toukokuu 30, 2020, 02:09:33 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Kasvikokeiluja

Aloittaja Morich Mini, toukokuu 26, 2012, 10:02:28 ap

« edellinen - seuraava »

Morich Mini

Noni, 10.5. lykkäsin Beginners päkin siemeniä multiin. Aji Cristal ei jostain syystä lähtenyt valoa kohti, mutta Nagasta lähti 1 kpl, Bollesta 1 kpl ja Fire Flamestä molemmat. Joskin tilanne saattanee muuttua sillä suihkuttelin niihin kaikkiin vahingossa mäntysuopaliuosta ja ainakin tuo isompi (n 2cm korkea) FF nuupahti pikkusen. Voipi se nuupahdus johtua veden puutteestakin.. mene ja tiedä. En ole saanut muovikukkiakaan säilymään sisätiloissa joten saas nähdä kuinka käy. Varsinainen viherpeukalo siis kyseessä :)

Ihmettelen myös Bollen väriä kun lehdet on huomattavasti tummemmat noihin muihin verrattuna.. liekö normaalia?

Rehut kasvavat taimimullassa, kertakäyttömukissa. FF:ää on 2 kasvamassa samassa mukissa, mutta kunhan saavat lehtiparin tehtyä sirkkalehtien lisäksi niin siirtelen sitten yksiöihin. Kuvaa koitin liitellä mutta eipä onnistunut.. oiskohan ohjetta jossain miten se tapahtuu?


Jani M

Sinun tarvitsee laittaa kuvasi ensin nettiin jonnekin kuvanjakopalveluun, sen jälkeen kopioida kuvan url ja syöttää se url seuraavanlaisen tagiparin sisään:
[img]http://taallaminullaonhieno.valo/kuva_chilista.jpg[/img]
Lisäät vain tuon osoitteen tilalle oman kuvasi osoitteen, niin homma toimii.

Mitä noihin Bolivian Rainboweihin tulee, niin lehdet voi tosiaan olla eri väriset kuin muilla, heti aluksikin.

Morich Mini

toukokuu 28, 2012, 19:26:34 ip #2 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 02, 2012, 13:27:54 ip käyttäjältä Morich Mini


Imageshack ei näyttäisi tuottavan kuvaa.. mutta eipä siinä, Bolivialaisen pikkuveli nosti päänsä ihan yllättäen ja tempasi välittömästi samoihin korkeuksiin vieruskaverinsa kanssa. Aika sähäkkää toimintaa. FF:n nuupahdukseen ei syynä ollut tuo mäntysuopa, vaan ilmeisesti tänään havaitut vihreät mötiäiset. Mäntysuopaa latasin lisää vaikka pieniä varpuja ovatkin.. taitaa olla sota käsillä heti alkuunsa. Melko pienestä nuo mötiäiset käy kiinni noihin näköjään.. Ihan pahasti ei ehkä ole vielä itseensä ottanut kun uutta lehteä pukkaa.

Naga morich on liittynyt roikottajien joukkoon ja sieltä löytyi läjämäärin samoja vihreitä hiippareita. Bolivian kaksoset on vielä täydessä terässä eikä kavereita löytynyt siltä suunnalta.

Siirtelen tuon kasvaneemman FF:n altakasteluruukkuun.. jostain lukaisin että yksiö on parempi kun on pari lehteä tehnyt. Että kestänee sitten ympäristönvaihdon ilman suurempia kulttuurishokkeja. Kukkamultaan tökkään ja perliittiä on pussi.. ehkä jonkinlainen koktail niistä syntyy.

Morich Mini

kesäkuu 03, 2012, 16:31:04 ip #3 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 03, 2012, 16:49:57 ip käyttäjältä Morich Mini
Noh, koitetaas taas jos sais kuvia ilmoille. Ja johan näkyy!

