maaliskuu 30, 2020, 14:00:04 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


E.S. 2014

Aloittaja Eric Sour, joulukuu 02, 2013, 00:25:17 ap

« edellinen - seuraava »

Eric Sour

No niin, yritetääs taas.

Erittäin suurten vastoinkäymisten jälkeen on taas aika polkaista käyntiin uusi kasvatuskausi.
Viimeiset pari kautta on mennyt penkin alle sekä ötököiden, että yleisen jaksamisen takia. Vastoinkäymisiä on tullut eteen sivulta ja takaa. Kuitenkin uusi kausi on käynnistynyt täälläkin ja tarkoitus olisi jaksaa pitää päiväkirjaa vähän paremmin kuin parina viime vuotena.

Ovelan koukuttavana vetona en kerrokaan kasvatuslistaa näin etukäteen, vaan kuvat saavat puhua puolestaan. Kun sirkkalehdet ovat auki, lisätään lajike listaan.

Kuten ilmeisesti niin monella muullakin, on tarkoitus vähentää kasveja reilusti. Tuohon pieneen kasvihuoneeseen tulee näillä näkymin 6 kasvia, 3-4 ulkoamppelia ja muutama muuten vain ulkosalla viihtyvää kasvia on suunnitteilla. Pari koristetta ja suurinpiirtein siinä ollaan, kaksikymmentä lajiketta taitaa olla maksimi.

Ajattelin myöskin kokeilla tuota muotivillitys NFT:tä, tosin taidan olla aivan liian ajoissa sitä varten idättelemässä. Kuudesta kasvariin aikomastani lajikkeesta laitoin jo viime viikolla kolme lautalle, joten täytynee jotenkin meininkiä jarrutella. Mielenkiintoista olisi myös kasvatella joku törkeän kokoinen NFT pube, mutta tilojen ollessa rajalliset, jätetään se suosiolla muille.

Näillä näkymin siis listassa on kasvihuoneeseen 2 chinenseä, 2 baccaa ja 2 annuumia. Kolme amppelibaccaa etupihalle, pari pubea amppeliin tai ei, sekä muutama koriste. Kaikki lajikkeet ovat jo hyväksi todettuja, eikä oikeastaan ylläreitä joukossa ole.

BTW... Jos jollain on ylimääräisiä, voisin ottaa Canarion sekä Rocoto Granden siemeniä vastaan, varmaankin sen verran vielä lista pystyy joustamaan, näistä kun en itse ole koskaan onnistunut tuottavaa tainta saamaan.

Tämmöistä tänään.
E.S.

Eric Sour

Jokunen lajike on jo herännyt henkiin, mutta päivitelläänpä niitä myöhemmin hienojen kuvien kanssa..  ;D

Uuden isomman kasvihuoneen rakentaminen ensi kesäksi sai hieman lisäpontta. Kävi ns. Linkerit ja Seija päätti siirtää huonetta 15 metriä marjapensaiden ylitse..Tämmöistä tänään.
E.S.


Miquel

Ai saakeli.  :-\ Millasella perustuksella tuo oli?
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Eric Sour

Terassilaattapohjan päällä lepäsi.. Kyllä se oli yritetty kiinnittää ihan kunnolla, mutta ensi kerralla paremmin.