tammikuu 19, 2021, 16:46:34 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Borrachon sisäpuutarha

Aloittaja El Borracho, syyskuu 08, 2011, 17:22:35 ip

« edellinen - seuraava »

El Borracho

Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - syyskuu 02, 2012, 21:51:59 ip
Osaatko kertoa miltä tuo Peach Habanero maistuu? Mietin vain ensi kauttani.


Lainaus käyttäjältä: El Borracho - syyskuu 02, 2012, 21:54:37 ip
Habanerolta. Hieman persikkaiselta?... ehkä oranssia habaneroa miedompi habaneron maku,... aavistus jotain mitä ... arvioida persikkaiseksi... Riittävän tulinen mulle.


Uusintamaistiaiset muistin vahvistamiseksi. Ilmeisesti toleranssini on parantunut huomaamatta, muttei tää nyt niin hirveän tulista ole... Ei saa hikeä pintaan eikä edes hikkaa. Maku itseasiassa ei ole kovinkaan chinensemäinen, vaan muistuttaa ehkä pikemminkin makeahkoa vihannespaprikaa jossa pieni vivahde samasta "raparperimaisesta" mausta jota olin aistivinani biquinhossakin. -Ei niin persikkainen kuin kuvittelin, ehkä hehkuva naula -kokemus ensimäisellä kerralla teki temppujaan?

El Borracho

Kasvihuoneella sijaitsevat chilit siirsin tänään leikkelemisen jälkeen lasin lämpöisemmälle puolelle kypsyttelemään satoaan. Ryhdyn hiljakseen myös leikkelemään alas ja uudelleenistuttamaan noita pienempiin astioihin talveksi. Pubescenseja olis tulossa vielä useita kymmeniä podeja, peach habaneroa myös. PWH kyllästyi hedelmöittämään kukkiaan joten siitä ei enää paljon tule.

PWH ja Biquinho muuttuvat toistaiseksi bonchi-aihioiksi. Peach Habanerojen kohtaloa en ole vielä päättänyt, mutta ainakin toinen niistä säilyy. Annuumit lähtee mäkeen lukuunottamatta Early Jalapenoa josta lupasin eräälle tutulle yrittää tehdä bonchiaihiota.

Tabascot säilyvät. Kypsyttelevät satonsa loppuun ensin.
Säästöön jää myös Rocoto Manzano Rojo sekä eräs tunnistamaton erityisen satoisa rocoto.
Bonchiaihioiksi leikatuista baccatuminrungoista puskee iloisesti uutta elämää uuden valon alla.

Ensivuoden kasvatuksia olen jo ryhtynyt idättelemään, itäneistä löytyy nyt ainakin 4 Ulupica Largea, 6 CGN 23258(chinense) sekä 1 Charapita(chinense). Ilokseni huomasin myös yhden C.Rhomboeidumin itäneen päivän aikana. Laitettu itämään 15.9., eli aika nopeaa toimintaa villiksi?

Suuntaa antavia suunnitelmia ensikesän uusista lajikkeista;
C.baccatum
"Aji Cito"
"Aji Verde"

C.chinense
"7 Pot"
"Caribbean Red Habanero"
"Habanero Brown Large"
"Harolds st. Barts"
"Limon"
"Naga Morich"
"Sudden Death Habanero"
"Trinidad Scorpion Morouga Blend"

C.pubescens
"Canario"

Lisäksi joitakin villimpiä lähinnä sisäkasvatukseen ja parvekkeelle silmäniloksi. Nuo nimetyt yllä tarkoitettu varsinaisesti satoa varten.
En muista olenko maininnut, mutta sain luvan käyttää kasvihuonetta ensikesänäkin!

El Borracho

lokakuu 05, 2012, 12:38:03 ip #142 Viimeisin muokkaus: lokakuu 05, 2012, 14:57:20 ip käyttäjältä El Borracho

Matalaksi leikattuja bonchiaihioita. Tai sitten vain talven ajaksi kutistettuja. Kattoo ny. Ei nuo näköjään vähästä hätkähdä. Jokainen kasvoi kesän 10l ämpärissä joten juuriakin sai leikata ahkerasti. Yksittäisenä PWH, takarivissä vasemmalta Tabasco, Starfish ja Biquinho. Eturivissä vasemmalta Aji Cristal, Criolla Sella ja IRD. Varsinkin IRDsta kuvittelisin tulevan oikein hienon. Kunhan nuo kasvattavat lisää lehtiä suunnittelin niiden siirtämistä vieläkin pienempiin astioihin. Näyttääpä joltakin kummitusmetsältä utuisena kuvana vasten likaisenruskeita verhoja.


Kesäisestä kirvahyökäyksestä selvinneitä. Kasvu on hidasta, mutta kirvoja ei enää näy. Vasemmalta Aji Verde, Columbian Chinense, Tepin ja Cameroon. Kunhan kasvattavat lisää lehtiä siirrän nämäkin pienempiin astioihin. Tepin saa pysyä tuossa.


Usia idätyksiä. Takarivissä 4x C.chinense "CGN 23258", seuraavassa rivissä 4x C.chinense "Charapita", sitten 4x "Ulupica Large", 2x "Sonoran chiltepin" sekä edessä yksinään C.Rhomboideum. Tykkään kastella idätykset ja vastaitäneet tuolla tavoin alta. Purkkien pohjissa on reiät, ja purkit lilluvat vedessä. Kelmua ei tarvita haihtumisen estämiseksi ja multakin pysyy kuohkeana. Toimii mulla.

E; Baccatum var baccatum "CAP 214" 1 itänyt, C.Lanceolatum 1 itänyt.

El Borracho

Ihmettelin aikani chilikasvatusten äärellä, että mikä puuttuu, kun on jotenkin outoa. Ei yhtäkään lentävää ötökkää, vaikka kuinka ravistelisi kasveja. Vettäkin tuola on varsin runsaasti, minkä luulisi houkuttelevan, mutta ei vaan näy mitään.

Kaikki lentävä on liimaantuneena tupakanlehtiin! -Selkeä hyötykasvi siis.

El Borracho

Mikäpä se tämä kaveri on? Ei vaikuta itsessään kovin vaaralliselta, kaveri laiduntaa Ulupica Largen lehdellä kaikessa rauhassa. Pelästyin tietenkin ensin, mutta huojennuin huomattavasti huomatessani ettei se ollut tupakkakuoriainen. Kellään ideoita?