kesäkuu 01, 2020, 19:47:15 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Huolestunut foorumin kehitykselle

Aloittaja ChiliPark, helmikuu 05, 2013, 13:24:24 ip

« edellinen - seuraava »

ChiliPark

Mielenkiinnolla olen seurannut foorumin kehitystä suuntaan, jossa yksilön mielipidettä ei enää kunnioiteta piirun vertaa.

"Joka tapauksessa muistuttaisin kaikille chiloinkasvattajille, että Sorriin niksit eivät varmasti onnistu kenellekään muulle.
Eli älkää nyt noudattako neuvoa tästä 85kpl kasveja/yksi ESL".

Sorrii kirjoitti taimista. Kun "taimen" tilalle laitettiin "kasvi", niin asiayhteys tehtiin naurettavaksi ja sitä päästiin arvostelemaan.
Eikö ole enää muuta tekemistä...

Mielestäni tämä olisi riittänyt nöyryyttämään ko. kirjoittajan, mutta ei. Kun päästään kiusaamisen makuun, niin pitihän sitä
jatkaa. Tehdäänkö nyt kaikille niille, jotka eivät ole vannoneet uskollisuusvalaa, samanlaisia ketjuja.

Pyydän ystävällisesti; Hieman kriittisyyttä jumaluudelle!

Mielestäni kaikki kokemukset tulisi asettaa samalle viivalle, riippumatta siitä kasvattaako aneeksi vai ilosta. En nyt tältä
istumalta muista kertaakaan kenenkään huomauttaneen ylivalotehoista; natikka katossa, siemenet postissa.

Pluggboxiin mahtuu kerralla 49 taimenalkua. Kahta Pluggboxia valaisemaan riittää mainiosti yksi ESL. Itse pystyn kevyesti
kasvattamaan yhden ESL:n alla 98 tainta.

JS

jaolsten

helmikuu 05, 2013, 13:55:48 ip #1 Viimeisin muokkaus: helmikuu 05, 2013, 14:29:04 ip käyttäjältä jaolsten
Nimenomaan halusin keskustella niistä asioista sillä erillisellä topicilla. Tuolla kysy kärsältä yms. yleisissä ketjuissa tuokin keskustelu olisi vain turhaan sekoittanut aloittelijoiden ja satunnaispiipahtajien päitä.

Jos pitäisin asiaa ja aihetta mitättömänä, olisin kylmästi jättänyt asiaan reagoimatta. Enkä todellakaan halua kiusata tai arvostella, vaan keskustella asiasta. Eli miten Sorrii ratkaisi ongelman, kun taimet kasvoivat isoiksi? Itseäni  itseasiassa kiinnostaa muutenkin kaikkien foorumin keksijöiden ratkaisut. Itse luen Sorriin tekstit aina alusta loppuun. Mutta toki ylläpitäjän asemassa pitää myös miettiä foorumin toimivuutta ja ryhmitellä asioita paremmin sopivien otsikoiden alle.

Monasti kuulee valituksia, että foorumi on sekava, eikä oleellista tietoa löydy millään. Teemme ylläpidon kesken hulluna hommia, että foorumi edelleen pysyisi jollakin tavalla aloittelijoille rakenteellisesti johdonmukaisena paikkana hakea tietoa chilinkasvatuksesta. Mutta tiedossa on, että kaikkia emme voi miellyttää.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Miquel

Hiukan arveluttaa nyt klikata "lähetä" nappulaa, mutta...

Selkeästi kysymisen kynnys on liian pieni. Tähän syyllistyn itsekin, liian usein, vaikka vastaus varmasti löytyisi hetken selailemalla. Laiskuutta, ajattelemattomuutta?

Tuokin asetelma, aloittelija kysyy yhden lampun riittävyyttä johon toinen vastaa ja vastauksesta ollaan sitten erimieltä. Ja tappelu on valmis.
Mietin, olisiko jokaisen pyrittävä vastaamaan aloittelijan simppeliin kysymykseen mahdollisimman usein niin että ko. vastaaja selaisi foorumilta sen tiedon jonka sitten linkittäisi kysyjälle. Mielestäni tämä viestittäisi hyvin sitä "mene ja etsi" -sanomaa.

Esimerkkinä jos kellertäviä lehtiä joku kysyy ja siihen vastataan tällaisella linkillä niin mielestäni tällöin ei jää hirveästi väittelyn varaa. http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7180.0
Mahdollisesti se poikii nipun jatkokysymyksiä, mutta samallahan tuossa on kysyjälle myös aimoannos "ylimääräistäkin" yleissivistävää tietoa.
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

jaolsten

helmikuu 05, 2013, 15:19:02 ip #3 Viimeisin muokkaus: helmikuu 05, 2013, 15:23:37 ip käyttäjältä jaolsten
Kaikki, ihan kaikki kysymykset ovat tervetulleita!

Vastauksien kanssa pitääkin sitten jo olla varovaisempi.  Tuo mainitsemasi linkkaaminen on varmasti hyvä keino, jos linkkaat suurinpiirtein luotettavaan lähteeseen. Esimerkiksi Chilivaarin blogi on hyvä esimerkki luotettavasta lähteestä. Myös moni foorumin kokeneempien kasvattajien päiväkirjoista ovat loistavia tietopankkeja.

