elokuu 10, 2020, 21:18:43 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Huruilu jatkuu 2013...

Aloittaja Huru-ukko, joulukuu 05, 2012, 01:32:29 ap

« edellinen - seuraava »

PP

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - syyskuu 27, 2013, 21:34:56 ip
Yhteensä tänään tuli "saalista" 19,64 kg. Hmmm.....Muutama Mesilla on kyllä keittiössä punnitsematta....Olkoon.

Yhteensä tänä vuonna 55,525kg.


Että sellaista pientä. Tieto löytyy varmasti aiempaa, mutta kertaapas vielä tänne muille opiksi, millaisesta kasvi- ja neliömäärästä tuo on tullut. Onko huonosti tai olemattomasti satoavia yksilöitä ollut?

Huru-ukko

Jota kiinnostaa oikeasti on lukenut. Jota kiinnostaa nyt lukekoon. Kaikki löytyy kyllä sieltä.
Virheineen.

Huru-ukko

Jahas.... Mesillat kypsyivät sitten ämpärissä, jossa oli puolillaan punakaneleja muutamassa päivässä. En niitä viitsinyt vihreinä kuvaan laittaa.
Ensin kuitenkin isoin Rocoto Red Peruvian, joka on minulla kasvanut. Tällä oli ympärrysmittaa 268mm.
Ja tässä Mesilla hydridit. Makeita cayenne tyyppisiä annuumeja. Puskien tuotto oli näilläkin itselläni 20-30 podin välillä. Pieni polte alkaa vasta kolmasosan jälkeen kärjestä lähtien, ja voimistuu jonnekkin Sugar Rushin ja Aji Cristallin väliin kantaan menessä. Erikoisuutena noissa omasta mielestäni on se, että ne on siemeniä täynnä. En tosin keräile hydridien siemeniä.

Poskeen lisäksi olen näitä laittanut suippopaprika Carmen hydridin 2kpl kanssa yhden Mesillan valmiiksi renkaiksi leikattuna pakastimeen salaattien sekaan lisätäväksi talvella. Tuo Carmen oli muuten USA:n  2006 ALL-AMERIKAN SELECTIONS voittaja. Eikä turhaan. Satoisa ja makoisa. Vesiviljelyssäkin.

Satoa yhteensä 55,895g.Chilivaari

lokakuu 01, 2013, 11:14:01 ap #263 Viimeisin muokkaus: lokakuu 01, 2013, 11:21:45 ap käyttäjältä Chilivaari
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - lokakuu 01, 2013, 10:53:36 ap


Ensin kuitenkin isoin Rocoto Red Peruvian, joka on minulla kasvanut. Tällä oli ympärrysmittaa 268mm.Onneksi olkoon, tuolla olisit voittanut "maailmanmestaruuden" 2010, jolloin Chilemanin kisa rocotoilla järjestettiin. Voittajan tulos oli 26,1 cm. Minä sain 23,5 cm mittaa Rocoto Rieseniin, joka kyllä oli painavampi, 155 g, mutta painollahan ei kisailtu. Silloin oli kyllä kylmempi kesä, pakkasyökin jo syyskuun alussa ja jouduin huovilla peittelemään ulkona kasvanutta chiliäni.

Huru-ukko

Hmmmm  :)....Kiitos tiedostaa, mukava  kuulla tuollainenkin tieto. No menneen "talven lumia".

Pakko mainostaa: Kasvoi ulkona Huru-lootassatm ja sai lannoitteena Puutarhan kesää resoon jossa pinnan korkeutta sääti Huru-valvetm.
Sivumennen sanottuna venttiilit toimi moiteetta koko kesän neljässä eri resossa ja yhdessä vesitankissa. Nyt alasajon aikaan olen katsonut ne läpi pintapuolisesti. Kovin pitkäikäisiä ne ei ehkä ole, koska resojen kosteus pitää ne märkinä koko ajan.

