tammikuu 18, 2020, 17:32:38 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Rusakon rehut 2012 ja 2013

Aloittaja Rusakko, joulukuu 04, 2011, 18:35:44 ip

« edellinen - seuraava »

Rusakko

joulukuu 04, 2011, 18:35:44 ip Viimeisin muokkaus: toukokuu 18, 2013, 16:35:33 ip käyttäjältä Rusakko
Ketuikshan se meni viime kausi. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Siemenet ollu ny lautalla jokusen viikon ja alkaneet puskea lehtiä. Siirsin soraan ja pohjalle vähän vettä. Viime vuodesta oppineena soraan vasta kun saa lehdet ilmaan, muuten homehtuu. No pari meni kyllä vähän ehkä aikasin. Muutamia on nyt vielä lautalla mutta eiköhän ne sieltä viikon kahden päästä pääse mukaan geimeihin. Talvehtimassa nyt pelkästään Lanceolatum(vas) toista talvea ja CAP 1491(oik) ekaa talvea. CAP ainoa joka lähti kasvamaan ja sekin isäni kasvattamana. No josko tuossa nyt tykkäisi olostaan meikäläisen hoidossa. Muutamia hedelmiäkin tuli, siemeniä en vielä ole niistä katsonut. Lancehan ei ole vielä yhtään marjaa tehnyt. Takana pari koristepuskaa kun löysin kaupasta syksyllä, kivan näköisiä ja mietin pitäisikö laittaa siemeniä tulemaan ja pihalle reunustoille kesäksi. Ajatuksia saa heittää, itse koitan päivitellä tasaisen epätasaiseen tahtiin kunhan jotain ihmeellistä tapahtuu. Loppuun pari kuvaa.
sami.

Mitä nämä keltaista hedelmää tekevät kasvit ovat? Melko paljon podeja noin pienelle kasville  :)

Marjis

Lainaus käyttäjältä: jörgen - joulukuu 04, 2011, 20:58:32 ip
Mitä nämä keltaista hedelmää tekevät kasvit ovat? Melko paljon podeja noin pienelle kasville  :)

Ekasta postauksesta lukemalla "Takana pari koristepuskaa kun löysin kaupasta syksyllä, kivan näköisiä ja mietin pitäisikö laittaa siemeniä tulemaan ja pihalle reunustoille kesäksi.".    ;D

Rusakko

Joo ei ollut mitään merkintää kasvista mut kai se joku koriste annuumi on, myyjä totes ettei kannata syödä kun on annettu ties mitä myrkkyjä mut jos siemenistä laittais tuleen ni varmaan olis ihan syötävää mutta pahan makusta. Tosin ei välttämättä tule saman näköisiä ollenkaan kun ei tiedä mikä hybridi on. Koko ajan ollu tommosia keltasia, tosin joku on vissiin tullut uusikin podi kun löysin jossain vaiheessa vaaleen vihreen seasta.

Rusakko

Jaahas, kesä on melkein takana eli jospa kirjoittaisi jotain itselle muistiin miten chilit kasvoivat. Ehkä joku muukin saa ajatuksista jotain irti.

Keväällä vesivahingon aikaan taimet olivat neljä viikkoa yksinään takkahuoneessa ilman hoitoa. Valoa tuli ikkunasta ja vettä jonkinlaisella lannoitteella juurilla. No tuo verotti joitais taimia. Alussahan niitä oli parisen kymmentä. Tällä hetkellä yhdeksän. Noh, sellaista sattuu. Toukokuun lopussa vein taimet kasvihuoneeseen putkihydroon. Siellä ovat sitten ollaat kohtalaisen omissa oloissaan koko kesän. Näppärähän tuo vesi systeemi on kun ei tarvitse olla koko ajan kastelemassa. Viikon välein olen lisännyt vettä ja lannoitteita. Lannoitteet on mennyt silmämääräisesti veden joukkoon, niin että vesi on ollut kivan punaista. Käytössä siis puutarhan kesä, jota pitääkin käydä hakemassa uusi purkki. Tämä onkin kestänyt puolitoista kautta. Heinäkuussa kaadoin samoin silmämääräisesti top maxia veden joukkoon mielestäni aika reippaasti kaksi kertaa.

Tällä hetkellä putkessa kolme ogange rocotoa. Muutamia podeja tulossa, varmaan ihan kivasti kunhan ehtivät kypsyä. Kaksi rocoto rojoa. Jokunen podi kai tulossa, kiva päästä maistamaan. Yksi trinidad scorpion. Ainoa chinence ja myös uusi tulokas. Pari podia ehkä tulossa. Yksi champion, ei podeja. Yksi rocoto red. Muutama podi ehkä tulossa, saa lisää siemeniä talteen. Sekä viimeisimpänä rocoto de san isidro, tai jotain. Kauheen kokoinen puska, palon podin alkuja. Runko on ainakin peukalon paksuinen ja puumainen.

