elokuu 10, 2020, 21:11:07 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Huru-ukon horinat

Aloittaja Huru-ukko, lokakuu 03, 2011, 23:11:23 ip

« edellinen - seuraava »

Whili

Taidat olla tassun alla, heh heh

Huru-ukko

marraskuu 04, 2011, 10:06:53 ap #41 Viimeisin muokkaus: marraskuu 04, 2011, 18:08:14 ip käyttäjältä Huru-ukko
Hehehe...Tassun vai tossun  :D?. Vaiko t....n...höhö

Huru-ukko

Mjoo...Eli pantiin tämän vuoden kasvatukset "koriin", ja oikeastaan hedelmäpuille nuoremille pitää vielä laittaa runkosuojat. Nyt voi rueta oottelemaan pilkkijäitä ja taimenen pyyntiä Kaalonpuhdissa....Porkkanat on nostettu ja Hungarian Hot Waxit tuli kerättyä kaikki loput pois vihreätkin. Lautaselle ne ja pari kypsää banaania viereen ja kelmu päälle kevyesti.

Samanlainen annos on vielä, mutta vihreämpiä... 8)

Huru-ukko

Chilit on kasvaneet isoimmat jo parikin lehtiparia....Aji Cristallit on isoimmat tällä hetkellä. Siirto isompiin ruukkuihin olis pian edessä, ainakin niille joita on kaksikin samassa itulootassa. Se valkoinen mullassa ei ole mielestäni hometta....

Tässä ovat tällä hetkellä kaikki idätykset.Vain Rocoto De San Isidron idätys on mennyt vituiks, koska sirkkalehdet ovat tainneet jäädä siemeneen kiinni. Vain varsi nousi ylös ja eka kuihtui pois, toinen on tuossa arvioitavana, oliko päätelmäni oikea.

Muikunpäästelyä mökillä.......

Chilidogi (Nelli) on saanut vainun chileistä  ;).

Kuvassa talon seinän kuuluu olla punainen ja onkin kokonaan. Halvat videokamerat vaan ovat tämmösiä...Ärmph...

jaolsten

A: Pirun hienot nimilaput!
B: Helvetin hienoa pihaa
C: Mikä järvi?

t: Luvialainen...
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Huru-ukko

Kiitos..Nimilappuihin tuli idea täältä...höhö...kukahan lie ollut..
Muikkusaalis oli Pielavedeltä...

Huru-ukko

marraskuu 07, 2011, 10:20:27 ap #46 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 20, 2012, 11:40:11 ap käyttäjältä Huru-ukko
Aamupuhteena ennen lenkkiä itämään:
                                                      Rocoto De San Isidro     2x          (aiempi idätys 3kpl tuotti kaksi itua ilman lehtiä, 3. jätti alkamatta).
                                                      Rocoto Red Peruvian      5x          (iti 1 )
                                                      Rocoto Orange              5x           (iti 1 )
                                                      Rocoto ylläri                 1x           (kuoli)
Lauttaidätystä, ja eka päivä mennään 2ml 17,5% vetypeoksidillä/ 1 litra vettä. Sitten normaali idätys, mitä se liekkin ...höhö

Landspeed

iha törkeen hyvä toi heijastin karhu tölkki oivallus :D

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Landspeed - marraskuu 07, 2011, 18:42:00 ip
iha törkeen hyvä toi heijastin

Joo, nyt ne on tyylikkäät ja tarkoituksenmukaiset.
Saisivat Ikean ja Prisman suunnittelijat tulla ottamaan mallia sinulta. Säädettävä valaisualue ja pyöristetyt kulmat. Jos vielä terävän reunan olet hionut, se alkaa lähennellä täydellisyyttä. Millä leikkasit, kun on noin siisti?

Seuraavaksi joudut suunnittelemaan katosta riippuvan mallin, kun taimet kasvavat. Jos kannan jättää tölkin ulkopuolelle, sen voi saada tasapainoon kannasta ripustamalla. Ainakin minun kahvitölkkiviritykseni saa.

Huru-ukko

Mjjooo....kiitos kehuista :D(pyörii polleana)....Nuo valot on oikeastaan tehty juuri taimikasvatusta varten, ja loisteputkilla jatketaan 3kpl 2x36W eteenpäin kasvattamossa. (Saunan eteinen).
Siellä olisi tarkoitus yrittää saada Aji Cristallista satoakin talven aikan, joten tilasin 400W natikan hiljattain.
Linkki on chilien valaisupuolellakin, mutta on tuossakin  http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=8985.0.
Käytetty se on mutta ostin kun halavalla sain.....höhö

Huru-ukko

Iturintamalla tapahtuu ja taimet ovat kaikki viety saunan eteiseen jatkokasvattomoon. Sieltä matka jatkuu toivoakseni keväällä kasvihuoneeseen tai multiin. Valopatterina toimii 3 kappaletta 2x36w loisteputki valaisinta. Natikkakin tuli ja odottaa koska AC on niin isoja että yritetään talvikasvatusta....Nam...Cheynnessä on havaittavissa ruskehtavia täpliä, muissa ei, ei liene syytä huoleen.


Aji Cristall on kellertävä, onko saanut liian vähän valoa, vaiko lajityypillinen juttu...?


Viritys roikkuu katossa koukkujen varassa. Katto on lastulevyä, joten tuskin pettää ellei tuohon saunaoluiden vaikutuksesta horjahda ;).


