marraskuu 26, 2020, 11:30:15 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Jutzin kokeilut 2012

Aloittaja jutzi, syyskuu 11, 2012, 14:19:42 ip

« edellinen - seuraava »

jutzi

syyskuu 11, 2012, 14:19:42 ip Viimeisin muokkaus: syyskuu 11, 2012, 14:36:55 ip käyttäjältä jutzi
Ensimmäistä kertaa alan kasvattelemaan chilejä vasta ja aika tyhjistä lopulta lähdettiin. Joskus aikoinaan isän luona oli pari chili puskaa mutta kun ite niin nuori viel ja kokematon chilien suhteen niin eipä toi tulinen ruoka niinkään maistunut.
Nyt kun ikää alkaa olemaan niin tulee kyllä tulista ruokaa suht usein syötyä ja ja vaikka miedommasta päästä ovatkin Jalapeñjo niin silti himo noihin popperseihin on hieman. Tästä syystä alkuun valitsin kyseisen lajikkeen ja ihan k-raudasta Lord Nelsonin valikoimasta "jalastar" lajike lähti mukaan.
http://www.nelson.fi/shop/custom/prod.aspx?productid=848641&groupid=47935&sortafter=0&sortafterchild=0&refcode=p

Joista pitäisi kasvaa tälläsen kokoista

http://fataliiphoto.net/d/41884-2/jalastar.jpg

Innostuksen sytyttäjä itse kasvattamiseen oli oikeastaan kaveri joka veljeltään oli saanut 15kpl sekalaisia siemeniä ja alkoi niitä kasvattamaan mutta itsellä vasta parin kuukauden päästä tuosta puheista teoksi.

Taisi olla toukokuun alkua kun laitoin siemenet itämään....


16.5.2012


27.5.2012

Jossain kesäkuun tienolla tuli hommattua ZENGROW 2 laite kun oli alennuksessa ja kun olin lukenut että tuo olisi kasvun kannalta parempi multaan verrattuna. 2kpl taimista siis siihen ja 1kpl altakasteluruukkuun ja pelkkään kaktus/taimimultaan.
Ravinteista niin perillä vielä ollut joten hydroonkin laitoin biolanin ravinneliuosta viherkasveille sekä sillon tällön myös merilevä uutetta, huonoin tuloksin.
Kuukauden verran eli kahdet eri vedet siihen vaihdoin ja odottelin kasvua mutta mitään ei vaan tapahtunut. Mullassa oleva kyllä hieman kasvoi mutta ei merkittävästi.

Joskus heinäkuun tienoilla suunta kohti pavunvartta ja hakemaan koko setti Canna Nutriens ravinteita hydrolla ja hieman siitä myöhemmin puutarhan kesää multa versiolla.


Tässä huomaa eron ja oikeella ravinteilla olisi toisteppäin pituuseroa ( 26.7.2012)


Kun oikeaat ravinteet alkoi vaikuttaa niin tässä tulos 19.8.2012


Nuppuakin alkaa olemaan jo ja mullassa kasvavassa lähemmäs 50 laskettua että ei huonosti (11.9.2012)


Rehottaakin ihan kivasti (11.9.2012)


Uutta taimeakin tulossa ja kivasti kasvaa passiivihydrossa

Eli alkuun meni 4kpl idätykseen joista 1kpl tippui matkan varrella pois. Joskus elokuussa laitoin vielä viimeiset 3kpl pussista itämään ja 2kpl noista välitetty eteenpäin ja itselle siis yht 4kpl jää hoiviin.

Valoina nyt syksyn hämärtyessä toimii 2x40W 6400K ESL sekä taimelle oma 22W 6500K ZENGROW oma valaisin.
Valotusaika alkuun oli se 18t joista hiljalleen tiputin määrää ja nyt 12t päällä ja hyvin tuntuvat voivan.

