helmikuu 28, 2020, 12:51:13 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Bonchikeskustelu

Aloittaja Feint, kesäkuu 26, 2013, 13:36:42 ip

« edellinen - seuraava »

Huru-ukko

Hienot juurakot  :)....Tutun näköiset ruukut  :o. Noita minäkin käytän....

ChIlIDoG

syyskuu 29, 2014, 17:31:16 ip #461 Viimeisin muokkaus: syyskuu 29, 2014, 19:56:23 ip käyttäjältä ChIlIDoG
Niin juu lajikkeet vasemmalta oikealla: 2xJalapeno Early ja Aji Fantasy

hkla

Osaako kukaan edes vähän neuvoa, miten bonchia kannattaa lähteä karsimaan ?? Oon nyt karsinut isoimpia lehtiä vähän väliä, koska toi bonchi tykkää kasvattaa lehdistä mielettömän isoja, oksia en oo leikannut yhtään. Nyt bonchissa on muutama uusi oksa kasvanut ja melkein kaikista oksista on isoimmat lehdet leikattu, mutta niiden leikattujen lehtien tilalle ei oo kasvanut uusia lehtiä yhtään. Oonko tehnyt ton karsimisen ihan väärin vai, että pitäisikö ne oksatkin karsia?? Toisaalta jos en kasvata yhtäkään uutta oksaa tohon niin se koko kasvi on ihan kalju kaikinpuolin. AARrrg...menee kyl hermo kun missään ei sanota selkeesti!  :(  :( Kaikkialla lukee vaan että "alussa bonchia kannattaa karsia paljon". Juu selvä.

Huru-ukko

Ei pelkkiä lehtiä, vaan oksat lehtineen. Eihän sellainen pelkkä ranka ole kummoisen näköinen. Itse se on ajateltava, millaiseksi sen bonchin haluat leikata. Ei sitä kuulu sen takia että niitä kuuluu leikata. Vaan sen takia leikataan, että saat siitä sellaisen kuin haluat.
Jotkut antaa bonchiaihion kasvaa reilusti leikkaamatta saadakseen siihen esim. paksun rungon.
Kuva olisi hyvä näille oikeille bonchimiehille, niin ne osaisi paremmin neuvoa....

hkla

Okei no kiitti vastauksesta, anto vähän näkökulmaa tohon karsimispuoleen :) Ei vaan päästä uutta kasvua 'valloilleen', pitää näyttää bonchille kuka on pomo :D mutta joo, kyllä tää tästä, ajan myötä.

jaolsten

Itseasiassa niitä kaikkein isoimpia lehtiä kannattaa silloin tällöin poistella, jotta saa lehvästöstä pienilehtistä. Kasvamattomuus viittaisi muihin ongelmiin, kuten: Liian vähäiseen valoon, liialliseen kasteluun, liian vähäiseen/liialliseen lannoitukseen yms. Se kuva kertoisi paljon.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Miquel

Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Pavla

Ja pitäisi olla varovainen niiden langotusten kanssa. Vaikka kuinka olin muka varovainen, onnistuin katkaisemaan yhden oksan. Mutta eiköhän samasta hangasta kohta ilmesty uusi oksa. (Kissa katkaisi toisen, kun jäi tarra-ansaan kiinni ja säikähti. Jäi kiinni verekseltään. ;D) Eli ilmeisesti niitä vääntelyitä ei olisi kannattanut ruveta tekemään heti kun oksa on 5 cm pitkä! Ainakin pitäisi olla ihan supervarovainen.

Itsekin olen leikellyt isoja lehtiä aika-ajoin pois ja niiden tilalle on lähes poikkeuksetta kasvanut uusia lehtiä. Valohoitoa yms. vaan oikeassa suhteessa.

hkla

lokakuu 10, 2014, 20:26:44 ip #468 Viimeisin muokkaus: lokakuu 10, 2014, 20:29:26 ip käyttäjältä hkla

Tuon näköinen se on nykyään. Kuten huomaa, niin isompia lehtiä siinä vielä on, vaikka oon karsinut melkein ämpärillisen verran uudestaan kasvaneita :D Mitä ilmeisemmin voisi kuvitella, että bonchi on hyvissä olosuhteissa, kun lehdet tykkää kasvattaa isoksi (ja suht lyhyessä ajassa, leikkasin ton bonchiksi vajaa kuukausi sitten), mutta katsotaan miten tuo edistyy. Ja juu mullakin on jo yks oksa poikki :D Nojaa. kasvakoot uusia.

Ps. sain ostettua vihdoin merileväuutetta :)


Tolta se näytti joskus kuukausi sitten :D pikku risukasa!

Zen

marraskuu 01, 2014, 13:12:30 ip #469 Viimeisin muokkaus: marraskuu 01, 2014, 13:19:31 ip käyttäjältä Zen
Huomasin tässä siirrellessäni chilejä talvetusvalojen alle, että olin näköjään unohtanut rautalangat muutamaan jo viime vuonna katkaistuun bonchiin koko kesäksi :D Hups hups. Eivät näyttäneet kovin paljoa kärsineen tästä, koska oksat ovat kasvaneet enemmän pituutta kuin paksuutta ja langat olivat jo alunperin aika löysällä. Mutta ehkä ne voisi tässä kuitenkin joskus irroitella. Katsotaan, pysyvätkö oksat nyt hyvin kuosissa  ;)

ecoist

Hei mistäs olette ostaneet noita tyylikkäitä ruukkuja/astioita Boncheillenne? Pääkaupunkiseudun kaupoista vinkkejä jos sais niin ois bueno.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: ecoist - marraskuu 14, 2014, 21:29:51 ip
Hei mistäs olette ostaneet noita tyylikkäitä ruukkuja/astioita Boncheillenne? Pääkaupunkiseudun kaupoista vinkkejä jos sais niin ois bueno.


