lokakuu 26, 2020, 09:05:24 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreiden chilien säilytys?

Aloittaja Samppa, heinäkuu 11, 2005, 14:15:03 ip

« edellinen - seuraava »

Samppa

Perjantaina alkaa kesäloma ja haluasin ottaa mukaan tuoreita chilejä omasta pensaasta.
Miten tuore chili olisi paras säilyttää ja kuinka pitkään säilyvät tuoreena?
Tiukasti muovipussiin pakattuna tai muovi laatikossa?

Automatkan ajan chilit voisivat olla autojääkaapissa muiden eväiden kanssa.

Jonne

en mihinkään muoviin laittais kyllä.. uskoisin että paremmin selviivät jossai pienes paperipussissa..

Aji Inferno

Vähän lajikkeestakin kiinni, mutta kyllä ne hyvinä yleensä pysyvät helposti viikonkin, jopa ilman jääkaappia. Kauemminkin voivat säilyä; esim. isomarjaiset Ulupicat tuntuvat säilyvän vaikka kuukauden. No, ehkei ihan, mutta... riittävästi. :)  Huonoiten säilyvät Rocotot ja ehkä jotkut baccatumit.

svalli

Kannattais kylla varmaan pakata johonkin, silla muuten ne saattavat nuutua turhan nopeasti. Jonnen ehdottama paperipussi kai olis ihan hyva tai sitten reitetty muovipussi. Muovilaatikkokin toimii, jos sen kannen jattaa raolleen.

Kai tiesitte, etta tomaatteja ei saa sailyttaa jaakaapissa, silla siella niitten maku muuttuu. Ne on pidettava huoneenlammossa ihan avoimessa tilassa. Mulla on aina tomaatit korissa poydalla. Chilit sailytan kylla jaakaapissa sellaisessa reikaisessa muoviboxissa, jos niita ei tule heti kaytettya
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...

Samppa

Hyvä juttu että chilit kestäävät kelvollisina jonkun aikaa. Pitääpä kaivella jostain paperipusseja tms.

Tarkoitus olisi ottaa Aji Critalin ja Aji Coloradon hedelmiä mukaan ja kokeilla maalla grillattuja chili ananaksia ja liekitettyjä chili mansikoita. Täältä löydettyjä reseptejä. Toivottavasti ei kulmakarvat häviä liekityksessä.  :D

Kerrostalossa ei grillaus oikein onnistu ja ensimmäistä kertaa olen liekittämässä joten sekin on mukavampi kokeilla ulkokeittiössä.