Kirjoittaja Aihe: CHILIFEST 2012 PALAUTE  (Luettu 45354 kertaa)

Poissa koshui

 • Aji Cristal
 • ***
 • Viestejä: 230
  • Profiili
Vs: Jälleen uusi maailmanennätys?
« Vastaus #80 : Syyskuu 01, 2012, 12:36:38 ip »
Eikö ole hienoa, että Suomi saa positiivista julkisuutta.

Asian ytimessä. Tässäpä Googlen tuloksia aiheesta. Tietysti voidaan kiistellä tulisiko tapahtuman enään kasvaa tuosta koosta isommaksi. Alkaa olemaan iso tapahtuma yhden marjan ympärillä.

Muutama vuosi takaperin selviteltiin montako euroa tulisi maksamaan Nagakisojen tulosten saaminen "viralliseksi" Guinnessin ennätyskirjaan. Virallisen valvojan saamiseksi paikalle tulisi hinta olemaan minimissään 6000 euroa joten siitä vaan yhdistystä sponssaamaan maininnan saamiseksi kirjaan.

Jännää sinällään kun minä tuota palautepostausta kirjoittaessani lukaisin Guinnessin sivuilta, että se ennätysyrityksen ilmoittaminen hyväksyttäväksi maksaa tasan nolla euroa.
Virallinen valvoja maksaneekin tuon 6k€, mutta kun sitä ei tarvita paikalla jos tehdään sääntöjen mukaan. Pelisääntöihin kuuluu ajanotto,punnitus ja video josta kaikki tämä on nähtävillä. Eli jos tuo punnitus näkyisi videolla niin ollaan jo aika lähellä.
Tässä toinen noista "The Machine" videoista http://www.youtube.com/watch?v=ErPCwYs85GY jossa näkyy selvästi montako grammaa niitä chilejä syödään.

Kommenttiin tarkasta vaa'asta voidaan vain sanoa virhemarginaali. ~30(?) punnitusta tuottaa huomattavasti suuremman virhemarginaalin kuin yksi punnitus joten 1/100g tarkkuuten ei päästä. Kappalemäärä vs. paino kommenttiin todettakoon, että minun silmäni ei sano paljonko muovikupeissa olevat chilit painavat. Luotan siihen, että chilit painavat niin paljon kuin sanotaan.

Noh tämä oli palaute/parannusehdotus ja puolustuskommenteista päätellen on asiaa pohdittu aiemmin ja tultu siihen tulokseen, että yhdistys hoitaa homman kotiin.

Laitetaan nyt toinen palaute tähän kylkiäiseksi. Palkintojen jaossa olivat juontajat selkä yleisöön päin. Tämä sulkee yleisön pois tapahtumasta. Muistetaan pitää rintamasuunta yleisöön päin aina kuin mahdollista.

Poissa Kärsä Babar

 • Red Savina
 • *****
 • Viestejä: 1933
  • Profiili
  • www.chilitarvike.fi
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #81 : Syyskuu 01, 2012, 14:40:45 ip »
Tänä vuonna näkyvyys oli yhdistyksen kojun, ohjelmanumeroiden ja juurikin tapahtumalehtisten varassa missä oli yhdistys mainittu selkeästi. Yhdistyksen chili tutuksi esitteitäkin oli jaossa yhdistyksen tiskin lisäksi ainakin Heinän puutarhan osastolla ja saattoi olla Fassen osastolla.
Ensi vuonna kannattaa ainakin nostaa roll-upit yhdistyksen ohjelmanumeroiden ajaksi lavalle.
Otamme vinkkejä vastaan miten näkyvyyttä voidaan parantaa ensi vuodelle.

Mukeista kannattaa tosiaan laittaa viestiä mainitsemaani sähköpostiosoitteeseen niin selviää niiden myrkyllisyys/myrkyttömyys. Seuraavana vuonna myyntipisteestä kannattaa kysyä henkilökunnalta tällaista todistusta. Palautetta on kumminkin laitettu eteenpäin.

Olen niiden koristechilien myynnistä samaa mieltä kun Aji Inferno. Loistava idea.
Asiakkailta ei mitenkään yritetty piilotella sitä että ne mahdollisesti tarvisee lisävaloa talven yli.
Asiaks sen päätöksen tekee siitä, onko se hyvä idea vai ei. Myyjän tehtävä on tarjota oikeat faktat ostopäätöstä vartan.
Jos tarvittavia faktoja ei olla osattu tarjota niin sitten on myyntihenkilökunnan perehdyttämisessä tehtävää ensi vuodelle.
7€ hinta on melko halpa hienolle kasville josta saa satoakin vielä poimittua syksyn aikana.
Tuosta Tammelantorilta saa auringonkukkia 5€/nippu. Auringonkukka pysyy leikattuna viikon verran hyvänä.
Itse olen muistaakseni niitä jotka ovat aloittanut chiliharrastuksen syksyllä. Ei tullut petetty olo.
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Poissa Täti-E

 • Rocoto
 • ****
 • Viestejä: 626
 • Hellä Ämmä ja hyvä kokki.
  • Profiili
  • TanteHabanero
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #82 : Syyskuu 01, 2012, 14:49:46 ip »
Nyt mä yritän rustaa palauteeni.