Chilitarvikkeessa myydään paria ihan komeaa mallia, jos haluat paikan päältä löytää. Mutta suurin valikoima löytyy varmaan Raisio Bonsai and Gardenista, josta voi tilata postitse.

Kärsä Babar

Myymälöissä Chilitarvikkeella on ollut isompi valikoima kun nuo kaksi.
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

ecoist

Kiitokset, chilitarvikkeeseen ainakin käymään sitten.

Angaroth

Bonchini talvehtii ihan kohtalaisesti kasvivalojen loisteessa, mutta
sammal jonka istutin bonchin juurelle on ihan kuiva ja kuollut ja kaikki vihreä väri karannut sammaleesta.  :(
Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala. Jos kolme päivää, mene naimisiin. Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi.

sorrii

huhtikuu 06, 2015, 10:44:20 ap #475 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 06, 2015, 10:49:30 ap käyttäjältä sorrii
Kyselempä, kun en jaksa koko ketjua lukeakaan nyt  :)

Mitenkäs mahtaa olla bonchin ravinteiden tarve?
-Kun leikkaan vanhan ison kasvin torsoksi, niin aloittaisiko lannoituksen lehvästön mukaan, kuten taimilla?
-Vähän lehdillä alkua = pikkutaimi sirkoilla; Vähän isompia lehtiä; 3-4 viikon taimet; kunnon tussu; vahva taimi vauhdissa ...
-Vai tarvitsisiko se torso lannoitusta kuten ennenkin isona kasvina ...

Tässä tapauksessa siis vesiviljelyn periaatteella: Litkujen vahvuus, EC, PPM

Onhan noita tullut oikealla [=huonommalla] kädellä tehtyä ennenkin, mutten ole juuri uhrannut ajatusta niiden hoitoon: osa on kuollut - toisista tullut hienoja terveitä pikku kasveja.

Nyt tuli leikeltyä jokunen talvehtinut kasvi tapiksi. Tabasco lähti heti kasvattamaan hulluna uutta lehvästöä. Toinen tätäkin komeampi runko aloitti hyvin, mutta näyttäisi nyt kuihduttavan noita silmujaan. Tuon tabasconkin lehdet näyttävät jotenkin huonoilta. Eivät ole terveen kiiltäviä jämäköitä lehtiä vaan ohuita ja hentoja ..


Alustana noissa on kookos/perliitti [3/1] .. Oon antanut litkuja kuten taimille ... EC ~1
Osaako joku mutuilla pitäisiköä lannoittaa esim. tyypillisellä EC 1.6 ohjeenmukaisella [Nutriforte, GHE ym] vaiko jollain miedommalla taimilitkulla edelleen ...

Ensiapuna varmaan huuhdon alustan pariin kertaan: Oma käsitys on että raviteita voi olla kerääntynyt alustaan liikaa ...
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Ukkopaha

Itseä kiinnosta myös tuo bonchien lannoitus. Nyt on (muistaakseni) parin kuukauden ajan ollut Habanero leikattuna bonchiksi. Melko pian se lähti kasvattamaan lehtiä, mutta nyt kun lehdet ovat suurinpiirtein kynnen kokoisia, niin edistystä ei ole enään tapahtunut. En ole lannoittanut bonchia ollenkaan ja multana olen käyttänyt jotakin rainbowin kukkamultaa. Bonchia valaisee aamusta iltaan Airam Artco, jossa 20w esl. Muita ideoita miksi bonchi ei kasva?

Toby

Lainaus käyttäjältä: Ukkopaha - huhtikuu 12, 2015, 12:50:57 ip
Itseä kiinnosta myös tuo bonchien lannoitus. Nyt on (muistaakseni) parin kuukauden ajan ollut Habanero leikattuna bonchiksi. Melko pian se lähti kasvattamaan lehtiä, mutta nyt kun lehdet ovat suurinpiirtein kynnen kokoisia, niin edistystä ei ole enään tapahtunut. En ole lannoittanut bonchia ollenkaan ja multana olen käyttänyt jotakin rainbowin kukkamultaa. Bonchia valaisee aamusta iltaan Airam Artco, jossa 20w esl. Muita ideoita miksi bonchi ei kasva?

Hmmm... Jospa se tykkäisi vähän maistaa sitä lannoitetta?
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

hkla


m2

kesäkuu 05, 2015, 15:16:42 ip #479 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 05, 2015, 15:20:52 ip käyttäjältä m2
Komeeta settiä, hkla. Kivasti tuo selkeä sivuoksa, luo hyvin juurikin bonsaille tyypillistä vaikutusta. Siisti tapaus tuo bonchisi.
Itellä Boliwian Rainbow aihio kehittymässä, josko siitä nyt hyvää tulee. Tulee tietty kun jaksaa odotella ja hoivata, sopivassa suhteessa.