tammikuu 15, 2021, 16:00:36 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Mauste-, yrtti-, lääke yms hyötykasvit

Aloittaja hessi, maaliskuu 05, 2011, 18:24:08 ip

« edellinen - seuraava »

Miquel

Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Huru-ukko

maaliskuu 06, 2015, 10:11:02 ap #61 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 06, 2015, 10:12:50 ap käyttäjältä Huru-ukko


Hernehän se on ;D.....Sweet Thai Tamarind.
Täältä tilattu siemenet niihin, kuten noihin Kaffirlimehinkin ja Mini Passion Fruitteihin.....Viimeksi mainittuja ei näe po. kuvassa.

Jalapeno-nam

Voi kun sormia syhyää.
Nyt olen laittanut eri yrttejä yms muuta kummaa kaksi banaanilaatikollista.
Vanhoista siemenistä löysin tuollaisen parsapavun; onko kellään kokemusta siitä. Koskahan se pitäis pistää maahan, että siitä sais kunnon auringonsuojan paahteiselle pihalle? Pergolaan meinaan sen laittaa varjostamaan.
Ja kintsukaupasta jäi käteen Tsoi Simejä. Tuntuu olevan niin paljon noita siemeniä, että syödään sitten noita koko kesä. ;D

Mirka

Ajattelin talven iloksi taas kasvatella sisällä jotain yrtintapaista. Nyt kyselenkin vinkkejä hyvin sisäkasvatuksessa pärjäävistä yrteistä, eli onko suositella jotain? Normaali huoneenlämpö ja ilmankosteus siis, valoina 2x54w loistarit 6400 k, ja noin 30 cm etäisyydellä. Oman kokemukseni mukaan aiemmin parhaiten on tuntunut pärjäävän basilika, sitruunamelissa ja jotenkuten myös minttu. Valkosipulin, herneen ja auringonkukan versoja meinasin myös kasvatella. Jotain uutta tekisi mieli kuitenkin kokeilla joten suosituksia otetaan vastaan  :)

Chilivaari

Hyvä kun muistutit.
Herneenversot ovat meillä olleet suosituin talvivihreä. Aivan tavallisista keittoherneistä saa siemenet.
http://chilivaari.blogspot.fi/2013/01/vihreata-talviseen-ruokapoytaan.html


Mirka

Laitetaanpa muutama lisävinkki versoista: Tuo Chilivaarin vinkki syvästä kasvatusastiasta oli oikein hyvä, herneenversoja matalassa astiassa kasvatettaessa juuret mätänevät helposti. Herneenversoista vielä semmoinen vinkki, että kannattaa leikata versot käyttöä varten poikki ensimmäisen lehtiparin jälkeen. Tällöin kasvi tekee uusia haaroja ja samasta erästä voi kerätä uuden sadon.

Auringonkukanversoja kannattaa myös kokeilla: ne ovat versoista nopeimpia kasvattaa. Lisäksi kun siemeniä laittaa kunnon kerroksen saa satoa samasta purkista pitkään. Ne tuntuvat kasvavan eri tahtiin. Siemeniä ei kannata missään nimessä peittää mullalla, muuten versotkin ovat multaisia. Versotettaviksi olen ostanut linnuille tarkoitettuja kuorellisia auringonkukansiemeniä.

Yksi hauska versotettava on härkäpapu. Ne ovat aika hitaita kasvamaan, mutta versoista eniten maultaan neutraaleita, ja koostumukseltaankin hieman jonkun erikoissalaatin suutuntuman omaavia. Korvaavat siis näppärästi salaatin talvella. Kannattaa vaan versottaa riittävän iso astia kerrallaan. Nämä kaipaavat myös syvän mullan. Härkäpapuja voi herneiden tapaan versottaa kaupan ruokapavuista, tulee edulliseksi.


Chilivaari

Auringonkukistahan syödään vain paksut sirkkalehdet? Sen jälkeen kasvaa aivan toisenlaista.
Jos näin on, suuri idätyslautta voisi olla mainio väline, tulisi puhtaita versoja ja niitä voisi laittaa koko ajan lisää.
Pitänee kokeilla, jos linnunsiemeniä on jäänyt.

Mirka

Jep, minä ainakin syön ne sirkanlehtivaiheessa. Joihinkin on välillä muodostunut seuraavaakin lehtiparia, se ei vielä menoa haittaa. Idätyslautta voisikin olla mainio idea, pitääkin laittaa testiin!