marraskuu 26, 2020, 11:03:27 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Less is more- Minbaarin kolmas kausi

Aloittaja Minbaari, joulukuu 16, 2011, 22:46:37 ip

« edellinen - seuraava »

Minbaari

joulukuu 16, 2011, 22:46:37 ip Viimeisin muokkaus: kesäkuu 04, 2012, 15:48:50 ip käyttäjältä Minbaari
Viime kaudella näin ja koin miksi ei ehkä kannata ampua yli kasvien määrissä, kun tilaa per/kasvi ei ole tarjota riittävästi. Joten tämä kausi vedetään maltillisemmin ja harkitummin. Myöskään lannoituksessa ei hifistellä, vaan perusjutuilla mennään. Lajikkeita taitaapi olla kymmenkunta vähemmän kuin viime kaudella ja ne on mietitty tarkasti tälle kaudelle. Muutamaa lajiketta en tosin noista olisi "halunnut" kasvattaa, mutta minkäs sitä kilpailuvietilleen voi.  ;)

KASVATUSLISTA:

C.ANNUUM

1. Serrano
2. Piment d'espelette

C.BACCATUM

3. Aji Cristal
4. Aji Fantasy
5. Aji Habanero
6. Criolla Sella
7. Omnicolor
7. CGN 22871 ei itänyt

C.CHINENSE

8. Mustard Habanero
9. Habanero Brown Large
10. Peruvian White Habanero
11. Tobago Sweet
12. Bonda ma Jacques
12. 7pod chocolate ei itänyt
13. Naga Morich
14. Limon
15. Harolds st Bart's x2(toinen taimi Tammisillasta noudettu 19.5)
16. Goronong
17. Dutch Habanero F4
18. Cameron
19. Fatalii

C.PUBESCENS

20. Turbo Pube
21. Orange Rocoto (Tammisillasta 19.5)

VILLIT tai PUOLIVILLIT

22. C. Flexuosum
23. Charapita (c.chinense)
24. C.Rhomboideum (Willeltä 13.3 sirkkalehtisenä taimena)
25. Egyptiläinen (tuntematon lajike toistaiseksi)

Siinä aloitus setup:


Suurin osa kivivillakuutioissa, muutama turvebriketissä ja pari lajiketta kelluvalla lautalla. Siemeniä jäi valtaosasta lajikkeita säästöön jos näyttää siltä, että jokin menee pipariksi. Kaupasta tuli haettua säkillinen kekkilän puutarhaturvetta, johon sitten siirrellään itäneet sitä mukaan kun niitä ilmaantuu. Ruuvasin myös olohuoneen katosta natikan pois vähäksi aikaa, joten taimille annan aluksi 50w eslillä valoa. Näillä eväillä ja näihin tunnelmiin.
#816

Minbaari

Aji Fantasy ja Serrano ekat itäjät! Eikä ihme kun molempien siemenet ovat tämän vuoden podeista kerättyjä. (no fantasyä ei aikaisempina vuosina ole ollutkaan)  :D
#816

Minbaari

Peruvian White Habanero ja Criolla Sella itäneet. Rock rock!
#816

Minbaari

Limon, Mustard Habanero, Tobago Sweet, Charapita, Aji Habanero, Aji Cristal, Turbo Pube ja Harold st Bart's ovat itäneet! Kivivilla minikasvarissa näyttää olevan tehokkain idätystapa näistä. Kelluvalla lautalla oli sitten Charapita itänyt mutta turvebriketeissä olevat lajikkeet eivät ole näyttäneet elonmerkkejä.
#816

Minbaari

Omnicolor ja Camerun itäneet tänään!
#816

Minbaari

tammikuu 01, 2012, 12:12:51 ip #5 Viimeisin muokkaus: tammikuu 02, 2012, 12:44:44 ip käyttäjältä Minbaari
Bonda ma Jacques itänyt näin vuoden 2012 kunniaksi! Edit. Tuli laitettua 1.1.2012 kelluvalle lautalle lisää noiden vielä itämättömien lajikkeiden siemeniä. Toivottavasti kohta tärppää niidenkin kohdalla.
#816

coco

Hienolle vaikuttaa. Aika chinense voittonen! 8)