Siinä siis Fire Flame. Joku noita lehtiä syö, mutta melko lievää näyttäis olevan sen kirvahyökkäyksen jälkeen. Pieniä mustia kärpäsiä lentelee, mutta ne ei tunnu aiheuttavan ainakaan isoja vahinkoja.Ja alla bolivian kaksoset. Niitä vois yksiöihin kanssa siirrellä pikkuhiljaa.. saatan ehkä jopa tänään sellasen tempun tehdä.Ja Nagat tietty:Aji Cristalista ei kumpikaan siemen ole lähtenyt.

Katselin viimeviikolla ja laskeskelin että valoisimpaan kohtaan parvekkeella paistaa n. 4h / vrk aurinko. Eli kyllä se näyttää siltä että sisäkasvatukseen menee nämä rehut.

Morich Mini

Itse itseäni neuvoen: Jos teet muutoksia kasvuympäristöön, niin tee muutokset yksi kerrallaan. Jos rehu nuupahtaa, niin tietää mistä muutoksesta se johtuu eikä tarvi arvuutella.

Huru-ukko

Ne pienet mustat lentelevät voivat olla harsosääskiä. Nehän ei tee mitään, mutta kun niiden munista kuoriutuu toukka, niin se syö chilien juuria, ja pienet taimet on vaarassa....

Morich Mini

Ok. noita lenteleviä ei kovin montaa ole näkynyt, mutta joitakin aina sillon tällön. Vähän olen tässä ihmetellyt miksi tuo isompi FF (ylinnä kuvista) käpristää lehtiänsä melko rankasti. Uutta lehteä tulee silti ja pituuttakin. Pari muuta tainta on sirkkalehtensä pudottanut, mutta muuten ne näyttää oikeinkin terveeltä. Bollet tosiaan hieman käpristelee ja tuo isompi FF.. naga morichit molemmat on hieman heikkovointisen näköisiä, arvelin tuon kastelun olevan syynä.

Mäntysuopaa ja merileväuute -koktaililla olen oikeastaan kaikki taimet sumutellut ja kastelun hoitanut sillätavalla. Sehän valuu juuristoon asti päältä ja varmaan suojaa jossain määrin noilta toukilta? Vai uskaltaako noin pieniä vielä nykiä juurineen ylös ja upotella liemeen?

Huru-ukko

Mäntysuovasta siellä juuristossa eikä ruiskuttelustakaan ole kokemuksia itsellä, mutta kun kostuttaa vedellä hyvin sen pienen taimen ruukun, niin sen voi ottaa pois ruukustaan ja vilkaista näkyykö siellä kasvualustassa toukkia. Ne on noin 5 mm mittaisia. Jos niitä on siellä, niin nopein torjuntatapa on alkuun pestä multa pois juurista ja vaihtaa multa kokonaan uuteen.
Tässäkin kasvi kyllä saa pienen shokin ja kasvu voi pysähtyä joksikin aikaa.
Mutta jos kasvisi kasvavat niin jää seurailemaan...Turha hötkyily voi olla se huonoin vaihtoehto...

Morich Mini

Kiitos vinkistä! Tuo pienempi Naga, missä ei vielä ollut muuta sirkkalehdet, alkoi myös ruskettamaan niitä sirkkoja.. tosin puskee kyllä samalla uusia vihreitä tilalle. Lähden viikonlopuksi reissuun, joten seurailu on nyt ainoa vaihtoehto. Ma iltana sitten täytyy katsastaa missä mennään. Tuo kunnon heikkeneminen ei ole kyllä kovin nopeaa.. eli jos siellä toukkia on niin ehkä ne selviävät viikonlopun yli. Toivottavasti :)

Morich Mini

Ne on juurikin tälläsiä ne lentävät mustat ötökät: http://fi.wikipedia.org/wiki/Harsos%C3%A4%C3%A4sket

Luulin että ovat kukkakärpäsiä. Eli nyt mulla on todennäköisesti toinen tuholaisongelma näin heti alkuun..

