Tuholaisia Capsicum Rhomboideum:ssa

Aloittaja meepdeep, huhtikuu 28, 2013, 10:15:40 ap

« edellinen - seuraava »

meepdeep

huhtikuu 28, 2013, 10:15:40 ap Viimeisin muokkaus: toukokuu 16, 2013, 22:55:48 ip käyttäjältä jaolsten
hankin noin vuosi sitten c.rhomboideumin nyt sen tyvikohdissa on punaisia pieniä toukkia joiden päällä on jotain pumpulimaista. olen suihkutellut pari kertaa pyretriinillä mutta mitää ei oo tapahtunut että mitä pitäs tehdä? :(

meepdeep

mulla on c.rhomboideum ja vähän ihmetyttää kun sen tyvikohdissa on jotain pieniä punaisia tuokkia joiden ympärillä on jotain pumpulimaista olen suihkutellut pyretriinillä mutta mitää ei ole tapahtunut että mitä pitäs tehdä

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: meepdeep - huhtikuu 28, 2013, 11:19:28 aptyvikohdissa on jotain pieniä punaisia tuokkia joiden ympärillä on jotain pumpulimaista...

Nyt saattaa olla chileillä ilmeisesti harvinaisempi tuholainen, koskapa Chiliwikikään ei ole saanut siitä kuvallista juttua.
Olisiko kilpikirva?
http://www.google.com/search?q=villakilpikirva&client=safari&rls=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zt98Ub62HcqP4gTol4GoAw&ved=0CC0QsAQ&biw=1210&bih=773


Noihin ei tehoa kuin imemällä kasvista saatu myrkky, eli Calypso. Sitä suihkutellaan kasvin lehdille, ei ötököihin, sillä se ei vaikuta suoraan.

meepdeep

saakos sitä kalypsoa jostakin kaupasta?

Chilivaari

Kun viimeksi kävin puutarhamyymälöissä Bauhausissa ja Hongkongissa, niissä ainakin oli. Se on tämän kevään tuote, jonka spraymalli oli aikaisemmin Provado. Tuota on myös suihkepullossa.

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: meepdeep - huhtikuu 29, 2013, 18:22:53 ip
saakos sitä kalypsoa jostakin kaupasta?


Näkyy tuota Prismoissakin olevan.
Sehän on kova myrkky, jota ei saa käyttää syötävillä kasveilla. Se kuuluu neonicotinoideihin, jotka EU juuri kielsi. Sitä ei pidä käyttää ulkona eikä päästää veteen, sillä se tappaa mehiläisiä ja kerääntyy valtameriin, joiden planktonista sitä on jo löydetty. Siitä voisi kuvitella kierron jatkuvan kaloihin ja ihmisiin.
Noihin villakilpikirvoihin eivät kuitenkaan tavalliset myrkyt tehoa, vaan niiden on saatava sitä kasvista imemällä ja tämä on juuri sellaista.


Lisätäänpä vielä tähän varoitusten listaan, että ammattiviljelijöitä varoitetaan käyttämästä näitä neonicotinoideja enemmän kuin 2 kertaa peräkkäin. Muuten on vaarana, että syntyy näillekin myrkyille immuuneja hyönteiskantoja. Tuota varoitusta ei kotikasvattajille taida olla pakkauksessa?

meepdeep

Jos sitä kalypsoa käyttää nyt niin voiko sitten chilin hedelmiä syödä myöhemmin esim. Parin kuukauden päästä

Chilivaari

Aivan selkeästi sanotaan: Ei saa käyttää syötävillä kasveilla.
Eikä saa päästä veteen.
Ei noita varoituksia turhaan ole laitettu. Ajattele omaa ja tulevien lastesi terveyttä. Tietysti valtameriä ja mehiläisiä myös.
Calypso mainos

juukan

toukokuu 14, 2013, 11:13:24 ap #8 Viimeisin muokkaus: toukokuu 14, 2013, 14:33:06 ip käyttäjältä juukan
Calypsoa voi käyttää tuholaisten torjuntaan. Huomioitavaa kuitenkin on tuoteen ohjeen mukainen käyttö.
Calypso ei ole Suomessa vielä (eikä varmasti tulekaan) hyväksytty kasvituholaisten torjuntaan syötävillä kasveilla.
Bayern Gardenin Calypso on kuitenkin muualla Euroopassa hyväksytty myös tähän käyttöön. Calypso kulkee Euroopassa hieman eri nimellä.
Bayern Gardenin edustajalta Habitec Oy:ltä voi kysellä off-label käyttöä, jossa kerrotaan Calypson käytöstä tuholaisten torjuntaan syötäviltä kasveilta.
Off-label käyttö tapahtuu aina omalla vastuulla.