Tietty talvella voisi ehkä ajatella tehdä sama venttiili  rosterista mutta vaihtaa letkun tilalle rosteri helmen/haulin.....
Letkuna epäkeskon rutistuksessa minulla oli niissä läpinäkyvää muoviletkua Kärsältä.
Siltä osin kun se on resossa ollut, se on kovettunut. Eli ensi vuodeksi niihin on vaihtettava silikoniletkun pätkät. Todennäköisempi vaihtoehto kuin uudet venttiilit  :o....
Ja mitä sitten kasvatetaankaan...Ja missä.

Chilivaari

On kunnioitettava kasvatussaavutus. Nostan hattua!
Osoittaa, että loota toimii ja ulkokasvatus on rocotoille hyväksi. Tuo osoittaa myös sen, että lajikkeen ei tarvitse olla joku Giant tai Riesen kasvaakseen isoksi, kuten jo tuolloin 2010 uumoilin.

Huru-ukko

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - lokakuu 01, 2013, 13:36:53 ip
On kunnioitettava kasvatussaavutus. Nostan hattua!
Osoittaa, että loota toimii ja ulkokasvatus on rocotoille hyväksi. Tuo osoittaa myös sen, että lajikkeen ei tarvitse olla joku Giant tai Riesen kasvaakseen isoksi, kuten jo tuolloin 2010 uumoilin.


Näin kahden kauden jälkeen ja kahden vuoden kokemuksen tuoman tiedon myötä, voi sanoa että toimiihan se, tuo on vain jäljitelmä isoista NFT pöydistä.

Ja myös pahin ongelma tuosta on nyt löytynyt omasta mielestä......Ei ulkonäkö tietenkään  ;).
Tänä keväänä yritin sitä jo kompensoida madaltamalla niistä kahta muutamalla sentillä.

Tulevana vuonna hylkään kaikista kasvatuksista verkkoruukut pois, ainoana poikkeuksena voisi olla juurimädän hoito bubblerissa jossa sitä voisi käyttää.

Minullahan oli ne taimet kivivilla kuutioissa jossain laatikossa. Jonka pohjalla oli liraus vettä. Niistä siirsin ne verkkoruukkuihin kun villasta alkoi pilkistää juuria, ja sitten bubblereihin kasvamaan pirun tiheässä. Bubbereissahan litkua on siinä ympärillä, joten kovin isoa juuristoa niillä ei ollut siinäkään vaiheessa vielä kun siirsin ne keväällä Huru-lootiintm. Vaikka kasvit oli jo omasta mielestä isoja. Olevinaan siis tietysti, pieniä paskojahan ne oikeasti oli  ;).

Ongelma oli että verkkoruukun ja lootan pohjan välillä oli noin 5 cm tyhjää tilaa, jonka kaksi tai kolme juurikarvaa vaivalloisesti ylitti  :o.
Tätä puutetta onnistuin jollain tavoin paikkaamaan kietomalla talouspaperia ruukun ympärille niin että se otti pohjaan. Vesi ja ravinteet nousi sitä pitkin paremmin kuin pelkässä ilmassa....

Tulevana vuonna kivivillakuutiot pysyy koko ajan pohjaa vasten.  90 litran paljuun sopii taimivaiheessa kasvamaan 3 tai 4 chiliä ja niitä on minulla nyt 5. Siihen 18 kasvin maksimiin ne riittää hyvin. Systeemin kopion julmasti Bluemanilta.....
Sitten keväällä paljut vaihtuu resoiksi, ja kasvit jatkaa Huru-lootissatm elämäänsä....
Huru-ukko

Satokäsittelyä ja muutakin soopaa....
Näitä on kuivattu ja samalla savustettu tammen ja ripauksen luumun kanssa.
Piparipurkissa on Nagoja, ja vasemalla on astiassa/tehosekoittimessa Habanero Hot Lemonia.
Keskellä ylhäällä Orange Habanerojen seassa on muutamia 7 pot Barrackporeja ja 7 pot Orange/Yellow podeja.
Tällä hetkellä kaikki muut paitsi Nagat on jo jauhettu ja nenä tukossa, olo on kuin pölyssä olleella.
Tuo homma on pakko tehdä ulkona siinä vaiheessa, kun tehosekoittimen kannen avaa ja alkaa luruttelemaan maustepurkkeihin jauhetta.