Edellisestä Chiliparkin jättipostauksesta yhdyn kyllä siihen että myös muutaman tunnin vapparina (ja saman verran yleisönä)olleena voin todeta että yhdistyksen näkyvyys oli heikko. Banneri teltassa ja pari esitettä niiden annnuumipuskien alla. Se ei tee yhdistyksen panoksesta yhtään sen pienempää, mutta seuraavalla kerralla voisi hoitaa vaikka yhdistysläisille vapaaehtoisille chiliyhdistyksen paita palkakaksi eikä chilifestarin!?

Ja kyllä minun teki mieli viedä kotiin yksi hieno kasvarissa kasvatettu annuumi, mutta juuri tuosta samasta syystä jätin ottamatta. Ne on ihan kohta kompostikamaa jos ei kasvaria ja lämpöä ole antaa.

Itseäni henkilökohtaisesti hämmensi se ettei minulle juurikaan kiireen keskellä kerrottu kuka kukin on tai oikeastaan mikä tehtävä kenelläkin on, oletettiin vain että homma hoituu.
No tietenkin se hoitui muutaman minuutin ihmettelyn jälkeen, jatkoa ajatellen olisi kuitenkin kätevää saada jonkinlainen vastuu/tehtävä henkilölista mieluiten oikeilla sekä fooruminikeillä varustettuna. Tietäisi kenen kanssa sitä asioi  ::)

Sain vasta täällä palauteketjussa tietooni sen että info oli poppiksen. WOT? Ei tästä minulle paikan päällä mitään sanottu.
Eikä tuolla kai niin väliäkään. Sain heittää huulta hassujen setien kanssa ja tehdä mukavaa hommaa. Niinkuin joku täällä totesikin niin ei kaikki ole niin vakavaa!

Muutamia huomioita:
- Mansikka chilisiideri oli pahaa eikä siinä ollut kuplia
- Yhdistys voisi koota vaikka foorumilta ensivuodeksi hyviä chilireseptejä tiskille jakoon
- Maidot ja Jugurtit yhdistykselle myyntiin
- Nagansyönti kisa lauantaille (su on jo päätöspäivä)
- Näytöskeittiö ei saanut juurikaan huomiota/oli vähän näkymätön. Palvelisiko ne reseptit tässä?
- Tosi hyvin yleisön näkökulmasta homma rullasi. Parhaimpia ei- rock festareita suomessa
- Mietitytti nuo passit...siellä oli mediaa ja vaikka mitä ja kaikille jotka tuli vain kysymään (vauvoille) kanssa tehtiin vaikka mitä passeja. Eikö ne oikeesti ole ennakolta määrätyille ihmisille ja joku 10-20 tyhjää passia varalle? Eräskin setä kysyi että mitä iloa on MEDIA-passista ja kun siitä ei ilmaisfestarilla hyötyä ole niin jätti ottamatta.
Jos passeja tehdään pitää niillä olla joku funktiokin. Erottaa työntekijät kävijöistä, mutta ne muut?
- Ne nimilistat mistä mainitsin. Jos meidän yhtyeen kuvaa ei ois ollu siinä esitteessä niin ois jääny muutamakin tapaamisen arvoinen ihminen tapaamatta. Kukaan ei esitellyt itseään oikein missään vaiheessa (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) :/
- Chilipark jos ensi vuonna tulet ostamaan niitä mukeja joita et halunnut ostaa niin nappaa hihasta  ;)
- Flyereiden jako portilla epäonnistui pahasti. Niitä ois pitäny jonkun/joidenkin olla jakamassa KOKO AJAN.

Ja nyt kun tätä listaa tein niin huomaa kanssa että puutteita on niin paljon helpompi listata kuin onnistumisia. Festarit olivat silti onnistuneet, harvoin menee kaikki 120% niin kuin haaveilee.

Infossa työskennelleenä vielä tämä: Miksi Info oli Poppiksen? Kenelle merkkarin rahat menivät kun siellä oli kuitenkin ne "Tue chiliyhdistystä"- kyltit. Onks mulla menny nyt itelläni puurot ja vellit sekaisin??