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: coco - tammikuu 01, 2012, 12:52:56 ip
Hienolle vaikuttaa. Aika chinense voittonen! 8)
Juu chinensejä oli siemenvarastoissa niin reilusti ja kun en niitä viime kaudella montaa kasvatellut, niin nyt niitä tuli laitettua vähän reilummin. Ja riittääpähän niistä tultakin vähän pidemmäksi aikaa kuin jos kasvattais pelkkiä mietoja.
#816

Tiemuh

Itse puolestaan laitoin hieman viimevuotista vähemmän chinensejä, koska omat toleranssit ei niitä kestä vetää leivän päältä kokonaisina. Niin ikään saisi hieman paremmassa suhteessa syötyä kasvatuksia, eikä sadosta ennen seuraavaa jää 80% varastoon. No on minullakin talvetuksessa ainakin yksi kaikkia edellisten kausien kasveja. Samasta syystä hapetetut vesileikit jätän suosiolla tuleville kausille. Ompahan sitten taas jotain uutta odottamassa kun ja jos toleranssit vaatii lisää materiaa. Villitkin on hyvä syy kasvattaa paljon uusia kasveja, mutta ei tule liikaa syötävää. Ikään kuin saa arvostaa enemmän sitä vähää minkä niistä isolla vaivalla saa irti.

Minbaari

^Olisin varmaan itsekin laittanut enemmän villejä jos tilaa vain olisi enemmän. Mutta viime kaudesta oppineena yritetään malttaa kasvattaa vähemmän kasveja, ettei kasvitaudit ja tuholaiset pääse mellastamaan niin kuin kävi viime kaudella. Ja mie ehkä kuitenkin tykkään enemmän syödä chilejä, joten tämän kauden kasvatit on mietitty tuon nautittavuuden kannalta. Villeissä panostan siihen, että saan niistä sen verran satoa jotta voin luovuttaa niiden siemeniä muille kasvattajille.
#816

Minbaari

Ensimmäinen Flexuosumin siemen on itänyt!  ;D
#816

Minbaari

Goronong itänyt. Eipä montaa olisi enää jäljellä...
#816

Minbaari

Dutch Habanero liittyy itäneiden joukkoon! Enää Fatalii, CGN 22871 ja 7pod chocolate jäljellä.
#816

Minbaari

#816

Minbaari

Pornon väristä? Ehkä vähän.Kiitos kahden sarjan voitosta Chiliyhdistyksen "kovatasoisessa" kilpailussa, olohuonetta värittämään pääsi huisin väriset ledivalot!Siinä pienokaiset.
#816

Minbaari

Taimia valaisee nyt 1x 50w päivänvalo esl ja kaksi noita 15w punasävy lediä. Luulisi olevan taimille ihan pätevä yhdistelmä. Vähän näyttäisi siltä, ettei CGN 22871 ja Chocolate 7pod idä.. Johan tässä on kuukausi mennyt kohta, eikä noiden nyt luulisi niin hitaita olevan..
#816

Eetu132

Toi vaihe on jännää ku alkaa ekat sirkat nousta :D ite vast muutama päivä sitte laitoin nagat itämää ja huomeen loput menee :) ootko aatellu pitää miittiä kevät-talven aikaan? :)

Minbaari

Pitäisi kehitellä tänne Kaakonkulmalle taas jonkinlaista miittiä jahka sais aikaiseksi. Tuntuu olevan toi aika niin kortilla kaikilla, mutta eiköhän tässä jotain saada aikaiseksi.
#816

Minbaari

Toinen Flexuosum iti muuten toissapäivänä eli 19.1.2012! Siirsin sen silloin multaan ja nyt alkaa nousemista näkymään mullan alta. Muutenkin kasvattelut etenee hyvällä mallilla.
#816

InkRose

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - tammikuu 14, 2012, 05:17:20 ap
Pitäisi kehitellä tänne Kaakonkulmalle taas jonkinlaista miittiä jahka sais aikaiseksi. Tuntuu olevan toi aika niin kortilla kaikilla, mutta eiköhän tässä jotain saada aikaiseksi.


Mulla on muuten melkeinpä aina sunnuntait vapaata. Lauantaityötkin loppuu 15-16.30 välisenä aikana, yleensä neljältä.