heinäkuu 13, 2020, 03:52:02 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Riksulaisia kasvattajia?

Aloittaja Eman, kesäkuu 11, 2012, 10:14:55 ap

« edellinen - seuraava »

Eman

Sommoroo.
Tällanen on vienyt unet.
3.lla tuttavalla riksussa on kaikilla sama ongelma. Chilit kasvaa todella hitaasti, hyvä jos ollenkaan. Hieman olen kysellyt, mitä ovat antaneet kasveilleen.
Ravinnepuoli ok. Pari kasvattaa kookoksessa ja yksi mullassa. Ainoa yhtenäinen tekijä on Riihimäen vesijohtovesi, mitä ovat kaikki antaneet.
VOIKO olla, että veteen olisi lisätty jotain desinfioivia aineita, joka estäisi ravinteiden liukenemisen kasvin käyttöön/ tuhoaa ravinteet???
Vai voiko olla vaan näin huono yhteensattuma?

Itselläni siemeniä samasta sadosta ja hyvin kasvaa.
Ps. Ja eri kylässä asustan.
Huhhuh..

Chilivaari

Ei siellä paljon vieraita aineita pitäisi olla, mutta pH:ta säädetään paikkakunta (tai vedenottamo)-kohtaisesti eri tavoilla. Veden pH pitäisi löytyä paikkakunnan vesilaitoksen sivuilta. Korkea pH voisi ainakin kookoskuidussa aheuttaa ongelmia, multa yleensä tasaa niitä, mutta kai silläkin mitta täyteen tulee.


Keväisin veden desinfioinnissa joudutaan käyttämään tavallista tuhdimpaa kemikaalikimaraa, kun pintavesiä valuu raakaveteen. Silloin viralliset arvot ylitetään joskus reippaastikin.