Kirjoittaja Aihe: Korealainen tulinen kana? Dak galbi, tak kalpi  (Luettu 1353 kertaa)

Poissa 11-13

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 92
    • Profiili
Korealainen tulinen kana? Dak galbi, tak kalpi
« : Tammikuu 12, 2013, 13:59:33 ip »
Tämä osio varmaankin enempi valmiille resepteille, mutta tuleehan tästäkin sellainen jos joku vaan sen osaa tähän rustata. Eli osaako joku kertoa reseptin tälle vallan mainiolle kanaruualle. Itse olen tätä maailmalla pariin kertaan saanut, mutta en muista muuta kun että kana oli tulinen ja paljon oli vihanneksia mukana.

Yritin googlata, mutta suomeksi en löydä ja kielipää ei riitä muuhun. Eli jos joku osaa tämän mainion Korelaisen tulisen kanan reseptin, niin mielelläni tuota ensi viikonlopuksi tekisin.

Poissa Julli-

  • Tabasco
  • ***
  • Viestejä: 340
    • Profiili
Vs: Korealainen tulinen kana? Dak galbi, tak kalpi
« Vastaus #1 : Tammikuu 12, 2013, 14:08:19 ip »
Käännetty täältä

Toim huom, perilla korealaisessa kokkauksessa ei ole sama kuin japanissa shizo. Korealainen perilla l. villiseesami.

1 lb (450g) kanan reisiä, nahattomia
1/2 lb (250g) korealaisia riisikakkusia (tteok)
1/4-1/2 kaalia
8-10 perillan lehtiä, siivuna
1/2 iso sipuli, siivuna
1 keskikokoinen bataatti, lohkoiksi
2 kasviöljyä
2-4 rkl vettä water
perillan lehtiä ja seesaminsiemeniä koristeeksi

Soossi:
3 ruokalusikallista korealaista chilitahnaa
2 ruokalusikallista vähäsuolaista soijaa
2 ruokalusikallista kuivattua chiliä (korealaista, mitä ikinä tarkoittaakaan)
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl curryjauhetta
1 rkl inkiväärijauhetta
2 rkl riisiviiniä/miriniä
1 rkl sokeria
1 rkl seesamiöljyä
mustapippuria
1 rkl korealaista maissisiirappia (optionaalinen)

Poissa 11-13

  • Chilaca
  • **
  • Viestejä: 92
    • Profiili
Vs: Korealainen tulinen kana? Dak galbi, tak kalpi
« Vastaus #2 : Tammikuu 12, 2013, 14:46:16 ip »
Kiiiiitooooos!!!

Tuli niin nopeasti, että taitaa mennäkin jo huomenna kokkaukseen. Via voan taisi olla auki 18.00 niin tässä ei tule edes kiire.

Kiitos suuri!