tammikuu 27, 2020, 19:13:42 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chilin poltteessa - Jäsenlehti

Aloittaja wille, huhtikuu 22, 2013, 20:41:55 ip

« edellinen - seuraava »

Seppo

Lainaus käyttäjältä: bobster - huhtikuu 27, 2013, 21:23:59 ip
Tää vaan on semmonen juttu, et parhaat jutut on just suomalaisten käsialaa.


Tämä kyllä taitaa olla aivan totta. :)
Hyvä Suomi! 8)

nwldx

huhtikuu 28, 2013, 23:38:36 ip #81 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 28, 2013, 23:48:54 ip käyttäjältä nwldx
Lainaus käyttäjältä: Jame - huhtikuu 28, 2013, 08:45:23 ap
Paistaa se päivä joskus risukasaankin.
Yhdistykseltä tuli mailia ja Oy Veikkaus Ab:n onnettarelta sen verran että sillä saa 1/20 jäsenmaksusta maksettua.
Tänään on selvästi hyvä päivä  8)

Ei ihan yhtä hyvä päivä, mutta lähellä. Parhaalla rivillä vain 2+1 :( mutta yhdistys sentään muistutti maililla ja laskulla!

edit: Tuli maksettuakin heti pois alta. Siirtyy postiluukulle odottamaan ->

Räyhis

Kiitoksia vain kovasti, näin viiveellä.

Jalos..jowals...jawohlst... se poika Ylöjärveltä lähettikin aimo tukun (5kpl) lehtiä tänne upeaan, mahtavaan, pääkaupunkiimme ja kiikutin niitä heti mm. tulisesta ruoasta tuttuun, nimeltämainitsemattomaan epygtiläiseen ravintolaan, viherpiipertäjähippien suosimaan vegeravintolaan jossa muitakin lifestyle-zinejä on asiakkaiden plärättäväksi, laadukkaaseen olutravintolaan sekä kirjastoon!

Lehti on vallan mainio, jutut mielenkiintoisia ja kansantajuisia. Yhtä asiaa vain ihmettelen; miksi lehdessä ei ole minkäänlaista jäseneksiliittymislappusta? Semmoinenhan on suorastaan kuriositeetti minkä tahansa yhdistyksen jäsenlehden takakannessa.

Ja jos kerran lehteä duunataan useampi painos vuodessa, niin veivatkaa jotain bonaria sellaisille jäsenille jotka onnistuvat houkuttelemaan uusia jäseniä yhdistykseen (alennusta seuraaavan vuoden jäsenmaksuun tms..)

Ja irtileikattava jäsenanomus jokaisen lehden takasivulle!
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

hessi

Vaude ! Räyhikseltä positiivistä palautetta !  ::)
Jäsenliittymislappunen on tulossa !
Eikös paras boonus ole se, kun saa jonkun koukutettua chilien upeaan maailmaan ?  ;D

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Macex

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 04, 2013, 11:51:15 ap
Ja jos kerran lehteä duunataan useampi painos vuodessa, niin veivatkaa jotain bonaria sellaisille jäsenille jotka onnistuvat houkuttelemaan uusia jäseniä yhdistykseen (alennusta seuraaavan vuoden jäsenmaksuun tms..)

Ehdotin, että voisin antaa kuvan hauiksestani kaikille naisille, jotka saavat kaverinsa liittymään mukaan ja antavat puhelin-numeronsa myös minulle, mutta hessi varasi ensinmäiset 5000kpl hauiskuvia, että sen takia tälläistä ei tullut. :/

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

masaiman

toukokuu 04, 2013, 23:35:44 ip #85 Viimeisin muokkaus: toukokuu 04, 2013, 23:38:54 ip käyttäjältä Mattson
Oisin kans oikeesti kiinnostunut parista (2) extralehdestä jos vaan mitenkään mahdollista? Voiko tätä nyt tai tulevaisuudessa ostaa irtonumeroina jostain? Toinen menisi ainakin ravintoloitsijalle joka aikaisemminkin kysellyt minulta chileistä kiitos yhdistyksen teepaidan (joka täytyskin uusia, vanhassa logo vinossa ja pesty sen sata kertaa niin alkanu jo haalistua)

hessi

Mattson eiköhän lehtiä jostain vielä löydy... ainakin seuraavasta painosta sitten saa varmasti.
ja paidasta... tuolla 47 oli tänään niin kauhtunut yhdistyspaita päällä kun lähti pitämään luento, et uutta täytynee tilata täälläkin :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

EI Helevata jos niit kuvii tulee nuin pali ni ei riitä seinätila.... no loput takkaan lämmityksee :D
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsenainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

hessi

Älä huoli 47 ! Eihän ne kuva tule mulle, ku kavereille  ;)
sääli Tunturia ku annoin vahingossa sen numeron !

ja viesti taitaa mennä poistoon ! hm....

