huhtikuu 09, 2020, 03:49:08 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


chililandia 2012

Aloittaja kalat69, joulukuu 05, 2011, 00:18:34 ap

« edellinen - seuraava »

kalat69

Joo, kyllä chilipäivät on tulossa, saattaapi olla että jopa kahdet ;)

Punaset kukittaa tosi hyvin jo aika pienetkin taimet, nyt meillä vasta sinipainotteset käytössä, mutta tarkoitus ois niitä punaisiakin taas laittaa :)


2010- 2013 hallituksen jäsen

bluesman

 Mikähän mahtoi olla flexujen itävyysprosentti?
Hyvännäköisiä taimia jokatapauksessa. Taitaa LEDit olla kehittyneet edelleen ja kunnon kasvuakin saa niillä aikaan.

kalat69

Jaa, hmmm, eipä tullut laskettua kuinka monta siinä sun pussissa oli siemeniä, mutta yhestä pussista tuli 15 taimea. Elikkä aika loistava itävyys.

Joo, ainakin nuo LedFinlandin  ledit toimii, niillähän taitaa olla aikamoisia eroja eri valmistajilla, olis kiva testailla muittekin lamppuja.


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

taas laitettiin muutama siemen multaan. Ensimmäiset lenkit on noussu tänään, tietenkin lemon drop ja aji cristal ensimmäisenä nostaa lenkkejä. Mutta näky siellä jotain elonmerkkejä jo jossain trinidad scorpionin jossain versiossa. Siitä niitä sitte pikku hiljaa alkaa pompsahtelee, pian saadaan jo jotain kuvapäivitystäkin ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

Xbow

Tuosta LED vs. loisteputki jutusta: Millaisia pinta-aloja noita hyvän näköisiä taimia 1 LED lamppu on valaissut? Miten loisteputkien kanssa? Että saisi jonkinmoista osviittaa, että minkäkokoisella pläntille nyky LED lamppu tuntuisi tuottavan riittävästi valoa näin taimivaiheessa, jotta taimet kasvavat pirteästi sekä ovat tuollaisia terveen näköisiä.
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

kalat69

nyt ollaan aloitettu taas tuo ihana harrastus nimeltä kouliminen. Ja sitä hommaa riittää kun kylvölaatikot näytti jossain vaiheessa enemmän rairuoholta kuin chilintaimilta ;Dkylvälaatikossa alkoi olemaan jo pikkasen ahdasta, sini painotteisten ledien alla ovat laatikot olleet.
ja näitä laatikoita riittää, ei ihan heti ensimetreillä lopu kesken :)
omaan kasvatukseen taimia, kaikkia lajikkeita ainakin kaksi, ja mä kun niin suunnittelin vähentäväni tällä kaudella 8)
omat on jo punapainotteisten ledien alla, testataan saadaanko taimet nopeasti kukkimaan, lisäksi ne kyllä saavat tossa kohdassa aika annoksen auringon valoa, jos sitä sattuu vaan tulemaan, lisäksi tulee vielä vähän natikan hajavaloa. luulis tuon yhdistelmän tehoavan ;D
tänään koulitut, natikan alla kasvamassa. ihmetellään missä valossa tulee parhaimpia :D


2010- 2013 hallituksen jäsen

Aku

Huh, kerrassaan massiivista touhua :D

jewe

Juuh komean näköistä on ja todella värikästä...siis monenväristä.

Ja noita kuvia kun katselee niin kaipaisi itsellekin sitä tilaa lisää näihin nurkkiin, niin voisi ihan oikeasti alkaa joskus harrastamaan tätä touhua.

Herpiili

Näyttääpäs sinisten ledien alla kasvaneet taimet hyviltä, onkos noissa valaisimissa tuotekehitys mennyt eteenpäin ja äänentaso laskenut? Eli onkos noi kuinka meluisia nykyään?

kalat69

ei niitä kyllä vielä hiljaseks ole saatu- kotona kun paloivat vintissä, niin kyllä alakertaan kuulu koska päälle menivät ;D ei ne kyllä mitenkään häirinneet, sen verran hiljanen tuo ääni kun ei siellä vintissä tarvinnut ite olla ;) nyt kun ovat tuolla huoneella, niin äänellähän ei ole mitään merkitystä.