Poissa Kärsä Babar

 • Red Savina
 • *****
 • Viestejä: 1933
  • Profiili
  • www.chilitarvike.fi
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #83 : Syyskuu 01, 2012, 15:21:03 ip »
Chiliyhdistys paidat maksaisi n.500€.
Chilifest paidat ei maksa yhdistykselle mitään. Paidat eivät ole palkka vaan työvaate jonka festivaali tarjoaa.
Chiliyhdistyksen tehtävä chilifesteillä on mahdollistaa tapahtuma, ei pelkästään mainostaa itseään.
Infon ja maitojen myynillä maksetaan festivaalin kuluja, pelkät yritysten maksamat paikka maksut ei tähän riitä.
Henkilökunnan ohjeistamisessa riittää alkuun tekemistä. Siinä oli kyllä pientä sähläämistä mikä on tiedostettu.
Kunnon perehdyttäminen on kyllä hieman haasteellista tulevaisuudessakin koska vapaaehtoisia tulee eri aikoihin hommiin. Onneksi väki oli kumminkin erittäin motivoitutta ja hoisi homman kumminkin hienosti.
Info oli Chilifestin info mihin Poppamies oli palkannut kaksi työntekijää. Loput oli meidän porukkaa. Yhdessä tehdään jatkossakin. Työntekijöiden erottelussa yhdistyksen väkeen ja muuhun ei ole ideaa. Siellä oli yhdistyksenkin ulkopuolelta vapaaehtoisia.
Passien myöntäminen oli palkattujen info tyttöjen vastuulla. Passin myöntöperusteisiin ei osaa yhdistys sanoa mitään.
Esittelyt muille on hankalia ruveta jonkun järjestämään. Jos kaikki tulisi samaan aikaan paikalle niin tämänkin voisi olla järjestettävissä. Valitettavasti kaikki ei voi olla samaan aikaan paikalla töiden ym. asioiden takia.

Mediapassin funktio taisi olla se että pääsee kuvaamaan chilinsyönti kisoja lavan edestä mihin muilla ei ole asiaa.

Flayerien jako epäonnistui ajoittain sen takia ettei ollut tarpeeksi porukkaa. Itsekkin kävin niitä jakamassa kun kerkisin.
Ensi vuodelle yritetään saada siihen ihan oma porukka joka tekee pelkästään sitä. Sen tueksi vielä telineet mistä niitä saa portilla itse ottaa.
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Poissa Chilivaari

 • FG Jigsaw
 • *****
 • Viestejä: 5818
  • Profiili
  • Chiliä ja sivuhuomioita
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #84 : Syyskuu 01, 2012, 16:00:45 ip »
Tämä on sitten vain ulkopuolisen näkemys, kun en Festeille tänä vuonna päässyt, mutta kyllä minun teki pahaa, kun ChiliParkin varsin oivaltavaan ja näkemykselliseen palautteeseen vastattiin ylimielisyydellä ja hyökkäyksillä. Tapahtuma oli varmaan sen tekijöillä vielä liian lähellä, lihaksia kolottamassa. Annetaan sen nyt kuitenkin olla.


Eräs pääkysymys alkuperäisessä kritiikissä oli mielestäni Chiliyhdistyksen näkyminen tapahtumassa. Siihen on vasta nyt Kärsän pohdinnoissa vastattu edes jotenkin. Mietin tätä itsekin. Viime vuonna ollessani vapaaehtoisjoukoissa mukana välähti sama mielessä, mutta häipyi nopeasti. Suuressa tapahtumassa on hyvä, että kaikki järjestelypuolella kantavat samaa tunnusta, siis Chilifestin paitaa. Näin yleisö tietää, kenen puoleen kääntyä. Jos siellä olisi erikseen Chiliyhdistyksen paitajoukko, seurauksena olisi kenties sekaannus tai ainakin epäröintiä yleisökontakteissa.


Tästä seuraa oleellinen jatkokysymys: mikä on yhdistyksen tarkoitus?
Se ei ehkä ole mahdollisimman suuren näkyvyyden saavuttaminen yhdistykselle chilifesteillä.
Se ei välttämättä ole edes jäsenmäärän ja budjetin kasvattaminen.
Eräässä toisessa yhdistyksessä, jonka tehtävät veivät minut pois Tampereelta festin ajaksi, olemme päätyneet siihen, että nykyiset jäsenmaksut riittävät toiminnan pyörittämiseen, eikä uusien jäsenien hankkimiseen panosteta hirveästi.


Chiliyhdistyksen toiminta-ajatuksia on kirjattu yhdistyksen nettisivulla.


