marraskuu 14, 2019, 00:31:51 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilillä selkä kuntoon

Aloittaja kyris, marraskuu 23, 2003, 19:51:15 ip

« edellinen - seuraava »

ihis81

helmikuu 06, 2010, 00:57:21 ap #20 Viimeisin muokkaus: helmikuu 06, 2010, 01:03:15 ap käyttäjältä ihis81
Öljyyn sekoittakaa chiliä. Kapsaisiin kun tiettävästi on öljy liukoinen, ja öljy taasen imeytyy ihoon;)
Ja liikuttekee lantiot... http://www.youtube.com/watch?v=xolK-rg3FnE&feature=related Yks kaks koli neli, sit lähtee lanttio notkuu ja paukkuu...
-Tiedän kyllä sen, en vain muista sitä kaikkea kerralla-

http://www.youtube.com/watch?v=MLWSb6h6ltk

Chiliminatus Maximus

Lainaus käyttäjältä: Aji Ungreat - helmikuu 06, 2010, 00:28:22 ap
Aijai. Meni taas alaselkä. Joku 4-6 nikaman kohdalta. Vaivannut ennenkin sama paikka monasti ja nyt taas laukes astetta pahemmin.
Kokeilin joskus tätä, eli hieroin pakasteesta otettua habaneroa selkään. Poltteli kyllä mutta ei missään vaiheessa tuntunut auttavan, ja selkä oli tautisen arka vähällekkään hankaamiselle.

Kokeilin nyt hieroa Blairs'in deathsaucea kipeään paikkaan. Polttelee kyllä. Odotellaan vielä auttaako vai eikä itse kipuun.
  Itse kivusta voisin tylsyyteeni kertoa että aika jännää. On ollut jos kolmisen päivän ajan kevyesti kipeä. Ja kun hieman satuin aivan normaalisti kurottamaan ottamaan limsaa jääkaapista, meinasin losahtaa laittialle kun iski. Piti hyllystä ottaa tukea että pystyyn pääsi. Helpotti illan mittaan, mutta kun kenkiä aloin jalkaan laittamaan niin iski taas oikein kunnolla, ja sen jälkeen on oikean jalan hermoissa tuntunut ilkeältä lähinnä tuossa pakarasta jonkun verta alempana, mutta välillä polvessa saakka. Kävely tuntui aika erikoiselta kun oikea antoi merkin joka askeleella. Mutta tosiaan vain selkä on ärtynyt niin että haittaa liikkumista.


Välilevyn pullistuma? Vai lihasperäistä. Mitenköhä nää chilit toimii? Kuumageelit ainakin lämmittää ihan mukavasti, mutta saako niitä käyttää tulehtuneisiin lihaksiin? Yleisesti lämpöä ei tulehduksiin saa käyttää vaan esim. kylmägeelejä. Jumeihin kyllä.

Itsellä on kans just todettu välilevynpullistuma neljännen ja viidennen nikaman välissä ja siitä johtuen alaselkä milloin tulehtunut ja milloin täysin jumissa ja tuli kans kaupan oragen habanerolla kokeiltua selkään. Poltteli ja lämmitteli mutta en kyllä pysty hyödyistä kertomaan sen enempää..

TunturiTiger

Ai prkl! Nyt napsahti. Nostin vaimoa pyörätuolissa portaita ylös. Portaat jäässä enkä vaimostakaan voinu irti päästää. Nyt vois kokeilla muuten mutta kun oon anoppilassa. Täällä ei oo mitään capsicumia.  :'( Pitänee huomiseen asti tyytyä vahvoihin särkylääkkeisiin.

masaiman

Lisäyksenä vielä tuohon ohjeeseen että tämä sitten värjää ihoa. lähtee kyl pesussa pois.

Yhdestä satsista tuli liian laihaa niin käytin siitä saadun liemen uuden satsin veden sijasta. tuloksena melko ilikeetä soppaa.

Tehokasta, mutta... Nyt ollut selkä pahana, niin olen viikon aikana tehnyt kolme "annosta". Eilen oli illalla koko selkä tulipunainen ja tosi kosketusarka. tuntui ihan auringossa pahasti poltetulta miinus nahan lähtö.

Toimiva kikka sinänsä, muttei kannata tehdä järin usein. ja haju ainakin omasta mielestä karmiva käytettäessä habaa.

Kokeilu osaltani lopetettu...


TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - helmikuu 06, 2010, 20:34:37 ip
Ai prkl! Nyt napsahti. Nostin vaimoa pyörätuolissa portaita ylös. Portaat jäässä enkä vaimostakaan voinu irti päästää. Nyt vois kokeilla muuten mutta kun oon anoppilassa. Täällä ei oo mitään capsicumia.  :'( Pitänee huomiseen asti tyytyä vahvoihin särkylääkkeisiin.


Ei muuten ainakaan nyt auta! Otan mielummin tota panacodia.

Räyhis

Taas oli selkä kipeä, joten komensin rouvan kumihanskat kourissaan hieromaan yhden habaneron selkään.

Ilmeisesti toleranssin kasvu vaikuttaa koko kropassa, koska alkuaikojen poltetta ei nyt tunnu.