Etsin nyt esimerkin vuoksi tähän syyn, miksi jaoin tänään viestejä kahtiin:

Kysymys:
Lainaus käyttäjältä: HSuomi - tammikuu 13, 2013, 12:45:23 ip
Mistäs johtuu että bubblerissa kasvavavien chilien uudet lehdet on tosi vaaleita? Mullassa kasvavien lehdet on ihan normi tummanvärisiä. Bublereita lannoitettu nutriforte purkeista ja multakasveja ruskealla bio-bizzillä.


Vastaus:
Lainaus käyttäjältä: sorrii - tammikuu 13, 2013, 16:24:43 ip
Mun arvaukseni on että pikkutaimet saa liian vahvaa lientä. Laimeammassa liemessä innostuvat kasvattamaan paremmat juuret ensin.
Sama tilanne kuin jos multa on ravinnepitoista ja kosteaa: silloin ei kasvilla ole tarvetta kasvattaa juuria yhtä tehokkaasti ...

Mä olen noissa kuutiossa antanut kasvaa taimien parikymmensenttisiksi ja siirtänyt soraan, turpeeseen, kivivillaan, perliittiin, bubleriin - mihin vaan - vasta kun alkavat juuret reilusti kasvaa ulos kuutiosta. Kuutiot pitänyt taimitarjottimella johon alussa hyvin laimeaa litkua. Myöhemmin valon suojaksi lecapapua väleihin.

Viime keväänä taisi olla 80 taimea tässä kuvassa: 45W esl ja nuo pari 7W päytälamppua. Kaikki taimet joko kuutiossa tai turvebriketissä.
-Alussa käytin [kokeilin  ;) ] pelkkää Rhizotonicia ja vettä sirkkalehtivaiheessa [rhizotonic on leväpohjaista sotkua joka haisee ... öö .. sanotaan vanhalle kalalle .. eli luultavimmin vastaa paljolti merileväuutetta, mutta on kalliimpaa]
-Kun alkoi eka lehtipari ilmestyä annoin Nutriforten starttilannoitetta puolet laimeampana kuin ohjeessa ja sumuttelin Rhizotonicilla
-Siinä 10cm mitassa aloin antaa tomaatti&mansikka lannoitetta myös puolet laimeampana kuin purkin ohje: EC noin 0,85
-Sitten meni osa multiin, osa isoihin kuutioihin: noin puolet annoin olla edelleen kuutiossa/jiffyssä ja annoin kaikille Tomaatti&mansikka-lannoittetta purkin ohjeen mukaan tai vähemmän. Mullassa kasteluveden EC 0,85 - isommissa kuutiossa parvekelaatikkobublerissa ~1,6

Annoin kokeeksi ison osan taimia kasvaa 30-40cm mittaan asti pelkässä kuutiossa/jiffyssä tarjottimella jossa oli lecasora-peti ja tomaatti-mansikka lannoitus. Nopeimmat annuumit alkoi tehdä raakileita 6 viikon ikäisinä. Kaikki taimet terveitä ja tuuheita ...Muuten olisi onnistunut viime kevään idätykset täydellisesti paitsiettä aloitin vasta maaliskuun lopussa ja oli viileä kesä. Kunnon raakilesato tuli syksyn alkaessa ...

Koska viestissä on asiaa(kin) ja itseasiassa erittäin hyviäkin vinkkejä, tätä ei tee mieli poistaa, vaikka tämä kyllä hetkellisesti sekavoittaa "Mikä chilejäni vaivaa?"-topic:ia. Eli mun toimenpide --> jaa viesti kahtia, jätä topic paikoilleen ja siirrä offtopic, mutta arvokas tieto toisaalle, kuvaavamman otsikon alle. Ja nyt tästä operaatiosta Chilipark leimaa jälleen ylläpitäjän kiusaajaksi  :D

Tätä en siis ole jakanut/siirtänyt, koska aloitin koko operaation vasta tänään.

Lainaus käyttäjältä: ChiliPark - helmikuu 05, 2013, 13:24:24 ip
Sorrii kirjoitti taimista. Kun "taimen" tilalle laitettiin "kasvi", niin asiayhteys tehtiin naurettavaksi ja sitä päästiin arvostelemaan.

JS


Taimi kuin taimi  ;)

Lainaus käyttäjältä: bluesman - tammikuu 15, 2013, 22:26:21 ip
Tässä vielä kuva taimikasvatusvaiheesta bubblereissa. Pakko tukea jotenkin.

Että tämmöstä.


Lainaus käyttäjältä: ChiliPark - helmikuu 05, 2013, 13:24:24 ip
Pyydän ystävällisesti; Hieman kriittisyyttä jumaluudelle!

JS
Yksinpuhelu on taiteenlaji, jonka sinä hallitset, toveri hyvä!  ;)

Kaikenkaikkiaan on hyvä, että saadaan/saan kritiikkiä! Kaikki palaute on erittäin tervetullutta ja tulee varmasti pitkällä tähtäimellä otettua huomioon suuntaviivoja piirrettäessä!
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013