Niitä voi aivan mainiosti toteuttaa myös puhaltamalla yhteiseen hiileen kaupallisten toimijoiden kanssa Chilifest Finlandin järjestelyhommissa. Tapahtuma sinänsä on yhdistyksen perusajatuksen toteuttamista ja yksin sitä emme saisi pystyyn. Ennakkoon kannattaa taistella (kuten on tehtykin), että näkemyksemme tulevat esiin kaupallisten toimijoiden välissä ja myös heidän kauttaan.
Kasvatuspäiväkirjani verkossa: http://chilivaari.blogspot.com/
Chilblogit Suomessa: http://chiliblogit.blogspot.fi

Poissa Täti-E

 • Rocoto
 • ****
 • Viestejä: 626
 • Hellä Ämmä ja hyvä kokki.
  • Profiili
  • TanteHabanero
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #85 : Syyskuu 01, 2012, 16:27:25 ip »
Pikainen puhelinpäivitys:paita pointti oli se että kun samoja paitoja oli myynnissä yleisölle ja sitten niitä ns. Työpaitoja..ainakin omat kaverini kysyivät että oliko kaikki paikalliset siellä töissä vai häh.

Poissa shp

 • Tepin
 • ****
 • Viestejä: 785
  • Profiili
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #86 : Syyskuu 01, 2012, 16:58:25 ip »
Ihan hyvin ihmiset osasivat tulla kyselemään vaikka minulla oli chiliyhdistyksen paita päällä, eikä tapahtuman.
Yhdistys olisi mielestäni voinut olla näkyvämmin esillä ja ajaa omaa asiaansa. Välillä tuntui että yhdistys on paikalla vain auttaakseen kaupallisija toimijoita. Vaikka vapaaehtoisille paidat maksaisi sen 500e, sen saisi luultavasti katettua helposti maitomyynnillä. Ei ole yhdistyksen asia huolehtia kaupallisten toimijoiden voittomarginaalista, ainakaan niin kauan, kun yhdistykselle ei tule rahaa voittoa tuottaneesta tapahtumasta. Yhdistykselle kuitenkin tulee kuluja tapahtumasta, niin olisi hyvä maksimoida tapahtuman hyöty. Ei me olla siellä koska poppis antaa meidän olla, me ollaan siellä, koska ilman meitä homma ei toimisi.
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

Poissa ChiliPark

 • Pepperoni
 • **
 • Viestejä: 32
 • #205
  • Profiili
  • ChiliParkin Taimitarha
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #87 : Syyskuu 01, 2012, 17:01:51 ip »
teki pahaa, kun ChiliParkin varsin oivaltavaan ja näkemykselliseen palautteeseen vastattiin ylimielisyydellä ja hyökkäyksillä.

Kiitos Vaari sympatiasta!

Vanhana konkarina osaan puolustautua, mutta mielestäni kaikilla tulee olla oikeus kirjoittaa
mielipiteistään avoimesti, ilman pelkoa siitä, että hyökätään yhden kimppuun. Näinhän se
valitettavasti laumassa usein käy.

Foorumilla on yllättävän yleiseksi tullut tapa, että lytätään aika nopeasti asioita vaivautumatta
sisältämään itse viestiä. Siihen kun saadaan pari hännystelijää, niin tuloksena on aina yksi foorumisti
vähemmän. Tästä on tullut rattopoikien temmellyskenttä...

Itse en ole pohtinut sitä, tuleeko yhdistyksen näkyä tapahtumassa, tai sen roolia yleensä.
Pidän kuitenkin poikkeuksellisena sitä, että taho jota ilman ei tapahtumaa olisi, on niin piilossa.
Yhdistys on joutunut statistin rooliin.

Tätä on varmaan edesauttanut se, että samoja henkilöitä toimii sekä kaupallisella-, että
vapaaehtoispuolella.

Kaikesta mitä on kirjoitettu on vedettävissä selkeä johtopäätös. Mielestäni koko tapahtumalta,
varsinkin talkoo-osuudelta puuttuu selkeästi työnjohto. Osittain koko tapahtumalta, sillä näin
kuinka Poppamies keräsi roskia. Saahan sillä ylläpidettyä reilun miehen mainetta, mutta ei se
edistä asioiden sujuvuutta.

Hyvä työnjohto vähentää työt puoleen. Talkootöissä on vain ongelmana se, ettei kukaan halua
ottaa itselleen selkeää johtoasemaa. Vedetään tori-, ja huutoäänestyksin asioita eteenpäin, ja
siitähän ei koskaan tule mitään.

Mielestäni se, ettei ehditä perehdyttää tehtäviin, kertoo jo paljon. Kysymykseen; Kuka on täällä
vastuussa? pitäisi löytyä aina vastaus. Vastuussa oleva henkilö perehdyttää tulijat ja jakaa
tehtävät. Siinä, että alkaa komentamaan toisia, on tietysti omat riskinsä, mutta jos johtajuutta
ei ole muutoin annettu, niin sen on vain jonkun otettava.

Se ei välttämättä ole edes jäsenmäärän ja budjetin kasvattaminen.
Eräässä toisessa yhdistyksessä, jonka tehtävät veivät minut pois Tampereelta festin ajaksi, olemme päätyneet siihen, että nykyiset jäsenmaksut riittävät toiminnan pyörittämiseen, eikä uusien jäsenien hankkimiseen panosteta hirveästi.

