huhtikuu 09, 2020, 03:15:40 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


SK.n kausi 2013

Aloittaja SK, joulukuu 06, 2012, 12:58:29 ip

« edellinen - seuraava »

SK

En malttanut nukkua, kuin muutaman tunnin yövuoron jälkeen, koska rocotot odotti poimiaansa.





Tuon verran niitä kypsänä löytyi. Koitin kerätä vain ne, jotka on jo 1-3 viikkoa roikkunu värin vaihdon jälkeen, eikä löytynyt yhtään yli pehmeää.
Joten kauemminkin noita olisi voinut puskissa pitää, mutta noiden prosessointi savusammolla kestää muutaman päivän ja vaapa-aika on rajoitetusti niin nyt on ryhdyttävä toimeen...

jaolsten

Ah tuota hedelmäisen rocoton määrää. Puhumattakaan siitä kosteasta savunhajuisesta läjästä, joka tulee sitten aikanaan savusampokäsittelystä. Onko mitään herkumpaa?

Meinaatko kuivata kaiken vai teetkö mössöjä?
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

SK

elokuu 28, 2013, 15:59:50 ip #182 Viimeisin muokkaus: elokuu 28, 2013, 16:02:54 ip käyttäjältä SK
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - elokuu 28, 2013, 13:39:39 ip
Ah tuota hedelmäisen rocoton määrää. Puhumattakaan siitä kosteasta savunhajuisesta läjästä, joka tulee sitten aikanaan savusampokäsittelystä. Onko mitään herkumpaa?

Meinaatko kuivata kaiken vai teetkö mössöjä?


Mössöjä tulee ainakin tästä satsista. Sulle muuten lähti kirje matkaan eilen... ;)

Nyt kun on vielä suussa lämmöt kohillaan, niin sadon maku arviointia...


Rocoto red Peruvian, painoa oli keskimäärin 70g podissa. Maku paprikainen, perus rocotoa miedolla poltteella.


Rocoto Chile de seda. Tasaisia 30g podeja. Erittäin mehukkaita, jolloin runsas polte leviää kulovalken tavoin. Pitkä kestoinen polte, tulisimpia rocotoja mitä olen maistanut. Mutta myös makeutta löytyy. Sekä tuottoisin chili tälle kaudelle. Joten suosittelen.


Rocoto Peru puno marki. Keräsin selvästikin liaan aikaisin, siemenet sen paljastaa, kun ovat jääneet vielä noin ruskeiksi. Mutta maku oli mitä parhain. Makein rocoto tähän asti maistamistani. Edellisen tavoin polte on varsin tuntuva. Painoa 40-50g/podi.

jaolsten

Hih, kiitokset kirjeestä! Näköjään tuli vähän ekstrojakin, pitänee maistaa aamiaismunakkaan päällä..  ;)
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Iivari

Nam, mitä herkkua! On the side note, kiitos tänään saapuneesta kirjeestä!

bluesman

Olen de Sedasta samaa mieltä, maukas ja melkomoisen tulinen tapaus. 2010 sain satoa ja siemeniäkin keräsin mutta epäpuhdasta tuli sillä 2011 kauden pari podia olivat punaisia. Jos vaan on lajikepuhdas siemen niin jos joku lajike pitää rocotoista valita niin ensimmäinen on Peru Cusco ja toinen Chile de Seda. Kolmas voisi olla Manzano rojo kaikkine variaatioineen.

SK

Siemeniä otin talteen peratessa kaikista, mutta lajipuhtaus on arvoitus.
Pubejen kukat on kiinnostanut pölyttäjiä koko kesän. Varsinkin kukkakärpäsiä on ollut jatkuvasti kukkien kimpussa.


Canario. 30-70g painoivat podit, mutta suurimmat on vielä oksilla kypsymässä. Aivan omanlainen maku, mitä en osaa kuvailla.
Todella hyvä. Polte keskitasoa? (täytyy maistaa uudeleen)
Olen huomannut, että monella kasvavat canariot on oransseja palloja, mutta käsittääkseni alkuperäinen canario on nimensä mukaisesti keltainen.
Ja siitä erikoinen rocotoksi, että korkaantuu hieman. Oisko tämä original canario?


Locoto PI 387838. 20g podeja. Mausta tuli mieleen nurmikko ja polteelta mieto, täytyy maistaa uusiksi ja muokata sitten.

Huru-ukko

elokuu 29, 2013, 08:58:22 ap #187 Viimeisin muokkaus: elokuu 29, 2013, 08:59:58 ap käyttäjältä Huru-ukko
Eilisen päivän aikana kasvarista keräämäni Canariot kypsyivät pehmeiksi saakkka. Silmälasit pitäisi näköjään olla pian päässä nukkuessakin, että näkisi unet selvemmin.