Pienillä vastoinkäymisillä päästy kivaan lopputulokseen :)

jutzi

Tietoisesti otin riskin ja tiesin et menee myöhäselle toi idätys :D Mutta näillä mennään.
Valaistus oli siis alkuun vaan toi 22W kaikille. Sitten vaihtui 1x30W 4000K bilteman lamppuihin+22W zengrow, myöhemmin 2x30W+22W kun sain haettua ikeasta toisen lamppukuvun. Lopulta 30W lamput vaihtuivat 2x40W spiraali ESL syystä että lamppu ei tule niin paljon yli kuvusta kuin nuo bilteman.
Värilämpö siis sinertävä 6500K kun joku oli noita vierekkäin testannut habanerolle niin jopa sinisessä valossa tuottavuus parempi kuin ns. suositellussa 2700K lämpimässä valossa. Hyvin voivat tuossa ja nuput vaan suurenee että ei omalla kokemuksella sillä valon värillä ole väliä kukinnassa. Voi olla että sitten väärässäkin.

jutzi

Vihdoinhan ne nuput aukesi ja pikaseen kun katso niin 2 kukkaa täysin avoinna :)


jutzi

Jep, nyt alkaa olemaan kait jo 6kpl auki ja tästä huomaten että sillä valon lämpötilalla näytä olevan merkitystä kukintaan kun tuolla sinisellä värisävyllä noin hyvin edistyy  :)

Ja tullu nyt sillä topstickillä törkittyä kukasta kukkaan jos siitä sitten iloa on enempi että ensimmäisiä podeja odotellessa.


jutzi


Kyl sielt muutosta alkaa tapahtumaan, podeja odotellessa ;) (16.9.2012)

jutzi


Omia Jalapeño poppersseja odotellessa (18.9.2012)

jutzi


Kyl niitä podeja alkaa jo kymmenen yli oleen et hyvin on pölytys onnistunut(21.9.2012)

jutzi


Kyl pituuttaki alkaa kertymään ja podeja laskujen mukaan 23kpl tulossa mullassa kasvavasta, hydroa en jaksanu lähtee laskemaa ku niin pal tuuheempi puska :D (24.9.2012)

jutzi

Tilanne katsaus 3.10.2012 ja saldona 27 podia, osa hyvissä mitoissa ja osa tulossa ja kukkiikin viel kivasti :)Ja tämän mullassa kasvaneenhan lisäks toinen vesiviljelyssä oleva kasvaa kivasti ja poditta, toinen odottaa viel hieman pituutta ennenko annan sen töhön ruveta.

Ja BTW tänään saapui tilaamani rasvakeitin et eiköhän niit poppersseja koht sais, testataan ny eka kaupan jalapenoil mut silti alusta lähtien ite :)

jutzi

Sitten hiukan muutoksia systeemeihin. Kun noista 2kpl on kerran zengrowssa kasvamassa ja toisella alkoi jo mittaa olemaan ja iso juuristo niin oli aika vaihtaa taktiikkaa. Vettä 2vkoon molemmat imivät n. 4l et pakko keksiä jotain muuta että pärjäisivät omillaan.

No ratkaisuksi hain 10l ämpärin kannella, neliöruukun kun verkkoruukkuja ollut sopivan isoa ja neliöruukkuun sitten poraten reikiä täyteen. Eikä ihan käden käänteessä irronnutkaan vanha ruukku zengrow:sta kun sen verran juuria oli kasvi pukannut et meni siinä 10min irrottaessa varovasti.

5w vesipumppu ja pätkä letkua et tällänen viritys tuli ja on muuten hiljanen ellei nyt veden lorinaa laske mukaan. Ja koko systeemillä hinnaksi alle 25eEikä sinäänsä pahan näköinen mut tukemiseen pitää viel keksiä jotain paremmin.


Toinen samanlainen tulee kunhan pumpun viel hakee toisen kappaleen. Ilmapumppua meinasin mut omaan makuun vähän liian pal ääntä pitikin joten katsoo myöhemmin mihin se tiensä löytää.

Ja Zengrown pumppu pitää kauheeta pärinää joten ehkä sekin menee vaihtoon ja siihen jotain pienempiä kasveja kasvamaan

jutzi

Nyt ei ol kivaa....