Näin yhdistyksessä, jossa asiat ovat kunnossa. Jos yhdistyksellä, jolla on 1500 jäsentä, ei ole varaa ostaa
500 eurolla paitoja niska limassa raataville talkootyöläisille, kertoo se yhdistyksen tilanteesta aika paljon.

Se kertoo myös siitä, kuinka paljon talkootyötä arvostetaan. Joskus ihan pienet asiat ovat tärkeitä.

- Chilipark jos ensi vuonna tulet ostamaan niitä mukeja joita et halunnut ostaa niin nappaa hihasta  ;)

En olisi halunnut ostaa, mutta kun pakotit ;)

Mukin olisin ostanut vaikka se olisi sisältänyt arsenikkia. Keräilijänä tiedän mitä ostan. Asiakkaan
on kuitenkin luotettava siihen, että kaupan on vain tuotteita jotka ovat terveydelle vaarattomia.
Jos järjestäjä lipsuu yhdessä asiassa, niin miten voi luottaa siihen ettei sama välinpitämättömyys
heijastu koko toiminnassa.

JS

Poissa shp

 • Tepin
 • ****
 • Viestejä: 785
  • Profiili
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #88 : Syyskuu 01, 2012, 18:33:25 ip »
Kaikesta mitä on kirjoitettu on vedettävissä selkeä johtopäätös. Mielestäni koko tapahtumalta,
varsinkin talkoo-osuudelta puuttuu selkeästi työnjohto. Osittain koko tapahtumalta, sillä näin
kuinka Poppamies keräsi roskia. Saahan sillä ylläpidettyä reilun miehen mainetta, mutta ei se
edistä asioiden sujuvuutta.
Aamulla pidettiin kyllä pienimuotoinen kokous ja käytiin asioita sekä vastuualueita pikkasen läpi, mutta näitä ei tietenkään keskellä päivää voineet tietää. Mutta koordinoinni parantamisen tarve on tiedossa, joten ensi vuonna homma sujuu paremmin.
Se että poppamies, a.k.a. karvamarko kerää roskia välillä kertoo yhdestä porukan loistavasta ominaisuudesta: joustavuudesta! Se jolla ei ole mitään hommaa menee auttamaan muita. Liika asemiin ja tehtäviin kangistuminen heikentää erikoistilanteisiin reagoimista.
:) ;) :D ;D :o 8) ::) :P :-* >:D ^-^
Lisää lärviöitä tekstin perään, ettei mene liian vakavaksi
Failure is always an option, success rarely.

Poissa Kaisuli-Haisuli

 • Tabasco
 • ***
 • Viestejä: 308
  • Profiili
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #89 : Syyskuu 01, 2012, 20:55:54 ip »
Yhdistys olisi mielestäni voinut olla näkyvämmin esillä ja ajaa omaa asiaansa. Välillä tuntui että yhdistys on paikalla vain auttaakseen kaupallisija toimijoita.

NIIN. Kolmena päivänä ahkeroin muonituksen suhteen mielestäni riittävästi, enkä saanut Poppiksen kojulta edes alennusta mistään tuotteista :o Hieman kyrsi(i), ei paljoa.

Sellasia faileja, mitkä nyt heti tuli mieleen:

- Pöytiä ja penkkejä liian vähän / väärässä paikassa.

- "Keittiö" ja muonitusteltta eri puolilla aluetta, mitvit?! Meni kaikilta liikaa energiaa päästä-päähän ravaamiseen. Oli hirrrrmuisen kivaa kantaa niitä talkoolimppareita siitä penan kojun ohitte lauantaina.

- Bajamajat baskaisia, ei käsienpesumahdollisuutta / käsidesiä saatavilla ???

- Staffi-passin sai lähes kuka vaan, vaikka ei olisi juuri mitään tehnytkään

- Kolmena peräkkäisenä päivänä samaa safkaa talkooväelle / näytteilleasettajille..

- Muonanurkan sähköt!! Onnetonta kun sunnuntaina paukkuu sähköt, koska on pakko samaan aikaan keittää kahvia YHDELLÄ hitaalla keittimellä ja pitää lämpöhaude lämpöisenä

- Tiedonkulku muonanurkan järjestelyistä puuttui täysin = perjantaina janoiset sankarit kiskoi kaksin käsin talkooväelle tarkoitettuja limppareita (lauantai-iltana selvis tää limpparijako)

- Aidoissa / porteilla oli turhan vähän "kiinteää" infoa tapahtumasta = milloin alkaa, mitä ohjelmaa..