2010- 2013 hallituksen jäsen

Landspeed

nyt alkaa olee sen näköstä touhua et nuo ku tuosta pamahtaa isoiksi ni jokunen murkula suottaapi olla kerättävänä :D

kalat69

saman verran tuli tänään taas lisää koulittua, taitaa olla jo lähempänä tuhatta kappaletta. Kyllähän noista jo jonkin verran podiakin tulee, onneks ei vaan itse tarvitse kaikkea kerätä, kun noista suurin osa pääsee jonkun muun hellään huomaan ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

tänään tuli laitettua pari nft:tä toimimaan. Viime vuonnahan mulla oli jo pari pientä, mutta kesäloman aikana kasveihin pääsi iskemään joku??? saatto olla vaikka laiska hoitaja, joten lopputulos ei ollu paras mahdollinen, mutta kyllä kyseisissä laitteissa kasvo ja paljon! Nyt hankin chilitarvikkeesta pari isompaa koekäyttöön, jos vaikka vettä ei tarvis lisätä niin usein ;D testikäyttöön otin myös chilitarvikkeesta lannotteet tohon laitteeseen, elikkä GHE:n floramato ja -micro. Saas nähdä kuinka nuo nyt pelittää...NFT GT901 tollanen pieni kaks metrinen laite :Dtässä myös nuo pienemmät NFT GT205 jotka oli jo viime kesänä käytössäkoulimisprojektikin on edennyt jo loppumetreille, aika loistava homma ;D
emännällä on vielä pari nimilappua kirjoittamatta ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

PP

Sillälailla. Pysyy Suomi chilissä kun jatkatte tuohon malliin. :) Onko hajuakaan kokonaismäärästä?

kalat69

hajua on kokonaismäärästä, sellanen parin tuhannen paikkeilla vissiin mennään tällä hetkellä ;) kyllä sillä varovasti alkuun päästään ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

helmikuu 21, 2012, 22:18:40 ip #35 Viimeisin muokkaus: helmikuu 21, 2012, 22:31:50 ip käyttäjältä kalat69
tänään alkoi isompiin ruukkuihin istutus urakka, elikkä nyt laitetaan 12 senttiseen ruukkuun, jossa ne saakin kasvaa kunnes istutetaan lopulliselle kasvupaikalle.
omat tuli tänään aika hyvin laitettua. tai sanotaan että ne jotka on eri lajikkeita tuli laitettua, mutta sitte sellaset joita tulee useampi samaa lajiketta on vielä laittamatta, elikkä nagat, aji cristallit, turbo pubet... 8)nft:eet ainakin toimii loistavasti, turbo pubet on kasvaneet niissä ihan hienosti ja ovat täynnä kukkaakin.vielä kun jäis nuput kiinni niin saatais satoakin tulemaan ;)

omat usommissa ruukuissa, ottamassa aurinkoa ja punasta lediä päivisin. Kyllä tosta punasesta valosta on hyötyä ollut, sillä esimerkiksi aurora vääntää kukkaa vaikka on vain 5 sentin mittainen.naga viper ja butch t taitaa edustaa kesän mukavia napostelu chilejä. tervetuloa vaan käymään meillä kesällä ;D
laskiaistiistain iltapala ;D naga mansikkahilloa tietenkin täytteenä


2010- 2013 hallituksen jäsen

kalat69

pientä kasvua on tapahtunut taas. kyllä noissa ledeissä jotain taikaa on, koska punasten ledien alla kasvaneet rocotot haaroneet tosi matalana ja nuppujakin taitaa olla jo kaikissa. mutta ennen kaikkea, ne on haaroneet alle 20 senttisinä.havennetut ja haaroittuneet rocotot, luulisi noista jo jonkun verran satoa saavan ;)kahteen kertaan haaroittunut ja nuppuja pukkaamyytäviä chilejäkin on tullut muutama jo purkitettua ;D 1500 paikkeilla mennään tällä hetkellä...eikös se niin ollut että villichilit kuuluu naruttaa ;) tässä on bluesmanilta meille viime syksynä kotiutuneet flexut, molemmat laitettuna samaan purkkiin, saavat tossa oven pielessä kasvaa niin isoiksi kuin ikinä jaksavat.... ja kyllä ne kasvaakin ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

jewe

Siistin näköistä kuinkas muuten. Eikös nuo pubet aina haaroitu noin alhaalta.

kalat69

ei ne todellakaan haaroitu aina tolta korkeudelta, meillä on tähän mennessä yleensä ollut korkeutta noin 30-40 senttiä ennen haaromista, että kyllä noi nyt on tavallista aikaisemmin haaroneet ;D


2010- 2013 hallituksen jäsen

PP

Teillä on kai ollu erikoiset olot sitten ennen. Mullakin on pubet haaroneet viimeistään 20 cm korkeina, yleensä 10 cm tienoilla. Voisiko olla, että tiheässä kasvavat chilit haarautuu myöhemmin?