Ylhäällä on sekalaisia pubeja happanemassa, astiaan täytyy vielä yksi 4 litran ämpäri perata ja soseuttaa...
Tulis talvi niin sopisin paremmin aamukahvit tuossa juomaan  ;).
Cherry Cascade kirsikkatomaatteja. Aamukahvin jälkeen vakiona oli joku pube poskeen, ja noita perään polttoa lievittämään....
Pitäisin itse omista kasvatuksista Rocoto De San Isidroa tulisimpana ja Rocoto Costa Ricaa seuraavana. Guatemalan Orange oli miedoin. Ja syödyinkin.
Jos joutuisin tilanteeseen, että sokkona pitäisi maistaa, en erottaisi välttämättä yhtään oikein.
Ne on vaan kaikki hyviä.
Tänä kesänä ei niitä viinirypäleitä näkynyt. Ehkäpä ensi paikkaa tilanteen, ainakin vihermassaa on Red Svensonissa sekä Supagassa.
Kasvihuoneesta on alasajettu kaksi Huru-lootaatm sekä kaikki amppelipubet.
Multakasvatuksissa kituuttaa vielä kymmenkunta minichiliä, sekä muutamia paprikoita ja chilejä vesiviljelyssä.


Huru-ukko

lokakuu 03, 2013, 10:04:14 ap #268 Viimeisin muokkaus: lokakuu 03, 2013, 10:06:00 ap käyttäjältä Huru-ukko
Syksyä......
Viime yönäkin käytiin pakkasen puolella, vaikkakin ennuste vielä puolenyön aikaan näytti + asteita. No sehän on ennustus.
Tomaatin raakileet värjöttelee muovin alla. Osa on jo valmista paskaa, osa kiinteitä. Lehdet on tuhoutuneet, mutta varsissa vielä taitaa jotain kiertää. Odotukset nollassa noiden suhteen, mutta täytynee uteliaisuuttaan katsoa mitä tapahtuu kun kerran lämpöäkin on luvassa yli viikoksi.
Takana olevassa ristikossa oli Betan ja Zilgan köynnökset, ne mustui ekana pakkasyönä jo.

Edessä oikealla on/oli päärynäpuu, johon syksyn aikana iski joku tauti. Tuo samainen on tuhonnut järjestään kaikki kirsikka- ja päärynäpuut, sekä otaksuttavasti iski yhteen luumupuuhun myös.
Kasvarissa oli mittarin mukaan yöllä 0.5 astetta lämmintä. Kai siihen voi luottaakkin, koskapa chilit ja paprikat vielä on hengissä. Ei ollut yöllä lämmitystä erikseen.
Noita kun käy aina katsomassa, niin tulee tunne että kypsymistä tapahtuu sama viikossa kuin kesällä päivässä....
Chocolate Bhut Jolokia taitaa tehdä ekat kypsät podinsa......
Sugar Rush ovenpielessä myös hengissä....Minichili oikealla on Jalapeno M.
Pubepuhdistuksen jäljiltä lehtiä ja roskaa on kaikkialla... Multaan pudonneet haudataan sinne...

Huru-ukko

Chilituotetta ruuan kera...
Katselin joku kerta Meksikon kokkausjuttuja, ja siitä jäi tamalet mieleen, ehkä ajankohtakin vaikutti, koska siinä tarvitaan maissinlehtiä. Ja oma sato maissista tuli ajankohtaiseksi korjata, niin otin sitten sekä lehtiä että tähkän suojuslehtiä talteen epämääräisen määrä.....

