joulukuu 09, 2019, 07:56:21 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Goanpapu

Aloittaja Terra Rossa, elokuu 04, 2012, 20:36:54 ip

« edellinen - seuraava »

Terra Rossa

Elikkäs Goanpapu (engl. winged bean) (Psophocarpus tetragonolobus) on tuolla jossain kaukaisessa etelässä esiintyvä kasvilaji, josta kiinnostavan tekee sen ruuantuottokyky. Pavut voi syödä, lehdet voi syödä, juuret voi syödä, kukkia käytetään esim riisin värjäämiseen ja kuivatuista siemenistä voi tehdä kahvimaista juomaa... Eikä tässä vielä kaikki, sillä esimerkiksi juurten ravintosisältö on parempi kuin evim. perunalla.
    Kasvatuksenkaan ei pitäisi olla ongelma (ainakaan oikeissa oloissa), sillä kasvi kasvaa nopeasti ja elää symbioosissa typensitojabakteerien kanssa joten typpilannoitetta ei tarvitse lainkaan (luulisin).
    Täällä haluaisin vain kysyä onko jollain kokemusta kyseisen kasvin kasvattamisesta/mausta tai siemenen saatavuudesta. Kasvaako suomen oloissa tai sisällä, tarvittava valaistus jne.  Kaikki muukin lisätieto lajista kelpaa.
Mitään ei ole pakko tehdä, paitsi kuolla ja maksaa veroja.