Morich Mini

Joo-o, eipä tainnut olla kyse tuholaisista. Melko kuivina ovat olleet ja väittäisin niiden olevan terveemmän näköisiä kun aiemmin. Ehkä sitten saivat vaan liikaa vettä.. lenteleviä kärpäsiäkään ei ole juuri näkynyt, joten ehkä tämä tästä. Nuo kärpäset ilmaantuivat todennäköisesti tomaatintaimen mukana, jonka ostin plantagenista kukkivana puskana.

Morich Mini

Kokeillaas kuvia taas. Tuo alimmaisten lehtien putoilu on vähän vähentynyt, mutta alimmat edelleen näyttää heikoimmilta. Uutta silti puskee kokoajan.

Ryhmäkuva.. takavasemmalla Nagat, edessä Bollet ja oikeella tomaatinpisto. Keskellä Fire flame. Ihan terveiltä mun silmään näyttää.Tässä alla näkee helpoiten tuon lehtien putoamis-efektin. Tämä on ensimmäisenä itään lähtenyt FF, päälimmäiset lehdet ihan ok. näköisiä, mutta alimmat putoaa jatkuvasti pois.Ja yhteen purkkiin löin tomaatinpistokkaan kanssa kasvamaan. Voipi olla hölmöläisen hommaa, mutta kunhan kokeilin. Aji Cristalit kun ei lähtenyt tulemaan niin ajattelin että siihen päälle tökkään ja vähän lisää multaa päälle. Juuri äsken sitten katselin vähän tarkemmin tuonne, niin sieltähän pistää joku sinnikäs maailmaan.. aika kumma, mutta tahtoa täytyy olla kun varmaan 2-3 cm oli multaa päällä ja tomaatti varmasti jo juuria tehnyt eteen.


Morich Mini

Noniin, päivitystiheys on aika huima.. mutta toisaalta näkee itse asiassa tästä 'päiväkirjatekeleestä' suht hyvin tuon kehityksen. Meinasin tässä juuri, ettei ole mitään kasvua tapahtunut sitten viimenäkemän, mutta kun vilasin vanhat kuvat niin tulin toisiin ajatuksiin :)

Alla ensiksi itänyt FF. Alkaa työntämään lisälehtiä tuosta rungosta suoraan. Ihan jännä efekti.Samaten lehdet on tullu suht kookkaiksi. Ensin meinasin että se johtuu vaan siitä kun laitoin taimen melko pienestä tohon isompaan altakasteluruukkuun ja löin sinne kukkamultaa.. että josko olis saanut liikaa lannotetta sen mullan seassa. Mutta kun muuten näyttää nyt ihan terveeltä, niin ehkä se kuuluu normaaliin kasvuprosessiin. Sinänsä jännä että tuo ylisuureen ruukkuun siirto teki tästä kyllä ehdottomasti nopeiten kasvavan rehun. Jopa tämän samassa ruukussa itänyt sisar on about 1/3 tämän koosta vaikka itäminen tapahtui saman päivän aikana.Naga näyttäs myös ihan ok:lta, vähän lehtiä käpristelee mutta ei mitään isompaa sanottavaa. Varsi on jäänyt tosi lyhykäiseksi. Lehtiä puskee aika tiuhaan.Bolle harrastaa lehtien käpristelyä, suht voimakasta. Lehdissä ei ole mitään muuta näkyvää erhettä tms.. nuo 'suonet' näkyy vähän tummana, mutta se taitaa olla lajille tyypillistä kun sama taipumus ollut alusta saakka.Tässä tuo pienempi, näkyy tuo käpertyminen vähän paremmin.Ja tässä vielä tuo pienempi FF:Tosiaan kokoero on kyllä huomattava. Taidan huvikseni kokeilla siirtää tuota isompaa Nagaa samanlaiseen mustaan altakastelutötteröön. Aji Cristalit on vielä sirkkalehtiasteella, niistä sitten vähän myöhemmin fotoja kunhan saavat omat kasvupaikat. Yllättävän hyvin mennyt tähän asti.. mäntysuopa ilmeisesti on tehonnut tuholaisiin kun niitä ei ole juurikaan enää näkynyt.

