toukokuu 30, 2020, 12:08:03 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mango

Aloittaja Horsester, marraskuu 05, 2011, 22:16:27 ip

« edellinen - seuraava »

Horsester

En haulla löytönyt aihetta, niin päätimpä itse aloittaa.

Kuinka moni kasvattaa? Itsellä kaksi siementä, toinen mullassa, näkyi jokin juuri? (=
http://mystery.kuvat.fi/kuvat/Muut/IMG_8832.JPG )
Ja toisen halkaisin. Mikä mahtaa olla tuo sisällä oleva? Juuri vai jokin muu? tässä kuva siitäkin: http://mystery.kuvat.fi/kuvat/Muut/Mangon_siemen_halkaistuna.JPG Jos joku siis tietää, mitä nuo ovat, voisi minulle vähän selventää ;)

chilimieli

helmikuu 12, 2014, 08:08:28 ap #1 Viimeisin muokkaus: helmikuu 12, 2014, 08:10:56 ap käyttäjältä chilimieli
Herätellään aihetta.
Muilla mangoa kasvamassa?
Itsellä n. kymmensenttinen ystävältä saatu taimi, joka pääsi tehohoitoon ledin alle. Mittaa noin 7cm ja kasvaa erittäin hitaasti. Josko tuosta saisi taivuteltua jonkin vantteran banzain. ;D
Katsotaas jos vaikka tuottaisi joskus hedelmää ruusessa juuritilassa taivuteltuna. :P
Laitan kuvia jos tuo tuosta lähtee kunnolla kasvuun.
Olisiko jollakulla toisella jakaa kuva omasta puustaan?
Hoitovinkkejä? Puutarha.net jo selattu läpi aiheen tiimoilta.

Tähän pyritään:

Jani M

Minulla oli noin kymmensenttinen mangontaimi kasvatuksessa, mutta se oli erittäin herkkä vihannespunkeille ja kuoli ensimmäisenä vihannespunkkien ilmaantuessa. Kannattaa olla tarkkana.

Alla kuva pienestä mangontaimesta, kun kaikki oli vielä hyvin.

JuissiTku

Tuossa mangopuuni portailta kuvattuna. Suunnitelmissa olisi ottaa muutama pistokas ja laittaa hieman pienempi kasvamaan toisaalle tontille. Tuo puu tekee hyviä mangoja, mutta tänävuonna tosi myöhässä sadon suhteen.


Mirgeli

Moikka! Istutin kokeellisesti mangon siemenen 23.3.14 multaan ja se lähtikin hyvin kasvamaan. Tässä muutama päivä sitten ihmettelin, että mitä tuolta ruukusta puskee esiin ja se oli toinen varsi! Tänään sitten kaivoin koko kasvin ylös ja sieltä siemenkodasta oli tulossa yhteensä 5 vartta. Mitäköhän tälle täytyisi tehdä nyt  :o ???

Laitoin kasvin takaisin ruukkuun, mutta täytynee lähteä ruukkuostoksille ja ostaa isompi seuraavaksi...


Hellstone

voisi vähän tätä aihetta herätelle..... elikkäs ongelma on se että kun mango rupeaa kasvattamaan uusia lehtiä ne ns. kuivuvat pois enkä tiedä missä vika. viimeksi mango kupsahti tähän kun ei vaan suostunut niitä lehtiä kasvattamaan ja pudotti vanhat pois kokonaan. lannoitetta en ole lisännyt kun jossain oli että mangon siemenessä on vuodeksi tarpeeksi ravinteita joten en ole viitsinyt antaa sili mitään ettei sitten siitä ota nokkiinsa.
Nyt mennään jännän äärelle ja ehkä yliki.