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

masaiman

Vähän meinasin tos kärsälle naputella karkki/ym.tilauksen niin tulevat kivasti suojattuna kun kääritään ne paitaan ;)

PetraK

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - toukokuu 04, 2013, 11:51:15 ap
Yhtä asiaa vain ihmettelen; miksi lehdessä ei ole minkäänlaista jäseneksiliittymislappusta? Semmoinenhan on suorastaan kuriositeetti minkä tahansa yhdistyksen jäsenlehden takakannessa.


Niinpä tietysti. Eipä minullakaan käynyt asia selkeästi mielessä, vaikka tiedostin, että jotain uupuu. Kiitos huomiosta!  :)

Oma mielipiteeni jäsenhankinnoista on, että varsinaisiet "bonarit" eivät oikein yhdistystoimintaan kuulu. Lähinnä omalla aktiivisuudellaan jäsenhankinnoissa kantaa kortensa kekoon ja varmistaa, että toiminnalle saadaan varoja. Näillä jäsenmaksuilla sitten varmistetaan, että esim. lehteä voidaan julkaista ja postittaa. Tosin jeesaa myös mainostajien hankkimisessa, kun lehden painos kasvaa eli tavoittaa aina vaan isomman kohderyhmän. Aina toki voi hallitukselle ehdottaa miettintämyssyyn, kuinka huomioida ahkeria jäseniä...  :)
Taksimafian Pääkaupunkiseudun Puutarhaosasto

Räyhis

toukokuu 06, 2013, 10:20:51 ap #91 Viimeisin muokkaus: toukokuu 06, 2013, 10:28:38 ap käyttäjältä Räyhis
Lainaus käyttäjältä: hessi - toukokuu 04, 2013, 20:18:48 ip
Vaude ! Räyhikseltä positiivistä palautetta !  ::)
Jäsenliittymislappunen on tulossa !
Eikös paras boonus ole se, kun saa jonkun koukutettua chilien upeaan maailmaan ?  ;D


Kaikki palaute on positiivista, myös kritiikki. Negatiivinen palautekin on positiivista mikäli virhe voidaan osoittaa. Ainoastaan argumentoimaton palaute on "huonoa" palautetta.

Olisihan se paras juttu myös tukea suomalaista yrittäjyyttä, mutta silti jengi käy ostoksilla Prismassa ja LIDLissä koska toinen on halpa ja toisesta saa bonuksia. Ei nyt vedetä mitään jeesustelulinjaa yhdistyksen jäsenyydestä.


Lainaus käyttäjältä: PetraK - toukokuu 05, 2013, 14:32:27 ip
Oma mielipiteeni jäsenhankinnoista on, että varsinaisiet "bonarit" eivät oikein yhdistystoimintaan kuulu. Lähinnä omalla aktiivisuudellaan jäsenhankinnoissa kantaa kortensa kekoon ja varmistaa, että toiminnalle saadaan varoja.


Kannattaa rohkeasti vedota ihmisten alimpiin tunteisiin, kuten kateuteen ja ahneuteen. En haluaisi taas vetää Suomen Orkideayhdistystä esimerkiksi, mutta heillä oli viime vuonna semmoinen kampanja, että jokaisesta uudesta jäsenestä sai ~10€ alennusta seuraavasta yhteistilauksesta. Yhdistyksen jäsenet siis tilaavat kerran vuodessa kasveja joltain mammuttimaiselta orkideakasvattamolta, tilausten hinnat liikkuvat 20-150€ välillä keskimäärin (PeTu) ja tämä alennus oli tilauksen yhteydessä käytössä. En toki tiedä paljonko yhdistys "vetää välistä" kasveja tilatessaan, mutta todennäköisesti prosentin tai pari, sen verran edukkaita ovat plantut olleet jokatapauksessa.

Bonarin ei siis tarvitse olla automaattinen ja jokaiselle jaossa. Se voi olla snadi alennus jostain yhdistyksen tuotteesta tai palvelusta. Pienillä jipoilla saadaan yllättävän paljon aktiivisuutta aikaan, mitä enemmän jäseniä yhdistyksellä on, sitä suuremmat ovat sen voimavarat. Kymmentä patalaiskaa tyyppiä, jotka eivät käy kokouksissa tms. (kuten minä), löytyy ainakin yksi (tai puolikas) touhupetteri joka mielellään painaa hommia yhdistyksensä puolesta.

