heinäkuu 03, 2020, 12:13:05 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Rami 12 n kasvatuspäiväkirja kausi 11/2012/2013

Aloittaja rami12, lokakuu 28, 2012, 16:58:29 ip

« edellinen - seuraava »

rami12

tästä tulevasta kaudesta tulee melko pienimittainen nuo kaksi aiemmin kuvissa olevaa isoa chilipensasta ovat edelleen voimissaan ja kasvaneet hiukan lisää kokoa edellisten kuvapäivitysten jälkeen ja taimia on 3 kpl tällekaudelle tulossa 2x http://chiliwiki.fi/index.php?title=CGN_23210 on tulossa ja yksi duge peguin  dugella tulossa kolmas lehtipari ja tuo cgn 23210 on tällähetkellä tekemässä toisia oikeita lehtiään sirkkalehtien jälkeen.

rami12

    tässä uusia kuvia tuosta suurimmasta chilistä ikää vajaa 2 vuotta


rami12

kesäkuu 01, 2014, 23:16:47 ip #83 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 01, 2014, 23:26:31 ip käyttäjältä rami12
tämän piti olla kompaktin kokoinen lajike mutta ei se sellaiselta vaikuta kasvu on tosin ollut hidasta mutta kasvin koko suurenee jatkuvasti jne.  ;D  on kesäkuun alku vasta ja lähtötilanne kesään on tuo kuvassa näkyvä joten kunhan vien sen kesäksi lasitetulle parvekeelle ja laitan vähän uutta multaa ruukuun niin syksyllä satoa voi tulla jo mukavasti. Aloin tuossa miettiä että pitäisköhän jonkinlaista leikkausta alkaa suorittaa jossakinvaiheessa tähänmennessä kasvi on saanut vapaasti kasvaa mihinsuuntaan haluaa ainoastaan lamppuun kiinni kasvaneet palaneet tai kuivuneet varret olen leikannut pois jne.

rami12

Kausi on mennyt ihan mukavasti elossa ovat edelleen tuo aikaisemmissa kuvissa näkyny chili se on nyt astetta suurempi kooltaan kuin edellisessä kuvapäivityksessäni lisäksi duge peguin ja tuntematon caspium fructescens tai mahdollisesti c chinese lajikkeen chilikasvi kukassa tosiaan on violetit hetteet ja sitten polte tulee jälkikäteen kun syö podin aluksi tuntuu vain lievää poltetta ja vasta hetkenkuluttua polte iskee täydellä teholla jne.

rami12

syyskuu 28, 2014, 14:15:12 ip #85 Viimeisin muokkaus: syyskuu 28, 2014, 14:49:25 ip käyttäjältä rami12
  ensimmäiset kuvapäivitykset pitkään aikaan tässä uusi projekti johon innostuin kuin luin täällä foorumilla muut kuin paprikakasvit osuudesta sitruunan kasvatuksesta taimet ovat muutamien viikkojen ikäisiä osassa jo toinen lehtipari kasvamassa osassa sirkkalehdet lajikkeena ihan normaali kaupan eureka sitruuna.

rami12

syyskuu 28, 2014, 14:27:56 ip #86 Viimeisin muokkaus: syyskuu 28, 2014, 14:50:33 ip käyttäjältä rami12
tossa kuvaa lasitetulta parvekkeelta chilit ovat edelleen ulkona kylmässä värjöttelemässä mutta ne ovat edelleen myöskin elossa.

   Lisää kuvasaastetta tuossa toinen kuva parvekkeelta taustalla näkyy keväällä kylvetty bolivian rainbow ja keskellä oleva suurilehtinen kasvi jolla on kiiltävät kovapintaiset lehdet on mandariinipuu. kolmas kasvi on chinese tai fructescens sukua siinä on violetit kukkien heteiden varret ja podien polte on sellainen että kun maistat podia aluksi ei tunnu poltetta juurikaan vaan polte tulee viiveellä.
   

     


   Tossa liian pienessä ruukussa kasvatettu ja sentakia heiveröiseksi jäänyt duge peguin pituutta sillä oli parhaimillaan yli metri mutta jouduin leikkaamaan sitä reilusti..

rami12

Mielenkiintoinen havainto tuosta mandariinipuusta vaikka yölämpötilat ja päivälämpötilat ovat laskeneet niin kyseinen puu on edelleenkin kasvattanut uusia lehtiä olisin kuvitellut että kyseinen kasvi ei oikeen pärjää 5-15 asteen lämpötiloissa joissa lämmöt ovat vaihdelleet viimeaikoina ulkona mutta tuntuu että kasvua on tapahtunut nyt syksyn aikana elokuu-syyskuu jopa enemmän kuin kesän aikana jostakin syystä onkohan sitten niin että sitruskasvit pitävät hieman viileämmästä säätilasta ajoittain.

rami12

jaahas uutta kautta pukkaa uusia siemeniä lähtenyt fataliilta tilaukseen eilispäivänä jne nyt uuten lajina c chacoense kokeiluun ja muutama muu lajike

rami12

tepin ja c chacoense on nytten idätyksessä sain kaupanpäällisiks aji angelon minkahanlainen chili lienee kyseessä itselleni aivan uusi lajike tuo