Tukesin sivuilta löytyy Kasvinsuojeluainerekisteri. Sieltä on luettavissa ja löydettävissä Suomessa hyväksytyt kasvinsuojeluaineet.
Käyttöturvatiedotteet ja myyntipäällyksen tekstin saa myös maahantuojalta tai myyntiluvanhaltijalta. Näitä voi toki myös kysellä sieltä Prismasta.
Myyjätaho on velvollinen hankkimaan ne asiakkaalle tarvittaessa.
Myrkkyjen käyttöä on toki hyvä välttää niin pitkään kuin mahdollista. Myrkkypulloon ei pidä turvautua ensimmäisenä.
Pelkkä vesi on hyvä karkote. Kotitaloudessa.

Bernerin Calypso SC 480:n tehoaineena on myös tiaklopridi. Sen suositeltu käyttöliuosväkevyys sisältää myrkkyä 0,12-0,2g/l, mikä on yhtenevä kuluttajakäyttöön myytävän Bayern Gardenin Calypso suihkeen väkevyyteen (0,15g/l).
Oleellinen ero aineella on niiden käytössä. Toinen on tarkoitettu käytettäväksi peltoviljelyksillä hehtaaritasolla, kun toinen on tarkoitettu käytettäväksi sisätiloissa koristekasveille.
On kysymättäkin selvää, kuinka paljon pahempi on ammattikäyttöön tarkoitettu aine, joka on tarkoitettu ulkoviljelyksille. Aine sinällään on yhtä vaarallista, mutta sen käytön laajuus suhteessa paikkaan.
Tästä voi jokainen muodostaa oman käsityksen siitä, mikä merkitys on yhdellä-kahdella ruiskautuksella pienessä tilassa suhteessa peltoruiskutiksiin.
Jokainen toki tekee omat valintansa. Kummankin tuotteen myyntipäällysteksteissä on varoituksensa aineen käytöstä. Ne kyllä antavat melko laajan käytön sallitun puitteissa jopa suhteellisen lähellä vesistöjä.
Bernerin Calypso SC 480 off-label käyttö on kerrottu myös Bernerin sivuilla, jossa se on hyväksytty mm. kasvihuoneviljelyksessä paprikalle.
Mahdollisten mehiläistuhojen pelossa tai välttämiseksi kasvihuone tai kasvi on suljettava tai muutoin eristettävä myrkytyksen ajaksi.
Aineen vaikutusaika on pitkä (jopa 2vk), joten eristystä on jatkettava tuon ajan. Eristäminen käy mm. harsolla.
Jos kasvihuoneessa käytetään mehiläispesiä apupölytyksessä, on ne siirrettävä tilasta pois. Muilla kuin luonnosta saatavilla myrkyillä, on myrkytyskerrat pidettävä mahdollisimman vähälukuisina resistenssin kehittymisen estämiseksi. Jos tarvetta torjuntaan ilmenee, neuvoa torjunta-aineiden käytöstä ja resistenssin hallinnasta saa torjunta-aineiden valmistajilta.

Villakilpikirvat koituvat todennäköisesti puskan kohtaloksi. Kasvin eristäminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta villakilpikät eivät pääse leviämään muihin kasveihin. Myös tartunnan aiheuttaja on löydettävä, joka yleensä on jokin talouteen tuotu kaupallinen koristekasvi.
Villakilpikirvoihin auttaa kuluttajamyrkyistä Calypso ja Provado. On kuitenkin huomioitavaa, että kumpaakaan ei ole suoraan hyväksytty käytettäväksi syötäville kasveille.
Provado spray muuten muuttui Calypso sprayksi ja samalla Provado sprayn tehoaine muuttui Calypson tiaklopridiin.
En kuitenkaan suosittele lähtemään myrkytyksiin, koska ne eivät todennäköisesti tehoa haluamallasi tasolla ja pian painit saman ongelman kanssa uudelleen.
Suosittelisin koittamaan mekaanista torjuntaa. Pesu, kostea ja viileä ympäristö auttavat pääsemään alkuun taistelussa.
Villakilpikirvat ovat melko hitaita elinkaarensa kanssa, joten niiden nyppiminen jopa käsin on mahdollista kannan rajoittamisessa.
Seuraavaksi, jos ongelmat jatkuvat suosittelen biologistatorjuntaa. Siihen tarkoitettuja pirkkoja voit tilata esim. Biotukselta.

jaolsten

Lainausjuukan

    Zibula
    Viestejä: 1


Jos foorumilla voisi jakaa tulokasmitaleita, niin voittaja olisi selvillä  ;)
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

meepdeep


Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

turaukko


Ryhis

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Sihijuoma666