Kaikissa on korkkautumista ja jo hiukan nahistumistakin. Podeja laskin tuosta 38 kpl, kokonaispaino oli vaatimattomat 405g.
Ulkona pellossa olevissa yksilöissä on huomattavasti suurempia podeja, vihreinä tosin vielä.
Siemenet on Semillakselta, sinun Canarioihin verrattuna näen nämä tummemman keltaisina kuin sinun Canariot. Väri tuli oikean sävyisenä kuvaan mukaan.
Meikäläisellä oli jonkun värin suhteen värisokeutta, voihan tuo olla oranssinsävyinenkin. Ehkä kasvatus olosuhteetkin muokkaa sävyjä ?....
Maku on hiukan erilainen kuin peruspubeissa, kerrassaan mainio. Poltteeltaan tuo äsken nautittu oli pubejen keskitason alapuolella....

Tuota korkkautumista on myös Rocoto Guatemalan Orangessa, sekä CAP 363:ssa.

E: vaiko 34 kpl....???

SK

Juurikin noita Huru-ukon canarioita tarkotin. Eivät näytä samalle muodonkaan puolesta, mutta jos siemenliike ne canariona myy, niin sillä nimellä niitä on kasvatettava.
Viime kesänä minulla oli nämä kasvarissa ja tuli samanlaisia kuin nyt ulkona. Siemenet alunperin lähetti Zapi ja nyt kasvaa viime vuonna kerätyistä.

Mutta minunha täytyy laittaa Huru-ukolle siemeniä aiemman kisan johdosta, niin laitan näitäkin kunhan kuivuvat.

Huru-ukko


SK

Muutama päivä tuli savustettua ja tänään sain savumössöt purkkeihin. Kaikki ei savustimeen mahtunut, joten hommat jatkuu taas viikon päästä, kun ensi kerran vapaata.
Jotain kuviakin otin, joten päivitystä, kun saan ne käytyä läpi.

Päivityksen syy: Rocotoja oli aiemassa kasassa 4191g.

Eli konaissaldo on nyt 7228g. Suoraan suuhun ja ruokaan on mennyt myös kesän aikana jonkin verran, joita en ole punninnut...

SK


Tälle näytti savustuksen jälkeen. Chilit oli jatkuvasti lidlistä ostetuissa grilli alustoissa.
Mitkä osottautui todella hyviksi. Isoja reikiä ja profiloitu pinta , niin savun maku ainakin tarttu hyvin.
Oli herkkua maistella tuolta paloja aina, kun käänsi/vaihtoi kiekkoa savusammossa. :P


Noin neljä litraa, kolmea eri sorttia. Mukaan meni myös tomaatteja ja luumuja, kun niitä on nyt kypsänä enemmän kun ehtii käyttää, sekä valkosipulia.
Chilipitoisuus on 80-60% sortista riippuen.


Aina jää kattilan pohjalle vähän soossia, eikä se riitä täyttämään purkkia, niin laitan yhteen purkiin kerrosmixin.
Tämä tulee aina ekana maisteluun, jotta loput purnukat saa levätä kellarissa.

SK

Tomaatit ja kurkut piti poistaa kasvihuoneesta kun home alkoi valloittaa niitä.
Mutta ei haittaa kun satoa ne tuotti riittävästi. Samalla tuli tilaakin, jota tietysti aloin oitis käyttämään hyödyksi.



On vaan riski peliä siirrellä noita kasveja. Tässä meni nurin Tobago sweet x YBhabanero F3.
Varsin hyvän makunen ja minulla löytyi poltettakin noista muutaman irvistyksen verran.


Bonchi Cajamarja on istutettu kiven päälle ja olen hieman juurakkoa kaivanut esiin.
Ei ole vielä kiveäkään löytynyt, mutta vaikutta lupaavalle.
Annan kuitenkin bonchin kasvaa tuossa ämpärissä syyslämpimien ajan, jotta kasvu pysyy hyvänä.
En ole oikeassa bonsai ruukussa saanut pidettyä mitään hengissä, niin sitä en tule yrittämäänkään.


En ymmärrä, miksi pihtihännät tunkevat itsensä kennoseinien sisälle. Ja mistä ne sinne pääsee?
Pois eivät ainakaan osaa, kun niitä on kuoleenakin tuolla seinän sisällä, eli tämä ei ollut ainoa itsensä kiipelin laittanut.



Mysteeri rocotolla ois kukkimis intoa.


