joulukuu 06, 2019, 01:07:46 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Sechuanin pippuri + viismauste

Aloittaja Antti88, maaliskuu 19, 2012, 17:18:50 ip

« edellinen - seuraava »

Antti88

Onko kukaan huomannut ruokakaupassa käydessään kumpaakaan edellä mainituista? Omasta mielestäni olen kiertänyt ja tutkinut oman kylän maustehyllyt läpi kohtalaisenkin tarkkaan. Tämän pitäjän "asiamarket" on näköjään kadonnut ennen kuin innostus kiinalaiseen ruuanlaittoon kerkesi syttyä.

Tuolle Sechuanin pippurille on useampikin nimi muuten - anispippuri, kiinanpippuri, japaninpippuri, sichuaninpippuri ja fagara.


Räyhis

Meiralla tai Mäkkormikilla oli ainakin 10 vuotta sitten tuotevalikoimassa fünf-gewürze-pulver. Tekeehän tuota itsekin;

http://de.wikipedia.org/wiki/F%C3%BCnf-Gew%C3%BCrze-Pulver
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Janne

Jos postimyynti kelpaa niin Chilikaupasta löytyy sichuanin/szechuaninpippuria:

http://chilikauppa.fi/product_info.php?products_id=596

eikä voine moittia turhan kalliiksi tätä... Paras viismauste tosiaan tulee minunkin mielestäni itse sekoittamalla, hieman erilaisia reseptejä löytyy webistä paljon.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Bender79

Jos joskus Helsinkiin eksyy, niin http://www.viivoan.fi/ on mukavan iso kauppa, josta löytyy kaikkea setsuaninpippureista ja keltapaputahnasta lähtien. Loistava kauppa!

Antti88

Kiitos vastauksista! :) Pitääkin pistää tuossa joku päivä chilikauppaan tilaus, jos en sitä ennen kerkeä käydä jossakin vähän isommassa kaupungissa.

Herpiili

Tulee muuten melko jänniä elämyksiä kun sichuaninpippuria sekoittaa nagajauheeseen 50/50 suhteella ;)

Whili

Eikös nuo Kiinan ihmiset käytä tuota pippuria myös jonkin sortin turruttavana "huumeena"  ??

Antti88

En minä noista muista vaikutuksista tiedä. Onko näin?

Ponu10

Helou Antti!

Jos askeleesi joskus johtavat tänne Peäkaapuntiseuvulle, niin suosittelisin, että varaat pari tuntia ja balttiarallaa sataeuroisen, ja ripottelet sen hämeenkadulle. Aloita Hakaniemen hallin viereiseltä inkkarimarketilta ja hakeudu suonenvedon omaisesti itään pitkin hämeenkatua. törmäät pakostakin ainakin  kahdeksaan etnomarkettiin, ja jos nimenomaan Kiinalainen on se juttusi, niin 3. linjan Chinese Market on kuin pääsisi kurkkaamaan Pyhän Pietrin selän taa. ( Varustaudu sinne mennessäsi myös luottokortilla =) ). Jos muistat homman vasta kehäteiden välissä, niin Tikkurilasta löydät Choog Diin vanhasta Anttilan talosta ja Torin vieressä on Andalou market. Jos noilla lähtis...

-Ponu
Lääkitykseni on indeksissä.


Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Antti88 - maaliskuu 19, 2012, 17:18:50 ip
Onko kukaan huomannut ruokakaupassa käydessään kumpaakaan edellä mainituista? Omasta mielestäni olen kiertänyt ja tutkinut oman kylän maustehyllyt läpi kohtalaisenkin tarkkaan. Tämän pitäjän "asiamarket" on näköjään kadonnut ennen kuin innostus kiinalaiseen ruuanlaittoon kerkesi syttyä.

Tuolle Sechuanin pippurille on useampikin nimi muuten - anispippuri, kiinanpippuri, japaninpippuri, sichuaninpippuri ja fagara.