Masa Harinaa en tietystikkään ehtinyt tilamaan, vaan PikkenPaysta ::) osui silmiin maissijauhopussi. Se sai kelvata. Paketti jauhelihaa ja paketti kanan koipia natural. Ei löytynyt rintapalasia.....

Jauhelihasta ja kanankoivista paistoin/keitin sitten täytteet, kaksi erilaista. Mietoja ja liki suolattomia....Nelli täytyy muistaa, hän kun syö mielellään herkkuja myös......
Taistelun tuoksinassa otettu kuva siitä itsestään. Maissin tähkän suojuslehti jossa maissitaikinaa jonka päällä on jauhelihaa maustettuna 5 Spice Powderellä, jossa juustokumina on esiintuleva. Seoksessa on myös suppilovahveroita, joita meksikaanit tuskin pääsääntöisesti tuossa käyttäisivät  ::).
Kanatäytteen kerkesin käyttämään tamaleihin jo.
Omat varsinaiset maissinlehteni oli aika kapeita, joten nuo tähkän suojuslehdet oli juuri passelit tuohon pituutensakin puolesta.
Maissin lehdet kannattaa pitää kuumassa vedessä. Sieltä ne pyyhkeen päälle, ja nopea pyyhkäisy talouspaperilla vie turhan kosteuden pois.
Tälläisia niistä tein. Nuo ladotaan höyrykattilaan muistaakseni 90 minuutin ajaksi. Yläpuoli alaspäin. Eivät aukea.... Jossain suomalaisessa ohjeessa nuo oli tehty siten, että oli sidottu maissinlehden suikaleella kääröt molemmista päistä  ::). Kova työ.
Mulle niitä tuli 400g taikinasta noin 50 kpl, joten olkoon siellä 2 tuntia.

Vesilasissa on omaa tuotetta, eli kokonaisena savustettu Rocoto De San Isidro morttelissa murskattuna ja mikrossa vedessä kiehautettuna.
Eräässä videossa tehtiin sitä chipotlesta, minä käytin Huru-potletta ;). Nimi on tullut arvovaltaisen chiliraadin jäseneltä, ei itse keksitty...
No tätä /sitä sitten lurautettiin tamaleksen päälle, ja vielä pieni lusikallinen smetanaa.....
Sitten tuli pieni soma suu punaiseksi meikatuilla huulilla, ja kieli lipoi siellä edestakaisin :o 8)....HUHHUH.... No ei tullut  :-\ :'(.

Maissitaikina loppui, mutta jauhelihaa jäi aika kasa.....
Kun kerran sattui olemaan Red Peruvianeja pieni ämpäri täynnä, ja Extran edullista pekonia tuplapaketti, sekä Auran sinihomejuustoa paketti, niin oli aivan pakko tehdä vielä tälläinen pieni iltapala kun kerran ne tamaletkin vielä on siellä kuumassa höyryssä...

Huru-ukko


Tamalet onnistui kohtuu hyvin, kun ottaa huomioon, että eka kertaa niitä väänsin....Maissinlehti sulkeisissa tuli mieleen, että onko se tosiaankin välttämätön osa. Tietysti kansallis aarteena ja perinneruokana ok, mutta leivinpaperi sopiviksi paloiksi leikattuna varmaan ajaisi saman asian...
Maissijauhoista tehtynä maistui maissille, täytynee joku kerta tehdä täytteestä tulinen versio ja käyttää myös Masa Harinaa leipomiseen. Vaikka jouluksi....

Tuo 4 litran sekapube hapatusmössö tuli liian täyteen, onneksi huomasin ohikulkiessa että purnukan alla oli nestettä. Puolitoista litraa joutaa mennä pakastimeen, loppu taitaa tulla syödyksi sinällään. Sopii tuohon tamalen päälle tuo pubesose, kuin suutarin sormi piian hmmmm... oliko se poskeen   ???.
Se pieni terävyys, joka jossain pubeissa on, on kadonnut kokonaan ja polte miedontunut. Tuota voi lusikoida himoonsa tuosta purkista  :o.....