Ja kun tarkemmin katsoo, niin nuppuja tunkee joka välistä. :o
Kaikki oksan päät näyttää tommosille.


Pimenta Preta C.chinense kypsyy oransiksi.

SK

Kurkkua siirtäessä, myös pöllähti useampi pieni valkoinen siivekäs lentoon.  >:( prkl.
arvasin heti mistä kyse.


Ansarijauhiainen. Täässä vaiheessa kautta näistä ei taida pahemmin haittaa olla sadon suhteen.
Mutta saattaa laittaa suunnitelmat uusiksi talvetettavien osalta. Koska tuo on käsittääkseni hankala hävittää.
Tarkennellessa huomio kiinnittyi myös alakulmassa olevaan "roskaan".


"Roska takaa"


Kun aikani zoomailin "roskaa", niin sekin alkoi tarkkailla minua.
Jonkin korennon toukka tuo lienee, mutta minkähän?
Tälläisiä "roskia" on ollut jatkuvasti jo parin vuoden ajan, mutta en ole tajunnut jäädä niitä tutkimaan.

Sihijuoma666

Tuohon samaiseen roskaelukkaan oli foorumilla joku muukin törmänny tälläkaudella. En vaan millään muista kuka. Eiköhän se vielä selviä.

Aji Lauri

Lainaus käyttäjältä: Sihijuoma666 - syyskuu 02, 2013, 20:48:21 ip
Tuohon samaiseen roskaelukkaan oli foorumilla joku muukin törmänny tälläkaudella. En vaan millään muista kuka. Eiköhän se vielä selviä.


Minä tuollaiseen törmäsin. Se on Harsokorennon toukka. Hyödyllinen kaveri kun syö kirvoja.

SK

Niinpä taitaa olla. Olen kyllä huomannut noita ilman hämäävää "roska suojaa" enennkin.
Onkohan kyseessä jokin vaihe kehityksessä vai onko harsokorennon toukat oppineet naamioitumaan. ???
Kirvoja ei onneksi ole edelleenkään näkynyt, mutta toivottavasti tuosta on hyötyä ansarijauhiasia vastaan.

Aji Lauri

Tuo roska sen selässä on juuri naamioitumista varten. Wikipedia kertoo: "Monien lajien toukat keräävät saalistamiensa hyönteisten tyhjiä kuoria takaruumiinsa karvoitukseen hämäten näin lintuja ja muita saalistajia."

SK

syyskuu 06, 2013, 14:10:16 ip #198 Viimeisin muokkaus: syyskuu 06, 2013, 14:13:42 ip käyttäjältä SK
Sekalaista kuva saastetta tuttuun tyyliin...


Pihalla kasvaa muutama luumupuu, jotka tekee todella hyvänmakusia luumuja ja niitä tulee paljon.
Harmi vaan, että suurin osa menee kompostiin. Tuntuu, että nuo kypsyy kerralla kaikki, eikä montaa päivää hyvänä pysy.
Nyt, kun on ollut vielä loisto ilmat ja lämpimiä päiviä, niin puoli ämpärillistä luumuja tippuu maahan päivässä.


Rocato C.chinense. Hurjasti satoa kokoonsa nähden. Ja tällä kaudella oksia on taipunu/katkennu turhan paljon, niin oli aika suorittaa sadon korjuuta.


Sugar rush taitaa kypsyä oransiksi, mikä helpotaakin kummasti baccojen sadon korjuussa lajikkeen tunnistusta.


Tarjottimella BL Habaneroa, Rocatoa ja biquinhoja. Ympärillä Rocoto red Peruvian, Canario ja Rocoto Chile de seda, jota taas oli kypsynyt eniten
Harmi, kun en ole tarkkoja tilastoja pitänyt, mutta tuo Chileläinen rocoto ylittää reilusti  sadan podin tuoton ja keskimäärinen podin paino on 30g.
Niin yli kolme kiloa tulee varmasti ja kausi jatkuu vielä, joten viisi kiloakaan tuosta ei ole kaukana kauden loputtua.


Tämä kuva olkoon omistettu Räyhikselle, jonka jutuille olen useasti naureskellut ja häneen ruoka ohjeistaan vinkkejä ottanut.
Unohtamatta hienoja chili ja orkidea kasvatuksia. Harmi, kun miehen juttujen taso romahti, eikä ollut enää anniltaan trollia kummempi.
Kuvassa katkennet Räyhis hybridin oksat.

Kokonais saldo nyt: 9334g

Chilivaari

Luumuja tosiaan tulee niin, että oksat repeilevät. Nyt olisivat hyvät reseptit tarpeen.