Mullassa kasvava kärsi ilmeisesti liian pienestä ruukusta sekä liika kastelusta. Ruukku vaihtui puolet kookkaampaan ja siinä tuli huomattua että multahan oli litimärkää ja hiukan haiskahti joten suurimmat pois ja tälläkertää sekaisin ruukkusoraa sekä taimimultaa jos palautuis taas kasvuun.
Toimenpiteisiin ryhdyin kun lehdet alkoi menettää vihreyttään vaikka kukkiminen ollutkin käynnissä.

Sitten potilas nro. 2 eli tähän uuteen vesijärjestelmään siirretty isompi ja parhaitenvoiva ainakin aikasemmin. No vaikka kuinka varovasti juuria varovasti vanhasta verkkoruukusta irroitteli soraa puutikulla raaputteli helpottamaan operaatiota niin silti suurin osa juurista jäi ruukun mukana vanhaan systeemiin ja täten roskiin.
No tänään illalla eli vuorokausi vaihdosta kaikki lehdet roikottaa ja lopulta otin molemmista puskista isoimmat podit talteen jos avittais elpymisessä.
Ravinteiden lisään laitoin hydroon juuri stimulaattoria jos nopeuttais elpymistä ja uusia juuria alkais taas puskemaan.


Pieni välisato +3-4kpl sisko ottanu ja ite 1kpl maistettu on saman kokoista ettei viel niin kehumista kahden puskan satoon :/

jutzi

marraskuu 04, 2012, 15:54:54 ip #11 Viimeisin muokkaus: marraskuu 04, 2012, 15:57:48 ip käyttäjältä jutzi
Vaikka hydrossa oleva isoin yksilö sekä mullassa oleva hieman ottivat ruukun vaihdosta nokkiinsa uuteen astiaan vaihdosta niin nyt alkaa taas lehtiä puskemaan ja toivotaan että kukkia ja täten podejakin enemmän. Yks isompi ja joitain pieniäkin alkuja kivasti kasvattaa kokoaan.

Myös toinen ZenGrow:issa kasvava yksilö löysi uuteen astiaan itsensä joten ZenGrow toistaiseksi valoa lukuunottamatta pois käytöstä.
Toivotaan että jouluksi tulee kivat sadot :)
Tuli huomattua ettei nuo 17e 40W ESL lamput oikeen tunnu kestävän et syynä voi olla ettei lämpö pääse kuvusta kiertämään pois joten tavallisiin 23W siirrytty toistaiseksi.


Valaistusta nyt ylhäältä 23W+40W+23W ja ZenGrow 23W lamppu lisäksi.

Huru-ukko

Tarkoitatko että siellä on tavallisia hehkulamppuja... Kyllähän ne tietysti valaisee, mutta aika minimaallinen on niiden teho kasvatuksessa.

jutzi

marraskuu 04, 2012, 21:17:24 ip #13 Viimeisin muokkaus: marraskuu 04, 2012, 21:21:57 ip käyttäjältä jutzi
Ehkä hieman kirjotusvirhe sinäänsä kjun meinasin et ns. tavallisiin ESL lamppuihin eikä noihin kasvilamppuina myytäviin:)
Mut toistaseks pienempi tehosia koska 40W kalleemmat oikeen kestäny luvattuja aikoja. Ja 2700K on värilämmöt 23W ja 6400K 40W lampussa.

jutzi

Kaudelle 2013 tulossa ja hyvissä ajoin eli nyt Lemon Drop kaveriksi ja itämässä 4kpl ja näyttäis kaikki itävän näil näkymin :)


Tästä se lähtee

Uusin Jalapeno löysi tiensä pauliinaruukkuun ja siis passiivihydo. Soraa meni n. 10-12 litraa ja vettä pohjalle ravinneliuoksena 2l et eiköhän tuo tuosta kasva kun lillui juuret vedessä aikasemmassa niin jos tämä räjäyttäis juurien kasvun uuteen nousuun :)

jutzi

Lopulta tuli huomattua et passiivihydron soramäärä näin alkuun liikaa joten siitä puolet lähes lähti myöhempää käyttöä varten jemmaan.

Nyt on 4 päivää kulunut viime kuvasta et hyvin ne lemon dropit sieltä kivivillasta nousevat ja positiivista että kaikki 4kpl on itänyt samoihin aikoihin vielä :)