Vielä on 4-5 kg pubeja perkaamatta viimeisestä korjuusta, taidan päästä vähimällä kun teen niistä hapatetta....

Joutuukohan sitä tingkimään ensi kauden pubekasvatuksista, ajattelin pistää vain neljä pubea kasvamaan  :-[.

Huru-ukko


Muutama Mesilla, Sugar Rush ja Hungarian Hot Wax pari päivää sitten kasvarilta noukittua satoa.

Eilen tuli siivoiltua ulkokasvatuspaikat valmiiksi kevättä ja jyrsintä varten. Ne tomaatit siellä pressun alla oli muuttuneet läpikuultavan vihreiksi. En maistanut  :o...
Chilejä tuskin ensi vuonna ulkona kasvattelen mullassa ja tuskin Huru-lootassakaantm. Poikkeuksen tekevät amppeleissa olevat pubet, jotka saa viettää kevään kasvarissa, ja kesän ulkona.

Jossakin vaiheessa pitäisi tehdä pientä yhteenvetoa kesän kasvatuksista ja tuloksista.

Ulkona multapenkeissä olleet pubet antoi satoa vajaat pari kiloa. Ei kovin paljon ole 10 kasvilta.

Siinä vaiheessa kun yöpakkaset korjasi kasvit, pääsato niistä oli juuri kypsymässä. Isoja vihreitä pakkasen puremia podeja meni kasvimaahan läjitykseen varmaan se 10 kiloa.

Ulkona Hurulootassatm kasvoi 7 eri pubea, joista jostain syystä Guatemalan Orange liki kitui koko kesän, tuottaen toki podeja muutaman viikossa, jotka kaikki meni saman tien suuhun.

Loput 6 antoi satoa saman verran kuin kasvarissa kasvaneet 23 pubea.

Niitä oli siellä kasvarissa puolen metrin välein amppeleissa harakkaorsien korkeudella. Järkyttävä määrä raakileita lähti niistäkin kasvimaalle kun lopettelin kautta.
Ne haittasivat toinen toisiaan, ja vielä lisäksi varjostivat samalla seinustalla kasvaneita chinensejä. Jotka teki podeja muutaman viikon, ennenkuin aloittivat versojen kasvun yrityksenä päästä valoon pubejen alta.
Johon niistä satotoiveet menikin. Toki niistä satoa tulikin, mutta puhutaan vain kahta puolta puolta kiloa olevista määristä.

Satoa tuli ihan pelkästään kasvimäärän avulla. Kaiken lisäksi sitä voi sanoa tulleen reilusti puolet ellei enemmänkin liikaa. Alkoi harrastus tuntumaan työltä.
Ensi vuoden kasvatuslista on huomattavasti pienempi. Pubeja 4-6, annuumeja 3-4, baccoja 5-7, chinensejä 4-5....
Alustavasti. Tietty tomaatteja, paprikoita ja 4 tomatilloa mahtuu mukaan.
Ainoat varmat lajit on Rocato, Tobago Sweet, ehkä Biquinho ja varmastii pari puskaa Nagaa chinsenseistä.
Baccoista Sugar Rush, Aji Cristall, Trepadeira do Werner ja Aji Norteno.
Annuumeista Hungarian Hot Wax ja risteymä Cheyenne omat siemenet.
Lisäksi sitten tulee erilaisia jalapenoja kasvarin multaosastoon kasvamaan. Jalapenot TAM, M, Graigs Grande, Conchos, Early, Biker Bills sekä Jalapeno. Lisäksi vielä Jalapeno Gaucho F1/F3,
jonka siemenet sain jo aiemmin Rundarilta. Kiitos  ;)....
Pubeista paikan ehdottomasti ansaitsevat Costa Rica Red, Peruvian Red, CAP 363 ja Giant. Melko varmat on PI 585273, Chile De Seda, näitä kyllä tekisi mieli laittaa muutama muukin kasvamaan  ::). San Isidro jäi jotenkin sellaiseksi must pubeksi.... Manzano Rojokin kiinnostaisi.....