Poissa Whili

 • Moderator
 • Carolina Reaper
 • *****
 • Viestejä: 6598
 • #1168
  • Profiili
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #90 : Syyskuu 01, 2012, 21:25:06 ip »
- Pöytiä ja penkkejä liian vähän / väärässä paikassa.
- "Keittiö" ja muonitusteltta eri puolilla aluetta, mitvit?! Meni kaikilta liikaa energiaa päästä-päähän ravaamiseen. Oli hirrrrmuisen kivaa kantaa niitä talkoolimppareita siitä penan kojun ohitte lauantaina.
- Bajamajat baskaisia, ei käsienpesumahdollisuutta / käsidesiä saatavilla ???
- Staffi-passin sai lähes kuka vaan, vaikka ei olisi juuri mitään tehnytkään
- Kolmena peräkkäisenä päivänä samaa safkaa talkooväelle / näytteilleasettajille..
- Muonanurkan sähköt!! Onnetonta kun sunnuntaina paukkuu sähköt, koska on pakko samaan aikaan keittää kahvia YHDELLÄ hitaalla keittimellä ja pitää lämpöhaude lämpöisenä
- Tiedonkulku muonanurkan järjestelyistä puuttui täysin = perjantaina janoiset sankarit kiskoi kaksin käsin talkooväelle tarkoitettuja limppareita (lauantai-iltana selvis tää limpparijako)
- Aidoissa / porteilla oli turhan vähän "kiinteää" infoa tapahtumasta = milloin alkaa, mitä ohjelmaa..
Mutta muonapuolen tätit jaksoivat hymyillä jalkansa loppuun kuluttaneille talkoolaisille, kiitos siitä  :)

Samaa mieltä olen kuin monet muutkin täällä avautuneet:
-Perunansuikaleet, jotka ihmettelivät muutamaa kinkunsuikaletta, kolmena päivänä peräkkäin  ???
 no, oli hyvä syy käydä maistelemassa heviburgerita yms.  Ja kun kerran oli jotain lihaa, joka kylläkin loppui ennen kuin
 oli minun vuoro käydä astialla, niin eipäs ollut pöytiä  >:( siinä sitä veistelivät toverit lihaa polveansa vasten..   :o  Mutta ruokaa oli tarjolla kun sitä kaipasi
-Tiedonkulussa / Informaatiossa petrattavaa seuraaville festeille.
-Ja kuten Kärsä ja muutkin ovat todenneet, jälleen kerran jäi flaiereita jakamatta..

Kuitenkin mielestäni edellisistä festeistä ollaan opittu ja viisastuttu huomattavasti ja ensi kerralla lisää..
Hienot kemut !!   Porukka jaksoi hymy naamalla jakaa chilitietoutta  ;D

Ja sitä viellä, että Lillen voisi tulla ensi festareille hoitaan logistiikkaa traktorinsa kanssa.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 02, 2012, 01:16:03 ap kirjoittanut Whili »

Poissa Aji Inferno

 • Unholy Ring of Fire
 • *****
 • Viestejä: 7205
  • Profiili
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #91 : Syyskuu 02, 2012, 02:20:17 ap »
Taas välituumailuja lukemastani ja paikan päällä kokemastani...

Kritiikin, ainakaan aiheellisen sellaisen, ei pitäisi koskaan olla huono ja ei-toivottu asia. Se on sitten oma taitolajinsa, miten sekä lähettää, että vastaanottaa sellaista. Tässä ketjussa nyt kuullun pitäisi antaa meille, mitä tahoja sitten edustammekin, hyvät välineet vielä tämänvuotistakin paremmille chilifestareille 2013. Ongelmakohdat on tuotu esiin. Samoin onnistumiset. Tämän kaiken pitäisi antaa avaimet homman kehittymiselle.

Omalta osaltani koin vain positiivisia asioita. Isot kiitokset myös muonituspuolen mainioille "tädeille", jotka paitsi pitivät ison miehen ruoissa, myös loivat sinne "backstagelle" mainiota tunnelmaa! :)

Mietin tuota yhdistyksen näkyvyyttä ja roolia... Yhdistys on osa chiliharrastustamme, ja esim. itsekin tuen sitä takavasemmalta miten vain kulloinkin kykenen. Se ei ole kuitenkaan itsetarkoitus, eikä koskaan ihan kaikkien juttu. Syynsä kullakin. Chiliharrastus on, kun mietin tämän sirkuksen alkuvuosia silloin "joskus", jo luonteeltaan hiukan anarkistinen juttu. Moni meistä (eivät toki kaikki) on, tavalla tai toisella, hitusen "toisinajattelija" maailman menon suhteen. Tämä on, tietyllä tapaa, kansanliike, joka ei edes halua (?) tiukkaa keskitettyä komentoa. Homman pienoinen "hulluus" (lue: esim. chilin syönnin mm-kisat...) kuuluu asiaan. Mutta niin kuuluu myös täysin "järkevä", toista laitaa edustava monien meistä halu kokata maukasta ruokaa, ja kasvattaa hienoja kasveja!

