joulukuu 14, 2019, 07:47:37 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Liikaa ravinteita(ko)?

Aloittaja siiseli, lokakuu 19, 2012, 16:03:26 ip

« edellinen - seuraava »

siiseli

Elikkäs osaako joku viisas sanoa mikä tätä 7podia vaivaa?
Kaikki lähti siitä kun huomasin kasvin lehtien olevan täynnä lommoja/kuoppia/monttuja yms.. kuten kuvan lehdissä näkyy


Noh ajattelin, että jos vähän lisään kasville lannoitusta, noh eipä tuo siitä hirveästi innostunut vaan kehitti lisää oireita  :-[
Nyt kyseisen kasvin lehtiin on ilmestynyt lisäksi jotain kiteitä tms. lehtisuonien ympärille, lehden alle ja päälle.


Kaiken lisäksi pakkaa vielä hämmentää se, että kaikki muut kasvit ovat kutakuinkin samalla lannoituksella ja voivat hyvin, mitä nyt yksi naga alkanut lehtien reunoja käpristellä hieman.
Oireilevat kasvit ovat pauliinassa multa/turve seoksessa ja lannoitteena nutriforten mansikkatomaatti+typpi&kalsium, kaikki ovat olleet ikänsä sisätiloissa 600w natikan alla ja ötökkäongelmia ei ole ollut.

Hubert

Ödeema, eli liikaa lannoitetta. Hetki pelkkää vettä ja sitten vaikka 1/4 nykyisestä lannoiteväkevyydestä. Siitä voi sitten tarvittaessa pikkuhiljaa lähteä nostamaan lannan väkevyyttä.


Chilivaari

Aivan aloittelijoille mainittakoon sekin, että yläkuvan lehdissä ei ole mitään vikaa. Chinensen lehdet ovat tuollaisia, lommoisia ja kuoppaisia.

Santtu42

Mulla Naga tekee ihan samaa kiteitä lehtiuen alapinnoille vaikka en oo lannoittanu yhtään biolan altakastelumultaa käytössä ehkä ei tykkää siitä.

blakk

Lainaus käyttäjältä: Santtu42 - joulukuu 23, 2012, 12:31:12 ip
Mulla Naga tekee ihan samaa kiteitä lehtiuen alapinnoille vaikka en oo lannoittanu yhtään biolan altakastelumultaa käytössä ehkä ei tykkää siitä.


Lehdet hikoilevat todennäköisesti pois jotakin tiettyä ainetta (typpi, kalsium, fosfori jne jne.) Ei välttämättä tarkoita että olet lannoittamisella aiheuttanut överit, odota pari kolme viikkoa ja jatka miedolla lannoituksella, samalla tilannetta (lehtien alapuolta) tarkkaillen.

Jani M

Myös liika kastelu aiheuttaa sellaista.