heinäkuu 06, 2020, 01:54:25 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Arachis hypogaea - Maapähkinä

Aloittaja Aku, helmikuu 01, 2012, 19:56:28 ip

« edellinen - seuraava »

Aku

Ei tuntunut löytyvän maapähkinälle omaa ketjua, joten perustin sellaisen. Tänne siis keskustelu ja kuvat maapähkinään liittyen.Tältä näytti nopein maapähkinän taimi 28.01.2012.
Ja tälläinen se on nyt 01.02.2012 ...


Siku

Huh kun nopea kasvaja.
Taidan käydä huomenna kaupassa. Pari multiin ja loput pannulle suola+chili käsittelyyn.

Toni.A

Miten lie tuon pähkinäntuoton laita. Sisällä toki, jos hyvin käy ja saa tarpeeksi isoa alustaa rakennettua ja kunnon valaistusta. Suomen kesä taitaa olla vaan liian lyhyt ja lämpötiloiltaan liian vaihteleva onnistuakseen ulkosalla. Hienoltahan tuo kuullostaisi, jos omat pähkinät saisi kasvatettua. :)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Aku

Viime vuonna annoin yhden taimen isän tutulle. Onnistui saamaan satoakin pari palkoa kuulemma.
Itse en jaksanut kasvatella loppun asti maapähkiöitäni, vaan heivasin ne mäkkylään chilien tieltä.

Leipis

Kaupan maapähkinästäkö tuon idätit vai mistä sait?

Aku

^ Kaupan maapähkinästä. Jotkin siemenfirmatkin kyllä myyvät maapähkinän siemeniä, mutta hinnat ovat korkeita.

Huru-ukko

Näitäkin tuli kokeiltua, laitoin parisen viikkoa sitten noin kourallisen multaan kanankoipi laatikkoon ja hämmensin hiukan..


Puhelimen epäselvä tärähtänyt kuva...Kelmun alla muodostui hiukan homettakin, ei vaarallista.
Päivän aikana täytynee nämä idun puskeneet "ruukuttaa" parvekelaatikkoon jos niistä jonkun saisi keväämmällä uloskin peltoon.
Kasvatusohje

Aku

Home näyttää ulkoiselta olemukseltaan Dactyliumilta, ns. "cobwebiltä".

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Aku - maaliskuu 13, 2014, 17:08:23 ip
Home näyttää ulkoiselta olemukseltaan Dactyliumilta, ns. "cobwebiltä".

Voin postittaa, jos tarvitset  ;). Kiitos infosta.

sorrii

Moro!
Tuliko tästä maapähkinähommasta mitään??

Näin siemeniä tarjolla ja kiinnostuin. Mietin ehtisikö Suomen kesässä tulla mitään satoa. Pitäisi varmaan esikasvattaa kotona, mutta kuinka pitkään??
Mun mökki on aika layhkealla vyöhykkeellä tuolla Toijalan takana ja niin veden ympäröimä tontti, että sinne ei syksyllä tule pakkasta ennenkuin järvi jäätyy. Viime syksynä pysyivät kaikki chilit ja tomaatit hengissä pitkälle marraskuuhun ...

Olis kiva kokeilla tätäkin, mutten viitsi jos ei mitään arvausta ole onnistumismahdollisuuksista ...

((vähän vanha ketju näyttää olevan  ::) ))
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Huru-ukko

Kasvihuoneessa onnistui kasvattaminen. Varjoisan paikan vuoksi satoa jäi pieneksi. Kasvimaalle istuttamista en kokeillut.

sorrii

Mitens se esikasvatus??
Sitähän ei kannata liiankaan pitkään tehdä joillakin kasveilla, kuten maissilla. Mulla oli kyllä maissitkin toissakesänä lähes kuukauden kotona pottitaimina Rootmasterissa. Vein ne ulos palstalle toukokuussa muovitunneliin, kun siellä sentään oli aurinkoa kunnolla, keskellä peltoa. Aika hienoja pikkusormen paksuisia taimia tuli puolen desin pottitaimista, ja hyvin lähtivät maassakin ...

Muistatko millasella vauhdilla ne maapähkinät lähtivät kasvuun? Mä olettaisin että samaa tyyliä olisi kuin herneillä. Eli max kuukauden verran voisi kasvatella kotona. Ensin pikkupotteina. Sitten taimiruukkuihin lasiparvekkeelle ja toukokuussa kasvihuoneeseen. Mä nyt jo aika hyvin luotan, ettei toukokuun puolivälin jälkeen enää tule sellaisia yöpakkasia että kävisi kato ...

Tilasin piruuttani [1€] Wish'istä jotain perinnelajia, jossa punainen kuori. Kymmenkunta siementä vain ...
Mitenkähän tiheään nuo kannattaa istuttaa maahan?? Olisi materiaalit ylimääräiseen ~3,6m pitkään tunneliin alumiinikaarilla. Korkeutta ~80cm. Sellaisissa on kasvanut annuumeija tosi hyvällä menestyksellä ... Kerran laitoin sen porkkanapenkin päälle(!) kun ei ollut muuta käyttöä. Syyskuussa tuli sellaisia 30-40cm pitkiä ja 5-7cm paksuja haaroittuneita mutanttiporkkanoita. Maanpäälliset varret nousivat lähes ½m korkeiksi ...  :-X :-\ ..
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`