Tai soittaa chilin merkeissä rokkenrollia... :)

En usko, että meistä saa koskaan tehtyä mitään yhtenäistä ryhmää, yhden "lipun" alle. Juuri tällä hetkellä maamme chiliharrastajat tuntuvat ryhmittyvän pääosin (muttei ainoastaan!) kahteen "paikkaan". Toisaalta yhdistykseemme, toisaalta tänne chilifoorumille. Ja joitakin ottavat molemmat tahot niin paljon päähän, että harrastavat aivan muualla...  8)

Olisi kumminkin hyvä, jos meitä harrastajia yhdistäisi edes jokin taho (tai tapahtuma) ilman suurempia päänsärkyjä. Mielestäni Tampereen ChiliFest on siihen aivan loistava paikka! Se voi yhdistää meidät, ja kenties jatkossa luoda uusia ystävyyksiäkin. Jotkut asiasta jo puhuivat, mutta olisi esim. aika rock juttu, jos tämän foorumin nimimerkit ja todelliset persoonat saataisiin ensi vuonna paremmin kohtaamaan. Muistan esittäytyneeni esim. Täti-E:lle "Infernona". Mutta mikä tai kuka helvetin "Inferno"..?! ;)

Ihmisiähän me, piru vieköön, täällä ollaan, joka ikinen - ellei joku ilmoittaudu alieniksi! Chilifestejä voisi sikäli ensi vuonna käyttää paljonkin tehokkaammin myös ihan meidän foorumilaisten (ja uusien chilimielien) kohtaamiseen! Se vaatinee hiukan taustatyötä, mutta olisi, uskoisin, kaikille meistä iloksi ja hyödyksi.

Lopuksi tähän kuitenkin lämpimät ja todelliset kiitokset teille kaikille, jotka festareilla kohtasin. Teitte helkkarin hyvää työtä hienolla asenteella! Jatketaan tästä kohti ensi kesää, ja vielä parempaa.

Poissa Kärsä Babar

 • Red Savina
 • *****
 • Viestejä: 1933
  • Profiili
  • www.chilitarvike.fi
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #92 : Syyskuu 02, 2012, 14:30:59 ip »
Muonitus telttan parannus ehdoituksia onkin ollut ensimmäisten joukossa listassa. Paremmista kahvinkeittimistäkin on ollut jo puhetta.
Ensi vuonna yhdistyksen edustaja voisi tapahtumaan alkuun kiertää joka kojun läpi ja yrittää neuvotella vapaaehtoisille alennuksia.
Porteilla täyttyy tosiaan ensi kerralla saada isot kyltit mistä selviää, mistä tapahtumasta on kyse. Siihen samaan vielä tapahtuman järjestäjien logot.
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Poissa Tyttii

 • Tabasco
 • ***
 • Viestejä: 394
  • Profiili
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #93 : Syyskuu 02, 2012, 15:03:58 ip »
Porteilla täyttyy tosiaan ensi kerralla saada isot kyltit mistä selviää, mistä tapahtumasta on kyse. Siihen samaan vielä tapahtuman järjestäjien logot.

Porttien yläpuolelle isot Banderollit. Voin itse tehdä ja suunnitella, kun olen näin hyvä tässä:


Päiväkirja: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10978.0
Do not argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience.

Poissa Huru-ukko

 • 7pot
 • *****
 • Viestejä: 4862
  • Profiili
  • Koiruuksia kaupan...
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #94 : Syyskuu 02, 2012, 17:42:13 ip »
Hiukan ihmettelen tuota teemaa että yhdistys ei näkynyt missään....Jota osa hokee ja enemmän tai vähemmän.
 Eihän missään tapahtumassa käsittääkseni asian harrastajien (Erämessut ja vaikkapa SM-pilkki) ylin organisaatio erotu kovinkaan paljoa. Siellä on kyllä infoa ja tapahtumia jotka on yhdistyksen omia, mutta ei sitä mielestäni niin kovin paljoa mainosteta. Siis em. tapahtumissa. Molempiin osallistunut ja tuo ainakin omaksi mielipiteeksi jäänyt......On varmaan muitakin mielipiteitä... ;)
 Oma käsitykseni on että yhdistys näkyy jäsentensä ja toimintansa kautta, ei niinkään päällepäsmärinä. Ja tavallinen sukankuluttaja joka sinne festareille tulee, tuskin kovin paljoa asiaa edes tiedostaa. Heille on se tapahtuman anti tärkein asia, sieltä saa ostaa tavaraa ja palveluita ja jotain hupiakin on järjestetty.
 Osa hurahtaa harrastuksen pariin ja liittyy jopa jäseneksikin. Eli siinä kohtaa yhdistys saa rahoilleen ja toiminalleen palautetta ja näkyvyyttä. Yhdistyksen tehtävänähän on edustaa jäseniään, ja yhdistys näkyy siinä toiminassa jota se tarjoaa jäsenilleen sekä muille tahoille.....
 Tietysti 4 metrin valotaulu alueen keskelle voisi auttaa näkyvyyteen, mutta tuoko se sen enempää mitä tuo tapahtuma pelkästään itsessäänkin ilmankin taulua.
 Itsellekkin yhdistyksen toiminta jäsenenäkin on aika kaukaista. Ja tietysti kun en ole hommassakaan mukana ollut kuin vajaan vuoden. Siltikin uskon että tuskin yhdistyksen toimintaan en tule, ainoa on jäsenen osa tavallaan kannatusjäsenenä maksamalla hyvän asian vuoksi jäsenmaksut.
 Vaikka muutaman euron enemmänkin.
En kiittele tai onnittele. Olette te aika homman tehneet taas vapaehtoistyönä.
  Arvostan sitä.Poissa Räyhis

