marraskuu 26, 2020, 11:53:53 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Less is more- Minbaarin kolmas kausi

Aloittaja Minbaari, joulukuu 16, 2011, 22:46:37 ip

« edellinen - seuraava »

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: InkRose - tammikuu 21, 2012, 21:32:09 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - tammikuu 14, 2012, 05:17:20 ap
Pitäisi kehitellä tänne Kaakonkulmalle taas jonkinlaista miittiä jahka sais aikaiseksi. Tuntuu olevan toi aika niin kortilla kaikilla, mutta eiköhän tässä jotain saada aikaiseksi.


Mulla on muuten melkeinpä aina sunnuntait vapaata. Lauantaityötkin loppuu 15-16.30 välisenä aikana, yleensä neljältä.


Ja mulla olisi viikko nro.6 lomaa, että onnistuisikohan joskus tuolloin?
#816

Minbaari

Otetaan viisaampien neuvosta vaari. Tai siis vaarin viisas neuvo käyttöön. Kuvatekstit kuvan alapuolelle.


Flexuosumin toinen taimi kelmun alla ja Aji Habaneron ainokainen taimi Aji Fantasyn kanssa muita isommissa taimikipoissa.


Criolla Sellat kuten muutkin baccatumit erottuvat joukosta pitkällä varrellaan. Limonia ei selvinnyt kuin yksi taimi.


Pari muuta Aji Fantasy baccatumia, mukaan lukien Serranot kaipaisivat pikkuhiljaa isompaa kippoa. Peruvian White Habanero ja Aji Cristal ovat myös yksien taimien varassa.


Kasvunopeuksissa on eroa myös ylärivin taimissa. Toinen Harold st Barts kärsii kypäräongelmasta. Kostuteltu on..


Flexuosum siellä takana kivasti kasvaa. Bonda ma Jacques kasvaa hyvää tahtia. Oikealla noi itämättömät lajikkeet.. Pitäisiköhän luovuttaa noiden suhteen..? Vielä ehtisi laittaa muutaman uuden tilalle itämään..  ;D
#816

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - tammikuu 24, 2012, 00:19:17 apKuvatekstit kuvan alapuolelle.


Kiitos.
Olisi näitä helpompi selailla, jos kaikilla olisi sama systeemi.
Noinhan se sanomalehdissäkin tehdään.

chilimaisteri

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - tammikuu 24, 2012, 00:26:44 ap
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - tammikuu 24, 2012, 00:19:17 apKuvatekstit kuvan alapuolelle.


Kiitos.
Olisi näitä helpompi selailla, jos kaikilla olisi sama systeemi.
Noinhan se sanomalehdissäkin tehdään.


Samaa mieltä. Joskus jollei oikein ajatuksella lue ja on paljon kuvia saa loppujen lupuks arvailla et onko teksti kuvan ala vai ylä puolella. Ite pääsääntösesti kans pyrkiny laittaan tekstit kuvan alle.

Hyvältä taas näyttää. Toimiiks toi ledivalo hyvin? Itteekin hiukan himottas lediä kokeilla. Tahtoovat vaan olla sen verran hintavia ettei oo raaskinu investoida.

Minbaari

Kyllähän noi ihan kivasti tuntuu kasvavan noiden ledien alla, mutta en mitään suurempaa eroa ole vielä huomannut edellisvuosien kasvuun nähden. Jossain vaiheessa tämä nykyinen valaistusarsenaali jää pieneksi, jolloin ruuvaan taas natikan kattoon kiinni.
#816

Minbaari


Tämänlaisia otuksia jäänyt muutama liima-ansaan kiinni. Tulivat varmaan joulun aikaan kuusen mukana sisään, mutta mitään invaasiota ei toistaiseksi ole ollut havaittavissa. Muutama normaalin näköinen harsosääski on myös jäänyt ansoihin, mutta nekin ovat pysyneet kurissa varhain aloitetun torjunnan avulla. Mutta tunnistaako kukaan tuota sini-keltaista otusta?
#816

Minbaari

Luovuin nyt toivosta onnistua CGN 22871:n ja chocolate 7podin idätyksessä. Mutta, jotta lajikemäärä pysyisi tänä vuonna tuossa suunnitellussa 23:ssa, niin laitoin kaksi uutta lajiketta itämään. Piment d'espelette ja koko kauden ässä: Tuntematon Egyptiläinen chili. Katsotaan mitä tulee.. Lisäksi koulin taimia nyt yöllä isolla kädellä isompiin ruukkuihin. Laitan kuvaa tilanteesta myöhemmin tänään illalla.
#816

Minbaari

Tilannepäivitystä


Meinaa viime kauden virheet toistua, kun toisen pienoiskasvihuoneen chilien turve oli vähän liian märkää. Mutta nyt toimin aikaisemmin, enkä antanut juurien kärsiä enempää tuosta virheestä ja siirsin taimet isompiin ruukkuihin.Bonda ma Jacques ja Tobago Sweet ovat kasvussa edelleen ykkösiä. Tämä on yksi syy miksi pidän chinenseistä kasvatteina, kun ne ovat jo pienestä taimesta lähtien näyttävän näköisiä.C.Flexuosum kasvaa hitaasti.Kuin myös toinen taimi. Pahoittelut vähän tärähtäneestä kuvasta, mutta saahan tuosta vertauskuvan tulevaisuutta varten..Siinä viimeinen idätyslautta. Kiintoisaa nähdä mitä tuosta Egyptin ihmeestä tulee jos on itääkseen.
#816

PP

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - helmikuu 04, 2012, 01:22:20 ap
Kuin myös toinen taimi. Pahoittelut vähän tärähtäneestä kuvasta, mutta saahan tuosta vertauskuvan tulevaisuutta varten..


