tammikuu 19, 2021, 16:33:31 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tzilin kasvatukset 2012

Aloittaja Tzili, marraskuu 26, 2011, 22:16:31 ip

« edellinen - seuraava »

Tzili

Viimeisiä lajikkeita odottelen vielä, enkä meinaa nyt malttaa odottaa siementen kylvämistä. Pakko pystyä silti. Hassuksi hammastikuksi leikkaamallani annuumilla alkavat elonmerkit näkyä. Se pääsee hyvään kotiin, sillä kaverini adoptoi sen. Habanerot viihtyvät indoorgardenissa. Ainakin luulen niin, sillä ne ovat vahvarunkoisia ja tuuheita. Kai se on vesiviljelyn kuuluisa salaisuus. Ensimmäiset vesijuuretkin tulevat ulos kasvualustasta. Pitäisikö taimille väsätä taimihydro? Saattaisi nimittäin olla hyväksi. Suunnitteilla olisi tämmöinen:

Tarvikkeet:

Halpa jebaon pumppu

Joku sopiva(?)lannoite

Leveä astia, joka on tarpeeksi korkea verkkoruukuille

Ja siitä kyhäillään 4-8 paikkainen hydro, joka varustetaan 2x20w ESL lampuilla. Mikä olisikaan sopiva astia tähän tarkoitukseen? Ja onko toimiva/kannattava idea? Taimet siirrettäisiin myöhemmin multiin vahvemman valon alle. Ostan myös kivivillakuutioita chilitarvikkeesta uuden lampun ohella.

jaolsten

Lainaus käyttäjältä: Tzili - tammikuu 30, 2012, 15:43:23 ip
Tarvikkeet:

Halpa jebaon pumppu

Joku sopiva(?)lannoite

Leveä astia, joka on tarpeeksi korkea verkkoruukuille

Ja siitä kyhäillään 4-8 paikkainen hydro, joka varustetaan 2x20w ESL lampuilla. Mikä olisikaan sopiva astia tähän tarkoitukseen? Ja onko toimiva/kannattava idea? Taimet siirrettäisiin myöhemmin multiin vahvemman valon alle. Ostan myös kivivillakuutioita chilitarvikkeesta uuden lampun ohella.
Tässä lienee turha lähteä tämän enempää asiaa vatvomaan. --> Lue Tee se itse-osio ja hae vinkkejä muiden päiväkirjoista. Niin määkin tein.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Tzili

No okei, luetaan sitten tee se itse-osio ;D

Tzili

Loistari on hävinnyt valikoimasta, joten vaihtoehtoina on 150w SPNA tai 200w ESL. Kumpi näistä on parempi?
Lisäksi löysin muuton aikana taimille uuden lampunEli tommonen viritelmä e27 kannoilla ja katkaisijoilla. Tohon pistetään sitten 2x20w eslit. Tämän annan pikkutaimien käyttöön. Tuo tarvitsee vielä kiinnityksen johonkin, mutta niin kädetön en ole, että tähän tyssäisi.

Tzili

Idätykset alkoivat täälläkin vihdoin! Huomatessani, että puolet olivat annuumeja, puolittui istutusmäärä. Vain Short Yellow Tabasco pääsi annuumien edustajaksi. Nyt jos vielä punkkeja punkkeja tulee, niin baygon pääsee kehiin. Lantagenista tuli noudettua multaa, taimiruukkuja ja lannoitetta. Lannoitteen NPK oli 17-4-25, eli tutkimuksieni mukaan chileille sopivaa. En oikein tahtonut löytää sopivaa annosteluohjetta pikkutaimille, joten voisiko joku linkittää ohjeen tai kertoa sen itse? Kiitos jo etukäteen.

Tzili

Ja idätysten ensimmäinen:  Cajamarca! Ensimmäinen lenkkeilijä, oletin jotain aivan muuta, jotain baccaa. Itämisaika oli siis 5 pv. Ketkä ovatkaan seuraavat, se nähdään ensi jaksossa, tai huomenna. Lamppuostosten kanssa on nyt laitettu iso pyörä pyörimään, eli maksuohjeita odoteltaessa kuluu tämäkin viikko sitten.

Tzili

Cajamarca on noussut ylös, ja nautiskelee eslin lämmöstä ja valosta. Muita ei ole vielä itänytkään.  Selvennykseksi  itämäässä ovat seuraavat lajikkeet:

Annuum:

-s.y. tabasco

Baccatum

-Starfish
-J.bell
-Lemon Drop

Chinense:

-Peruvian Chinens
-Cajamarca

Frutescens:

-Zimbabwe Bird

Ja vielä Lance. Tietääkös kukaan, paljonko on tuon itämisaika?

biblo

Lancen itäminen on melkoista arpapeliä. Itsellä mennyt alle kaksi vk ja myös reilu 2,5kk.
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk

Tzili

Oukei, pistän vaan useamman siemenen kerralla itämään, niin varmaan joku itää.