Noiden lisäksi pari-kolme lajia paprikoita, tomaatteja kokeilun merkeissä liki kymmenen lajia.
Tomatilloja multaan ulos kasvamaan 6 puskaa. Kaksi verdeä, kaksi purplea ja kaksi hakusessa...

Satoa yhteensä 56248g.Huru-ukko

Laskeskelin hiukan paremmin noita mitä ja mistä on tullut koko kauden ajalta.  Kokonaismäärä pelkistä pubeista on 47886g.
Ulkoa siitä tuli 20 kiloa, ja kasvarista amppeleista 27,8 kiloa.
Ulkona olleista pubeista Hurulootassatm  yhden kasvin tuotto oli noin 3 kiloa. Sisällä amppeleissa  keskiverto sato kasvissa oli 1.2 kiloa. Joka oman näkemyksen mukaan olisi voinut olla puolet isompikin, olettaen että olisi karsittu puolet kasveista pois...
Muut kasvit kasvarissa satosivat 8362g.....Osa on vielä hengissä, joten tuossa päästään yli kymmenen kilon.

Nyt täytyy laskea vielä teoreettinen tuotto, jolla voi itselleen perustella tämän kaiken. Käytän raakasti hintaa, jolla saisin ostaa tuon saman määrän kaupasta. Kilohinta 35 €. Kertaa 56 kiloa. Eli joutuisin maksamaan samasta sadosta 1960€  :o.
Tuolla rahasummalla kuolettaa jo viimevuotisen kasvariprojektin komeasti, ja myös aika pitkälti tähän upotetut rahat tekniikan osalta. Viime vuonna valmistamani Huru-lootattm maksoi yhtä kasvia kohden 3€. Ensi vuosi mennään vielä samalla metodilla, eli esikasvatuksen jälkeen laastipaljut menee jälleen resoiksi.

Laskut on laskuja, rahaa ei ole näkynyt, mutta makuelämyksiä ja -nautintoja on saanut koko kesän ajan.... Niitä ei voi hinnoitella.
Ja elämänlaatu, terveellistä ruokaa ja harrastuksen tuoma mielihyvä.

Tulikin mieleen, että siellä kasvarilla on muutamia punaisia Sugar Rusheja odottamassa poimijaansa.

Pakko olla tyytyväinen  :).

Huru-ukko

lokakuu 09, 2013, 15:47:10 ip #273 Viimeisin muokkaus: lokakuu 09, 2013, 15:48:54 ip käyttäjältä Huru-ukko
Parin päivän sisälle pitäisi (ei pakko  ;)) lähteä sinne Pohjois-Savoon muikkuja pyytämään ja ramppaamaan metsässä.....
Kyttäilyt sääennustuksia että uskaltaako kasvariin jättää ne muutamat rehut vielä reissun ajaksi, joka on viikosta kahteen pitkä. Jossakin enustuksessa luvattiin jo ensi viikolle yöhalloja/pakkasia, joten se ratkaisi. Ämpärit olalle ja kasvariin  :o.

