marraskuu 26, 2020, 11:34:38 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näpertelyä Nälkämaassa 2012 ja kohti kautta 2013

Aloittaja Amppa, marraskuu 08, 2012, 16:39:32 ip

« edellinen - seuraava »

Amppa

marraskuu 08, 2012, 16:39:32 ip Viimeisin muokkaus: marraskuu 11, 2012, 10:48:00 ap käyttäjältä Amppa
Kesä meni taistellessa lähes välimerellistä ilmastoa vastaan joten sato jäi suhteellisen laihanlaiseksi. Mitä foorumia seurailin niin suurella osalla tuntui olevan enemmän tai vähemmän ongelmia kaiken maailman ökkömönkiäisten ja luteiden kanssa. Itselläni näitä ongelmia ei juuri ollut. Mitä nyt rivitaloasuntoomme pari viikkoa sitten ilmestynyt hiiri, jonka vaimoke NikkeKnakkerttonimaisella terävyydellä päätteli tulleen chilien sisälle siirron yhteydessä, itse luotan suuremmin ilmastointiputki-teoriaan.

Mutta asiaan, muun muassa tällaista satoa tuli kerättyä:

Tähtään ruokaympyrässä toki myös lihapainotteiseen ruokavalioon...

Ihan vierasta lajia tämä kasvattelu ei ollut, vaan vuonna 2008 tuli tätä kivaa maistettua, ja kasvatettua lähinnä varsia, ei niinkään marjoja. Mutta tulipahan tehtyä virheet, joiden parissa vielä tänä vuonna harjoiteltiin, eli liika kastelu, liian vähäinen valoteho ja vääränlainen lannoitus. Tässä kuvaa vuonna 2008 parvekkeelta:


Tänä vuonna innostuin hommasta uudelleen parin kaverin avustuksella. Tähän alkuun muutamia kuvia kasvihuoneena internetin ihmeellisestä maailmasta tilaamastani rakennelmasta, joka näin rivarin pihassa on osoittautunut jokseenkin toimivaksi, mutta auttamatta liian pieneksi, jos meinaa useampaa sorttia edes puolivakavissaan kasvattaa.


Rawit kypsytteli oikeastaan vasta sisällä ollessaan ja kypsyttelee edelleen keittiössä...


Bird's eye baby oli mukava tuttavuus. Satosi mukavasti pakkasvahdin lämmittämässä kasvarissa. Marjat kivan makuisia noin koristechiliksi. Saa nähdä miten bonsain kanssa käy...

Tätä herkkua oli muutama taimi, joista toinen satosi jollainlailla kasvarissa, mutta tämä yksilö oikeastaan vasta sisälle noston jälkeen. Ehdottomasti ensi kaudella saatava lisää Aji Cristalia, muutamia tuoreita poimittavissa edelleen olohuoneessa ;)

Saa nähdä miten käy Bollen kanssa ensi kaudella, onhan se toki niin nätti, että on naisväenkin mieleen, mutta ne marjat niin kovin kummosen makuisia ole...
Innostui keittiön pöydälle päästyään ja kukkii muuten edelleen...

Tässä muutamia Cheyennen käkkyröitä. Tuli taimina ostettua Terrasta 2011 ja nämä niistä siis toista sukupolvea. Käkkyrät pärjää kaikella vähällä, villakuution ympärille kun vähän nakkelee multaa. Tuli muutamalla taimella kokeiltua. Kypsiä sai oikeastaan kunnolla kerätä vasta sisälle siirron jälkeen. Ihan hyvä chili yleiskäyttöön / leivän päälle:
Cheyenne ja Rawit vähän ennen päätymistään kompostiin. Nykyään tuota kammiota asuttaa: Naga Morich, Super Chili ( kypsyttelee ) sekä B.E.B:n bonsai kokeilu, joka ei kovin elinvoimaiselta näytä...

Naga Morichia oli muutama taimi, joista yksi satoaa sittenkin! Kasvattelee edelleen keittiön pöydällä tuollaisia rusinan kokoisia marjoja, joilla voi sitten kavereille hevostella syöneensä ;)
Seuraava lajike tuli siemenpussissa yllätyksenä, ja on sellaisena pysynyt. Muuta en tiedä kun vaihtaa väriä vihreä, ruskea, violetti ja punainen ja on todella suunmyötäistä. Saatava lisää ensi vuonna.

Lähdetään sitten siemenestä...

Iloinen yllätys oli myös Super Chili, joka alkaa tällä hetkellä olla keskellä parasta satokauttaan lisävalon avustuksella...
Näille nimi asetti suuret odotukset ja satonsa puolesta oli ihan onnistunut, mutta maun ja rakenteen puolesta kelpaa siihen luokkaan: -tunge sisälle jotain maistuvaa juustoa ja kääri pekoniin- Jalapeno Hercules, Et ole jatkossa:

Amppa

Tässä talvehtivat Naga Morich ja B.E.B sekä sadonkorjuuta odottava Super Chili:


Naga, Bolle, Rawit ja Cheyenne