lokakuu 19, 2019, 10:47:07 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kuivurin termostaatti

Aloittaja calm, lokakuu 01, 2011, 11:15:22 ap

« edellinen - seuraava »

calm

Meni vähän harrastuksen vuoksi harrastamisesksi, mutta tulipahan tehtyä mikrokontrolleriohjattu termostaatti OBH Nordican kuivuriin. Potikasta voi ruuvata halutun lämpötilan väliltä 0-60°C ja tupla-7-segmenttinäyttö näyttää vuorotellen sekunnin asetuslämpötilaa ja mitattua lämpötilaa. Näytön toinen piste näyttää kumpi lämpötila on kyseessä ja toinen piste näyttää onko lämpövastus päällä vaiko eikö.


Pawni

Mitäs piiriä käytit tohon? PIC, AVR, ? Ite tullut noilla atmelin piirien kanssa touhuttua (& arduinon nopeisiin juttuihin).
Ensimmäistä satoa odotellessa... :)

cuski

Saiskos osaluettelon ja kytkentäkaavion, olisi tarvetta :)

cuski

calm

Ohjaimena on attiny85, lämpöanturina ds18s20 ja näyttöjä ajelevat 74164:t. Koodin suhteen olin laiska ja käytin arduinoa.

Tuossa noita tietoja, jos joku haluaa omanlaisensa värkkäillä. Levykuvaa en pistä, kun siitä ei tullut senkään vertaa julkaisukelpoinen kuin koodista ja skemasta.. Vastukset 500 ohmia, konkat jotain sopivaa hihasta ravistettua, (~50-100 µF) ja ylhäällä keskellä oleva transistori ei ole transistori, kun lämpöanturi DS1820.

http://calm.iki.fi/chilikuvat/2011/Termostaatti-skema.png
http://calm.iki.fi/chilikuvat/2011/Termostaatti.pde

Hassusti kuivauksesta lähtevä haju on ihan erilainen kun lämpötila onkin 40°C eikä 60°C niinkuin oletuksena.

Pawni

Voisin melkein tehdä samanlaisen, yli 20kpl noita attiny85 piirejä tossa putkessa jäljellä kun halvalla sai :D
Kiitokset infoista.
Ensimmäistä satoa odotellessa... :)