Paprikoitakin tuli vielä peräti kaksi ämpäriä, siellä on melkein kypsää ja melkein raakaa.
Noita ei punittu, kuten ei edellisiäkään.
Chleissäkin on väriään vaihtavia. Kaikki pääsee saunan eteiseen viileään ämpäreihin, joissa on kypsyviä talviomppuja pohjalla. Olkoot siellä reissun ajan.
Mesilla hydridejä tuli täysi ämpärillinen, kasvutavasta johtuen painoa vain 1600g.
Vasen pikku ämpäri pitää sisällään 7 pot Choclatea ja Trinidad Scorpion Butch T noin fifti/fifti,
360g. Vieressä on multakasvatuksista kerätty ämpäri, jossa on Sugar Rusheja, Aji Cristalleja, jalapeno M, Hungarian Hot Waxeja ja pari pientä Cheyenneä. Yhteensä 1200g.
Keskellä vasemalla Bhut Jolokia Strain kakkosta 905g ja vieressä 7 pot Jonah Strain 660g.
Yhteensä 4725g.

Koko kauden sato yhteensä 60,973 kg.


PS. Kyllä Whili voitit minut  ;).

Huru-ukko

"Lomareissu" takana. Viikko sitten kahdesta Huru-lootastatm tyhjensin reson ja jätin osan kasveista henkiin vihreiden podiensa kera. Siis ilman vettä. Ollen varma että ruskeina ovat kun palaan.
Vielä hengissä......Jopa kirsikkatomaatitkin.
Ja podejakin kypsyy vielä......Parin päivän päästä pakkaset, joten sen luulisi tappavan, vaikka kuivuus ei tehnyt sitä. Taitaa olla näillä lämpöasteilla aika pieni vedenkulutus...Kuvassa Trinad Scorpion...Tai joku.
Parin päivän päästä sen verran pakkasta, että eiköhän se nuo hoitele.
Rakovalkean tapainen grillipaikalla....

Huru-ukko

lokakuu 20, 2013, 16:32:31 ip #275 Viimeisin muokkaus: lokakuu 20, 2013, 16:42:14 ip käyttäjältä Huru-ukko
Kasvarin talviteloilleen laittoa. Kaikki loputkin chilit kotsuihin ja pellolle. Podeja keräilin kahteen pieneen ämpäriin, toiseen niitä, jotka ovat vihreitä, mutta aavistus voi olla että tulee jotain väriä. Toiseen taas niitä, joissa oli jo kypsyminen alkanut.
Värilliset punnittiin, ja lisätään satoon. Vihreistä kypsyvät tai vihreinä käytettävät, pääsee myös komistamaan satolukemaa, jota ei ole tarkoitusta tulevaisuudessa rikkoa...
Takana Bollen oksia, tuli tänään puolestatoista metristä räkin kautta lattialle....Olinkin jo miettinyt, mistä sitä leikkaisi, nyt sitä pulmaa ei ole. Jää henkiin silti.
Huru-lootista otettujen kasvien juuristoja kotsuissa....Aika ruskeita suurin osa.
Rocoto Costa Rica Red oli jäänyt kiinni kannastaan vinoreevaan. Ja kypsynyt. Tuo on ollut tuolla siitä asti kun siivosin rocoto amppelit pois.
Joku mittari, löytyi pakastin arkun kannelta kuolleena.
Ehkä mustikkamittari.....Mistähän se haistoi, että pakastimessa on mustikoita  :o ::).


Satoa yhteensä 61.379 kg.

Huru-ukko

 Noin viikko sitten savustin ja kuivasin viimeiset kerätyt chinenset, jotka oli omenapedin päällä melkein kuukauden jotta vihreät kypsyisi.
Satoon olen kaikin puolin tyytyväin, paljosta kasvimäärästä saa tumpelompikin paljon satoa, enkä minäkään siitä poikkeusta tehnyt.Päiväkirja kiinni omasta puolestani kolme päivää sitten bongaamani kurttusienen kuvan kera  ;)Sai jäädä siihen männyn juurelle, ehkä joku sattumalta sinne eksyy ja saa jotain iloa liikkumisesta.
Eihän tuo harvinainen ole, mutta en minä niitä ole nähnyt kuin kolme kappaletta 37 sienestys vuoden varrella.

Hyvää tulevaa kautta kaikille  :)....