Ihmiset eivät, välttämättä, liity yhdistykseen aivan helposti. Suomen Chiliyhdistys ei ole aivan yhtä "seksikäs" tai muuten koukuttava kuin monet muut yhdistykset joiden jäsenet suorastaan pursuavat intohimoa itselleen tärkeää asiaa kohtaan. Jäsenyydelle pitää myös saada oikeaa vastinetta, itseäni ei juurikaan lämmitä X%-pois hinnasta jos tarjous koskee jotain ravintolaa Tampereella, kaupungissa jossa olen käynyt kaksi kertaa elämässäni. Toisaalta taas täällä Helsingissä saa tulisia kastikkeita ja mausteita suurinpiirtein jokaisesta isommasta K-kaupasta, joita on yksi per kaupunginosa joten miksi tilaisin nagapyrettä nettikaupasta X%-alennuksella kun joudun kuitenkin maksamaan ne, arvatkaas vain, postikulut? Jäsenlehti on konkreettisin vastine mitä liittymismaksulleen voi saada; siksi sitä kohtaan kohdistuukin valtavat paineet. Juttujen pitää olla mielenkiintoisia, niin heille joille chilit ovat tuttuja jo vuosien takaa kuin myös heille jotka ovat vasta aloittelemassa. Kuten olen usein todennut, chilinkasvatus on maailman hienoin harrastus, mutta ajatus toimii vasta kun sen on itse oivaltanut, sitä ei saa tuputtaa.

Yhdistyksen kannattaisi linjata tavoitteensa; pysyäkö pienen piirin yhdistyksenä joka profiloituu lähinnä tulisten paprikoiden popsijoina, senkummemmin asiaa selittelemättä vai laajetako koko kansan Chiliyhdistykseksi ja samalla myös valtavirtaistua. Mitä enemmän jengiä, sitä erilaisempia mielipiteitä saadaan aikaan. Joukkoon tulee liittymään myös niitä, jotka vain kasvattavat erilaisia chilejä, mutta inhoavat tulista ruokaa. Näitä joille se "jalopeno wilhelmi" on liian tulista, ja joille ainakin toistaiseksi nauretaan avoimesti täällä foorumilla.

Konsulttisanoja käyttääkseni "fokusoikaa targettiin"
http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com/

Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.

Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset

Tiemuh

Täytyy myöntää että tämä lehti oli kerrassaan mainio. Pääsin sen itsekin lukemaan ja se on toistaiseksi ollut ensimmäinen asia mikä on saanut miettimään yhdistykseen liittymistä. Siis toisin sanottuna: Jos postilaatikosta tipahtaisi vähintään kerran vuodessa noin laadukas lehti, voisin liittyä yhdistykseen jo sen takia että en jäisi siitä paitsi. Kiitoksia Jaolstenille.

Feint

Täytyipä itsekin liittyä. Toivottavasti noita lehtiä ilmestyisi jatkossakin, mieluusti tietysti useampi kappale vuodessa. Foorumilta varmaan saisi vapaaehtoisia kirjoittamaan juttuja lehteen, tai ainakin ehdottamaan aiheita, joita olisi kiinnostusta lukea.

turaukko

Kun tätä lehteä on jonkin aikaa nyt lueskellut niin täytyy sanoa, että harvinaisen hyvä veto yhdistyksellä. Selvä(?) osoitus, että nyt panostetaan yhdistyksen toimintaan kunnolla! Hienoa.

MrJones

Voiskos johonkin numeroon taikka vaikka jokaiseen saada Tee-Se-itse osion. Täällä kun tuntuu kans noita propellipäitä riittävän... ;)

Potti5

Lehti oli kyllä loistava, kiitokset siitä. Itse liityin yhdistykseen alunperin ihan vaan sen takia, että voin tukea yhdistyksen toimintaa edes sillä pienellä jäsenmaksulla ja saada sitä tietoa näistä mahtavista kasveista eteenpäin. Kaikki muu on vaan plussaa :)

Lainaus käyttäjältä: MrJones - toukokuu 14, 2013, 15:21:31 ip
Voiskos johonkin numeroon taikka vaikka jokaiseen saada Tee-Se-itse osion. Täällä kun tuntuu kans noita propellipäitä riittävän... ;)


Kannatetaan. Foorumiltakin löytyy hyviä tee-se-itse ohjeita joita vähän sipistelemällä saisi jo ihan painokelpoista materiaalia(tietenkin jos itse ohjeen tekijä antaa luvan käyttää tätä materiaalia). Tähän hommaan kuitenkin liittyy vahvasti se pieni näpertely ja rakentelu.

Jame

Lainaus käyttäjältä: Jame - huhtikuu 27, 2013, 01:33:18 ap
Lainaus käyttäjältä: hessi - huhtikuu 26, 2013, 20:51:47 ip
Jame, en löydä sinua yhdistysrekisteristä, en jäsenenä enkä käyttäjänä joten lehti ei ole lähtenyt, valitan :(
muusta jaosta en nyt osaa vielä sanoa :(


Johtuu varmaan siitä, etten ole jäsenhakemusta (vielä) postittanut. Mutta eiköhän tuo asia saada jotenkin korjattua  8)


Palaa halusta saada sen lehden jota kaikki kehuu :)
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

Jani M

Seuraavaan lehteen joku näistä NFT-virittelijöistä vois tehdä t-s-i -oppaan, varmaan ensi kaudella kovassa huudossa NFT:t.

Rundari

Niin ja aukeamallinen jäsenten kuville, eli yksi kuva ja lyhyt kuvateksti per jäsen. Joku 3-4kuvaa per sivu jossa voisi lyhyesti ja ytimekkäästi näyttää omat kasvatukset.