Itse oon tilaillut valtaosan mausteista The Spicerystä, toimitus tulee yleensä noin viikossa ja hinta-laatusuhde on kohdillaan.

http://www.thespicery.com/pages/spices_menu/pepper/szechuan_pepper.html
http://www.thespicery.com/pages/blends_menu/blends/five_spice.html

MiM

Tuli eilen käytyä Wienissä Sichuan-kiinalaisessa. Ensimmäinen kunnon kosketus tuhon mausteeseen ei ihan vakuuttanut. Tuntui lähinnä kuin olisi pureskellut hajuveteen lioitettua pippuria. Ja aamuyön tunnit on sitten tullut vietettyä pytyllä, lieko pääsyyllinen juuri tuo pippuri, vai ruoan yleinen mausteisuus. Ei se nyt niin kovin chiliseltä maistanut syödessä, vaikka toki oli tulistakin.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Aji Inferno

Laitan tuota Ruoveden sichuaninhässäkkää nykyään vähän joka ruokaan chilin lisäksi. Parantaa melkein mitä vaan, enkä ole huomannut mitään "sivuvaikutuksia". :)

Huru-ukko

Näyttäisi että sitä ei ole enää valikoimassa.

Whili

Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - lokakuu 09, 2014, 09:32:40 ap
...Parantaa melkein mitä vaan, enkä ole huomannut mitään "sivuvaikutuksia". :)
Joo, melkein kaikkeen menee täälläkin ilman sivuvaikutuksia, paitsi pelkästään pureskeltuna puuduttaa kivasti kielen  ;D
Loistava yleismauste !!!!

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 09, 2014, 09:45:04 ap
Näyttäisi että sitä ei ole enää valikoimassa.
Ainaski kun viimeksi kattelin Ruoveden herkun puodissa Kauppahalllissa, niin oli..


Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Whili - lokakuu 09, 2014, 09:48:51 ap
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - lokakuu 09, 2014, 09:32:40 ap
...Parantaa melkein mitä vaan, enkä ole huomannut mitään "sivuvaikutuksia". :)
Joo, melkein kaikkeen menee täälläkin ilman sivuvaikutuksia, paitsi pelkästään pureskeltuna puuduttaa kivasti kielen  ;D
Loistava yleismauste !!!!

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 09, 2014, 09:45:04 ap
Näyttäisi että sitä ei ole enää valikoimassa.
Ainaski kun viimeksi kattelin Ruoveden herkun puodissa Kauppahalllissa, niin oli..

Ainaskin kun tuota heidän verkkokaupastaan haki, ei löytynyt. Voihan niitä toki puodeissa myynnissä ollakkin.

Homejuustosipuli

Ainakin tikkurilan punnitse ja säästästä löytyy 5-spiceä

Miriam

Tässä puhutaan samassa aiheessa vähän erilaisista mausteista?

Zanthoxylum suvun maustekasveista, Sichuanin pippurista, japanilaisesta sansho-pippurista ja niitä on kai muitakin... Joissa on semmoinen raikas yläsävy ja mieto, kielen turruttava, hiukan tulinen maku. Se "hajuveteen kastettu pippuri".

Ja aasialaisista mausteseoksista viisi-, ja seitsenmausteesta. Joissa on fenkolin siemeniä, tähtianista, kanelia, neilikkaa ja jotain pippurista. Joskus myös kuivattua chiliä.

MiM

Matkalta tarttui purkki mukaan, jossa ilmeisesti kokonaisia Japaninpippureita (sansho), vaikka sitä myytiin Sechuan-pippurina. Purkissa luki kuitenkin myös "Zanthoxylum piperitum", mikä Wikipedian mukaan on sansho. Oli miten oli, niin varsin veikeä mauste. Parhaillaan kokeilen chilisuklaan kera, aamulla meni pari "pippuria", eli kukkia, hienonnettuina mausteiseen mysliin. Molemmissa antaa kivan säväyksen. Vahva aromi ja suun kihelmöintiä aiheuttava vaikutus tekee tästä mielestäni varsin mukavan kaverin chilille, ja yhdessä niitä taidetaan usein käyttääkin.

Hankala muuten erottaa nämä eri Zanthoxylum variaatiot. "Aitoa" Sechuan-pippuria lienee ainakin kahta lajia, ja monet webbisivut pistää tylysti yhtäläisyysmerkin näitten kaikkien väliin, vaikka niissä ilmeisesti jonkin verran makueroa on. Ostamani pippuri on myös lähinnä mustaa, vaikka sansho kuuluisi olla vihreä, paitsi kuvissa, missä sitä näkyy vihreänä, punaisena ja mustana... ???
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-