Kirjoittaja Aihe: SHAKIRA - Fijación Oral (2005)  (Luettu 1595 kertaa)

Poissa Aji Inferno

 • Unholy Ring of Fire
 • *****
 • Viestejä: 7207
  • Profiili
SHAKIRA - Fijación Oral (2005)
« : Kesäkuu 09, 2005, 01:15:10 ap »
Kolumbialaisen laulaja/lauluntekijän jo kuudes (!) studioalbumi on jotain täysin muuta kuin mitä Shakiran kaupallisen läpimurtotyön "Laundry Service" paljolti englanninkielinen pop/rock antoi ymmärtää... Tämä on monen vuoden odotuksen jälkeen täysin erilainen levy.

Aikuisempi? Kyllä, se tulee mieleen. Tämä on täysin espanjankielinen ja varsin latinorytminen. Väkisinkin mietin sekä Shakiran sekä ihastusta että vihastusta herättänyttä viime levyä, että sitä edeltänyttä aivan loistavaa espanjankielistä "Donde Estan Los Ladrones" albumia... Tässä uusimmassa on kieltämättä elementtejä molemmista, mutta samalla myös jotain aivan uutta...

Hetkittäin Shakira, tavallaan ensi kertaa, nimittäin ohittaa sellaiset genret kuin latino, pop tai rock, ja laulaa jotain kaunista, tunnelmallista, jolle ei ole olemassa määritelmää. Ellei sitten 30-luvun sci-fi balladi... ;)

Kaupallinen? Ei. Tämä levy ei ole sitä. Tämä on tehty musiikin ehdoilla, ja on ehdottomasti siinä mielessä paljonkin edeltäjäänsä onnistuneempi. Shakira on ollut melkoinen tulkitsija jo nuorena, ja tällä kertaa pelissä ei ole montaakaan "helppoa", ilmeistä hittibiisiä. Tämä musiikki vaatii kuuntelua ja keskittymistä, tavalla jota monikaan ei välttämättä Shakirasta uskonut...

Kuuntelepa silti tämä levy mahdollisimman ilman ennakkoluuloja - ja luulenpa että kuulet saman kuin minä. Tässä on aivan helvetinmoinen säveltäjä ja sanoittaja esittämässä upeaa, rajoja rikkovaa musiikkia tavalla joka ei tarvitse juuri selityksiä. Jos koskaan luulit Shakiran olevan poptähtönen, kuuntelepa tämä. Kokonaan... Nyt mennään sellaisissa sfääreissä että alkaa jääpuikkoja kulkea niskassa! ;)

Musiikillisesti hieno levy, ja sounditkin kohdallaan: * * * * *

Poissa Omskakas

 • Thai
 • ***
 • Viestejä: 456
  • Profiili
Re: SHAKIRA - Fijación Oral (2005)
« Vastaus #1 : Kesäkuu 09, 2005, 17:16:26 ip »
Lainaus käyttäjältä: "thietavu"
Tässä on aivan helvetinmoinen säveltäjä ja sanoittaja esittämässä upeaa, rajoja rikkovaa musiikkia tavalla joka ei tarvitse juuri selityksiä.


Shakira itse säveltää ja sanoittaa biisejänsä?  :shock:  Olen aina pitänyt Shakiraa purkkapop-tähtösenä, jolla on vain nätin takapuolen lisäksi myös kaunis ja persoonallinen lauluääni, mutta ilmeisesti olin väärässä. Toisaalta, voiko minua syyttää, jos pintamediassa tähän asti soinut tavara ei ole antanut aihetta tonkia syvemmältä?  :wink:

Poissa Aji Inferno

 • Unholy Ring of Fire
 • *****
 • Viestejä: 7207
  • Profiili
SHAKIRA - Fijación Oral (2005)
« Vastaus #2 : Kesäkuu 10, 2005, 00:42:34 ap »
Shakira on hurja mimmi... En jaksa lakata ihmettelemästä. Ja tämä ihmiseltä joka inhoaa pintapoppia! ;)

Shakira on todellakin säveltänyt, sanoittanut ja jopa tuottanut jokaisen biisinsä, jokaisen levynsä 13-vuotiaasta alkaen. Ei mikään Britney. ;)

Neidon "Donde Estan Los Ladrones?" albumi kuuluu omalla listallani kaikkien aikojen levyihin, koska siitä säteilee... voimaa. Iloa. Rakkautta musiikkiin. Rock'n rolliin. Se on levy joka saa auringon paistamaan sadepäivänäkin. Mahtavia biisejä ja tulkintoja!

Tällä uudella levyllä on samaa voimaa, vaikka kieltämättä itsekin asiaa epäilin... Albumi ei aukea ensi kuulemalla - mutta muutaman kuuntelun jälkeen sitä on myyty. Ainakin meikäläinen. Mikä mieletön ilotulitus erilaisia musiikinlajeja ja tunnelmia, tunteella... Todella!

Ja mitä biiseihin tulee, uskallanpa arvata että jotkut näistä tulevat olemaan klassikoita. Shakira tekee saman kuin The Beatles aikanaan: hän tekee aivan mitä haluaa. Rikkoo rajat, tekee vain näköistään musiikkia. Ja millä tuloksella? No, tämä levy on autoni CD-soittimessa nyt ykkösvalinta, ja tulee melkoisen varmasti olemaan sitä pitkään.

Lopetusbiisi "Lo Imprescindible" on muuten sen kaliiberin rock-biisi, ettei juuri paremmasta väliä. Tästä mimmistä lähtee - niin perkeleesti, kun on sen aika ja paikka...

:)