Hunarian Hot Waxit on purkitettu ja matkalla maakellariin. Ottopoikakin tykkää chileistä, merkkaa joka puskan omakseen jos vaan ehtii...höhö


Rocottojen idätys jatkuu....ei tapahtumia.

Tiemuh

Hieno loisteputkiviritelmä. Tohonhan tulee yhteensä 216 wattia loistetta, eli eipä taida tarttee ainakaan kasvuun muita valoja niin kauna kuin kasvit mahtuu noiden alle valoon. Vielä jos saavat hieman luonnonvaloakin tuosta ikkunasta niin kaikki tuntuisi olevan pienokaisilla hyvin. Sadontuottoon tietty natikka paljon parempi.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 14, 2011, 14:24:34 ipAji Cristall on kellertävä, onko saanut liian vähän valoa, vaiko lajityypillinen juttu...?


Tavallisimpia syitä ovat liika kastelu ja liian vähän typpilannoitusta.
Onhan noissa purkeissa reiät pohjassa?

Huru-ukko

Onpa kyllä reiät ja siirto tuohon kasvuturpeeseen tapahtui muutama päivä sitten. Tuoteselosteen mukaan turpeessa pitäs olla kaikki rakennuspalikat kohillaan. Tietysti se kasvoi tuohon kokoon melkein jo taimimullassa, joten sieltä voi olla kalvakkuus peräisin. Seuraamma sitä silmät harittaen....

Toni.A

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - marraskuu 14, 2011, 16:28:08 ip
Onpa kyllä reiät ja siirto tuohon kasvuturpeeseen tapahtui muutama päivä sitten. Tuoteselosteen mukaan turpeessa pitäs olla kaikki rakennuspalikat kohillaan. Tietysti se kasvoi tuohon kokoon melkein jo taimimullassa, joten sieltä voi olla kalvakkuus peräisin. Seuraamma sitä silmät harittaen....
Taimimullan paukut ei pitkälle riitä ja jos ei muita lannoitteita ole saanut, niin selkeesti on lannat loppuneet kesken ja kellastuneet sen vuoksi. Kyllä se tuoreesta turpeesta saa taas jonkinaikaa paukkuja, mutta kohta joudut aloittamaan lisälannoituksen kyllä. Onhan tuota kellestuneisuutta havaittavissa muissakin, kun pelkästään tuossa Aji Cristalissa.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Masa.T

Hienoltahan nuo huru-ukon kasvatukset näyttää! Voisin tulla vaikka siemenpussien kanssa joskus käymään, jos sopii? Siemenet saattaa olla risteytyneitä mutta elää sitten sen mukaan.:)

Huru-ukko

Jo vain sopii, pistä yv:nä tulemaan koska on sulle sopii. minulla on vuodenvaihteeseen saakka "vapaata" hommista.
Sirkkalehdet näyttää kellastuvan muutamasta yksilöstä, mutta yleisvaikutelma on kuiteskii aika hyvä, lehdet ylhäällä ja terveen näköiset.
Myös siirto turveruukkuihin varmaan tuntuu vielä hiukan aikaa, tosin juurivaurioita ei tullut yhteenkään, onneksi on noiden tomaattien kanssa opeteltu varovaisuutta. Bird's Eye Baby:t tuli siirrettyä liian pienenä, niillä on varmaan vaikeuksia lähteä. Mutta yksikin kolmesta riittää minulle.

Huru-ukko

Rocotoissa on lautalla elämää näkyvissä, Rocoto De San Isidrossa on yksi itu kahdesta siemenestä.
Rocoto Red Peruvian 5 siementä, kaksi itää....
Turbo Pube 5 siementä, yksi itu, Rundarille kiitos näistä....

Huru-ukko

 Muutama rocoto on jo itänytkin. Eli vaikka viime päivityksestä onkin aikaa, niin ukko ja chilit on hengissä..... :). Tänään jouduin käymään Rauma nimisessä lähiössä, ja koskapa olen päivittelemässä sähköliittymääni vanhasta 1x25A hiukan tehokkaampaan 3x25A niin siinä tarkoituksessa jouduin poikkeamaan oikeassa sähköliikkeessä. Sähkökeskus ja uudet kaapelit liittymän väliin tuli jo hankittia ja unohdin silloin naulauskiinnikkeet. Ne ostettuani muistin tämänkin harrastuksen ja kun niitä 9 sarjan loisteputket tuntuu olevan netissäkin hakemisessa, niin kysäisin neidolta niitäkin. -"Kyllä meillä niitä on, mutta en muista onko juuri tuota pituutta..."...... Kellarissa niitä siellä oli ja ja löytyikin 1200 pitkiä Philips fluotone LDT 36W/965 sarjaa..... Niitä kolme kpl a 9 ekee kappale. Kotona vaihdoin ne lamppuihin, joissa oli 2x36w HiLite F36t8/coolwhite lamput siten että uusi niihin jäi 1 vanha ja toinen vaihtoon uuteen putkeen.
Vilkaisin uteliaisuuttani missä näitä Philipsi fluotone lamppuja suositellaan käytettäväksi: Kaupoissa, kampaamoissa, museoissa ja sairaalat oli listalla.....
Jos joku tietää, onko noissa joku ominaisuus, ettei sovellu kasvatukseen, niin kiitollisena otan tiedon vastaan.... :).
Kuvapäivitystä yritetään lähiaikoina.....

Rundari

Hyvältä näyttää kasvattelut :) . Alkaa pikkuhiljaa itelläkin jo sormet syhymään idätyspuuhiin, pari viikkoa kuitenki pitäs viel odotella.