Morich Mini

Oli pakko säätää kakkosrunko Chilikamera-asetuksille, jotta sain tän kuvattua:..löyty sillekin käyttöä, on jonkun aikaa jo ollut kaapissa pölyä keräämässä. Mutta siis.. tuo lienee ensimmäinen kukantapanen. Jokohan sittenkin tänä kesänä tehdään pers-kastikkeet omasta tuotannosta? Toivo elää :)

Morich Mini

heinäkuu 10, 2012, 22:45:48 ip #14 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 10, 2012, 22:51:31 ip käyttäjältä Morich Mini
Aji "Bulls on parade" Cristal.. tai Aji "Never got me down!" Cristal..

oli miten oli, kovaa tekoa! Puskee kuin härkä, puree kuin piru. Tämä biisi tälle rehulle:

http://www.youtube.com/watch?v=-58-36lSqG4


Morich Mini

Kuoli sitten tuo toinen Aji. Aurinko poltti lehdet. Mutta FF on innostunut kasvamaan kyllä tosissaan ja ensimmäinen kukka näki tänään päivänvalon.Tässä tämä selvinnyt Aji, on silläkin vähän auringon polttamia tällä hetkellä mutta selvinnee siitä kyllä.Tuo Aji oli kyllä makunsa puolesta erittäin positiivinen kokemus kun sitä K-kaupasta satuin löytämään. Sääli että tappio osui juuri siihen. Toisaalta FF:stä ei ole makukokemuksia vielä ja se nyt näyttäisi tuottavan ehkä jotain kesän loppuun mennessä. Ajin itäminen kesti niin kauan, että siitä tuskin saa mitään ihan lähiaikoina.

Morich Mini

Kiitokset! Auringonvaloa on koitettu antaa, mutta siitä on nyt vähän heikkoja kokemuksia. Enkä oikein ehdi riittävästi siirtelemään noita parvekkeelle ja takasin, joten ostin käytetyn 200W eslin tuossa jokuaika takaperin. Sillä pärjännee talvenkin yli. Tänään kävi niinkin, että Nagan lehdet lerpahti 1h ulkoilun aikana. Varret oli ok ja vettä on säiliössä, mutta lehdille kävi niinkun uunissa olis paistettu. Liekö liian lämmin.

Bollessa on yksi rusehtava lehti.. oiskohan auringon vahinkoja sekin. Omaan silmään näyttää kyllä erilaiselta tuohon alla olevaan palovaurioon nähden. Lannoituksia en ole käyttänyt mitään kun suurin osa näyttää terveeltä ilmankin.
Morich Mini

Tuo aiempi lehti putos puusta.. ilm. mistään isommasta ei ole kyse. Siirsin sen bollen ruukusta toiseen, mikä saattoi olla syynä. Oli miten oli, hyvin tuo tuntuu pärjäävän.

Mutta, jollen nyt ihan mahdottoman väärässä ole, niin tässä saattaisi olla ensimmäinen podin alku. Suttuinen kuva, mutta noita joutuu kuvailemaan vähän millon mistä asennosta. En jaksa aina erikseen niitä siirrellä 'poseeraamaan'.Näitä on runsaasti:Jos minä saan podeja aikaseksi, niin saa kyllä kuka tahansa :) Hyvät vibat tällä hetkellä.

http://www.youtube.com/watch?v=TCeD_6Y3GQc

InkRose

Kyllä tuo "podin alku" nupulta enemmän minusta näyttää. Mikä laji/lajike pitäisi olla kyseessä?

Räyhis

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset