnille niin vähensin lämmön 150C kun sain selville, että vielä kestää. Viimeinen puolituntinen meni 125C asteessa. Kylkeen keitettyä perunaa ja salaattia. Hyvää oli! :-)
Sori Marko, pakko spämmätä omalla nökemykselläni Karjalanpaistista :):
http://www.paahtaja.com/2011/10/karjalanpaisti.html
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Poissa marko-

  • Serrano
  • **
  • Viestejä: 171
  • chili-amatööri
    • Profiili
Vs: markon- hyväksi todettuja reseptejä
« Vastaus #15 : Kesäkuu 11, 2012, 19:20:06 ip »
ei haittaa, pikemminkin heräsi kiinnostus tuota sinun reseptiä kohtaan!