Nagaa en vielä ole valmis hieromaan nahkaani..
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

MiM

lokakuu 23, 2015, 15:55:24 ip #26 Viimeisin muokkaus: lokakuu 23, 2015, 15:58:09 ip käyttäjältä MiM
Ei helvettiä, kaikkea sitä aikuinen mies pitää kokeilla.   :o

Pahasti jumiavaan alaselkään päätin sitten eilen saunassa koittaa chili-sauna yhdistelmää. Aluksi varovasti pari chiliöljyä jääkaapista,  mutta kun ne ei kovin tehokkailta tuntunut niin sitten fatalii oksasta, halki ja hieromaan sisäpintaa selkään - ja eikun saunaan ja löylyä päälle. No polttihan se! mutta ei se suora kipu ollut ongelma, vaan se että iho meni kirkkaanpunaiseksi ja rutikuivaksi, eli ihan kuin pahasti auringossa poltetuksi.

Hetken pelkäsin jo kunnolla mitä tuli tehtyä, saunaan ei tietenkään ollut enää mitään asiaa. Puhdistus rasvaisella voiteella a ja vedellä ja sen jälkeen pari kerrosta aloe geeliä ja bepanteneä,  joita iho imi kuin juoppo konsanaan. Vajaan tunnin kai kesti ennen kuin alkoi hiukan rauhoittumaan.

Auttoihan tuo lihaskipuun silleen hetkellisesti, vaimokin ehti tokaista,  että kävlin ihan eri lailla kun juoksentelin voidepurkkeineni edestakaisin..  Mutta aamlla kun heräsin oli selkä entistä pahemmassa jumissa ja iho vielä hellänä,  eli taitaa tuossa kuuri olla pahempi kuin tauti.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

masaiman

lokakuu 23, 2015, 16:02:44 ip #27 Viimeisin muokkaus: lokakuu 23, 2015, 16:04:53 ip käyttäjältä Mattson
Sullon liian kovan tropit. Habanero on sopiva näihin hommiin, ja siis markettihaba ei mikään red savina. Fasse +sauna aika raju yhdistelmä, ite en oo nyt pariin vuoteen tehny tota ku  ei oo ristiselkä vihotellu mut emmä koskaan saunaan uskaltanu sen jälkeen kun kerran kokeilin. Ei ihme jos vähän poppaa, parhaan tuloksen saa joko liikkumalla paikat lämpimäksi tai jos siihen ei kykene esim infrapunalamppu, lämpöhaude tms päälle että aktivoituu.

narttu

Aloittelian virhe on pistää raakaa chiliä iholle. :( Aina pitää lantata ruoka tai jollain muulla öljyllä, muuten käy noin. ;) Itse jo monia vuosia chili/löyly yhdistelmää käyttäneenä voin sanoa sen auttavan. :-* Kannattaa aloittaa miedommalla ja jos ei vaikutusta tunnu, niin pistä varovasti lisää chiliä kehiin. :P
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

Jomppe

Sitä kun sanotaan että annuumit polttaa pistävämmin ja terävämmin, menisikö se akupunktiohoidosta? ;D

unenkuva


MiM

Kiinnostava keskustelu, Unenkuva. Toki uskon että chili voi auttaa kiputiloihin.  Meni minulla vain hommat hiukan holtittomiksi kun Scorpionia sisältävä, mausteena todella tulinen, öljy ei tuntunut ensin missään. Toivottavasti opin olemaan tulevaisuudessa varovaisempi.  ::)

Levitin muuten tänään iltapäivällä lisää bepantenea selkään, ja se selvästi aktivoi sellaisen lievän kihelmöinnin, joka on nyt jatkunut tunteja. Samalla selkäjumi/kipu on ainakin hetkellisesti lieventynyt todella paljon. No, en tällä näytöllä kirjaa sitä chilikäsittelyn ansioksi ja katsotaan miltä selkä tuntuu huomenna. Nyt on iltalääkkeet otettu ja aika suunnistaa kohti punkkaa.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

MiM

Nyt taisi troppien teko onnistua jo paremmin. Keittelin eilen jo aamulla chilejä öljytilkassa nopeasti mikrossa ja annoin seistä päivän. Illalla saunan yhteydessä öljyä selkään, ja tässä lienee se asia jota en edellisellä kerralla ymmärtänyt -kärsivällisyyttä-. Ei tuo aluksi tuntunut ollenkaan, itse asiassa vasta kun istahdin pihalle vilvoittelemaan huomasin miten ihanan lämpimältä voideltu selän kohta tuntui.

Nyt aamulla samaa tököttiä lisää ja aktivaattorina lämmitetty jyväpussi. Selkä tuntuu taas ihanan lämpimältä, vaikka olen pussin aikoja sitten poistanut.

Tähän voisi vaikka tottua  :)
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

unenkuva

Juh, tuossa postaamassani ketjussa puhetta tosiaan kipulaastareista. Etenkin hermokivun hoidossa kapsaisiinilaastereita käytetään, ja hyvillä tuloksilla.
Pari linkkiä vielä aiheesta tässä ja tässä  Googlettamalla lisää :)

MiM

Joo, hermoperäisiin kipuihin tuo lienee tieteellisesti todettu toimivaksi. Esimerkiksi minun käyttö selkäkipuun on huomattavan paljon epäilyttävämpi, mutta toimii se placebokin  ;)
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Jame

Jos käytte vaikkapa Tallinnasta niin sieltä saa chili- ja sinappilaastaria apteekista. Eikä ole kallista.  Tai ei tuo sinappilaastari ole oikeastaan mikään laastari vaan sellainen paperipussukka, joka kostutetaan vedellä ja asetetaan iholle n. 10 minuutiksi.

https://apteek.apotheka.ee/product/3264

https://apteek.apotheka.ee/product/3263

Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

karvainen

Tehokkaan tuntuista oli selälle, naga muussattuna pieneen määrään rypsiöljyä.