Lisäksi kolmatta vuotta Lance ja toista vuotta CAP 1491. Kummassakaan ei podejatai kukkia. Molemmat kohtuu kokoisessa alta kasteluruukussa. Jatkavat sisällä taas ensi talvena. Sekä pari koristechiliä jotka aloitusviesteissäkin näkyy.

Jotain ötökkää tuli elokuun alussa ja kävin hakemassa myrkkyä tällä viikolla. Pieniä vihreitä matoja ja jotain mustia öttiäisiä. Toivottavasti kuolevat.

Ajatuksia ensivuodelle. Parempi taimi kasvatus. Enempi valoa ja myöhemmin kasvamaan. Hydron poistoputki pitää tilkitä kuntoon. Ja putki pitää saada jollain konstilla oikeasti vaakaan, nyt on pari kertaa vettä tullut ulos kasvien juurilta. Saman tyyppisellä setillä ensi vuonna liikkeelle, vähän lajikkeita, enemman samoja taimia.

Semmoista tällä kertaa, hiljaista on ollut, mutta on sieltä jotain satoa tulossa. Jos herätää ajatuksia tai ideoita niin vois taas aktivoitua kirjoittamaan tännekin. Ainakin on nyt kirjattu ajatusta ylös. Nähdään ehkä chilifestillä jos ei tule töitä.

ChIlIDoG

Voisko olla että noi koristekasvit on Koisoja ainakin paikallisessa kukkakaupassa oli samanlaisia myynnissä paprikana ja myyjä tiesi niiden olevan koisoja.

Rusakko

Jatketaan vanhalla ketjulla.
Vanhoja kun kaivelee niin 2011 pääsivät chilit kasvihuoneeseen toukokuun 13. ja 2012 toukokuun lopulla. Nyt 2013 sain kasvit putkeen tänään eli 18.5. Viikko sitten olis jo voinut viedä mutta oma saamattomuus taas viivästytti aloitusta.

Lajikkeina tänä vuonna enimmäkseen Orange Rocotoa ja Aji Cristalia. Vuoden vaihteessa laitettu itämään. Uuden 400W lampun ansiosta ehkä hieman tukevampia, paha mennä sanomaan. Pitäisi varmaan ensi vuonna tehdä kokeellinen taimi kasvatus ja laittaa pari taimea myös loisteputken alle. Ehkä niistä näkisi hieman eroja. Samalla kokeilin pullossa kasvatusta joka osoittautuikin ihan näppäräksi. Eli limsapullosta kaula irti ja verkko ruukku siihen. 1,5 litran tilavuun riittää hyvin viikoksi kahdeksi jonka jälkeen on hyvä vaihtaa vesi. Viikossa ei vielä tuntunut levää tulevan.

Putki on nyt suht vaakatasossa ja poistoputki paremmin silikonilla kiinni. Puutarhan kesällä ja Top maxilla mennään tämäkin kesä. Top maxia laitoin jo heti veteen, josko kukinta alkaisi hieman aikaisemmin ja sitä myöden satokausi olisi pidempi. Vielä voisi myrkyttää koko kasvihuoneen näin alussa niin voisi olla että tuholaiset pysyisi paremmin poissa.

Cap 1491 on talvehtinut hyvin ja pääsi terassille, josko tänä vuonna tulisi vähän "marjaakin".

Rusakko

elokuu 04, 2013, 19:00:19 ip #7 Viimeisin muokkaus: elokuu 04, 2013, 19:05:44 ip käyttäjältä Rusakko
Välikommenttia vuodesta. Hyvältä näyttää tässä vaiheessa kesää, kop kop. Cristallit, fantasiat ja finlandiat näyttää tekevän ihan kivan sadon. Yhteensä 6 puskaa, kaks jokaista. Jokaisesta ainakin jotain, cristalleissa enempikin. Orange rocotoa on sen 7 puskaa. Takarivissä niin vähän paha sanoa paljonko tulee satoa, mutta ainakin jokunen hetelmä on tulossa. Ens vuonna baccat taakse kun kasvavat korkeammaksi, ois Se pitänyt tajuta jo tänä vuonna. Lisäksi Pitäis miettii jotain millä Niit Sais loppukesästä harvennettua kun tuntuu että kasvari on täynnä oksa ja lehteä. Tai voi olla et on turhaakin. Mites muut, harvennatteko elokuussa vielä puskia vai annatteko kasvaa?

CAP 1491 kukkii. Toista vuotta jo kasvaa. Jos tulee marjaa niin mielelläni lahjoitan halukkaille. Aika puumainen varsi alkaa olla jo, mutta tuskin kestäisi talvea ulkona, vaikka pitäisi vähän taipumusta siihen olla. Onko joku saanut talvetettua ulkona tuota lajiketta.

sit parit kuvat loppuun.


CAP 1491
Aji Cristal