kesäkuu 04, 2020, 14:49:53 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mitä tehdä raaoista chileistä?

Aloittaja Zizzuz, syyskuu 10, 2011, 01:37:17 ap

« edellinen - seuraava »

Zizzuz

Sellainen kysymys olisi mielessä kun vahingossa keväällä istutimme paprika puskien sijasta chiliä ( siemenet menneet sekaisin ) ja tässä ollaan mukavasti aina välillä saatu valmista chiliä, mutta säät kun ovat olleet huonot, sadetta piisannu ja alkanu osa chileistä alkanu mennä huonnon jamaan ja pitäisi varmaan kerätä pois. Mutta kun maku ei ole aivan gourmet niin mielummin nämä vihreät chilit pitäisi käsitellä jollakin tavalla jotta maistuisivat paremmalta lautasella. Olen lukanut tuosta kapasiinin erottelusta mutta kun tuota pirtua ei ole näin äkkiseltään saatavana ja öljyssäkin varmaan makua irtoo aikalailla niin onko jotain muuta tapaa millä olisi mahdollista saada kapasiini talteen ja vähemmän "korvavaikun" makuiseksi :D . tai esimerkiksi maustaa jollain mikä peittäisi tuota makua.

jortikka71

Kokeileppas seuraavaa: Kuivata ne chilit kunnolla, raasta hienokiteisen merisuolan sekaan sitruunan/limen/appelsiinin kuorta kuivumaan(vältä raastamasta kuoren alla olevaa valkoista nahkaa) Kun chilit ovat kunnolla kuivuneet, vedä morttelin tai tehosekoittimen kautta kaikki hienommaksi. Tässä aika oiva yleismauste niin lihakselle kuin kalallekin, miksei vegellekin ::). Nyt on vaan samassa purkissa suola, polte ja happo..!Kätevää, eikö totta? Miten olette tulleet toimeen, ilman tätä suurenmoista mauste-sekoa? Eikä tässä vielä kaikki, tuoreesta rosmariinista usein jää ranka jäljelle. Tyrkkää keppi samaan purkkiin tuon suolan kanssa, niin saat ihan ilmaiseksi hieman pikanttia rosmariinin makua sekoitukseen..
Eli haetaan niistä raaoista chileistä se polte ja maku noista muista jutuista, eiks ni?TÄ? ;)

hessi

tiedätkö mitä chiliä sinulla on kasvannut?
toisista ei vielä kypsistä, mutta joilla värin muutosta ja tapahtunut saa ihan hyvää jauhetta tai jopa herkkua etikkasäilömisellä.

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

meow

Raakojen chilien etikkasäilöntä kiinnostaisi kovasti. Minulla on Championia aika paljon, ja enää ei taida ehtiä punaiseksi muuttua.