helmikuu 22, 2020, 18:35:53 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Ajvar

Aloittaja svalli, maaliskuu 31, 2005, 20:08:32 ip

« edellinen - seuraava »

svalli

Loysin lahelta tyopaikkaani mielenkiintoisen kreikkalaisen kaupan, mika myy kaikenlaisia eurooppalaisia herkkuja, joita on vaikea loytaa taalta rapakon takaa.

Hyllyssa oli useita purkkeja, joissa lukee Ajvar, ja sisalla on jotain punaista mossoa. Osa on tehty paprikoista ja munakoisoista, mutta loysin yhden tyypin, missa on valmistusaineina "peppers, garlic and spices". Sita oli seka Mildena ja Hottina. Tuo hot on aika hyvaa tavaraa ja olenkin nykyaan syonyt sita leipien ja keksien paalla. "Hot" on oikestaan liioittelua, silla siina on vain ihan pikkirikkinen polte.

Tama kyseinen valmiste on tehty Sloveniassa.
EU:n ansiosta luulisin Ajvareita lotyvan Suomalaisistakin ruokakaupoista.

Taalta loytyy maarittely tuosta Ajvarista:
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#ajva
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Helzy

Onpas aloitusviesti näköjään 10-vuoden takaa, mutta täytyy kehua tätä tuotetta! Sitä saa ainakin Helsingin Puhoksen Alanya-kaupasta. Erinomaista leivällä ja oikeastaan pissä vaan, muistuttaa ehkä muhennoksen koostumusta.  ;D
"Jukra, että minustakin tuli vihreäpeukalo." -Pikku Myy
Instagramissa @helzyy

Fundeeraaja

Minulla on täsä suhteessa etulyöntiasema. Täällä Kroatiassa tuota herkkua on sitten jokaiseen lähtöön. Kyseessä on tosiaan paprika-munakoisodippi. Valmistajasta riippue siinä käytetään etikkaa, suolaa, valkosipulia ja hieman chiliä. Tuota käytetään täällä yleisesti cevapicicin ja muiden grillilihojen lisukkeena. Minäkin käytän tuota voin asemasta leivän päällä. Kannattaa lykätä kunnon chilä sekaan ja antaa hetki maustua, tulee vielä parempaa. Löysin eräästä kaupasta täältä Scotch Bonnet rouhetta ja se tekee terää tuolle. Ja kannattaa kokeilla jytkysti maustettuna myös salsana meksikonlettujen välissä.
Chili, jazz ja päivätorkut kera pelinkovacin.

http://kallenruokaa.blogspot.hr/