lokakuu 19, 2019, 10:50:22 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


ebbi parvekelaatikoihin/viemäriputkeen

Aloittaja angrybob, toukokuu 14, 2012, 22:34:50 ip

« edellinen - seuraava »

angrybob

Hei!

Aloittelen tässä ebbiprojektia mihin olis tarkoitus sijoittaa 9-10 kasvia. Haaveilin viemäriputkeen tehdystä ebbistä johon tulisi 2kpl riittävän pitkiä putkia ja 5 kasvia/putki. Näistä halvoista viemäriputkista suurin mitä yleisesti saa taitaa olla tuo 110mm halkaisijaltaan oleva josta herääkin mieleeni kysymys että tuohonhan ei voi oikein sijoittaa suurempia verkkoruukkuja kuin 80 millisiä niin mitenkähän kasvit jaksavat pysyä pystyssä jos niille ei ole tukea tarjolla lainkaan? parvekelaatikko olisi siinä mielessä parempi että voisin laittaa kasvit suoraan hydrosoraan ja erillisiä ruukkuja ei tarvittaisi mutta jostain mystisestä syystä haluan että hydrosoraa näkyisi mahdollisimman vähän ja pidän valkoiseksi maalattua putkea esteettisempänä...
Tokihan voisin hommata 160mm putkea mutta se alkaa olla jo sen verran tyyristä että melkein saisi jo valmiin hydron pelkkien putkien ja päätytulppien hinnalla.
Kannellinen parvekelaatikko olisi varmaankin otollisin mutta semmosia ei oikein taideta tehdä?

Lisäilen kuvia projektin etenemisestä kunhan sen pääsen aloittamaan tuon putki/laatikko päätöksenteon jälkeen.

tsilizoo

Itse meinasin teetättää rosterikannen parvekelaatikkoon, jossa on 5 kpl 78mm reikää. Hydro/aero järjestelmän meinasin väsätä.
Itsekkin etsiskellyt nuita parvekelaatikkoja kannellisina mutta tuloksetta. Tuossa viemäriputkessa saattaa tulla ongelmia läpiviennin veden pitävyyden kanssa.   

Fredrik-flugarn

toukokuu 14, 2012, 23:25:16 ip #2 Viimeisin muokkaus: toukokuu 14, 2012, 23:27:02 ip käyttäjältä Fredrik-flugarn
tää on kiva tahna! http://tuotteet.etra.fi/main.html?nodeUid=2316685&parents=|2315873|2315877|2316681&path=0&catalogUid=2224442&style=view0
En vaan tiedä kuinka myrkyllistä kuivattuna on. Hemmetin ärhäkkä kun märkä. Kun pentuna rakensin peruna-pyssyi tangit teki mahtavan kestävät saumat!
Rehut ja revitetyt pelihousut, kasvatuspäiväkirja siis...
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16281.0

calm

Lainaus käyttäjältä: angrybob - toukokuu 14, 2012, 22:34:50 ip
Näistä halvoista viemäriputkista suurin mitä yleisesti saa taitaa olla tuo 110mm halkaisijaltaan oleva josta herääkin mieleeni kysymys että tuohonhan ei voi oikein sijoittaa suurempia verkkoruukkuja kuin 80 millisiä niin mitenkähän kasvit jaksavat pysyä pystyssä jos niille ei ole tukea tarjolla lainkaan?


Ratkaise asia tukemalla kasvit ylhäältäpäin naruttamalla. 50 millin ruukut riittävät ihan hyvin, kun ei oletakaan, että isot kasvit ikinä niiden varassa olisivat. Toki tekee kasvatuslaitoksen siirtelystä hankalaa, mutta tuskinpa viemäriputkivekottimia on muutenkaan tarkoitus jatkuvasti liikutella.

angrybob

Jees elikä päädyin loppujen lopuksi kuitenki ihan perus parvekelaatikoihin kun olivat sen verran halpoja ja ei tarvii niin pirusti värkätä että saa siistin näköset. Valitettavasti projekti menee jäihin seuraavan 5 päivän ajaksi etelän reissun vuoksi. Palataan asiaan maanantaina ja josko sitä sitten saisi jotain kuviaki tänne.

