helmikuu 22, 2020, 14:50:54 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Polkupyörä-topic

Aloittaja masaiman, huhtikuu 28, 2013, 22:04:45 ip

« edellinen - seuraava »

MiM

Pyörä ollut talviteloilla aika lailla tasan 2kk. Tänään sai ilmaa renkaisiin ja öljyä ketjuun, mutta kun lämpötilaennusteita katsoo, niin saa varmaan seistä vielä huomisen (ainakin  :-[
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

akselsson1

Täälläkin pyörä ollut levolla viimeisen pari kk muutamaa kouluun pyöräilyä lukuunottamatta. Tuosta kun kevät pääsee alulle niin....  8)
I have no idea what I'm doing, but I am!

MiM

Kausi 2016 korkattu. Menomatka meni yllättävän helposti, mutta paluumatka tiukkaan vastatuuleen ja osittain sohjoisilla teillä osoitti armotta että pari kuukautta on nyt liikuttu laiskasti.  :-\
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Jalien

Aika vähille se on jäänyt pyöräily itsellänikin, vaikka nastarenkaatkin on. Nastarenkaista voi kylää mainita että yllättävänkin hyvä pito moisista löytyy, että siitä se ei ainakaan kiinni ole. Mutta laiskuus pentele.

MiM

Nastarenkaiden puutteeseen on hyvä vedota kun on liian laiska pyöräillä talvipakkasilla.  ^-^
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

akselsson1

Mulla pitää kyllä nappulatkin (omasta mielestäni) niin hyvin jollei nyt ihan peilijäätä ole, että itsellä ainakin ollut vain laiskuutta  ::) ::)
I have no idea what I'm doing, but I am!

Puromutka

Jos oikeasti haluaapi pysytellä pystyssä peilijäällä (vaikkapa merellä) niin Schwalben isp (maasturiin) ja CC:hen ym kapiarenkaiseen Schwalben marathon winterit on on ainoat oikeat.

ottulo

Pitääpi muuten tännekin kirjata, että tiistaina hankin "uuden" fillarin! ::) Nyt jäi taakse perushelkamat ja wanhat maantiepyörät (-81 edellinen), ja tilalle tuli vuoden 2011 mallin hybridi Trek FX 7.3 Disc. Ei millään tavalla kallis jos laadukkaita fillareita katsoo, mutta kun sain alle puoleen hintaan vrt. uuteen, eikä tuolla ole edes ensimmäinen tonni ilmeisesti tullut täyteen, niin en pidä pahana... Tietty ihan uudenkarhea olis ollut hienompi, mutta hinta ratkaisi taas.

Ensimmäisen (vähän reilun) 24 tunnin sisällä ajoin 5 km testilenkin (ennen ostopäätöstä) ja työmatkan mutkineen n. 50 km, eli "kevyt startti" lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen on tehty. Vielä kun kelit paranis, niin ei tarvis aina ajella vastatuuleen sateella. Viikonlopun lumiräntämyräkässä en ole lähtenyt ajelehtimaan, koska on mennyt päivät opiskellessa, mut ens viikolla on hyvinkin mahdollista saada kolminumeroisia summia pilkun etupuolellekin.

PP

Tytölle eilen uusi pyörä pieneksi käyneen tilalle. Nykyiset kunnolliset lastenpyörät on täysin toisesta maailmasta kuin millä vielä 10 vuotta sitten saati omassa lapsuudessa poljettiin. Eikä ne ole edes oikeasti kalliita verrattuna teräsrunkoisiin kohloihin, jotka ei lapsen alla liiku mihinkään. Samaan voisi vielä lisätä, että vain vähän tyhmä antaa lapsen ajaa jalkajarrullisella pyörällä. :D

https://www.frogbikes.com/lightweight-kids-bikes/hybrid-bikes/frog62.aspx

Kohta pitää varmaan miettiä itsekin uuden ostamista. Lapsella kun rengaskoko kasvaa, kasvaa vauhtikin eikä vanhalla huonolla Tunturilla pian pysy perässä. :) Ei nyt ihan äkkiä oikeasti, mutta on se niin huonokulkuinen ja kankea laitos, että moderni pyörä houkuttelisi.

Puromutka

Pari kaveria tilannu täältä pyörän ja ovat olleet enemmän kun tyytyväisiä. :) https://www.canyon.com/en-fi/

PP

toukokuu 09, 2016, 21:56:38 ip #270 Viimeisin muokkaus: toukokuu 09, 2016, 22:19:47 ip käyttäjältä PP
Ostin sitten pyörän.Insera Reflex Fit 56 cm rungolla. Velipoika näki tuon tarjouksessa 499 €, enkä voinut kokeilun jälkeen olla ostamatta. Onhan tuollainen täysalumiininen aika täristävä vanhaan lötköön verrattuna, mutta eiköhän siihen totu ja renkaat ja satulan voi aina vaihtaa. Tuo kulkee kuin itsestään vaikka painoa on vain 4 kg entistä vähemmän. Nykypyörät on vaan kaikenpuolin ihan eri maata kuin ennen.

Chilivaari

Onnea udelle menopelille!
Kai sinulla on kunnon lukko tuohon? Taannoisten pyörävarkausuutisten mukaan tuo on Jopon jälkeen suosituin varkaiden kohde.


PP

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - toukokuu 10, 2016, 10:13:21 ap
Onnea udelle menopelille!
Kai sinulla on kunnon lukko tuohon? Taannoisten pyörävarkausuutisten mukaan tuo on Jopon jälkeen suosituin varkaiden kohde.


On mulla vanha mutta tosi jämerä kaarilukko. Pyörä tulee olemaan lähinnä omassa tallissa, mutta kauppojen pihoilla ja mahdollisesti satunnaisesti työpaikalla pitää saada lukittua se rungosta. Lukolle ei ole enää telinettä, joten jää nähtäväksi, miten kuljetan sitä. Pelkän lukon takia ei viitsisi asentaa tarakkaa.

LarskiLainaus käyttäjältä: PP - toukokuu 10, 2016, 15:25:27 ip
Lukolle ei ole enää telinettä, joten jää nähtäväksi, miten kuljetan sitä. Pelkän lukon takia ei viitsisi asentaa tarakkaa.


Esim. Abusilla on nippuun meneviä "laattalukkoja", jotka kulkee näppärästi runkokiinnikkeesä. Oma Abus uGrip Bordo on palvellut oikein mainiosti.

Hiplok on kans siisti idea. Käytännössä en ole nähnyt. Vois kuvitella, että ainakin kurakeleillä lukon heittäminen vyötärölle on vähemmän mieltäylentävää.

Larski

"Pyöräilijä soitti kelloa jalankulkijalle"

Lainaus"Tyypin Sports Tracker -päivityksistä näkyy, että kellon soitteluun, jarrutteluun ja keskusteluihin kuluneen ajan vuoksi hänen työmatkansa kesti tänään lähes kolme sekuntia kauemmin kuin hänen pitkän aikavälin keskiarvonsa on."


Itsehän jätin kelloa soittelematta ja liikennevaloissa jutustelematta. Lopputuloksena oli 2 s parannettu aika "Tuusulanväylä radanvartta etelään" -segmentillä.