marraskuu 29, 2020, 03:10:12 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


6 tai 8 neliön kokoinen muovikasvihuone

Aloittaja Chilijamppa, maaliskuu 30, 2013, 13:01:23 ip

« edellinen - seuraava »

Chilijamppa

Minulla ei ole kokemusta kasvihuoneessa kasvatuksesta, joten kysyn kokeneemmilta kasvattajilta. Riittääkö tommonen 6 neliön kasvihuone about 20 chilin kasvatukseen, vai olisiko sittenkin 8 neliön kasvihuone parempi ratkaisu?

Huru-ukko

Isompi parempi. Silti mitä isomman hommaat, sitä suurempaa mieli tekee jo seuraavana kesänä.
Chilien kokokin on aika ratkaisevaa. Se riippuu taaas lajikkeesta sekä kasvattajasta. Toisilla kasvaa, toisilla ei.
Jos 6 neliötä tulee 2x3m kasvarista, niin kolmen metrin matkalle saat kunnolla kasvamaan puolen metrin välein pieniä chililajikkeita. Ainahan voi tietysti hiukan saksia, ja kyllähän ne toistensa lomiin kasvaa varmaan jokaisella. Kokeneemmat kasvattajat sanoi viime vuonna minulle omasta puolen metrin välein olevasta kasvatus systeemistä, että se on liian pieni välimatka. Kuten olikin. Yhtenä vaihtoehtona voi sijoitella pienemmät lajit isojen väleihin.
Keväällä kun ne taimet/kasvit sinne kantaa, niin tilaa näyttää olevan vaikka puolelle lisää.
Viimeistään heinäkuussa totuus alkaa paljastua jos olosuhteet on muutoin ok.
Amppeleiden käytöllä saa muutamia kasvupaikkoja lisää.
Kuusi neliötä on kahdellekymmenelle kasville aika pieni.

Chilijamppa

Ok, sitä vähän tuumailinkin. 6 neliötä voi alussa näyttää riittävältä, mutta kun kasvit alkavat kasvaa, niin tila käy nopeasti ahtaaksi. Pistän tilaukseen tuon 8 neliön kasvihuoneen, niin eiköhän siinä tila riitä mun noille reilulle 20 kasville.

Chilijamppa

Tämmösen tilasin ensimmäiseksi kasvihuoneeksi: https://www.netrauta.fi/portal/piha/kasvihuoneet/kalvokasvihuoneet/kalvokasvihuone_8m___muovikate?pIndex=1&pCount=28&min=-1&max=-1&man=&st=0&showall=

Kaipa tuossa kesän kasvattelee, kun tekee painekyllästetystä lankusta tukevan perustan tuohon ja tuskin ainakaan huonommin kasvaa tuossa, kuin minun viime vuoden harsoviritelmässä.

jaolsten

LainausKalvokasvihuone 8m²
Kestävä UV-suodattava polyeteeniverkkopeitteinen kasvihuone (140g/m²)
Pinta-ala: 6 m²
Leveys: 2 m
Pituus: 4 m

Tuo kasvihuone myötäilee täydellisesti topicin otsikkoa.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Nipsu

Kertokaa joku viisas tekeekö tuollalaisella kasvihuoneella mitään?

Tarkoitus olisi tämä kesä mennä jollain halvalla kasvihuoneella, joka sitten siirretään mökille käyttöön. Ei viisti ruveta nyt kunnollista hommaamaan kun talon rakennus edessä, eli kasvihuone joudutaan purkamaan. Talon  ohella laitetaan sitten kunnon nätti kasvihuone kunnon perustuksilla.

-Nipsu

Chilijamppa

Mulla on nyt kokeilussa tuo 8 neliön kalvokasvihuone ja vielä on muutaman tuulisen kelin jälkeen pystyssä pysynyt ja verkkovahvistettu muovi tuntuu olevan ihan jämäkkää tekoa.. Jos ei nyt runko ihan ruostu pystyyn, niin ainakin luulisi tuolla menevän ainakin yhden kasvukauden. ::)