Juso

Parvekelaatikkoebbiä (usean laatikon systeemiä) ja sen ongelmatiikkaa on käsitelty aiemmin tällä samalla tsi-osastolla:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=9297.msg140062#msg140062  .


ChIlIDoG

Putkihydro täällä porskuttanut jotain elokuusta asti. 2m putki 5-6 reikää ja siitä tuli todellinen viidakko, eilen karsin 50% oksista pois kun ei ole muuten mahdollista kuskata ulos. aji cristalkin kasvatti ohutta oksaa lähes 2 metriä vaakasuuntaan :D. Eli jos putkihydroa, niin 2m 110mm putkea siihen laittaisin 3 kasvia.

angrybob

Valmista on tullut jo aikaa sitten mutta puhelin oli huollossa ja kamera tyttöystävällä niin kuvia en vielä silloin valitettavasti saanut.
Kustannukset pysyi varsin maltillisina niinkuin halusinkin:
parvekelaatikot k-raudasta 3x8€
Läpiviennit motonetistä 6x1,90€
Säilytyslaatikko bauhausista 8€
Läpiviennit letkuille bauhausista ~2€
Gardenan T-ja L-liittimet bauhausista ~10€
12v pumppu biltemasta 8€+ joku ikivanha 2 ampeerin muuntaja arkistojen syövereistä 0€
ilmastointiteippiä+putkiklemmareita+hyttysverkkoa+letkua myöskin omista romuarkistoista 0€

sorat ja ravinteet yms toki päälle mutta niitä en nyt varsinaisesti laske tämän projektin kustannuksiin.
Otan parempia kuvia kunhan saan siirrettyä härvelin parvekkeelle ja natikka ei oo häiritsemässä.. Yölämmöt täällä Oulussa vielä sen verran alhaiset että arvelen kasvavan paremmin vielä tuon natikan loisteessa saunassa :P

Letkut ovat hieman mutkalla kun laatikoiden ei ole tarkoitus olla toisissaan kiinni mutta saunan rajallisen tilan vuoksi joutuvat kyyhöttämään vierekkäin.
Kasvit ovat harvinaisen pieniä kun ne laitettiin itämään vasta aivan lähiaikoina mutta jatketaan kautta sitten syksylle natikan voimin taas saunassa :P

 

pari kuvaa aiemmin tänä keväänä laitetuista kasveista. Aluksi olivat eslien alla ja sitten natikan alla ja nyt ikkunan vieressä. Tarkoitus kahdesta tehdä bonsaita ja muutenkin ensimmäinen kausi alla niin kasvu ei ole ollut mitenkään hurjaa kun kasveja on rääkätty vaihtelemalla sopivia ruukkuja ja olivat välillä ebbissä jne.
 

angrybob

Niinjoo, lajikkeina ebbissä ovat lemon drop, bolivian rainbow, brasileira 3 lobos, lebanese marbles ja naga morich + joku random josta hukkasin nimilapun ja joka on aiempaa idätyserää mutta se on jotenki vammainen kun ei oikein kasva ja pudottelee lehtiä vaikka muut silloin samanlaisella hoidolla olleet kasvoivat huomattavasti nopeammin.
Kasvattelen aluksi kasvit yhteisillä litkuilla ja kunhan ovat hieman isompia niin ostan pari laatikkoa ja pumppua lisää ja teen jokaisesti parvekelaatikosta oman ebbin jotta voin tarkemmin säädellä ravinteita.

Näillä mennään tämä kesä ja syksy ja toivottavasti ensi kesäksi saan asunnon jossa on ikkunat johonkin muuhun ilmansuuntaan kuin pohjoiseen :P