Tzili

Tänään iti PI260567xDuke bacca, Short Yellow Tabasco ja Starfish.

Tzili

Päätin tänään pistää vähän kuvia vastasyntyneistä... ;D!

Vanhin kaikista, eli Cajamarca. Kuvasta ei näy pientä kasvupistettä, joka kuitenkin on olemassa.Eilisen ystävät ovat seuraavina. Kuvassa Short Yellow Tabasco.Seuraavaksi Starfish.Ja viimeisenä Herra Tienviitta, eli PI260567xDuke Baccatum.Muista itäjistä kuvia, kun itäjiä tulee! Mantelikin lensi multiin testiksi. Jospa sieltä nousisi jotain.

Tzili

Tänään on muuten syntymäpäiväni, ja sain kuin sainkin nimikkochilin: Lemon Dropin! Nousi mullasta äsken, ompas hauska synttäriyllätys! Kuva tulee huomenissa.

Aku

Hyvää syntymäpäivää ja onnittelut nimikkochilistä :D!

Tzili

Kiitos paljon. Nimikkohili ehti viime tingassa juhlimaan! ;D

Tzili

Kauan odotettu natikka saapui tänään. Alumiininen teline on työn alla, sillä en viitsisi porata kattoa. Kuristimen kanssa säätäminen ilman ohjekirjoja oli hankalaa, sillä olen sähköhommissa aika käsi. Kuristimessa lukee että monimetallipolttimoa käytettäessä johto kannan ja kuristimen välillä saa olla enintään 2 metriä, eli voin asettaa kantaan myös monimetallin. Kuva tulee, jahka teline on saatu pystyyn. Oli polttimo ihan kunnossa, kun testasin. Lemon Dropista en ole vieläkään saanut kuvaa otetuksi, mutta voisi olla jonkin sortin mutantti.


Tzili

Nyt on pienen kuvapostauksen aika! Mobiililaitteella en saa kuvia upattua, ja tällä nuhapumpulla, jota myös läppäriksi kutsutaan, se on myös hikistä. Joten palataampa nyt asiaan, eli hileihin ja niiden laitteistoon.

Eli tässä on nimikkotzili, eli Lemon Drop, joka 'syntyi' omana vuosipäivänäni. Se on luullakseni mutaatio, eli tullut omistajaansa. Sen toinen sirkkalehti on epämuodostunut soikeaan muotoon.Tässä myös natikka. Polttimo toimii moitteettomasti, syttyy n. 20 sekunnissa. Talon muut asukit ovat lähes hyväksyneet kusenvärin, sillä se ei tule porottamaan yleisissä tiloissa. Monimetallipolttimo on kuitenkin hankintalistalla, sillä johto on oikean pituinen...impulssi...hohhoijaa, onpas tylsää. Ei tollasta jaksa selittää Erkkikään. Toivottavasti kuitenkin tajusitte jotain.Ja ajastin, joka on testattu eslillä. Amppeerimäärän mukaan kestää natikan startin. On tarkoitettu useammalle laitteelle keston puolesta. Hyvä elektroninen viikkoajastin, ja ei ollut kallis rasia. Kuitit tottakai tallella jos nuupahtaa.Eiköhän se ollu siinä. Ens viikoksi natikan teline valmistuu, toivottavasti!
JaHul

Ilman suojalasiako meinasit MM polttimen tuohon heijastimeen laittaa? Siinä ei ainakaan näyttänyt olevan suojalasia jota ilman en ainakaan uskaltaisi itse laittaa MM poltinta palamaan.  ???
Amatööri mikä amatööri...

Tzili

Pitääkö MM lampussa olla muka suojalasi? Ja miksi?

Proggis

Lainaus käyttäjältä: Tzili - helmikuu 24, 2012, 21:35:13 ip
Pitääkö MM lampussa olla muka suojalasi? Ja miksi?


Pitää olla suojalasi. Polttimo voi hajotessaan räjähtää ja levittää kuumia lasinsirpaleita ympäriinsä, jotka taas voivat sytyttää tulipalon.

biblo

Ei niinkään pidä vaan suositellaan...itsehän laittaisin jos pitäisin MM-polttimoa asuintiloissa.
"Minä yksinkertaistan itseäni.
Tasapainossa jossakin onnen ja surun täydellisessä keskipisteessä.
Koska alkueläimillä ei ole koskaan huono päivä." - Chuck Palahniuk