Nusnus... Ei tuo ole tärähtänyt vaan tarkennus on osunut kasvin taakse.

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: PP - helmikuu 04, 2012, 17:39:11 ip
Lainaus käyttäjältä: Minbaari - helmikuu 04, 2012, 01:22:20 ap
Kuin myös toinen taimi. Pahoittelut vähän tärähtäneestä kuvasta, mutta saahan tuosta vertauskuvan tulevaisuutta varten..


Nusnus... Ei tuo ole tärähtänyt vaan tarkennus on osunut kasvin taakse.
No niinhän tuon onkin. Tulee melkein nykyään kuvattua vain puhelimella kun se on aina käden ulottuvilla. Eikä häviä paljoa kuvanlaadussa digipokkarille, mutta pientä harjoittelua noiden lähikuvien kanssa vielä on.
#816

Minbaari

Muistiinpanoja välillä taas kun on tämä päivittely jäänyt harvemmaksi. Eilen 15.2 tuli annettua valtaosalle taimista ensimmäistä kertaa lannoitetta kastelun yhteydessä. Lannoitteena tällä kertaa Nutriforten Hyötykasvilannoite annostuksella 0,5 maustemittaa litraan vettä. Eli hyvin miedoilla lannoilla lähdettiin liikenteeseen. Vähän kevyempi lannoite tuo näyttäisi ainakin typen osalta olevan verrattuna puutarhan kesään, mutta näköjään sisältää myös magnesiumia jota taas PK:ssa ei ole. Flexuosumeita on nyt itäneitä neljä viidestä joten niiden osalta näyttää lupaavalta. Myös Egyptiläiset ja Piment d'espelettet itivät hyvin ja ovat jo sirkkalehtivaiheessa mullassa. Harsosääskiä on muutamia näkynyt aika-ajoin, mutta liima- ja vesiansat ovat koituneet niiden kohtaloksi. Kuvaa taas joku toinen päivä tai yö, nyt ei jaksa..
#816

Minbaari

Kuvatuksia


Ruukunvaihdon jälkeen Aji Cristal ja Criolla Sella ovat selkeästi jämäköityneet verrattuna Aji Fantasyyn ja Aji Habaneroon, joista en edes kuvaa kehtaa laittaa. Viimeiseksi mainitut siirsin jo aikaisemmin isompaan ruukkuun, mutta niille kasvualustaksi tarjosin puutarhaturvetta. Olisikohan siinä turpeessa jotain vikaa kuitenkin..
Oikealla olevan dynon keskimmäinen pikkutaimi on Fatalii, joka junnaa Harold st Bartsin tavoin paikoillaan kasvussa. Mahdollisia toukkatuhoja? Vaikea uskoa, kun harsosääskiä on viime vuoteen verrattuna ollut huomattavasti vähemmän. Mutta asia ratkennee lähiaikoina ruukunvaihdoin yhteydessä.Turbo Pubet edessä vasemmalla ovat tykänneet selvästi ruukunvaihdosta.Flexu kelmun alla ja takana oleva Dutch Habanero f4 on piristynyt kasvussa mukavasti."Happikaapissa" uusimmat taimet. Edessä Piment d'espelettet, keskellä Egyptiläiset, takana vasemmalla flexu(ei vielä noussut mullasta), ja oikealla sekalaisia lautoilta siirrettyjä taimia.
#816

Minbaari

Päivityksen paikka kun tuli maanantaina koulittua muutamia taimia. Kuvat tosin ovat nyt torstailta 1.3.2012.


Suurin osa chileistä kasvaa mukavaa vauhtia, mutta muutama lajike junnaa paikallaan.


Ilmankosteuttajakin tuli taas viritettyä toimintaan taannoin. Tosin nyt en ole pitänyt sitä päällä kuin öisin, viime vuoden 24/7 tyyliin verraten.


Egyptiläinen chili keskellä vasemmalla kasvaa huimaa kyytiä. Näyttää annuumilta. Piment d'espelettet edessä ja takana piilossa pari flexua ja sekalaisia taimia.


Dutch haba on kasvanut keskinkertaisesti.


Elinvoimaisin flexuosum. On se nätti jo pienenä.


Rehevimmät kaverit Criolla Sella, Aji Cristal, Bonda ma Jacques ja Tobago Sweet.


