helmikuu 26, 2020, 19:19:28 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuholaisten Torjuminen

Aloittaja Toppin, elokuu 13, 2013, 20:29:24 ip

« edellinen - seuraava »

Toppin

Terve. Kyselisin semmoista ,että olisiko kellään hyviä vinkkejä torjua tuholaisia Chileistä ilman myrkkyjä?

Feint

Lainaus käyttäjältä: Toppin - elokuu 13, 2013, 20:29:24 ip
Terve. Kyselisin semmoista ,että olisiko kellään hyviä vinkkejä torjua tuholaisia Chileistä ilman myrkkyjä?


Petopunkit. Noita saa jostain tilattua isoja satseja(5000-25000?) jotka sitten voi "istuttaa" chileihin syömään muita örkkejä. Leppäkertut syövät kirvoja, mutta niitä taitaa olla vaikeampi houkutella chileihin.

Huru-ukko

Biotus on kova sana ötökkäongelmiin. Viime vuonna itselläni oli kirvoja, ja siihen purivat parhaiten jättikirvavainokaiset. Vaihtoehtoja on muitakin, tuo vain tuntui sopivan mulle.
Kokonaan pois ne ei kirvoja saaneet, mutta kanta romahti niin pieneksi, ettei siitä enää ollut haittaa.

Michilin

Joku huhu liikkuu ettei tykkäis jos samettikukkia olis vieressä mutta saattaa olla vaan urbaanilegenda.
Kokemusta ei ole mutta visioita riittää!

Sihijuoma666

Sehän voi olla että samettikukka houkuttelee jotain elukoita jotka houkuttelee petohyönteisiä reviirille..?

Michilin

Samainen huhu kertoo että perustuisi ötököille vastenmieliseen hajuun mutta tiiä tuota...
Kokemusta ei ole mutta visioita riittää!

Whili

"Oikeat kasvit naapureina saattavat vähentää tuholaisten aiheuttamia vahinkoja. Tiedetään, että voimakkaasti tuoksuvat yrtit, samettikukat, tomaatti ja sipuli mm. harhauttavat tuhohyönteisiä. Kun tätä ominaisuutta käytetään kasveja sijoitettaessa huomioon, voidaan sadon laatua ja määrää parantaa.
Jotkut kasvit erittävät juurillaan aineita, jotka tappavat tuholaisia tai pitävät ne loitolla. Samettikukka on esimerkki tällaisista kasveista. Sen juuristo erittää rikkipitoista ainetta, joka vaikuttaa myrkyn tavoin erilaisiin tautia aiheuttaviin mikro-organismeihin ja nematodeihin. Samettikukkia kannattaa esim. viljellä kaalien rinnalla, niin ettei kaaliperhonen pääse munimaan niihin. Samettikukka on siis tärkeä kasvi keittiökasvimaalla!
"

http://www.hyotykasviyhdistys.fi/sekaviljely

Huru-ukko

elokuu 15, 2013, 10:16:04 ap #7 Viimeisin muokkaus: elokuu 15, 2013, 10:32:30 ap käyttäjältä Huru-ukko
Lainaus käyttäjältä: Toppin - elokuu 15, 2013, 09:35:51 ap
Löytyykö linkkejä mistä voisi tilata petopunkkeja?
Lainaus käyttäjältä: Feint - elokuu 13, 2013, 20:33:54 ip
Lainaus käyttäjältä: Toppin - elokuu 13, 2013, 20:29:24 ip
Terve. Kyselisin semmoista ,että olisiko kellään hyviä vinkkejä torjua tuholaisia Chileistä ilman myrkkyjä?


Petopunkit. Noita saa jostain tilattua isoja satseja(5000-25000?) jotka sitten voi "istuttaa" chileihin syömään muita örkkejä. Leppäkertut syövät kirvoja, mutta niitä taitaa olla vaikeampi houkutella chileihin.Tätä fiksumpaa vastausta tuskin voi paremmaksi pistää  ;), mutta yritetään.
Täältä voi tilata petopunkkeja, ja muitakin torjuntaeliöitä.

Cheini

Mäntysuopaliuos
2 dl nestemäistä mäntysuopaa
(0,5 l spriitä, Sinol, jos haluaa)
10 l vettä (noin 20 asteista)
Käyttö: Ainekset sekoitetaan keskenään. Käytetään laimentamattomana ruiskutteena kirvoja vastaan.

