elokuu 10, 2020, 21:07:28 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Huru-ukon horinat

Aloittaja Huru-ukko, lokakuu 03, 2011, 23:11:23 ip

« edellinen - seuraava »

Jamppa

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - joulukuu 06, 2012, 11:55:52 ap
Se PH laski aina kun vesiä ja lannotteita lisäsin juuri tuonne 4.8 alimillaan...Näin jälkeen on tullut mieleen että se saattoi hidastaa rehujen kasvua.kesti kuitenkin kuukauden ennenkuin rupesin korjaamaan sitä. Kasvarissa oli 2kpl 60 nlitran resoa.
Rakeista puutarhakalkkia resoon semmonen pieni kauhallinen korjasi PH:N 6 tienoille...
Itse ajattelin että tuo PH:n voimakas heittely johtuu lähinnä liian pienestä resosta. Eli kun siellä on enää 10 litraa lientä jäljellä, niin sen bioponisen litkun rakentaminen tavallaan alkaa alusta. Eli kun vedessä on ravinteet ja se nitriittipitoisuus laskee lähelle nollaa,samalla itselleni kävin että juuri tuo PH pitoisuus laski myös. Omassa kaivovedessä on suoloja ja rautaakin aika lähelle sitä rajaa, ettei enää kelpaa talousvedeksi.Tiedä sitten vaikuttaako..
Prkl..Kaljaa mennyt näppiksen päälle ja joka kerta tulee sanan lopuun ylimääräinen n- kirjain,sen nappula vissiin liikahtaa välilyönnin mukana...
Se PH:n heitteily kertoo juurikin veden Ph:n puskurointikyvyn puutteesta. Se voidaan korjata kipsillä tai liidulla, jotka ei nosta Ph:ta vaan Kh:ta ja sen lisäksi kalkkia lisäämällä säädetään Ph.

Huru-ukko

Jos sen PH:N saa korjattua lisäämällä kalkkia, niin onko enää tarpeellista Kh:ta säätääkkään?Mistä tuota liitua tai kipsiä saa halvalla...?

Jamppa

Värisilmä liikkeestä löysin molempia ja hinta oli  2-3€/Kg.

Huru-ukko

Kiitti vinkistä,ei nuo kovin hintavia ole... Etnkin jos teelusikallinen riittää 10l puskurointiin astetta kohti. Onko olemassa mittaria  jolla tuota karbonaattikovuutta voi mitata? Noita Tetran testejä löytyi, mutta ne oli lähinnä PH:n mittaamiseen.