Turbo Pubet, Serrano ja Limon joka kasvaa hitaasti, mutta suurin syy näille junnaajille on varmasti varsin aikainen ruukunvaihto. Mutta kun aika on mukamas jotenkin kortilla, niin mielestäni on helpointa koulia aina isompi määrä kasveja kerralla, kuin välpätä niiden kanssa joka päivä.


Mustard Habanero, PWH, Naga ja Goronong. Kaikki ihan hyvässä vauhdissa.


Oikealla yksi Flexu lisää ja vasemmalla surkea Harold st Bart's. Haroldit eivät olleet suostuneet kasvamaan pienoiskasvihuoneessa ja syy oli se, etteivät olleet saaneet kasvatettua juuria kivivillakuutiosta ulos turpeeseen. Harsosääsken toukkia ei näkynyt missään chilien mullissa niitä kouliessani.


Aji Habanero joka kasvaa hyvin samanlaisella tyylillä kuin viime vuonna kasvattamani Guyanalainen baccatum. Nytkin istutin sen vartta varmaan n.5cm mullan alle..


Cameronilta odotan kasvuspurttia nyt kun se sai isomman ruukun.


Pienoiskasvihuoneessa hieman mutkalle kasvanut Aji Fantasy.


Toinen, hieman pienempi Aji Fantasy.
#816

Minbaari

Mikä on se kalmankelmeä valo joka keltaisena loistaa?


No natikkapa se hyvinkin. Eli ledit ja esl saivat väistyä pois natikan alta jotta saadaan kaikille kasveille tarpeeksi valoa.


Tuli myös laitettua tyttären kanssa vähän siemeniä itämään. Kahta erilaista korianteria, kahta tilliä, purppuraa basillikaa, vihanneskrassia, okraa, pelargoneja, gojia, tamarindia ja mikäs lista se olisi jos siinä ei olisi chiliä, niin Trinidad Bush c.annuumin siemeniä tuli myös laitettua. Noi TB:t ei varmaan tule omaan käyttöön vaan annan niitä sukulaisillle ja kavereille kasvamaan.
#816

Minbaari


Ja niin kasvoi tämän kauden lajikelista yhdellä harvinaisuudella. Capsicum Rhomboideum from Kaipiainen. Kiitos vielä Willelle tästä.
#816

Babu

Tervehdys! Pirteitä ja terveen näköisiä taimia sulla! Minkälainen ledi sulla oli käytössä? Itse en oikein ole ollut tyytyväinen tuohon ledin voimaan, vaikka sitä monet on kehuneet. Parempiin kasvunopeuksiin olen aikaisemmilla kausilla päässyt ihan loisteputkillakin. Ajattelin monimetallin vaihtaa tilalle ja katsoa näkyykö eroa kasvussa.
Päiväkirjani:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11329.0

                        Peace&Love

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: Babu - maaliskuu 14, 2012, 08:44:44 ap
Tervehdys! Pirteitä ja terveen näköisiä taimia sulla! Minkälainen ledi sulla oli käytössä? Itse en oikein ole ollut tyytyväinen tuohon ledin voimaan, vaikka sitä monet on kehuneet. Parempiin kasvunopeuksiin olen aikaisemmilla kausilla päässyt ihan loisteputkillakin. Ajattelin monimetallin vaihtaa tilalle ja katsoa näkyykö eroa kasvussa.
Ledit olivat 15 wattisia punavoittoisia sävyltään ja niiden vieressä pöhötti lisäksi 50w päivänsävy esl. Ihan hyvin tuolla setillä kasvoi, mutta jos olisi halunnut selvittää noiden ledien voimaa tarkemmin, olisi pitänyt valaista pelkästään niillä. Lisäksi mitään suurta alaa ei noilla valaissut, vaan kasvien koulimisen jälkeen oli järkevää ruuvata toi natikka kattoon, että kaikki taimet saa tarpeeksi valoa.
#816

Minbaari

Rhombo oli yön aikana tiputtanut kypäränsä. :)
#816

Babu

Juujuu. Se on tosiaan vaikea päätellä lampun hyötyä, jos käytössä on joku toinenkin valaisin ja vielä jos lisäksi tulee päivänvaloa. Itsellä tuollainen 120w led paneeli kaapissa. Chilit olivat siellä kuukauden päivät pelkän ledin valolla ja kasvu ollut kyllä todella onnetonta. Nyt päivisin jo saavat päivänvaloa ikkunalaudalla niin on kasvuakin alkanut tapahtumaan mukavasti. Eipä tässä kohta enää onneksi mitään lisävaloja tarvita..! :P
Päiväkirjani:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=11329.0

                        Peace&Love

wille

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - maaliskuu 14, 2012, 10:56:56 ap
Rhombo oli yön aikana tiputtanut kypäränsä. :)


Splendid!!

Kaikki itäneet rhomboideumini harrastavat tuota kypäräpäisyyttä tiettyyn pisteeseen asti. Kun ovat kasvaneet tarpeeksi "mittaviksi" varreltaan, ovat ykskaks nakanneet kypärän päästään.

Mutta hyvä tosiaan, että kotiutui noin hyvin.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit