joulukuu 08, 2019, 18:35:53 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


CHILIFEST FINLAND 2013 PALAUTEKESKUSTELU

Aloittaja tso, elokuu 18, 2013, 13:07:14 ip

« edellinen - seuraava »

tso


Ensinnäkin kiitokset kaikille kävijöille ja järjestäjille.

Laitetaanpas tämmöinen ketju käyntiin. Mikä toimi? Mitä voisi kehittää vieläkin paremmaksi?

Erityisesti kaivataan talkooporukalta palautetta.

Negatiivista palautetta saa antaa, mutta asiattomuudet siivotaan pois.
#20

MrFrost

Suora copy/paste tuolta kerjäysketjusta:

Kiitos kaikki rakkaat ystävät!

Järkkärinä olo vihdoin kunnolla koettu ja huomattu palkitsevaksi, mutta välillä myös hieman kuluttavaksi asiakaspalveluduuniksi.
Ei todellakaan kaduta, mahtava viikonloppu, vaikken ihan sovittuja vuoroja minuutilleen tehnytkään, niin kyllä pikaisella laskemisella meni yli 20h 3 päivän aikana.

Ja perinteinen MM-skabojen tuomarointi sujuu jo lonkalta.

Mahtava porukka, mahtava meininki. Ainoa miinus lauantain säästä, mutta sillehän me ei voida mitään.

Kiitos ja anteeksi.

-Timo/MrFrost
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

jaolsten

elokuu 18, 2013, 22:04:14 ip #2 Viimeisin muokkaus: elokuu 18, 2013, 22:15:59 ip käyttäjältä jaolsten
Kääk. Viimeiset kuvanviilaukset ja julkistamiset on nyt tehty ja tiedotuskin pääsee hengähtämään. Tämän vuoden festit olivat ilmojen puolesta kaksijakoiset, mutta onneksi lämmintä ja aurinkoa päästiin suurimmaksi osaksi nauttimaan. Itse talkooporukka veti nämä festit minimimiehityksellä aivan käsittämättömän upeasti, olen helvetin ylpeä jokaisesta!

Perjantaina olisi voinut olla enemmän porukkaa kasaamassa info-pistettä. Mr Frostin kanssa kanneskeltiin klo 10-12 suurimman osan kamoista kahdestaan. Paita taisi kuivahtaa vasta klo 21.

Ruokapisteellä ei ollut nyt ketään vastuuhenkilöä. Onneksi, sii suureksi onneksi Hessi paikkasi tämän tontin YKSIN! Mutta tämä ei saa ensi vuonna toistua.

Majoitusjärjestelyt olivat iso plussa, siitä kiitokset Alille! Talkooporukalle pitää mielestäni toteuttaa vastaava järjestely joka vuosi! Kunhan sit saataisiin niitä talkoolaisia huoneet täyteen.

Ylimääräiselle jäsenkokoukselle ei paljoa aikaa kaiken kiireen keskellä jäänyt. 47:n kanssa jouduttiin juoksemaan Chili con Carne-kilpailun tuomaroinnista Roosteriin, mutta aivan mahtava kokousporukka kävi asiat nopesti ja tehokkaasti läpi.

Tiedotus koki lauantaina resurssinotkahduksen, kun vastaava lähti omiin menoihinsa. Mutta taas astui yhdistyksestä upeita paikkaajia ja hoitivat homman kotiin. Kiitokset tso:lle ja Rundarille ja muillekin tunnelmoitsijoille.

Räyhis loisti poissaolollaan, siitä iso miinus.

Mut muuten oli kivaa. Tai siis huippua. Ostoksiakin kertyi:Eli 5 plo patakastiketta (SM2013), pari ketsuppia, pari laatikkoa sipsejä (24 pussia), 5,3 litraa bourbon bbq-kastiketta, pari soossipurkkia Hubertilta. Lisäksi kuvasta puuttuu Fataliin karkit ja suklaat, pari chilikaupan purkkia, chilikaupan paistinpannu, chilikaupan 125w ESL (15€!!!!!!!) ja ties mitä muuta  ;)

Kaikki oli halpaa. Enkä myynyt huiviani. Kumpaakaan.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

tso


Laitan itse muutaman huomion.

Korjattavaa

Sähköt ja vesi toimivat yleensä huonosti yhdessä. Lauantaina jatkoroikat jne. lilluivat vedessä Laptopeille, kännykkälatauspisteelle, printterille, jne. PITÄÄ saada turvalliset sähköt --> Sähköjohdot pitää nostaa ilmaan, eikä laittaa maahan lojumaan.

Telttaan, jossa sähköjä käytetään pitää rakentaa seinät kunnolla. Nyt oli jäänyt yksi seinä rakentamatta kun naapuriteltta tuli heti viereen. Sitten naapuriteltan katolta ui vesi suoraan nagakisojen kunniakirjojen päälle, jotka meni pilalle. Onneksi saatiin tehtyä ja allekirjoitettua uudet.

Vedenpitäviä (ainakin roiskeveden) tarvii saada osastolle. Papereita meni pilalle, printteripaperia roskiin, kameroita ja ihmisten reppuja meinasi joutua veden varaan, mutta onneksi sain pelastettua. Turhaa työtä tuli ihan liikaa sen takia, että ei ollut vedenpitävää säilytystilaa.

Sitten hyvää

Talkooporukan ruokapiste. Aivan mahtavat sapuskat. Hubertilta fantastinen idea tuoda juuri tehtyjä sooseja. Tätä kannattaa myös muiden miettiä, onko jotain tuotavaa maistiaisiksi.

Kasvien myynti pienellä hinnalla antaa mahdollisuuden kertoa harrastuksesta ja se vetää porukkaa osastolle. Tätä kannattaa ehdottomasti jatkaa.

Lisää natikoita osastolle. Valot vetävät ihmisiä puoleen. Varma tapa herättää kiinnostusta.

Porukan henki oli tosi hyvä. Kiitos ja anteeksi :)


#20

tso


Jatketaan palautteen antamista.

Kannattaa opetella lukutaitoa. Jättikokoisilla kirjaimilla kirjoitin natikkani kuljetuspahvilaatikon päälle Tonin tavaroita.

No sitten sinne alettiin tunkemaan ties mitä tavaraa. TT:n nahkatakin sieltä kyllä osasin ottaa pois, mutta joltain
sitten jäi laatikkoon North Ice merkkinen sininen tixtex takki (saman värinen kuin omani, joten en osannut poistaa kuormasta).

Roikkuu täällä LeNpäälässä nyt henkarissa, joten tuntomerkkien perusteella saa periä.
#20

hessi

jaolsten, en minä siellä yksin ollut!
Mallu ?(mun nimi muisti on lyhyt) ja Caide pyöri ja hyöri myös siellä. Kiitos avusta kuuluu myös heille!
Auttoi toi 47 vähän ku ei uskalla sanoa mulle Ei :D
Enkä kyllä mitään vastuutakaan kantanut, kun ei ollu mun pesti !
No loppuhommat teinkin sit lähes yksin ja siitä varmaan tulee negatiivistä palautetta Poppikselta, kun en vaan kaikkea heittänyt pois ja jätin kylmiöön jotain pienta purtavaa loppuväelle!

Palautteen annan sit myöhemmin ku jaksan kirjoittaa romaanin alkua :D

KIITOS KAIKILLE ! ollaan hyvä porukka!

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

Macex

Mitä tähän sanois.

No festit meni kyllä hyvin, ei mitään suuria ongelmia ollut havaittavissa alkuhässäkän rauhoituttua.
Tuntui, että sopiva määrä oli porukkaa töissä, mutta enemmänkin olisi todellakin saanut olla. Kokoajan oli radion kautta pyyntiä, että jos joku liikenisi inffosta/chiliyhdistyksen ständiltä jelppaan johonkin suuntaan. Eli töitä riittää ja jos tulee paljon porukkaa, niin työn määrä per henkilö pienenee tekijöiden mukaan.

Eli sinä siellä, jos haluut tulla tekemään Suomen parhainta ilmaisfestivaalia, niin ens vuonna sitten kärppänä mukaan. Kivaa on porukalla mennä ja tehdä.

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: hessi - elokuu 18, 2013, 22:50:46 ip
jaolsten, en minä siellä yksin ollut!
Mallu ?(mun nimi muisti on lyhyt)

KIITOS KAIKILLE ! ollaan hyvä porukka!


Malle, ihan oikealta nimeltään.

Tykkäsi porukan avosylein vastaanotosta, vaikka duuninsa takia pääsi vasta lauantaiksi paikalle.
Lauantaina oli hieman orpo olo, kun ei ketään tuntenut, mutta tänään kun ajettiin takas etelään, totes et ihan sairaan mukavaa oli, porukka niin ystävällistä, jopa ei yhdistyksen porukat toivotteli hyviä huomenia ja muutenkin staff only alueella lähes aina juttuseuraa löytyi.

^ tuohon totesin, et meillä on aina ollut maailman paras talkooporukka. Kunhan vaan pitää mielensä avoimena, niin tuntee aika äkkiä olevansa tärkeä osa saumatonta chiliyhteisöä, jotka tekee näistä festareista mahdolliset.

Ja kaiken lisäksi tykkäsi hommistaan, sujuu luonnostaan, kun on sodexolla ns. Aulatyöntekijävartijatarjoilijakassakeittiöhenkilö, eli tuttua puuhaa. Aikoo ensvuoden festeille ottaa perjantain ainakin vapaaksi, nyt unohti pyytää ajoissa.

Jouduttiin lähtemään about heti kisan jälkeen, kun aamulla Mallella herätys viideltä.

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

ottulo

Palautetta itselleni ja vinkiksi tuleville arpajaisvastaaville: merkitkää lappuun huolella, mitkä voitot on jo mennyt! Tänään viimeisen kahden arvan ostaja meinasi jäädä ilman voittoa, vaikka väitin siellä vielä yhden piileksivän. Kari onneksi pelasti tilanteen ja lahjoitti ylimääräisen piparipurkin ostajalle (lahjoitti/repii mun selkänahasta myöhemmin). ;)

Kojulla kaikki sujui muilta osin mukavasti. Taimia olisi saanut kaupaksi enemmänkin, ja niitä siemeniä kyseltiin PALJON, joten hopi hopi, Evira! Tarjoilut oli taukoteltalla erinomaiset, kun saatiin ensimmäiset kunnolliset sapuskat mukaan leipien ja hedelmien lisäksi. Meni paikalle mihin aikaan vain, aina oli lämmintä ruokaa tarjolla, ja runsaasti. Kiitos!

jaolsten

No Eviran puolesta myyminen on ok. Ei vain ollut mitä myydä tällä kertaa. Ois jonkun tarvinnu organisoida homma.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

bluesman

Lainaus käyttäjältä: jaolsten - elokuu 19, 2013, 00:58:50 ap
No Eviran puolesta myyminen on ok. Ei vain ollut mitä myydä tällä kertaa. Ois jonkun tarvinnu organisoida homma.


Sitten on tämä eritoten tällä kaudella havaittu ilmiö. Siemen on jotain ihan muuta kuin ostaja haluaa.
Kannattaa funtsia tuotanto ensin ennenkuin alkaa yleisölle myymään jotain hybridiä tai nimilappusekoilua.
Jopa Fatalii on sortunut moiseen vaikkei tietenkään tahallaan.

Whili

Lainaus käyttäjältä: tso - elokuu 18, 2013, 22:07:50 ip
Sitten hyvää

Kasvien myynti pienellä hinnalla antaa mahdollisuuden kertoa harrastuksesta ja se vetää porukkaa osastolle. Tätä kannattaa ehdottomasti jatkaa.

Kasvien myynti on ihan OK.   Mutta...
-Ajankohta taimille ei ole paras mahdollinen, mutta siihen emme voi vaikuttaa.
-Lajikkeet olivat outoja ja todennäköisesti "jalostajan" itse nimeämiä.  Ensi kerralla tuttuja lajikkeita, jos mahdollista.

Toivottavasti kuitenkin moni saa innokkeen tutustua chilien kasvatuksen jännään maailmaan  ;)

Caide

En kerennyt käytännössä laisinkaan pois kahvipisteeltä. Lauantaina meni sellaset 12 tuntia vartin tauolla. Työ ei ollut mitään raskasta, mutta ehkä meidän oma vika, mutta pitää ensi kerraksi tehdä vuorolista. Kolme on liikaa yhtä aikaa, välillä kaksikin. Ison ajan olin poissa vain jaloista  kun kaksi hurjaa tyttöä puuhaili hurjaa vauhtia. Vaikka neljän tunnin vuoroja ja yksi henkilö pääosin riittää kerralla, muut on vaan jaloissa ahtaassa teltassa.

MrFrost

Lainaus käyttäjältä: Caide - elokuu 19, 2013, 10:27:24 ap
En kerennyt käytännössä laisinkaan pois kahvipisteeltä. Lauantaina meni sellaset 12 tuntia vartin tauolla. Työ ei ollut mitään raskasta, mutta ehkä meidän oma vika, mutta pitää ensi kerraksi tehdä vuorolista. Kolme on liikaa yhtä aikaa, välillä kaksikin. Ison ajan olin poissa vain jaloista  kun kaksi hurjaa tyttöä puuhaili hurjaa vauhtia. Vaikka neljän tunnin vuoroja ja yksi henkilö pääosin riittää kerralla, muut on vaan jaloissa ahtaassa teltassa.


Mutta tärkeintähän on, ettei kukaan nähnyt nälkää tai joutunut kerjäämään kahvia!?

Kyllä noi kaks tyttöä, jotka siellä hääräs on sellasia koneita molemmat, et oksat pois =)

Joo, tiedän, että vuorolistat pitäisi olla, tämän vuoden vastuuhenkilö käsittääkseni jätti tulematta, joten siinä
oli sitten osatekijä sille, miksei vuoroja oltu laadittu....

-Timo
Lainaus käyttäjältä: bluesmanTrinidad scorpion Morouga blend; Mieto lasten chinense. Kannattaa tarjota ensimmäistä chiliään maistavalle. Savusalsa ihan ok. Riittoisa.

Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Räyhis - halvempi kuin luulin!

Caide

Lainaus käyttäjältä: MrFrost - elokuu 19, 2013, 19:45:52 ip
Lainaus käyttäjältä: Caide - elokuu 19, 2013, 10:27:24 ap
En kerennyt käytännössä laisinkaan pois kahvipisteeltä. Lauantaina meni sellaset 12 tuntia vartin tauolla. Työ ei ollut mitään raskasta, mutta ehkä meidän oma vika, mutta pitää ensi kerraksi tehdä vuorolista. Kolme on liikaa yhtä aikaa, välillä kaksikin. Ison ajan olin poissa vain jaloista  kun kaksi hurjaa tyttöä puuhaili hurjaa vauhtia. Vaikka neljän tunnin vuoroja ja yksi henkilö pääosin riittää kerralla, muut on vaan jaloissa ahtaassa teltassa.


Mutta tärkeintähän on, ettei kukaan nähnyt nälkää tai joutunut kerjäämään kahvia!?

Kyllä noi kaks tyttöä, jotka siellä hääräs on sellasia koneita molemmat, et oksat pois =)

Joo, tiedän, että vuorolistat pitäisi olla, tämän vuoden vastuuhenkilö käsittääkseni jätti tulematta, joten siinä
oli sitten osatekijä sille, miksei vuoroja oltu laadittu....

-Timo

Jep Malle ja Hessi olisi ruokkinut kaksisteen vaikka kaikki 20 000 festarivierasta. Tosiaan nuo vuorot olisi voinut itsekin siellä tehdä, kun olisi ajoissa tajunnut. Tuo ruokapiste on kuitenkin varmaan yksi parhaista paikoista. Työtä ei ole paljon, eikä raskasta ja siellä voi hyvin seurustella muiden kanssa. Tottakai pitäisi vähän samalla keitellä kahvia ja hääräillä edestakaisin, mutta välillä riittää kun periaatteessa on paikalla. Varmaan kaikki haluaisivat välillä palloilla muuallakin, niin tuohon voisi tehdä sellaisia 3-5 tunnin vuoroja, joissa välillä olisi vaikka kaksikin paikalla, tai jos porukkaa tarpeeksi, niin koko ajan kaksi paikalla ja vaikka yksi huililla.

Macex

Lainaus käyttäjältä: Caide - elokuu 19, 2013, 23:03:27 ip
Lainaus käyttäjältä: MrFrost - elokuu 19, 2013, 19:45:52 ip
Lainaus käyttäjältä: Caide - elokuu 19, 2013, 10:27:24 ap
En kerennyt käytännössä laisinkaan pois kahvipisteeltä. Lauantaina meni sellaset 12 tuntia vartin tauolla. Työ ei ollut mitään raskasta, mutta ehkä meidän oma vika, mutta pitää ensi kerraksi tehdä vuorolista. Kolme on liikaa yhtä aikaa, välillä kaksikin. Ison ajan olin poissa vain jaloista  kun kaksi hurjaa tyttöä puuhaili hurjaa vauhtia. Vaikka neljän tunnin vuoroja ja yksi henkilö pääosin riittää kerralla, muut on vaan jaloissa ahtaassa teltassa.


Mutta tärkeintähän on, ettei kukaan nähnyt nälkää tai joutunut kerjäämään kahvia!?

Kyllä noi kaks tyttöä, jotka siellä hääräs on sellasia koneita molemmat, et oksat pois =)

Joo, tiedän, että vuorolistat pitäisi olla, tämän vuoden vastuuhenkilö käsittääkseni jätti tulematta, joten siinä
oli sitten osatekijä sille, miksei vuoroja oltu laadittu....

-Timo

Jep Malle ja Hessi olisi ruokkinut kaksisteen vaikka kaikki 20 000 festarivierasta. Tosiaan nuo vuorot olisi voinut itsekin siellä tehdä, kun olisi ajoissa tajunnut. Tuo ruokapiste on kuitenkin varmaan yksi parhaista paikoista. Työtä ei ole paljon, eikä raskasta ja siellä voi hyvin seurustella muiden kanssa. Tottakai pitäisi vähän samalla keitellä kahvia ja hääräillä edestakaisin, mutta välillä riittää kun periaatteessa on paikalla. Varmaan kaikki haluaisivat välillä palloilla muuallakin, niin tuohon voisi tehdä sellaisia 3-5 tunnin vuoroja, joissa välillä olisi vaikka kaksikin paikalla, tai jos porukkaa tarpeeksi, niin koko ajan kaksi paikalla ja vaikka yksi huililla.

Ja jos siinä vaikka sattuu olemaan muutakin porukkaa hoitamassa hommaa, niin aina voi kysyä, että kelpaisiko heille, jos kävisi vähän jalkojaan verryyttämässä. Ei tässä olla millään pakkotyöleirillä :)

Hallituksen jäsen 2011-2012, 2012-2013
Tampereen alajaoston puuhamies -2011-2012-2013-
2013
Kuiva ja Naseva.

narttu

enpä tiedä kuuluuko kysymykseni tähän osioon? mutta kysynpä kuiteskin,  8) mistä niitä jumalaisen hyviä rocoto ja jalapeno makkaroita vois ostaa?   ;) pistetään nyt tähän vielä palaute KIITOS KIVAA OLI  :)
"Sometimes you have to be a bitch to get things done." <br />― Madonna

jaolsten

-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

TunturiTiger

No niin... Ehkäpä pari sanaa omastakin puolesta. Kiitos kaikille vapaaehtoisille suuresta työstä. Ehkä ensivuonna itse kykenen hieman parempaan suoritukseen, sillä en aio ottaa uuttta avioeroa, ennen seuraavia festareita. Erityisesti yhdistyksen ständi/info ja järjestyksenvalvonta toimi moitteettomasti, kun taas ruoka/kahvitus oli hieman sekaisin perjantaina juurikin vastuuhenkilön puuttumisen takia, mutta onneksi Hessi oli niin kultainen, että hoiti homman kotiin.

Ensivuodelle tästä otetaan taas oppia, mutta omasta mielestäni viimevuotisesta oltiin edistytty huomattavasti. Talkooväkeä oli vähemmän kuin viimevuonna, mutta kaikki tiesivät tehtävänsä.

Vaikka sunnuntaina klo 21 jälkeen taisin mainita, että ensivuonna voisin olla festareilla vain turistina, niin jättäkää se huomiotta. En mä voi olla tekemättä mitään. Kyllä siitä vaan tulee niin hyvä mieli, kun saadaan noin iso tapahtuma meneen kunnialla läpi!

Yleisöltä kuulin yhden "rakentavan palautteen". Nagakisan aikaan valokuvaajia oli kuulemma liikaa lavan edessä, joten tuntia aikaisemmin eturiviin istumaan tulleet eivät nähneet kaikkea. Noh... kaikkia ei voi aina miellyttää.

Whili

elokuu 20, 2013, 06:00:22 ap #19 Viimeisin muokkaus: syyskuu 02, 2013, 08:16:58 ap käyttäjältä Whili
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - elokuu 20, 2013, 00:39:19 ap
Yleisöltä kuulin yhden "rakentavan palautteen". Nagakisan aikaan valokuvaajia oli kuulemma liikaa lavan edessä, joten tuntia aikaisemmin eturiviin istumaan tulleet eivät nähneet kaikkea. Noh... kaikkia ei voi aina miellyttää.

Myös nuorisoa kerääntyi lavan edessä olevan aidan taakse ja myös hieman vanhempaakin väkeä..
Järkkäreitä voisi jatkossa ohjeistaa pitämään aidantakunen sovittuja kuvaajia lukuunottamatta tyhjänä.