Nokkosvesi
1 kg tuoreita nokkosia tai
250 g kuivattua
5 l vettä
Käyttö: Nokkosten päälle kaadetaan noin 20 asteinen vesi ja annetaan seistä vuorokausi, jonka jälkeen siivilöidään. Käytetään laimentamattomana ruiskutteena kirvojen torjuntaan. Vesi toimii myös typpilannoitteena!

Nokkoskäyte
1 kg tuoreita nokkosia tai
250 g kuivattua
5 l vettä
Käyttö: Nokkosten päälle kaadetaan noin 20 asteinen vesi ja annetaan seistä 4-5 vrk (voi seistä jopa kaksi viikkoa), jonka jälkeen siivilöidään, jos on vielä jotain kasveista jäljellä. Käytetään laimennettuna 1:10. "Mahtava haju", erittäin typpipitoinen!

Peltokortekeite
1 kg tuoretta peltokortetta tai
150 g kuivattua
10 l vettä
Käyttö: Seosta keitellään hiljalleen teräskattilassa 20-30 min. Tämän jälkeen siivilöidään. Käytetään 1: 5 laimennoksena sienitautien torjunnassa (home, rutto, ruoste, härmä). Sisältää runsaasti piitä, vahvistaa kasvien solukkoa. Biodynaamikot käyttävät peltokortekeiteruiskutetta mm. mansikan hallantorjuntaan!

Pietaryrttivesi
300 g tuoretta pietaryrttiä tai
30 g kuivattua
10 l vettä
Käyttö: Kiehuva vesi kaadetaan yrttien päälle ja annetaan hautua vähintään 15 min. Sen jälkeen siivilöidään. Käytetään laimentamattomana vadelmaa ja mansikkaa vaivaavien homesairauksien torjuntaan sekä lehtipistiäistä vastaan, muille kasveille 1:2 laimennos hometta ja ruostetta vastaan.

Valkosipuli- tai sipulitee
75 g silputtua sipulia
10 l vettä
Käyttö: Kiehuva vesi kaadetaan sipulisilpun päälle ja annetaan hautua vähintään 15 min. minkä jälkeen siivilöidään. Teen voi valmistaa joko molemmista yhdessä tai erikseen. Käytetään laimentamattomana erityisesti mansikkahometta vastaan. Kastellaan kolmena perättäisinä päivinä.

Rohtoraunioyrttikäyte
1 kg tuoretta rohtoraunioyrttiä tai
250 g kuivattua
5 l vettä
Käyttö: Valmistetaan samalla tavalla kuin nokkoskäyte. Käytetään 1:10 laimennoksena pieneliötoiminnan aktivoimiseen ja kasvun edistämiseen. Kalium-pitoinen typpilannoite. Erinomaista mm. tomaatille ja marjoville kasveille.

Minttutee
Lasillinen tuoreita mintun lehtiä
4 lasillista vettä
Käyttö: Pienen vesimäärän avulla mintun lehdet soseutetaan tehosekoittimessa. Sitten seokseen lisätään loppu vesi ja se siivilöidään. Käytetään 1:4 laimennoksena vihannesmaalla ruiskutteena kirvoja ja tuholaisten toukkia vastaan.

Raparperivesi
600-700 g raparperin lehtiä
5 l vettä
Käyttö: Lehtiä keitellään vedessä teräskattilassa puolisen tuntia, sitten keitos siivilöidään. Käytetään laimentamattomana ruiskutteena kirvojen vaivaamille kasveille.

Omenaviinietikkasumute
1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl mäntysuopaliuosta
2 l vettä
Käyttö: Sekoita ainekset keskenään ja sekoita hyvin. Käytetään sienitauteihin, esim. härmään.

Chilisumute
1 voimakas chili
2 tl mäntysuopaliuosta
2 l vettä
Käyttö: Sekoita paloiteltu chili pienessä vesimäärässä tehosekoittajassa tai monitoimikoneessa. Siivilän läpi valutettuun nesteeseen lisätään mäntysuopaliuos ja loput vedestä. Käytetään kasvin lehtiin tai juurille suihkutettuna kaikenlaisiin tuhoeläimiin.

Ruokasoodasumute
2 tl ruokasoodaa
2 tl mäntysuopaliuosta
1 l vettä
Käyttö: Sekoita ainekset keskenään. Käytetään sienitauteihin, esim. härmään. Sopii erityisesti marjapensaille ja kurkkukasveille.
Joko tehdään kunnolla tai ei tehdä mitään