 • Unholy Ring of Fire
 • *****
 • Viestejä: 8188
 • Suomen Orkideayhdistys - Prospect member
  • Profiili
  • Ruokaa ja vähän muutakin
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #95 : Syyskuu 03, 2012, 10:12:32 ap »
Jos yhdistyksellä, jolla on 1500 jäsentä, ei ole varaa ostaa 500 eurolla paitoja niska limassa raataville talkootyöläisille, kertoo se yhdistyksen tilanteesta aika paljon.

Naulan kantaan. Yhdistyksen ketjuja kun lukee, niin saa sellaisen käsityksen, että jäsenmaksut ovat hävinneet vähän samaan tapaan kuin U. Sundqvistin rahat aikoinaan.

Kaikki tuntuu olevan liian kallista ja hankalaa, jäseniä on kuitenkin toista tuhatta? Suomen Orkideayhdistyksen (jonka prospect hangaround-member olen) jäseniä on alle tuhat mutta toiminta on silti monipuolista, sujuvaa ja ammattitaitoisesti hoidettu. Orkideayhdistyksen jäsenlehti kattaa 6 numeroa vuodessa ja saattaa monet muut lehdet häpeään. Siinä on parempaa kieltä kuin Parnassossa ja komeammat kuvat kuin National Geographicissa.

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla
"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Poissa Kärsä Babar

 • Red Savina
 • *****
 • Viestejä: 1933
  • Profiili
  • www.chilitarvike.fi
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #96 : Syyskuu 03, 2012, 13:07:39 ip »
On kerrassaan järjetöntä ostaa 500€ paitoja tapahtumaan missä tapahtuman virallinen paita saadaan ilmaiseksi.
Kyseessä on edelleenkin vapaaehtoistyöstä mistä ei palkkoja maksella. Edes minäkään en ole senttiäkään saanut.
Yhdistyksen rahat menee kuluihin joita esitellään kyllä vuosikokouksessa. Tervetuloa.
 
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

Poissa Naga

 • Paprika
 • *
 • Viestejä: 29
 • Uhoajien kuningas!
  • Profiili
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #97 : Syyskuu 03, 2012, 18:41:49 ip »
No minä annan hyvää palautetta, vkonloppu oli aivan mahtava! Kiitos siitä teitte hyvän työn :)
Shooting lightning bolts out from ass since 1989.

Nagaa naamariin ja sitä rataa!

Poissa Kalakukko

 • Serrano
 • **
 • Viestejä: 197
  • Profiili
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #98 : Syyskuu 04, 2012, 15:37:36 ip »
On kerrassaan järjetöntä ostaa 500€ paitoja tapahtumaan missä tapahtuman virallinen paita saadaan ilmaiseksi.
Kyseessä on edelleenkin vapaaehtoistyöstä mistä ei palkkoja maksella. Edes minäkään en ole senttiäkään saanut.
Yhdistyksen rahat menee kuluihin joita esitellään kyllä vuosikokouksessa. Tervetuloa.

Niin, ei tosiaan kannata yhdistyksen kassavaroja tuhlata jos saa jo valmiiksi ilmaiseksi saman. Vapaaehtoistyöntekijöille kelvannee muistoksi nuo chilifest-paidat vallan mainiosti? Kuvastaahan se paremmin, mistä oli kysymys. Ei ollut yhdistyksen puutarhakokoontumisesta vaan chilifestareista.

Poissa jaolsten

 • FG Jigsaw
 • *****
 • Viestejä: 5292
 • #1900
  • Profiili
Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
« Vastaus #99 : Syyskuu 04, 2012, 18:57:04 ip »
Joo mulle riittää tapahtumasta muistoksi tuo chilifest-paita ja silitettävä merkki. Tosin siinä voitaisiin ensivuonna parantaa, että joku kyselisi valmiiksi staff-tarjoukset noihin myyntikojuihin ja antaisi valmiin listan talkoolaisille. Mää hoidan jos olen ens vuonna mukana!
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013